Badalona, 18 de maig de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

El pròxim dia 30 de maig, a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, tindrà lloc la XXII edició de la Nit de les Guineuetes. La nostra associació, en el transcurs  de la lectura dramatitzada de l’obra Aquestes meves veus, guanyadora del Premi de Teatre Breu – Andreu Solsona 2019, anirà atorgant les guineuetes que la nostra directiva va decidir. En destaquem el premi a l’obra La rambla de les floristes, per ser la que més va agradar al públic badaloní de les que van representar  companyies professionalse a la nostra ciutat i el lliurament de la guineueta honorífica, a Lluís Marco.

Quins són els paràmetres que s’estableixen en una societat sana?  Aquesta pregunta es fa dins  el text que divendres 21 de maig es representarà a la sala Enric Borràs, del teatre Margarida Xirgu (antic Principal). A Suite TOC núm. 6,  les germanes Peya, s’endinsen en l’assumpte del TOC (trastorn obsessiu-compulsiu) i en l’experiència quotidiana de qui el pateix, un tema que coneixen de primera mà. Aquesta Suite n’investiga les implicacions socials: el fet que l’experiència del trastorn és inseparable de la societat en què es viu; però també, la rellevància de les xarxes de suport i, sobretot, la importància de poder parlar-ne obertament.  Amb una poètica singular, marca de la casa, i amb una potència artística desbordant, la nova creació de Les Impuxibles ens demostra, una vegada més, la importància de l’art per respondre a les dificultats de la vida. Autoria Les Impuxibles, Judith Pujol i María Velasco; direcció: Ariadna Peya i Clara Peya; textos: María Velasco; traducció: Judith Pujol; coreografia, Ariadna Peya; músic, Clara Peya, i  intèrprets: Èlia Farrero, Ariadna Peya, Clara Peya, Pau Vinyals i Adrià Viñas.

Tast de fragments d’òpera a través del cinema. Directors de cine com ​Quentin Tarantino, Alejandro Amenábar, Francis Ford Coppola i Roberto Benigni, entre d’altres són capaços d’emocionar-nos amb la música d’òpera que inclouen posen a les seves pel·lícules. Rosa Maria Carbonell, dissabte dia 22, a les set de la tarda, a l’Espai Tolrà de  l’Orfeó Badaloní, l’ateneu, ens ajudarà  a identificar aquests fragments en les òperes originals  i reconeixerem quina és la part escollida per a la pel·lícula.  Contemplarem aquestes escenes dins la mateixa òpera, en les millors versions i amb els intèrprets més reconeguts I explicarem l’argument de l’òpera, així com detalls i anècdotes de la vida del compositor o dels mateixos cantants. Viurem moments d’emoció i també d’alegria. Ens endinsarem en històries colpidores i potents i compartirem la màgia. Descobrirem perquè l’òpera mou tantes passions i aconsegueix seguidors tan fidels.

 La cabra o qui és sýlvia?, va estrenar-se a Nova York, al Golden Theatre, el 10 de març de 2002. Aquesta obra la podrem veure dissabte 22 de maig, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, amb un repartiment on figuren:  Jordi Bosch, Emma Vilarasau, Roger Vilà i Jordi Martínez.  Aquell mateix any va aconseguir tots els premis que atorga la ciutat de Nova York a la millor obra estrenada. La cabra és una tragèdia. És un drama que abrasa i sap greu, que vagi  directament al centre de l’amor, dels   cels i els ideals.
L’obra comença presentant Martin, un reputat arquitecte que acaba de guanyar el prestigiós premi Pritzker, i la seva estimada esposa Stevie. Tots dos es diverteixen amb diàlegs enginyosos, rèpliques brillants i bromes còmplices. Semblen una parella perfecta. Però aquest matrimoni perfecte, aquesta vida quasi perfecta, comença a fer-se miques.  La fractura es produeix quan Martin confessa que està enamorat         bojament de Sylvia. Però Sylvia és una cabra. Tot d’una, tots els que formen part del món de Martin comencen a veure-l com un animal, com una bèstia. Albee desconstrueix la naturalesa humana d’una manera devastadora, absurda i provocativa.

Per què és tan fascinant el món en què vivim? La curiositat innata que expressen els infants i la reflexió sobre la insensibilització de la dona en l’àmbit de la ciència són els dos grans elements que, combinats, exploten en aquest darrer espectacle de la Companyia Anna Roca. Valentina Quàntica, es podrà veure a la sala Enric Borràs, del teatre Margarida Xirgu (antic Principal), diumenge 23 de maig, a les sis de la tarda.  L’obra  és la història d’una noia científica que té la voluntat de difondre la ciència i resoldre els perquès que  li venen contínuament al cap des que era ben petita. Amb l’ajuda del seu company d’experimentació, el pollet Fernández, i mitjançant un nou canal de YouTube, pretén arribar a les cases de tots els infants i joves.

Si ets una persona curiosa o simplement tens ganes de descobrir el que li passa pel cap a la Valentina, entra al seu laboratori! Perquè un espectacle pot ensenyar-te més coses de les que creus.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA