Badalona, 21 de maig de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Per a aquest proper cap de setmana podríem dir ‘que s’ha acabat el broqui’l. El ritme voraginós dels actes amb motiu de les Festes de Maig, s’ha acabat i es torna a la normalitat absoluta. Els teatres públics han acabat la programació i des d’ara fins a les vacances, estaran ocupats fent graduacions, o cloendes de temporada i fins de cursos. Així doncs  que haurem d’esperar el que ens ofereixin les entitats i els espectacles d’estiu.

Per si arribeu a temps de llegir-ho: Lluís Gómez, un reconegut bangista a dins i fora del nostre país, amb una llarga llista de treballs gravats  que té dos àlbums al seu nom, Quartet (2007) i Dotze contes (2017), actuarà dilluns 20 de maig, a les vuit del vespre, al local del’Escola de Música Moderna. Comptarà amb la col·laboració de Carol Duran (violí i veu) iMaribel Rivero (contrabaix i veu) que completen aquesta formació, totes dues amb una llarga trajectòria a sobre dels escenaris. Hi aporten la sonoritat de la corda fregada, molt important en aquest estil, sobretot en el cas del fiddle.

Dimecres 22 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, dins el  Cicle de xerrades a l´Escola de Música Moderna de Badalona, Sarah Ardite disertarà sobre la World Music  des-codificada. La música popular occidental està impregnada de connexions i conceptes musicals africans, llatinoamericans i asiàtics. ¿Que pretén doncs una etiqueta híper-reduccionista com la de World Músic, que deixa fora de la corrent principal tota aquella música no produïda per la indústria dominant anglosaxona? Aquesta classificació no només no vol dir res, sinó que descontextualitza la major part de la creació musical de qualitat del planeta. Proposem una sèrie de xerrades per reflexionar sobre com des-codificar la World Músic tot ampliant horitzons musicals.

Com cada any, La Tropa -Grup de Teatre i Música de l’institut Albéniz– està a punt per estrenar. Enguany s’ha decidit per representar divendres 24, a les set de la tarda a la sala Enric Borràs del Teatre PrincipalRETAULE DEL FLAUTISTA, de Jordi Teixidor. L’obra, va ser representada per primera vegada a l’Aliança del Poble Nou l’any 1970. És una sàtira sobre la corrupció política i les contradiccions humanes, amanida amb cançons i balls amb música deCarles Berga i interpretada, com sempre, en directe per una colla de més de trenta alumnes i exalumnes, entre actors i músics, sota la direcció de Rosa Fernàndez Pedrosa.

Dissabte 25 i diumenge 26 de maig, en l’horari de 10 a 13 h i de 16 a 19 h tornen els Impro-shows al Círcol amb un Curs intensiu d’improvisació teatral obert a tothom. Torna Mario Katxibatxe de la companyia Doctores de la Impro per oferir-nos sobre l’escenari del Círcoluna classe magistral d’improvisació també oberta a tothom: un matx teatral que farà petar de riure. Mario Katxibatxe ens descobreix les tècniques d’improvisació més divertides i convida els espectadors a jugar  a l’escenari, si s’hi atreveixen!. Cal dir que per a participar-hi, el preu per als socis és de 55 € i per als no socis 60 €.

La companyia SULL’ARIA de l’aula de cant del Conservatori Professional de Música de Badalona, el dissabte 25, a les sis de la tarda, al Teatre Zorrilla, estrenarà LUCIA DE LAMERMOOR, el seu nou projecte. Hi intervindran: Marina López i Ana Arias, Lydia Martínez, Manuel Torralba, Marc Majó, Gabriel Tamayo, Pablo Hasnot i Vicent Montalt. El cor estarà integrat per: Anastàsia López, Alicia Hakoyban, Ana Sharma, Carolina Espín, Emma Parias, Jordán Valverde, Marc Ortega, Martí Pérez i Meritxell Graupera. Al piano hi haurà David Malet i la direcció musical i escènica anirà a càrrec de Rocío Martínez. L’escenografia i el vestuari, són de Rocío Martínez, Maria Martin, Ana Maria Serrano i Manuel Martínez.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer