ON PODEM ANAR?

Badalona, 3 de juliol de 2018

ON PODEM ANAR?

Això es el que us oferim

 Com es pot veure la majoria d’espectacles son a l’aire lliure, fins i tot Òmnium porta les Nits d’Estiu a Tiana. Avui també us presentem el que creiem més interessant del teatre que s’ofereix al Festival Grec.

 

A la sala d’actes del Museu  Municipal, dijous 6 de juliol, a les sis de la tarda, el grup de Teatre Musical Juvenil de l’Orfeó Badaloní, com a final de curs, protagonitzarà la interpretació d’HAIRSPRAY, un musical amb un llibret de O’Donell i Meehan i  música de Marc Shalman. L’espectacle està basat en una pel·lícula de John Waters de l’any 1988.

Divendres 6 de juliol, a les nou del vespre, al badiu del carrer Matas, 2, de Tiana, seguirà el cicle Nits d’Estiu als Badius. En aquesta ocasió hi actuarà A GRUP VOCAL, un cor resident en al programa Tu cara me suena, d’Antena3 i Operación Triunfo de la 1 de RTVE. Han estat finalistes dels concursos Oh Happy Day de TV3 i Acapela del canal # 0 de Movistar . Està compost per dotze cantants, dirigits per Marc Sambola, i s’ha erigit com un dels grups vocals que ofereix més espectacle sobre l’escenari.

Com cada juliol, arriben puntualment, les Nits d’Estiu del Museu a la fàbrica d’Anís del Mono. Una proposta imprescindible per gaudir de l’estiu a Badalona, que combina la visita als espais patrimonials de la fàbrica amb una vetllada musical a l’aire lliure.
Per a la nit de divendres 6 de juliol, a les nou del vespre, es proposa l’encertada combinació de la veu prodigiosa i plena de matisos de NÉVOA, amb la guitarra virtuosa de VICENÇ SOLSONA. Junts ompliran de sonoritat la nit badalonina amb un repertori integrat per fados, boleros i bossa nova, entre altres gèneres.

L’edició del festival d’estiu al Port de Badalona Nits al Port 2018, torna per oferir-nos nits temàtiques – culturals. La primera de les nits al port de Badalona, serà divendres 6 de juliol, a les deu del vespre, amb el grup d’havaneres MAR BRAVA, que interpretaran un ampli repertori de cançons populars. En aquesta ocasió, l’esbart convidat, és l’ESBART MARAGALL, un conjunt amb molta bona trajectòria consolidada amb multitud d’actuacions.

L’endemà dissabte dia 6, a les deu del vespre, hi haurà el clàssic festival de folklore espanyol amb la mostra de les cultures gallega i andalusa. Hi actuaran l’Agrupació Cultural Agarimos, el cor rociero Raíces, del Centre de Nuestra Señora de la Esperanza i el cor rociero Raices de la Esperanza; a la segona part hi haurà l‘actuació del grup Flamenco Vivo.

El Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, serà escenari dissabte 7 de juliol, a les set de la tarda, d’un concert corresponent al 12è Cicle de concerts 2018 i anirà a càrrec de CATALINKA, un conjunt vocal compost per Anna Bobrik (soprano), Vera Krasnoperova (mezzosoprano), Josep Camós (tenor) i Daniel Morales (baríton). Aquest grup que interpreta música ortodoxa russa i cants populars eslaus, està format per unes veus que s’han trobat per fondre’s en harmonies fosques, aspres, inquietants però també valentes que desperten vigor,  confiança i; tendresa. Els acords  ressonen dins la cúpula daurada amb les icones que vetllen els  cants. També se l’anomena La Riquesa Eslava.

 L’Associació de Veïns de Dalt de la Vila, ha preparat les Nits d’Estiu a Dalt de la Vila que començaran aquest dissabte 7 de juliol, a les nou del vespre, amb un acte en record a Leonard Cohen,  al Cente Dramàtic La Petanca (carrer de Lladó, 29). L’acte serà protagonitzat pel grup JORCX, que oferirà un concert amb el seu espectacle JORCX CANTA LEONARD COHEN, amb la intervenció de Jordi Calmet (veu i guitarra); Juanjo Ruiz (baix electrònic) i Natàlia Gómez (violí i veu).

EL QUE US RECOMANEM DEL GREC 2018:

Maria Lanau, Jordi Rico i Gloria Sirvent; representen del 4 al 8 de juliol, al Teatre Akadémia (carrer de Buenos Aires, 47), MUDA, un text de l’argentí Pablo Messiez, amb direcció de Mercè Vila Godoy, que pinta força bé.

Sense cap mena de dubte, per si algú no l’ha vist, recomanem la reposició de BODAS DE SANGRE, a l’escenari de la Biblioteca de Catalunya, una producció de La Perla 29, amb Clara Segura i Ivan Benet. És del millor que es pot veure fins al dia 27 de juliol.

 

Sembla molt captivant la proposta de l’espectacle MIEDO, a la sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors, els dies 5 i 6 de juliol, protagonitzada per ALBERT PLA, que va ser estrenada al març a Buenos Aires, amb gran èxit de públic i de crítica.

De les estrenes d’aquests dies, és força interessant la representació de les obres de Václav Havel AUDIÈNCIA I VERNISSATGE, amb interpretació de Joan Carreras, Rosa Gàmiz i Josep Julien i pel fet de ser dirigida per Pere Arquillué. Estarà a la sala Villarroel fins al 5 d’agost.

També el Goya ofereix una proposta suggestiva amb l’obra de Brian Friel, LA RESPOSTA, dirigida per Silvia Munt, amb Emma Vilarasau, David Selvas, Àlex Casanovas, Ferran Rañé i Àngels Gonyalons, entre altres. Serà fins al dia 12 d’agost.

Fins al 29 de juliol, la nova seu de la sala Beckett, al carrer de Pere IV, ofereix UNA GOSSA EN UN DESCAMPAT, una obra basada en un apassionant  text de Clàudia Cedó, dirigida per Sergi Belbel, en el repartiment de la qual i figuren Xavier Ricart, Pep Ambròs, Anna Barrachina, Queralt Casasayas i Vicky Luengo. Espectacle especialment recomanat, pel bon text i una formidable interpretació.

 Aquestes són les primeres recomanacions per a estiu. N’hi haurà més!

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 26 de juny de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

 Dimarts 26 de juny, a les sis de la tarda, els alumnes dels tallers de teatre del Zorrillafaran una demostració dels fruits recollits després d’acabar una temporada treballant fermament.

La vetllada començarà amb l’actuació del grup Els Puck, de 10 a 13 anys, està dirigit per Judit Saula, que representarà un text que porta per títol JUGANT AMB EL TEMPS.

A continuació serà el grup Els Hamlet, de 13 a 15 anys, que representaran l’obra LÍMIT, la responsable de la qual és Marta Corral.

La tercera actuació serà a càrrec del grup Els Otel·lo, de 15 a 17 anys, amb SHAKESPEARE ÉS LOST, amb Yago Morera a la direcció.

Finalment, serà el grup Els Lear, el grup d’adults que estan dirigits per Marta Corral, que pujaran a escena amb un text titulat  ÉS QUE… A L’ESTIU TOTA CUCA VIU. 

Una oferta interessant per assistir-hi.

 El dimecres 27 de juny, a les set de la tarda, a l’Espai Tolrà, el grup infantil i el juvenil de Comercial Dance de l’Orfeó Badaloní protagonitzaran una mostra de dansa amb motiu de la cloenda del curs 2017-2018, amb les coreografies treballades durant la temporada.La professora de dansa Nura??? Pinto, que ha creat totes les coreografies, serà la conductora d’aquesta petita mostra.

 Un altre grup pertanyent a l’Orfeó Badaloní, com és el de Teatre Musical Infantil, també organitza una mostra de teatre amb motiu de la cloenda del curs 2017-2018. Serà el dijous 28, a les sis de la tarda, a l’Espai Tolrà. L’acte, dirigit i confeccionat per Maria Carme Mateu, que porta el títol de MOSTRA DE TEATRE MUSICAL, comptarà amb un recull de famoses peces dels grans musicals de Broadway que de ben segur us sonaran a tots: fragments d’Els Miserables, My Fair Lady, Matilda, Chicago i Grease.

 Òmnium Cultural al Barcelonès Nord organitza un any més el cicle Nits d’Estiu als Badius, una proposta que combina la programació cultural amb la reivindicació dels badius, els patis interiors de les cases, típics de Badalona. Les  Nits d’Estiu als Badius 2018 començaran dijous 28 de juny, a les 21 hores, al badiu de la casa del carrer de Sant Bru, 10, amb l’actuació de Vic Mirallas, un músic sorgit del Conservatori de Badalona que arriba a la ciutat per presentar el seu primer treball en solitari, Siempre y Así, inspirat en el jazz, però aprofundint en altres gèneres com el pop, el funk i fins i tot el latinjazz i l’electrònica. De fet, torna a Badalona, ja que Vic Mirallas va estudiar al Conservatori de la ciutat, on va ser guardonat amb el Premi d’Honor.

El Cor Jove de l’Orfeó Badaloní, una formació vocal on s’agrupen els cantants de 15 a 18 anys,  oferirà un concert diumenge, 1 de juliol, a les set de la tarda a l’Espai Tolrà. Glòria Lorente és la mestra que s’encarrega d’extraure la veu més afinada i el timbre adequat de cada un dels cantants. Val a dir també que els integrants d’aquesta coral ja tenen aquella edat en què volen, a banda de cantar, cuidar la seva imatge en els concerts, de manera que ells mateixos fan i desfan les seves pròpies coreografies i decideixen la posada en escena.

Amb motiu de la celebració del 160è Aniversari de la Societat Coral La Badalonense i segons l’agenda musical de la nostra ciutat, l’església parroquial de Santa Maria, acollirà dissabte 30 de juny, a les nou del vespre, un concert pro Venezuela, on la coral mixta de la Societat Coral la Badalonense, conjuntament amb el grup vocal Els Preferits, executarà un concert de música porpi de les corts del Renaixement.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer

 

ON PODEM ANAR?

 

Badalona, 19 de juny de 2018

 

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

Poc podem dir de la programació del proper cap de setmana, revetlles de Sant Joan, festa ciutadana per sobre de tot i cap espectacle programat. Lògic!

 Aquest dimecres 20 de juny, a les vuit del vespre i a l’Espai Betúlia, el grup de Teatre a Peu Pla i emmarcat en l’Any Campmany, tornarà a representar TERENCI I MARIA AURÈLIA, adaptació escènica d’un text de la novel-la El sexe dels àngels, de Terenci Moix, interpretat per Anna Calatayud, Albert Ibañez i el pianista Jordi Pellejero Monells.

El proper divendres 22 de juny, a les sis de la tarda, un dia després del Dia de la Música, la coral infantil del Col·legi Badalonès i la coral infantil Corxeres de l’Orfeó; conjuntaran les seves veus blanques per oferir-nos el concert BENVINGUT ESTIU, una vetllada musical que servirà per acomiadar la temporada musical 2017-2018 i abraçar les merescudes vacances escolars. Rebeca GÁMEZ i Marta MATEU seran les persones encarregades de dirigir ambdues corals, una vintena de nens i nenes de primària, que ens obsequiaran amb una mostra de les peces treballades durant aquest any.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué

+ GOOGLE CALENDAR+ EXPORTAR ICAL

 

 

 

OM PODEM ANAR?

Badalona, 12 de juny de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

Una nova oferta d’espectacles sense gaire d’interès per al públic en general, ja que una part de l’oferta va dirigida a un públic que ja està citat perquè hi acudeixi i l’altra part és força selecta.

 Dijous 14, a les nou del vespre, a l’Orfeó Badaloní, tindrà lloc, organitzat per Òmnium Cultural de Badalona, un recital poètic amb JOAN MARGARIT. El poeta més llegit de les lletres catalanes hem de suposar que recitarà els versos que componen el seu últim llibre Un hivern fascinant, què es mostra un Joan Margarit més lúcid i més clar que mai. Margarit se la torna a jugar sense por, sense concessions. ‘Un hivern fascinant’ és una manera d’assumir el dolor, de celebrar la vida i d’estimar-la. La poesia de Joan Margarit és una poesia sense concessions, despullada i sincera fins al límit, vital, intensa i d’una gran subtilesa.

Els dies 22 i 23 de juny de 2013 i el 12 de juny de 2014, el grup de l’Albert Ibañez, que en aquells dies s’anomenava T.A.3 (teatres), va representar a l’espai Betúlia un text, amb el títol de LLEONARD I LA CASTELLONA, adaptació escènica del capítol “La Castellona”, de la novel-la El sexe dels àngels de Terenci Moix, interpretada per Anna Calatayud, el mateix Albert Ibañez i el pianista Jordi Pellejero Monells. Doncs bé, aquest espectacle, amb una adaptació i el nou títol de TERENCI & MARIA AURÈLIA, ha estat representat fora de la nostra ciutat diverses vegades i ara està emmarcat en l’Any Campmany. Els mateixos, però amb el nom actual de Teatre a Peu Ppla, el representaran a l’Espai Betúlia, el divendres 15 i dimecres 20 de juny, a les vuit del vespre

El dissabte 16 de juny, a la sala d’actes del Museu de Badalona I a les cinc de la tarda, Amics de la Música i l’Orfeó Badaloní aproparan al públic les melodies de dos dels grans del segle XIX i del patrimoni musical de tots els temps: Robert Schumann i Ludwig van Beethoven. El concert, encabit dins del cicle “Tardes en Viu”, comptarà amb l’actuació del pianista VALENTIN MOLDOVAN i el violoncel·lista ORIOL PALAU, i constarà de dues parts diferenciades, cadascuna protagonitzada per un dels compositors alemanys. Fantasiestücke op. 73, Adagio and Allegro op.70 i la Sonata per a violoncel i piano op.69 són les obres que teixiran el programa d’aquesta vetllada.

Arriba el final de curs al Taller de Teatre del Círcol amb les mostres de taller, en què els i les alumnes demostraran tot el que han après al curs i a l’escenari del nostre teatre. Aquesta és la programació que presenten:divendres 15 de juny a les set de la tarda, el Taller de Teatre d’adults pujarà a l’escenari i ho faran amb dues obres a la mateixa sessió. Arrencaran les noies de segon any que presentaran fragments de l’obra UNA VELLA CONEGUDA OLOR, de Josep Maria Benet i Jornet. Posteriorment, el grup de tercer presentarà l’adaptació lliure de l’obra ANIMALS DE COMPANYIA d’Estel Solé.

Els dies  16 i 17 de juny, la resta de grups que conformen els Tallers de Teatre del Círcol presenten la programació següent.

Dissabte 16 de juny, a les cinc de la tarda, el grup de petis petits 2 presentaràn ANNIE, EL MUSICAL, basat en el popular personatge de la tira còmica del nord-americà Harold.

Els mitjans petits 1, a les set de la tarda, escenificaran HARRY POTTER: les aventures del mag de Hogwarts.

Els grans, a les nou del vespre representaran: REVOLUTION. EL MUSICAL,  un cant a la pau, la llibertat i l’amor contra la intolerància.

Diumenge 17 de juny, a dos quarts d’una del migdia, els petits 3 presentaran una adaptació de GERONIMO STILTON.

Els mitjans petits presentaran PLASTILINA, un crim comès per tres adolescents.
També actuaran els mitjans grans i els petits I, però desconeixem, què presentaran.

La Capella de Música de l’Orfeó Badaloní, diumenge 17 de juny, a l’espai Tolrà, a les set de la tarda, proposa un concert molt especial. De fet, més que d’un concert, es tracta d’una vetllada musical com les que segurament se celebraven en una casa modernista com és la casa Tolrà: la família i els amics escoltant les cançons per a veu i piano que s’interpretaven, melodies que exaltaven l’amor i la natura. La Capella de Música, junt amb tenor Marçal Subiràs i el pianista Jordi Membrado, amb la direcció d’Albert Morcillo, oferiran: CANTEM L’AMOR, cançons per a tenor solista, piano i cor, d’Eduard Toldrà.

Diumenge 17, a les set del vespre, a la sala d’espectacles de la Societat Cultural La Badalonense, segona representació de LES MANS D’EURÍDICE, de Pedro Bloch, dirigida i interpretada per Joan Boix. La història de Les mans d’Eurídice és la història de tothom, la síntesi de la desesperació i angoixa dels nostres dies.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 5 de juny de 2018

 ON PODEM ANAR?       

 Això és el que us oferim…

 Poca oferta per a aquest proper cap de setmana. Dijous, poemes al Betúlia; diumenge, teatre a la Badalonense, i fins al proper dimarts no és podrà gaudir d’una altra conferència de Ferran Compte. Poca cosa per a una ciutat com la nostra.

 Òmnium Cultural al Barcelonès Nord, ha organitzat aquest final de primavera la POLIS POÈTICA, que omplirà la comarca de poesia amb poetes catalans, romanesos, russos, espanyols i argentins. La Polis Poètica 2018 va començar el passat dia 31 al decumanus romà de Badalona i el dijous 7 de juny es farà un homenatge a la poetessa Carme Guasch, a l’Espai Betúlia de Badalona. Aquest homenatge en el marc de la Polis Poètica 2018  comptarà amb la presència de Dolors Udina, Sam Abrams i membre de la família Guasch, com a ponents . En el decurs de l’acte es llegiran diversos poemes de la poetessa badalonina a càrrec de Marcel Riera i Rodolfo del Hoyo.

 El dissabte 20 de novembre de 1954, a les onze de la nit, es va representar al Casino de Badalona, la tragicomèdia d’un home d’avui, en dos temps, LAS MANOS DE EURIDICE, de Pedro Bloch, en versió espanyola i adaptació de Federico Soldevila, amb direcció i interpretació d’Enric Guitart. La història de LAS MANOS DE EURÍDICE és la història de tothom, la síntesi de la desesperació i angoixa dels nostres dies. Aquesta serà l’obra que interpretarà Joan Boix a la sala d’espectacles de la Societat Coral La Badalonense, els dies 10 i 17 d’aquest mes, a les set de la tarda.

 Dimarts 12 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, a l’espai Marina de l’Orfeó Badaloní, (carrer de la Marina, 48) es podrà gaudir d’una nova audició, comentada per Ferran Compte, de l’òpera MANON LESCAUT, una obra italiana en tres actes composta per Giacomo Puccini, sobre un llibret anònim escrit per set llibretistes. Està basada en una novel·la de l’abat Prévost. L’estrena absoluta va ser l’1 de febrer de 1883 al teatre Regio de Torí, mentre que a Barcelona es estrenar , al teatre del Liceu, el dia 5 d’abril de 1896.

Aquest mateix dia, a les set de la tarda, a l’espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, tindrà lloc la cloenda de la temporada de totes les corals infantils de l’entitat.


Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer

ON PODEM ANAR?

Badalona, 29 de maig de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

Poca oferta, molt poca per a una ciutat com Badalona. Els teatres públics han acabat la seva programació i ara les ofertes són del tipus finals de curs d’escoles de teatre, ballet o algun festival benèfic, per la qual cosa no esperem espectacles gaire importants fins després de les vacances.

Com a acte que forma part de la programació del 160è aniversari de la Societat Coral La Badalonense, i després d’haver estat  al Teatre Gaudí  de Barcelona, amb un considerable èxit, la companyia Pipipia Produccions; presentarà dissabte 2 de juny, a les set de la tarda, a la sala de la Societat Coral la Badalonense, una versió concertada de l’espectacle musical BARBABLAVA, amb dramatúrgia d’Estanis Aboal, música i direcció musical de Jesús Horcajo i direcció escénica de Joan Gil. Els intèrprets són: Albert López Vivancos, Estanis Aboal, Mar Fernández, Claudia Abellán, Lola Lao, Mireia Miralles, Laura Pons, Ferran Mayné, Joan Sáez i Adrià Ardila, i els músics, Jesús Horcajo (piano), Alba Lleixà (violí) i Arnau Farràs (violoncel).

 Amb motiu de la Diada de l’Associacionisme Cultural, una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme català, dissabte dia 2 de juny, a les set de la tarda, tindrà lloc a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní i dins els actes programats per aquestes jornades, i encabit dins el Cicle Tardes en Viu, Amics de Música de Badalona, a organitzats  un concert de violí a càrrec de dos violinistes, de renom, com són Íciar Solé i Jordi Prim, acompanyats al piano per Xavier Pardo.   En la primera part del concert, es gaudirà amb les cèlebres melodies de Bach, Mozart, Mendelssohn i Sarasate, mentre que, en la segona, el protagonisme se’l repartiran els compositors Sibeliu  i Vladigerov. Realment un concert molt intens, amb peces de força complicació, i amb un gran nivell per part de tots tres intèrprets.

Al Círcol celebren l’arribada de l’estiu amb una proposta molt especial: un grup d’adolescents del taller de teatre, representaran NIT DE SANT JOAN, un musical de Dagoll Dagom, dissabte dia 2 de juny, a les set de la tarda. D’aquesta manera l’entitat obre les mostres dels diferents grups del taller de teatre, que s’allargaran durant tot el mes de juny. NIT DE SANT JOAN, és un cant a la festa, al foc i a la innocència, des del respecte i admiració al que va significar aquest espectacle d’una de les grans companyies del nostre país,
Un musical amb estructura de revista (esquetxos i números musicals), on una sèrie de personatges viuen la seva particular nit de Sant Joan en veure complerts els seus desitjos més fantasiosos.

Diumenge 3 de juny, a les sis de la tarda, al Círcol, i per enèsima vegada a Badalona,  l’OCAB  (Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona), una formació emblemàtica orquestra al nostre país per la seva singularitat i projecció internacional aterra de nou al Círcol per oferir-nos un concert únic i eclèctic.L’Orquestra, fundada el 1948, és una formació pionera que va ser la primera a nivell de l’Estat espanyol a utilitzar l’acordió cromàtic, un instrument que permet fer els dotze sons de l’escala (comptant notes naturals i alterades). Dirigida actualment per Jesús Otero, ha actuat a llocs emblemàtics de Barcelona i Catalunya i també fora de les nostres fronteres com al Parlament Europeu o a Alemanya.  El 1986 rep a Bensheim a l’oest d’Alemanya, la Insignia d’Or de la Federació Internacional d’Acordions, que s’atorga a personalitats de fora del país germànic.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer

 

ON PODEM ANAR? 22-05-2018

Badalona, 22 de maig de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

Bona activitat aquest proper cap de setmana, força varietat. Teatre representacions molt interessants, tant amb l’àmbit escolar com en l’amateur, el familiar o el  professional.  

Novament el grup de teatre i música de l’ Institut Albéniz, ara amb el nom de La Tropa, és a punt per a l’estrena anual. Aquesta vegada presentaran, dijous 24 de maig, a les set de la tarda, al Teatre Principal – sala Enric Borràs), MATILDA, un muntatge que sorgeix a partir de l’adaptació del text original de Roald Dahl i de les músiques de Tim Minkins amb cançons interpretades i cantades en directe per trenta actors i músics sota la direcció de Roser Fernández.

Quarta incursió en al teatre de Ramon Madaula com autor, ara amb ADOSSATS, una comèdia que arriba a l’escenari del Teatre Zorrilla, divendres 25, a les nou del vespre, en la qual el reconegut actor proposa un àcid retrat d’una família de classe mitjana, que viu en un xalet aparellat al Vallès. Per aconseguir que aquest artefacte tragicòmic estrenat al Romea funcioni, s’ha aliat amb Jordi Casanovas, un director i creador d’obres de major vol identitari  i amb un repartiment solvent en què figura el propi Madaula i primeres espases de l’escena del país ara Rosa Renom, Jordi Bosch, Carles Canut, Marieta Sánchez i Guillem Balart. El resultat d’aquesta aliança és molt positiu. El públic no para de riure amb les situacions a què s’enfronta la família Argemí.

La Dramàtica Jove del Círcol, la branca juvenil de la Dramàtica pujarà a escena aquest dissabte 26 de maig a les nou del vespre i diumenge 27 de maig, a les sis de la tarda, per dur-nos un drama colpidor: EL SECRET DE LA FAMÍLIA COLEMAN, del director argentí Claudio Tolcachir, amb direcció de Clara Moliné.  Una família viu al límit de la dissolució, una dissolució evident però secreta; conviuen en una casa que els conté i els tanca, construint espais personals dins dels espais compartits, cada vegada més complexos de conciliar. Una convivència impossible transitada des de l’absurd esdevenir del quotidià, on el que és violent s’hi instal·la com a natural i el que és patètic s’ignora per compartit. Una nova sessió de bon teatre aquest cap de setmana a l’escenari del Círcol.

El 50% de la recaptació es destinarà a la recerca en càncer de mama de l’ Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP).Mimaia és una companyia que  de manera poètica i propera, intenta expressar la seva forma de veure el món a través del teatre d’objectes i titelles. Jugar amb la realitat, donar vida a allò material i transformar l’ús dels objectes quotidians, és part de la feina de Mimaia, que diumenge  27, a les sis de la tarda presentarà al Teatre Zorrilla,   Adéu Benvenida,  un text que ens parla dels cicles de la vida, de la necessitat que les coses s’acabin perquè alguna cosa nova pugui començar. Tots els diumenges la taula de Benvenida s’omple de mariners i pescadors que van a gaudir de les millors sardines del port.  Una gran taula sense estovalles, amb olor de peix, una taula en la qual es permet escriure, com un gran llibre obert …Del mar a la taula, de la taula al mar …la vida passa en un cicle continu, com el peix que es mossega la cua.

El Teatre Principal acollirà diumenge 27, a les sis de la tarda un gran festival de flamenc, per celebrar el 10è Aniversari del Programa de Flamenc de Ràdio Ciutat de Badalona Flamenquejant.  L’espectacle en l’actuació d’artistes  amics del programa, que s’uniran a la celebració. En un principi es compta amb l’actuació de Diego Cortés a la guitarra; les veus de Rafael Bueno, Manolo Fernández i Isabel de Mérida; l’excepcional grup de guitarres amb Paco Garfia; el septet La Flamenca, i la qualitat artística del cor Flamenco Vivo. L’espectacle serà  presentat per José Maria Parra.

El  Conservatori de Música de Badalona; oferirà diumenge 27 de maig, a les nou del vespre, a la capella del santíssim de l’església parroquial de Sant Josep, unes  noves cantates de Johan Sebastian Bach, amb les quals finalitzarà el cicle 2017/2018. Concretament  seran la CANTATA BWB 144 (Pren el que es teu i ves-te’n), i la CANTATA BWV 147 (El cor i la boca i les obres i la vida). La interpretació anirà a càrrec de la Coral Càrmina – dirigida per Daniel Mestre, i del Conjunt Instrumental del Conservatori de Badalona, amb Carlota Novell i Joan Orpella, violins; Santi Burgos, viola; Paula Blàzquez, viol-loncel; Àngel Villagrasa, orgue; Jaume Fàbregas, trompeta; Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès. Pel que fa a les veus, seran Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Germán de la Riva, baix. Els dirigirà Daniel Mestre.

Per a dilluns 28 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Betúlia, la nostra associació ha organitzat un col·loqui que promet ser força interessant. El títol és Teatre i… les polítiques culturals. La mesa estarà composta per Jordi Fernández Vives (Pdeecat); Bernat Picornell (ERC), Aniceto Ramirez (PSC) i Josep Maria Balaguer (moderador). El tema principal és parlar de la postura de la política actual davant les art escèniques. Què es fa? Què no es fa? Què s’hauria de fer?

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué

ON PODEM ANAR? 15-MAIG-2018

Badalona, 15 de maig de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

Després de la ressaca de la Nit de Sant Anastasi, per a aquest cap de setmana ja queden poques coses de les Festes de Maig.

La Diada Trabucaire, el dissabte 19, a dos quarts de set de la tarda, a la plaça de Pompeu Fabra.

La Mostra de Dansa, el mateix dissabte 19, a les set de la tarda, a la plaça de la Plana.

La Nit dels Museus, també dissabte 19, de vuit a dotze de la nit, als diferents espais museïtzats.

La Festa de les Migas, dissabte 19 i diumenge 20, al parc de l’Escorxador.

La Festa del Dibuix, diumenge 20, als parc de Can Soley i Ca l’Arnús

I 20, a les sis de la tarda, a la plaça de Font i Cussó, el Maig en Dansa.

 Dàmaris Gelabert tancarà el cicle musical “Enjoy the silence”, dissabte 19, a dos quarts de cinc, al Círcol. La cantant,  pedagoga, i musico-terapeuta s’ha convertit en els darrers anys en el referent infantil musical per excel·lència, les seves cançons es reprodueixen diàriament a les escoles i a les cases, on nens i nenes les canten i les gaudeixen. A les set de la tarda, el cicle musical, llançat des del Círcol amb el suport de la promotora Last Exit, – on han actuat Coque Malla, The New Raemon, Enric Montefusco i La Iaia – tanca el seu primer any de vida amb un concert molt especial per a grans, en el qual Dàmaris Gelabert vindrà al Círcol acompanyada de músics i coristes amb un concert que donarà l’oportunitat de viure els efectes positius de cantar junts: fa feliços, ajuda a aprendre, a créixer, uneix, fa viure emocions i, sobretot, suposa un moment únic per reforçar els vincles afectius.

 Diumenge 20 de maig, a les sis de la tarda, al Teatre Zorrilla, la Unió de Corals per a la Gent Gran de Badalona ha organitzat una tarda coral en la qual hi haurà una primera part protagonitzada per les corals que formen la Unió, que oferiran quatre cançons i en la  del mestre Anselm Clavé; a la segona part es commemorarà els 160 aniversari de l’estrena del primer espectacle de teatre musical en català: El gran cor de la Unió, la Coral Loreley, l’Orquestra Simfònica de l’EM de Gràcia i quatre solistes interpretaran L’APLEC DEL REMEI, la primera sarsuela,  que es conserva en llengua catalana, concebuda per Josep Anselm Clavé  estrenada el 30 de desembre de l’any 1858 al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

 Diu Marc Martínez: He fet d’actor, de director, de presentador, de músic, de cantant, de pallasso, d’extra, de cambrer, de fuster, de paleta, d’escapista… Les he vist de tots colors i en blanc i negre. He voltat i he fet gires, he viatjat a les profunditats abismals de la meva memòria afectiva… He tingut 300 noms i he memoritzat tantes històries, tantes tonteries… Les he compartit amb els espectadors dels meus personatges… De la meva vida. M’ho he passat tan bé. He triomfat bastant, no em queixo. He signat autògrafs per les vostres germanes, amics i veïnes. M’he guanyat força bé la vida fent, gairebé sempre, allò que volia. Però aquests darrers anys de crisi, de vaques flaques, de rellotges aturats, de trucades per sota del conveni,  de reflexió i esperança… vamos, de pasarlas putas, m’han servit per adonar-me que el que jo, realment, havia volgut fer tota la vida era dedicar-me…” Així es presenta l’actor per representar, diumenge 20 de maig, a les set de la tarda, al Blas Infante, MAL MARTÍNEZ, un interessant monòleg.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer

 

 

ON PODEM ANAR? 08/05/2018

Badalona, 8 de maig de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

Estem en plenes Festes de Maig i el que cal és notificar les celebracions que hi ha als nostres carrers i places seguint un ordre cronològic: si algú ho vol fer servir, aquí ho teniu: 

Dijous 10

A les 18 h. Ball de gent gran a la Plana, amenitzat per l’Orquestra Selvatana.

A les 20 h. Seguici de la Ciutat.

A les 21.15 h. A la Rambla, Tanda de lluïment.

A les 21.30 h. A la Rambla,  Acte Sacramental.

A les 22 h. A la Rambla, Acte Sacramental i a la platja, Cremada del Dimoni.

A les 23.15 h. A la Plana, Ball del Micaco; amenitzat per l’Orquestra Selvatana i, a la plaça del Centenari, Concert de festes, amb Tremenda Jauria i Txarango.

 

Divendres 11

A les 10.30 i a les 12 h. Parròquia de Santa Maria, anada a l’ofici i Ofici solemne.

A les 14.30 h. A la Plana, Dinar popular.

A les 16.30 h. A la Plana, actuació infantil, Reggae per a xics, a càrrec de The Penguins.

A les 18 h. A la Parròquia de Santa Maria, Baixada del Sant.

A les 19 h. A la plaça de la Vila, Ballada de sardanes.

A les 19.30 h. Passada de Sant Anastasi i, a l’arribada a la Parròquia de Santa Maria, Cant dels Goigs del Sant.   

 

Dissabte 12,

A les 11.30 h. A la plaça de la Vila, Cercabèstia 2018.

A les 17.30 h. Correfoc infantil.

A les 19 h. A la Rambla, actuació infantil a càrrec de The Git and Jalis.

A les 21 h. A la Plana, concert a càrrec de la Banda Simfònica de Badalona.

A les 22 h. Correfoc.

A les 23.30 h. A la platja dels Pescadors, concert de Cal Txiringu, amb Sense Sal i la Tribut FM.

 

Diumenge 13,

Al matí Diada castellera i a les 12 h, actuació dels castellers, a la plaça de la Vila

Durant tot el dia hi haurà la celebració de la Fira de l’Arrop, la Mostra Vila d’Arts i la festa Xerinola, al carrer Sant Anastasi.

 

A les 17.45 h. A la plaça de Font i Cussó, ballada de gegants, FALDILLES ENLAIRE.

A les 18 h. A la Plana, Festival de jotes.

A la mateixa hora, el Teatre Zorrilla, serà escenari de la representació de QUINA NIT! espectacle creat per l’Orfeó Badaloní i l’Oca Underground, que col·laboren de nou per oferir el concert  Els musicals moderns, que recull peces dels musicals que han fet la volta al món i els autors més emblemàtics del gènere. Un grup musical i una cinquantena de cantants a l’escenari del Zorrilla combinaran la força de les peces corals amb la subtilitat i la màgia de solos i duets per fer el seu personal tribut als musicals més importants dels últims anys a Broadway i al West End.

A les 19 h. A la plaça de l’Assemblea de Catalunya. Audició de sardanes.  i al mateix temps començarà a l’Escola Sant Jordi, la celebració  TANQUEM LA FESTA A…POMAR.

 

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué Ferrer

 

 

 

           

 

ON PODEM ANAR 1- 05- 2018

Badalona, 01 de maig de 2018

 

ON PODEM ANAR?       

 

Això és el que us oferim…

 

Cap de setmana on es nota que ja som a les Festes de Maig, amb moltes celebracions a les places i carrers, pregó, dimoni… n’hi ha per tothom i a més, la presència de Lluís Homar i de Sergi Mateu en actes escènics.     

 

Lluís Homar, guardonat recentment amb el Premi Butaca al millor actor, es posa a la pell de CYRANO, acompanyat de Joan Anguera, Aina Sánchez, Albert Prat i Àlex Batllori i de l’equip artístic que ja va triomfar amb Terra Baixa: Pau Miró a la dramatúrgia i direcció, Lluc Castells a l’escenografia i vestuari i Sílvia Pérez Cruz a la música original. Després de l’èxit artístic i de públic de Terra Baixa, Lluís Homar i el festival Temporada Alta han tornat a impulsar un projecte teatral singular. Per fer-ho, s’envolten de grans professionals amb gran experiència i excel·lència en el seu camp per fer arribar al públic un muntatge impecable, que podrem veure dissabte 5 de maig, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla.

Amb Pau Miró i Òscar Valsecchi, Homar forma un tàndem creatiu que els duu a abordar els clàssics amb una mirada sensible i actual buscant els punts de confluència entre els temes de la literatura universal i les preocupacions de qualsevol ciutadà.

En acabar la representació hi haurà un col-loqui amb Lluís Homar, que serà presentat pel locutor de Ràdio Ciutat de Badalona, Miquel López.

Tornen els monòlegs al Círcol! El cinc de maig a dos quarts d’onze, nou dissabte d’humor i monòlegs amb TIAN LARA i el seu espectacle ANIMALADAS. Un espectacle viu i elèctric on el còmic barceloní recopila els seus monòlegs i altres rareses acumulades en els últims anys. En Tian és un còmic proper, molt expressiu, una mica exagerat i amb ritme de comèdia ràpid i dinàmic. Els seus monòlegs parlen de situacions reals de la seva vida, no hi ha mentides en el guió. Tracta temes variats i actuals però sobretot mostra una predilecció pels animals, protagonistes en aquest xou. S’ha escapat de la gàbia per demostrar que en aquest món els salvatges som els humans.

Diumenge 6, a les sis de la tarda, l’actor Sergi Mateu es posarà a la pell de l’arquitecte i polític Josep Maria Puig i Cadafalch en un espectacle escrit i dirigit per Marc Rosich, a l’escenari del Círcol, per tal de commemorar l’any Puig i Cadafalch, que celebra els 150 anys del seu naixement. La Federació d’Ateneus de Catalunya, la XTAC i Teatre Obligatori, presenten un espectacle basat en la vida i obra del rellevant, historiador i polític català, en el qual on l’actor Sergi Mateu accepta el repte d’enfrontar-se a un monòleg que pretén apropar el vessant més humà del personatge. Una peça bastida a partir de fragments de les seves memòries i d’una selecció dels seus discursos més famosos.

El diumenge 6 de maig  a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Orquestra  de Cambra i el Cor Jove del Conservatori  de Badalona, dirigits per Ricard Oliver, presentaran un programa de concert amb obres de W. A. Mozart F. Schuberti i J. Rheinberger, que comptarà amb l’actuació d’Andrea García, Premi d´Honor del Conservatori 2017, com a solista, interpretant el 2n concert de violí en Re major, K.211 de W.A.Mozart. Aquest concert és a benefici de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, i s’emmarca en els acords de col·laboració entre el Conservatori de Badalona, l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’ICO, i en aquesta ocasió també hi col·labora hi dona el suport de Rotary Club de Badalona.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer