ON PODEM ANAR?

03 de novembre de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Ja hi tornem a ser! Cadascú a casa seva i anar regirant els canals televisius per trobar el que us sembli millor. Hi ha òperes, i si l’una és bona, l’altra més; concerts a dojo, alguna nova versió molt acurada de sarsueles; pel que fa a obres de teatre, es pot trobar i remenar (n’hi ha d’actuals a 3 €) i  ballets, sobretot russos, de qualitat superior. Això només pel que fa a música clàssica. Trieu el que us sembli millor.

Referent  a la Nit de les Guineuetes, ja ho teníem tot a punt per al dia 15 de novembre, però  tot se n’ha anat en orris. Què farem per lliurar les guineuetes de l’any passat? Procurarem fer-ho abans de Cap d’Any. Com?. Aquest és el problema. De moment tenim des del 15 de novembre fins al 31 de desembre per resoldre-ho. Ara ens cal tornar a crear.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.  

ON PODEM ANAR?

27 d’octubre de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

S’ha acabat el festival FILMETS i tornem a veure com la cultura va endavant,  apareix la música i torna la programació teatral. De la dansa no en parlem; suposem que totes les escoles deuen funcionar amb els problemes que coneixem.

Molts de vosaltres ja hi haureu assistit quan veieu aquestes ratlles perquè ja haurà tingut lloc el concert, això no obstant volem fer-ho constar a la nostra agenda. Aquest dilluns  26 d’octubre, a les vuit del vespre, al carrer del  Germà Bernabé, davant de l’EMMB,  va tenir lloc  el que ja comença a ser tradicional inici de curs acadèmic, amb actuacions d’alumnes, i professors d’escola, amb convidats i sorpreses. L’endemà dimarts 27, el  concert inaugural s’enregistrarà al Teatre Zorrilla i posteriorment es distribuirà a les xarxes. En aquest concert només s’hi podrà accedir per invitacions.

A les sis de la tarda del dijous 29 d’octubre l’Espai Betúlia serà escenari dels actes que Òmnium Badalona, l’Associació Cultural Alcalde Xifré i el Círcol estan organitzant per al CORRELLENGUA-2020  a Badalona. L’acte  gira a l’entorn del poeta Josep Carner i pretén difondre l’ús social del català. Comptarà amb la col·laboració d’altres entitats com l’AV del Centre, la llibreria Saltamartí, l’Espai Betúlia, Xirusplai, l’Esplai Crac-Crac, la Fundació Salut Alta, el Club de Rem del Club Nàutic Bétulo, etc. Els actes previstos començaran amb un recital de poemes de Josep Carner a càrrec de l’actor badaloní Ramon Canals: Toni Forteza farà la lectura del manifest, es projectarà El català a l’Alguer, Nello Cardenia; projecció audiovisual de l’ús social de la llegua i actuació musical de Martí Ruiz interpretant Carner, amb retransmissió en streaming.

Dijous 29 d’octubre, a les vuit del vespre l’auditori del Conservatori serà l’escenari  de la tornada dels cicles de concerts Ja és dijous 2020, on en Xavier Lozano presentarà el seu espectacle SOLO. En Xavi es un músic instrumentista que mostra una destresa impressionant  fent sons i construint melodies amb instruments insòlits per la seva quotidianitat. A l’actualitat dedica bona part de la seva activitat professional a la pedagogia amb actuacions i tallers (en solitari o amb el seu trio Bufa&Sons) sobre com es pot  fer música d’objectes i materials.

La gent de l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli, torna a l’Espai Betúlia amb el 14è cicle Poesia i cia…2020 amb la presentació del llibre PUCCINI O LA MELODIA PERPÈTUA, d’Antoni Gual, que presentaran dos il·lustres badalonins com son la Lídia Heredia i Enric Juliana, divendres 30 d’octubre, a dos quarts de vuit, a l’Espai Betúlia. Giacomo Puccini és el protagonista d’aquesta novel·la en què es barregen fets reals de la vida del compositor amb personatges de ficció. Un passeig vibrant per un decorat d’època que gira al voltant de la figura fascinant, singular, torturada i sovint desconeguda del gran mestre d’òpera.

Divendres 30 d’octubre, a les set de la tarda, l’Orfeó Badalona obrirà les portes de l’Espai Tolrà per oferir la presentació del llibre, UNA VEGADA UN HOME I UNA DONA VAN MORIR, que serà presentat pels mateixos autors Joan Soler Amigó, Roser Pubill i Núria G. Caldés, i la Roser Ros hi actuarà de narradora. “Una vegada un home i una dona van morir” està escrit a sis mans i planteja des de diferents punts de vista la complexitat de la mort i la importància que té per al recorregut vital de les persones. Interessant proposta, en que  trobareu des de mites, fins a llegendes, i creences actuals a l’entorn de la mort. D’una manera molt interessant i amena el llibre ens portarà a conèixer com el món de la literatura i sobretot la cultura popular i tradicional tracta, anomena o creu amb la mort, l’anomena o hi creu.

Divendres 30,a dos quarts de nou, tenim teatre de qualitat al Zorrilla, No calen presentacions per a aquests dos renovadors teatrals: l’internacionalment reconegut Àlex Rigola es torna a adreçar a l’etern Txèkhov per parlar del fet humà. LA GAVINA és, potser, la història de la frustració. Vet aquí un sentiment al qual tots i totes podrem apropar-nos, cadascú des de la seva experiència personal, tal i com Rigola ho fa per bastir aquest seu nou espectacle. Talment com els personatges de l’immortal Txèkhov reflexionen, amb visions diverses, i amb la seva característica vena tragicòmica, entorn del mateix assumpte: el viure. Sempre són interessants els espectacles de Rigola; sempre és un bon moment per parlar d’allò que tots tenim en comú. Amb Nao Albet, Pau Miró, Xavi Sáez, Mónica López, Melisa Salvatierra, Roser Vilajosana

 

Ens torna a visitar la multi premiada i internacional companyia Yllana, que ens presentarà el seu darrer gran espectacle, un show còmic inspirat en l’univers operístic, una batalla d’egos plena d’òpera i humor, THE OPERA LOCOS, espectacle guanyador del Premi Max 2019 al millor espectacle musical, ens ofereix un recital líric en què cinc cantants excepcionals interpreten un munt de clàssics d’una manera fresca, inusual i esbojarrada. Serà dissabte 31 d’Octubre, a dos quarts de nou, al Teatre Zorrilla, amb el següents intèrprets: Antonio Comas (tenor), María Rey-Joly (soprano), Alberto Frías (contratenor), Mayca Teba (mezzosoprano) i Enrique Sánchez (baríton). La direcció musical estarà a càrrec de Marc Álvarez i Manuel Coves

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.

 

 

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 20 d’octubre de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

La cultura va movent la cua, presentacions de llibres, més o menys amenitzades, lectures, conferències i una repetició de petit format, és el que s’ofereix aquesta setmana.


A l’Espai Betúlia, dimarts i dimecres a dos quart de vuit de la tarda, Teatre a peu pla presentarà Jordi Pere Cerdà. Dins s’un salze, un itinerari per la figura i l’obra de Jordi Pere Cerdà amb motiu del centenari del seu naixement. L’espectacle entrellaça fragments de la seva autobiografia literària amb diversos poemes i una narració, representatius de la qualitat i la força literària d’una obra molt singular, i tracta temes com ara l’impacte de les dues guerres mundials i la Guerra Civil Espanyola a la Cerdanya, l’amor, la llengua o el paper dels intel·lectuals, entre d’altes. Amb Odile Arqué, Albert Ibañez i Lluís Ramis.

Dijous 22, a l’Espai Betúlia, a les set de la tarda, mentre a la sala d’exposicions es pot veure l’obra de Sergi Marcos, en una immersió pictòrica inspirada en l’obra poètica de Joan Margarit, l’actor Pep Planas llegirà la seva antologia particular de poemes escrits amb la ploma del poeta lleidatà. Joan Margarit ha dit de la poesia: “Treballo per a consolar gent solitària que som el 100 % de la població”. La poesia és com “una eina per al consol en els grans moments de pèrdua i de penes de la vida”.

Per commemorar el bicentenari del naixement d’Evarist Arnús i Ferrer (Barcelona 1820-1890), el museu li dedica una exposició i un seguit d’activitats, ja que es tracta d’un personatge fonamental de la història del nostre país i de la ciutat. Dijous 22, al museu municipal a les 19 h, tindrà lloc una conferència a càrrec de la doctora en història de l’art Montserrat Guardet, amb el títol d’Evarist Arnús i la música: El teatre líric de l’Eixample. És ben conegut el caràcter filantròpic del senyor Arnús, va ser qui va pagar la construcció de l’impressionant Teatre Líric de Barcelona, anomenat Teatro Lírico-Sala Beethoven, situat a la cantonada del carrer de Mallorca amb Pau Claris (l’entrada era pel carrer de Mallorca, 277.) Es va especialitzar en la música i el teatre musical, sobretot l’òpera i la sarsuela. Inaugurat el 1881, va tancar el 1900. Quan va tancar les butaques de caoba de la platea es vab traslladar al Casino del Masnou. Va ser el teatre on es va estrenar a Espanya l’òpera Carmen. Era realment impressionant i la conferència serà molt interessant.


Com a acte emmarcat al Correllengua 2020, la Companyia Delit Teatre actuarà dissabte 24 d’octubre a les 20 h, al badiu de l’Espai Tolrà amb el muntatge Ítaca, obra de creació pròpia. Al pati interior de l’Orfeó Badaloní (carrer d’Enric Borràs) podreu gaudir de com dos personatges es troben per casualitat en un lloc on discutiran sobre l’essència de l’ésser humà. Amb textos de Walt Whitman, Josep Carner, R. M. Rilke o Lluís Llach, els espectadors i el dos personatges podran qüestionar-se tot allò que fins ara havien donat per fet.


AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

 


 

 • ,
 • o

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 13 d’octubre de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que proposem…

A poc a poc avancem, però la pandèmia ens marca molt i a la cultura de la nostra ciutat li costa molt arribar al nivell a què ens solia tenir acostumats. N’hi ha ganes, però també molta por i l’horitzó no és gens clar. Esperem que s’aclareixi aviat.

Per a dimecres 14 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, està previst que l’Espai Betúlia ofereixi un recital i una presentació del llibre de Carles Cervelló La boira dels dies, en el qual podrem escoltar poemes amb la veu del seu propi autor, dins el 14è cicle de poesia de Badalona POESIA I CIA 2020, organitzat per l’Associació Cultural Pont del Petroli. Germán Alemany -flauta travessera- acompanyarà Carles Cervelló  en la seva actuació.

Dijous, 15 d’octubre de 2020, a les set de la tarda i a l’Espai Betúlia, presentació del llibre Frontald’Odile Arqué, editat per Adia Edicions, que serà presentat per Coloma Lleal, amb la col·laboració de Saltamartí Llibres. Res sabem del llibre que es presentarà, només n’hem llegit el que diu l’autora badalonina d’ella mateixa: “Potser escric per filtrar l’aigua del pou, recito pel gaudi de concelebrar la poesia i canto pel plaer de la vibració… llicenciada en Filologia Catalana i, per entendre el batec subterrani d’altres llengües, també tradueixo. Fins ara tinc publicats Expiatòria (1984), Epístola en Sol M (premi Antoni Isern 1984) (1986), La vida en punt (2012), i he estat inclosa i traduïda en reculls poètics de mena diversa. M’he guanyat el pa amb la traducció i correcció de guions cinematogràfics, traduint i adaptant per al cant llibrets d’òperes infantils i fent de lletrista. Ara també ensenyo a dir, i m’agrada, al mateix temps que m’he embrancat en noves traduccions de poesia.


Torna a les seves activitats l’Orfeó Badaloní i ho fa dissabte 17 d’octubre, a les sis de la tarda, a la sala d’actes del Museu Municipal. Serà amb una conferència a càrrec del divulgador musical i músic Joan Vives, entorn la vida i obra de Ludwig van Beethoven, L’acte porta per títol Monogràfic Beethoven, amb interpretacions al piano de Kíev Portella, un pianista d’origen menorquí  que té una llarga i sòlida trajectòria internacional.

                                ——————————————————–

 Aprofitant l’avinentesa i donat que és la nostra associació la que publica aquesta agenda, ens permetem comunicar-vos que el pròxim 15 de novembre, a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, se celebrarà la Nit de les Guineuetes 2020, que teníem preparada per al 27 de març, però que va haver de ser suspesa degut a la Covid-19. Tal  com vam anunciar, la Guineueta honorífica serà per a l’escola de dansa Moviment-2, i altres guardons es lliuraran a Santiago Beltran, Sebastià Brosa, Grup de Teatre Llavor, Escola de Música Moderna i Xirriquiteula.  L’espectacle tindrà una base argumental que serà la lectura de fragments de l’obra guanyadora del Premi de Teatre Breu Andreu Solsona-2019Aquestes meves veus, original d’Àngels Aymà. També volem notificar que l’obra que més va agradar al públic badaloní l’any 2019, segons el resultat de les votacions celebrades, va ser Escape Room. N’anirem informant.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

ON PODEM ANAR?

Badalona 06 d’octubre de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

 Continua la problemàtica sanitària i continuen les programacions minses,  amb localitats reduïdes per al. Es a dir  públic assistent o sigui que s’han de prendre força rracions de paciència per tot el que ens envolta.

Organitzat per la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i l’Espai Betúlia, dimarts 6 d’octubre, a les set de la tarda, tindrà lloc a l’Espai Betúlia, dins el marc de l’Any Margarida Xirgu  una lectura dramatitzada a càrrec d’Àngels Bassas, que porta per títol LA CORRESPONDÈNCIA DE MARGARIDA XIRGU. El Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el cinquantenari de la mort d’aquesta actriu com a una de les commemoracions oficials de l’any 2019 i és des d’aquest marc on Àngels Bassas, proposa una lectura dramatitzada de la correspondència de la Xirgu. l’actriu, amb l’acompanyament musical d’Esther Vila.

 

Per a dimecres 7 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, està previst que l’Espai Betúlia ofereixi la presentació del llibre ÚLTIM RECORD DE L’ARCÀDIA, de Jordi Tena Galindo, dins el 14è cicle Poesia i cia…2020, organitzat per la gent de Pont del Petroli; i que també hi haurà un recital a càrrec de Xaviguitart (guitarra i veu). Del llibre de Jordi Tena, hem llegit el següent: El poeta ens mostra en aquest recull un ventall ben estructurat de magnífics instants poètics. Pot ser un adéu als fugaços temps de felicitat com el poeta ens anuncia en un dels primers poemes,  i pel que hem llegit de Xaviguitart, sabem que: “en la seva faceta d’intèrpret acústic, a en Xavi li agrada explicar el perquè de les cançons que canta; que la gent sàpiga qui va fer les cançons i per què les va fer.”


Diumenge 11 d’octubre, a les sis de la tarda, a la sala Enric Borràs del  Teatre Margarida Xirgu presentació de l’espectacle QUOTIDIAFONISMES, un concert singular en què l’humor per a tota la família es dona la mà amb una classe magistral a ritme de blues, jazz i música popular que ha captivat bandes i artistes tan diversos com Maria del Mar Bonet, Chambao, Sílvia Pérez Cruz, Carles Santos, La Fura dels Baus, Lídia Pujol, Eliseo Parra, Jorge Drexler… i un llarg etcètera. És possible fer música amb una regadora, una escala, una crossa, una cadira o, fins i tot, amb una tanca? Els quotidiàfons són objectes quotidians que a les mans d’en Xavi Lozano es converteixen en instruments musicals.
En aquest espectacle els Bufa & Sons presenten nous temes propis i versionats i ho fan a la seva manera, descobrint i fent sonar nous quotidiàfons. Surrealisme instrumental i humor per demostrar-nos que la música és allà on decidim trobar-la.  Ens ho oferiran: Xavi Lozano, Guillem Aguilar, Marc Vila i Andreu Hernández.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.

 

ON PODEM ANAR?

 

 • Badalona, 7 de juliol de 2020

  ON  PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Va passar el primer espectacle després del confinament, per cert amb bastant d’èxit i segueix la mateixa marxa, Trobem a faltar algun moviment de la Regidoria de Cultura, com hi ha hagut en altres regidories, oferint uns repunts de cultura als badalonins. Esperem que vinguin temps millors.

  De nou es posen en marxa els VESPRES A LA FRESCA A L’ASSOCIACIÓ i aquesta vegada l’A. VV. del Centre, ha disposat que dijous 9 de juliol, en el seu badiu del carrer Sant Miquel 34, també en dues sessions a les set i a les vuit de la tarda, la presentació del cantautor osonenc GUILLEM SOLER, amb el seu últim treball que porta per títol, Tòtem. Guillem Soler, assidu al programa matinal del canal televisiu Xarxa, es veurà acompanyat per la badalonina Mar Serra, Joan Carles Aguerri i Quim Abramo.

  A la vegada que fem referència al fet que aquest cicle bé patrocinat per la pastisseria Canals, amb el suport de l ‘Ajuntament badaloní, cal recordar que s’ha de fer reserva per l’assistència, ja que l’aforament és limitat,  donades disposicions legals i es mantindran fins a l’hora de començar.

  AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.


 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 03 de març de 2020

 ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Setmana amb celebració teatral, música i un musical col·legial, això és tot el que tenim.  

Amb motiu de l’Any Xirgu, que commemora el cinquantenari de la mort de l’actriu catalana Margarida Xirgu, dimecres 4 de març, a la sala-auditori  del Museu de Badalona, a les set de la tarda,  el doctor Francesc Foguet, coordinador del màster universitari en estudis teatrals de la UAB, oferirà una xerrada en la qual repassarà els lligams professionals i personals d’aquesta cèlebre actriu amb la nostra ciutat, de la qual va ser nomenada filla adoptiva l’any 1933. Després de la conferència, la nostra entitat,  Amics del Teatre Zorrilla, presentarà una lectura dramatitzada del text Una tarda amb Margarida Xirguguanyadora del III Premi Eduard Rifà de guions radiofònics en llengua catalana 1993-1994, original de Montserrat Julió i Nonell. La lectura anirà a càrrec de Rosa Homs, Núria Estrada, Jordi Carreté i Jaume Arqué, amb la col·laboració de Joan Vidal, com a tècnic de so i llum, i la direcció de Felicitat Comas.

Al llarg de la història de la música clàssica hi ha hagut grans compositores que han escrit obres brillants. Però com en tants d’altres camps de la vida en la nostra societat, han tingut més dificultats per desenvolupar la seva faceta professional pel fet de ser dones.

En el concert programat dins el cicle Ja és dijous!, dijous 5, a les vuit del vespre a l’auditori del Conservatori de Badalona, l’exalumna del Gemma Torralbo ens proposa que fem una prova:  Pregunteu-vos “quantes compositores podria anomenar?”  

Pregunteu-li a algú altre. Quants noms teniu? Tres? Un? Cap?
Dins el concert que oferiran Gemma Torralbo (saxo) i Joan Company (piano) podrem escoltar les peces següents escrites per dones:

Quia ergo femina, Hildegarde von Bingen (1098 – 1179)

 Tres romances, Op 21, Clara Schumann (1819 – 1896)

II. Allegretto

III. Leidenschaftlich Schnell

Vers la vie nouvelle, Nadia Boulanger (1887 – 1979)

Sonata per a saxo alto en do major, Fernande Decruck (1986 – 1954)

I. Trés modéré, expressif

IV. Nocturne et final.

Els nois i noies de l’Escola Betúlia de Badalona ocuparan tot el cap de setmana l’escenari del Círcol, divendres 6, a les nou del vespre i diumenge 8, a dos quarts de set de la tarda, per representar  Grease. Faran  ballar i rememorar els grans musicals de la història de la mà dels alumnes del 65, fent reviure la història d’amor i desamor del rebel Danny…

 L’Orquestra de Cambra del Conservatori de Badalona, sota la direcció del violinista i director Quim Térmens, oferirà dissabte 7 de març, al Teatre Zorrilla, a dos quarts de nou, un programa excepcional que combina qualitat i contrastos. El repertori inclou el Concert núm. 1 per a piano i orquestra de L.V. Beethoven, dins la commemoració dels 250 anys del seu naixement, i la suite Moorside del compositor anglès Gustav Holst en un arranjament per a corda de Gordon Jacob. Actuarà com a solista Carles Díaz, un pianista singular que s’ha reconegut durant el curs 2019-2010 amb diverses distincions, com poden ser el Premi d’Honor del Conservatori, el Premi BBVA de música al Talent Individual en la categoria jove o el Premi ACCAT al millor intèrpret de música catalana.

Dilluns 9 de març de 2020, a les vuit de la tarda, a l’auditori de l’Escola de Música de Badalona, nou concert del cicle Per fi és dilluns!, aquesta vegada  novament amb el grup Marina Vallet Auartet, format per  Marina Vallet (saxos), Bartolomeo Barenghi (guitarra), Paco Weht (baix) i Oriol Cors (bateria). Aquests músics de procedències diferents (Argentina, Itàlia i Barcelona)s’han ajuntat per donar vida al segon projecte personal de la saxofonista Marina Vallet, Cíclic, un conjunt de temes originals de caràcters i ritmes diferents, amb el jazz com a fonament i aromes i colors del Brasil i del Carib. 

 Jaume Arqué i Ferrer

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

ON PODEM ANAR?

Badalona, 25 de febrer de 2020

ON PODEM ANAR?
Això és el que us oferim…

Música, cloenda del XX Memorial Li-Chang i un text mundialment reconegut és l’oferta que tenim per triar. És força interessant el que se’ns ofereix aquesta setmana. 

El cicle musical “Ja és dijous!”, amb Piscis Duo, piano a quatre mans, sota el títol T’agrada Beethoven?, es presenta dijous 27 de febrer, a les vuit del vespre, al Conservatori de Badalona. Piscis Duo es va fundar el 2006 quan dues joves pianistes, Carol Ruiz i Lilian Vázquez, pretenen aprofundir en el desconegut però extens repertori per a quatre mans de piano. Aquest jove conjunt ofereix interessants programes que demostren la varietat i la qualitat de la música per a piano quatre mans, on es poden escoltar les obres importants de la música clàssica i espanyola.


Vladimir i Estragó, al costat d’un arbre, esperen que arribi Godot. Aquesta situació escènica forma part del cànon de l’imaginari teatral universal i de fet, podem pensar que marca l’inici del teatre contemporani occidental. La Sala Beckett, que ha visitat sovint el teatre de l’autor que va deixar-li el  nom, no havia emprès encara la producció de la seva obra més coneguda. Amb Esperant Godot, de Samuel Beckett va convertir el món, definitivament, en un escenari de teatre. La podrem veure dissabte 29 de febrer, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Zorrilla, amb direcció de Ferran Utzet i interpretació a càrrec de Nao Albet, Aitor Galisteo–Rocher, Blai Juanet Sanagustin, Pol López i Martí Moreno/Eric Seijo.


El Festival Internacional de Màgia ha comportat la creació de la primera Associació de Mags de Badalona, que diumenge 1 de març, a les sis de la tarda, al Teatre Blas Infante, sota el títol Magikart, ens presentaran una màgia jove i dinàmica, acompanyats dalt de l’escenari pel Premi Jove Li-Chang 2019, Daniel Sánchez, escollit dins del Festival Magicus de Barcelona, el mag badaloní Guillem Bautista, el mag Alouette i Álvaro Cortés. L’espectacle comptarà també amb la màgica coreografia de l’univers de Harry Potter, a càrrec de l’escola de dansa Danzalona. La recaptació d’aquesta gala es destinarà al projecte Solidarimàgia, una iniciativa que porta la màgia a les regions més desafavorides del món. En l’edició d’enguany la regió escollida és el Senegal.

El Círcol serà el lloc el badaloní Ismael Dueñas donarà el tret de sortida a la presentació del nou disc Cantautisma, un recull de 16 cançons pròpies, a guitarra i veu que ha anat cuinant en els últims anys paral·lelament a la seva trajectòria com a pianista. Serà el diumenge 1 de març, a dos quarts de vuit del vespre. Amb Cantautisma, el seu setè àlbum, Ismael Dueñas fa un pas més enllà, fora de tota zona de confort.


Dilluns 2 de març, a les vuit del vespre, dins el Cicle Per fi és dilluns!, Concerts a l’EMMB, Javier Mas & Mario Mas amb Homenatge als tocs de barbers. És un autèntic privilegi per a l’EMMB rebre aquests dos grans mestres de les cordes, pare i fill, dos savis coneixedors de la tradició guitarrista mediterrània, del flamenc i de més enllà. Guitarres, llaüts i bandúrries segur que portaran a recórrer una tradició i una història per a molts desconeguda però que ens és molt propera i descobrirem què tenen en comú les guitarres i els barbers!

Jaume Arqué Ferrer                                                                                                                                    AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

ON PODEM ANAR?

ON PODEM ANAR?

Això és el us proposem…

Benvolguts simpatitzants, com heu pogut veure alguns de vosaltres, en les dues últimes representacions teatrals que s’han portat a terme al Teatre Zorrilla, s’han repartit les butlletes que serviran per conèixer quina va ser l’obra representada durant l’any 2019 als teatres públics badalonins,   que més va agradar al públic badaloní. Doncs bé, aquestes butlletes es continuaran repartint en les dues properes representacions –Esperant Godot i Eva contra Eva– i esperem que el públic en general i tots vosaltres simpatitzants, feu efectiva la votació, ja que hores d’ara només han dipositat a l’urna un 40% de les butlletes repartides.

Pel que fa a l’agenda que us oferim aquesta setmana, la música continua dominant amb un moment. Només hi ha una oferta teatral, doncs exuberant, amb una sola oferta teatral, un monòleg.

Dijous 20 de febrer, a les vuit del vespre, a l’auditori del Conservatori, concert COLORS DEL SEGLE XX, en el qual, el DUO DIVAGAÇAO, format per Elizabeth Roma (guitarra) i Ana Moreira (violoncel), fa un recorregut musical personal i lliure on (escoltarem peces amb un significat especial). Hi escoltarem obres de Villalobos, Falla, Montsalvatge, Ariel Ramírez i Piazzola.

Divendres 21 i dissabte 22, a dos quarts de nou del vespre i diumenge 23, a les dotze del migdia i a les set de la tarda, arriba la festa grossa del Festival Internacional de Màgia XX Memorial Li-Chang, amb la Gala Internacional de Màgia. Tindrem ocasió de veure-hi els millors  il·lusionistes del moment i gaudir d’un espectacle formidable: podrem , veure Gisell, una maga peruana especialista en manipulació i màgia argumentada, comptarem amb els mags portuguesos Tà na nanga, amb un espectacle original i poètic; des d’Itàlia, el mag Shezan ens transportarà a un món fantàstic a la recerca d’un geni màgic i les seves llanties; arribat del nord d’Europa, es podrem veure el mag finlandès Marko Karvo, campió del món de màgia, que oferirà un espectacle amb aus i el número de grans il·lusions arribarà des del sud de la península de la mà del Mag Sevilla. El presentador de les gales serà el mag madrileny Jaime Figueroa i, com sempre, la direcció va a càrrec de qui és l’ànima del Festival, Enric Magoo.

Dissabte 22, a les sis de la tarda, la sala de la Societat Coral La Badalonense, serà escenari en que Projecte Ixthys Teatre de Badalona presentarà Albert López Vivancos, el qual oferirà un espectacle monologuista que han titulat A ESCENA. Com afronta un actor el personatge que ha d’interpretar? L’ha de conèixer, l’ha d’entendre, l’ha de sentir? A ESCENA, és un espectacle amb cançons de teatre musical adobat amb textos poètics que van teixint un fil conductor.

Dilluns 24 de febrer, a les vuit del vespre, l’auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona  torna a acollir  la Jam Hits the Town,  jam session que repassa les arrels del reggae com el roots i el rocksteady, passant pel dub, fins a sons més actuals com el new roots i el dancehall, tot deixant espai també a estils com el hip hop i el rap, nascuts al Bronx però amb origen als sound systems jamaicans, on els discjòqueis van començar a improvisar sobre bases instrumentals.

Jaume Arqué i Ferrer

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

ON PODEM ANAR?

Badalona, 4 de febrer de 2020

ON PODEM ANAR?
Això és el que us oferim…

Que continuï la música! No sé qui va signar aquesta frase, però la nostra ciutat s’hi aferra de manera constant. Doncs endavant. Pel que fa al teatre, ens arriba una bona producció del TNC i el Festival Internacional de Màgia-XX Memorial Li-Chang continua el seu camí triomfal.

Vine a viure el primer 8.000 m de Beethoven! Les exalumnes del Conservatori, Júlia Álvaro i Marta Guillén, oferiran un concert dijous 13 de febrer, a les vuit del vespre, a l’auditori del Conservatori, amb la col·laboració de qui va ser el seu professor en aquest centre, Marcos Bosch. Conduiran a la música de Beethoven a través del Quartet Calders i Marcos Bosch, anomenat així en honor a l’escriptor Pere Calders (es va formar l’estiu de 2018 a Barcelona). El formen les violinistes Júlia Álvaro (Santa Coloma de Gramenet) i Marta Guillén (Premià de Mar), la violista Teresa Roldán  i el violoncel·lista Miquel Felip. El programa serà Quartet núm. 1 en Fa Major op. 18 núm 1. Allegro amb brio, Adagio affettuoso ed appassionato, Scherzo: Allegro molto, Allegro.

Nova cantata solidària de J. S. Bach, dissabte 15 de febrer, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites. El Conjunt Instrumental del Conservatori de Badalona interpretarà la Cantata BWV 167 (Homes, exalceu l’amor de Déu). La interpretació anirà a càrrec de Francisco Fernández, Ana Querol, violins; Santi Burgos, viola; Paula Blàzquez, violoncel; Diego Civilotti, contrabaix; Francesc Castillo, oboè; Josep Borràs, fagot, i Àngel Vilagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Lorena García, soprano, Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Enric Padilla, baix. La direcció és a càrrec de Jordi Montoliu.

Una producció del TNC al Zorrilla, dissabte 15 de febrer a dos quarts de nou del vespreLa rambla de les floristes, de Josep Maria de Sagarra. Avui -vuit dècades després que l’insigne poeta escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona-, la Rambla de les Flors continua vertebrant les confluències de la nostra realitat: s’hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina i és testimoni d’excepció́ de les agitacions polítiques. La parada de l’Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer.

Diumenge 16 de febrer, a les set de la tarda, la sala Enric Borràs del Teatre Principal  oferirà dins el Festival Internacional de Màgia, XX Memorial Li-Chang, Confidències d’un prestidigitador, d’Enric Magoo.

40 anys de professió, 40 anys d’il·lusions! I per celebrar-ho, l’Enric Magoo, el director del ja cèlebre Festival Internacional de Màgia de Badalona, ens presentarà un espectacle inèdit i original per mostrar-nos com la màgia del teatre la genera tot allò que no veiem en un escenari.
Ara, però, està molt disposat a despullar-se per descobrir-nos, en una festa íntima, l’autèntic i meravellós ritual que ha forjat durant tota una vida dedicada a la màgia, dedicada a emocionar, dedicada a fer-nos somiar.
Espectacle de màgia amb el número guanyador del 3r Premi Mundial de Màgia Còmica.

Per molts anys, Enric!

Aquest febrer, el cicle de música Enjoy the Silence, amb el suport de l’Associació Last Exit Management, ofereix una proposta molt especial amb un dels referents del rock català en format acústic. Diumenge 16 de febrer, a dos quarts de vuit, el Círcol presentarà Lluís Gavaldà en un concert a la carta. El cantant d’Els Pets, banda icònica del rock català des de la seva explosió a finals dels 80, es presenta  juntament amb el pianista Joan-Pau Chaves, fet que dona continuïtat als concerts que fa quatre anys van dur a terme a les sales de teatre més importants de Catalunya.

Dintre del cicle Per fi és dilluns!, 17 de febrer a les vuit del vespre, a l’auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona,
David A. Garcia, professor de guitarra de l’EMMB, ens presenta el seu grup Caracara, format per Jon Cottle (violoncel), David A. García (guitarra) i Xevi Matamala (bateria). Tres costats d’un mateix triangle. Tres instruments -violoncel, guitarra i bateria- que presenten un repertori original i propi inspirat en la música de Brasil, però connectat amb la cultura mediterrània i sobretot amb la vida quotidiana. A cavall entre un so modern i clàssic, entre el pop i la tradició, el jazz i la música popular, la música instrumental i la música vocal, sorgeix una sonoritat original, de fusió i amb molta personalitat.

Jaume Arqué i Ferrer

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA