ON PODEM ANAR?

Badalona, 19 d’octubre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-tres anys, el 20 d’octubre de 1878,  El Eco de Badalona,  publicava el següent::

La zarzuela «La Criada» que se representó el domingo en el Teatro Zorrilla fué bastante aplaudida por la numerosa concurrencia que asistió al mismo y siendo en particular colmada de aplausos la .Sra. Alemany de Mollà.

Teatro Zorrilla.— Función para hoy domingo 20 Octubre 1878.

1º Sinfonia, 2º. El notable drama en 3 actos de Echegaray «La esposa del Vengador”, por el Sr. Coello y demás partes de la compañía. 3º La preciosa pieza «Lluvia de oro.»   A las 3— Entrada general 14 clos.

 I per aquesta setmana us proposem…

Des de divendres 22, a les vuit del vespre, fins el diumenge 31, l’escenari del Teatre Zorrilla acollirà el festival FILMETS 2021!.

Amb el lema  “Això no va per llarg”, fent una clara referència al fet que ja veiem el final de la pandèmia i que estem parlant d’un festival de curtmetratges, torna el festival badaloní amb el millor cinema i amb més força que mai.

Enguany,  FILMETS recupera la pantalla  gran del Zorrilla, per fer-hi el màxim nombre de projeccions.

Aquest cap de setmana l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní serà escenari d’una mostra de teatre de petit format, organitzada pel mateix Orfeó i La Mar de Teatre, amb el títol de A TROSSOS. Les session s’oferiran dissabte 23, a dos quarts de set de la tarda i el

 diumenge 24, a les vuit del vespre. Aquestes son les obres que es representaran:

No ho sé –  La Carlota i l’Abril són dues germanes que sempre s’han portat més o menys bé. Amb les seves diferències i els seus desacords, però sempre s’han estimat. Actrius: Dana Carbonell i Paula Garcia. Text i direcció: Txema Puigdollers

Els àngels cantaran.- Dues dones poderoses es reuneixen per decidir el futur de la humanitat. Actrius: Marina Callís i Laura Pauli. Companyia: Nari Nant.  Direcció: Marina Callís i Laura Pauli

Escac i mat –  Hi ha ofertes de feina tant suculentes que et poden arribar a fer-te perdre el cap. Un parell de mamelles també, però això ja és un altre tema. Actors: Carla Peix i Josep de Font. Direcció: Núria Peix. Companyia: Drama Dramatis.

Superemprenador – Javi no puede más. Tiene tres trabajos y casi no le dan ni para vivir. Su asesor no le hace ni caso, vive solo y apenas puede pagar el alquiler. Interpretació i direcció: Manu Fernández., Text: Manu Fernández.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

 

 

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 12 d’octubre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-tres anys, el 13 d’octubre de 1878, a El Eco de Badalona, es publicava:

TEATRO ZORRILLA.Extraordinaria función por hoy domingo 13 de Oc¬

tubre de 1878. La Empresa de este Teatro deseosa de complacer á sus constantes favorecedores ha contratado à D.” Enriqueta Alemany de Mollá y á su esposo el Sr. Molla, combinando el siguiente programa:

1.” La tan popular zarzuela en 2 actos, que tanta aceptación merece en

Barcelona en el teatro del «Buen Retiro* nominada: La Criada, por los mencionados esposos y demás parles de la compañía; cantándose por la Sra. Alemany sus coplas favoritas, que tanto entusiasmaron al público barcelonés.

2.° La celebrada zarzuela en un acto, titulada; Dorm.

Entrada 2 rs.Butacas 2.Sillones 1. A las 8.

 

Concert Extraordinari de piano a quatre mans, al Auditori de Conservatori, dijous 14 d’octubre, a les vuit del vespre, a càrrec dels Germans Pérez Molina,

El professor de piano Lluís Pérez Molina junt amb la seva germana Lourdes ens proposen un concert per a piano a quatre mans. Presentem dues magistrals obres, mitjançant l’Art de les transcripcions d’obres de diferents estils: l’Octet op. 20 de Mendelssohn, transcrita pel mateix compositor i les Quatre estaciones Porteñas de Piazzola, del qui enguany se celebra el centenari del seu naixement.

 

El Gegant del Pi,  és el primer dels espectacles d’aquesta temporada programat pel Círcol, i tindrà lloc divendres 15, a dos quarts de nou del vespre, quina autoria, dirección i interpretació, van a càrrec de Pau Vinyals, amb la col·laboració de Júlia Barceló, en la dirección.    

El Gegant del Pi,  és una autoficció de l’herència rebuda, d’un intent per encarar la construcció d’una llar. Un viatge del poble a la ciutat i de la ciutat al mig del bosc i del bosc al menjador de casa. De l’espai públic al privat.

Basada en un fet real, La Màgia Lenta planteja el conflicte d’un home de quaranta anys que de nen va ser sotmès a abusos sexuals i que inconscientment va esborrar els fets. L’oblit, d’una banda, i un fals diagnòstic d’esquizofrènia de l’altra, van enterrar el seu passat.  Denis Lachaud, autor molt reconegut a França, projecta de manera impactant el recorregut vital cap a la llum d’un personatge desesperat. Un monòleg que es podrà veure divendres, 15, d’octubre, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu (abans Teatre Principal)

En lluita constant amb si mateix, Marc Garcia Coté encarna, ell tot sol, totes les veus que poblen l’escena, com si es tractés d’una confluència de diversos personatges en un sol cos.

 

De la mà del ballarí, coreògraf i professor rus Kirill Radev neix KoRPo Dance Project, una companyia establerta a Badalona des del 2020. Ara se’ns presenta, per primer cop, diumenge 17 d’octubre, al teatre Zorrilla, a les set de la tarda.

L’espectacle d’aquesta jove companyia constarà de tres produccions inspirades en obres dels cèlebres Ballets Russos de Diaghliev: Petrushka mostra el despertar de les emocions d’un dels personatges tradicionals més populars de Rússia.  Jeux és un poema a la dansa. Una combinació fascinant i trepidant entre el llenguatge plàstic coreogràfic de Radev i l’exclusiva llum musical de Glass. Anonymous pretén unir —i mostrar a través de l’espai, la forma i l’energia— la connexió profunda i palpable que hi ha entre la nostra part més espiritual i el moviment exterior del nostre cos.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

 

 

 

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 28 de setembre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-dos anys, el 27 de setembre de 1879, a El Eco de Badalona es publicaven les notes següents:

. El baile dado en el Zorrilla el pasado miércoles (dia de la Merced)  estuvo muy concurrido, y cúaí pocas veces se  habia visto de algunas semanas á esta.

. Son en gran número los vecinos de esta villa que en estos días, se dirígen á Barceíona con motivo, de las fiestas de la Merced. En el pasado miércoles solamente asistieron mas de 1000 personas; de estas unas 500 en carril y en los coches mas de 300.

. El próximo miércoles empezará en esta villa la matanza de cerdos. Sirva esto de aviso á los lectores aficionados.

 I PER AQUESTA SETMANA US PROPOSEM…

Quarta sessió del II Cicle de Teatre a Cau d’Orella, que organitza Amics del Teatre Zorrilla, la nostra associació. L’Espai Betúlia serà l’escenari de la lectura del text guanyador del Premi de Teatre Breu Inicia’t 2013 (actualment Premi Andreu Solsona). L’obra, que es llegirà dijous 30, a les set de la tarda, és Un torrent que era la mar. Les lectores seran Olga Galvany, Rosa Homs, Joana Matallana i Ia Mirapeix, amb els efectes sonors a càrrec de Joan Vidal i direcció d’Albert López Vivancos.

 Partint de la reunió entre un mestre i els pares separats d’un alumne de nou anys, Classe ens planteja un triple xoc entre les diferències de classe, els reptes del món educatiu i les dificultats a l’hora de relacionar-se. Una triple confrontació, amb tocs de comicitat, viscuda en aquells tres àmbits més comuns per a tots nosaltres —l’escola, la família i la parella— i en què l’educació és la pedra angular.

Aquest text dels irlandesos Iseult Golden i David Horan, que ha adaptat i dirigit  Pau Carrió, es podrà veure al Teatre Zorrilla, divendres 1 d’octubre, a les vuit del vespre. Està interpretada per Pol López, Carlota Olcina i Pau RocaEl pianista i compositor badaloní, Ismael Dueñas, es reinventa en l’últim disc, Cantautisma, com a cantautor, a la guitarra i a la veu. Les seves composicions i la trajectòria com a pianista han fet que la crítica especialitzada i els premis SGAE el situïn entre un dels grans valors del nou jazz. Dissabte 2 d’octubre, a dos quarts de set, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, el badaloní actuarà acompanyat per Abril Sanglas, que presentaran unes pinzellades d’aquests últims treballs i alguna curiosa versió que ens traslladarà fins als racons més íntims i sensitius de l’imaginari món musical d’aquest creatiu cantautor, reconegut per la revista Enderrock.

La Tremenda Cia., neix de la il·lusió d’un grup d’estudiants de l’Institut del Teatre per tal de transportar la passió amb la que treballem dins l’aula als carrers i places d’arreu, formada per  Paula Amell, David Bonilla, Clara Buetas, Arnau Fa, Maria Lourdes Martin, Abril Morera, Alèixa Pascual, Gerard Portolés, Queralt Sánchez, Alba Serrano i Clàudia Abellán, amb dirección de Pepelú Guardiola, representaran diumenge 3 d’octubre, a les sis de la tarda, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní,  la tragicomèdia El setge de Venècia, una sàtira de la situació actual, amb uns personatges característics de la Commedia dell’Arte; un gènere de teatre iniciat a Itàlia al segle XVI.   Com deien els comediants… Via via la tarantella! 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 El públic ha de tenir molt en compte que en aquests moments,  tot i que els espectacles s’anuncien amb  ENTRADA GRATUÏTA, els aforaments són  limitats. Per aquest motiu cal inscriure’s prèviament (amb nom, cognoms i telèfon de contacte) per mitjà de correu electrònic o telefònicament.

 

 

 

 

.


  • ,
  • o

ON PODEM ANAR!

Badalona, 20 de setembre de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us proposem…

Fa cent quaranta-dos anys, el 20 de setembre de 1879, es publicava l’article següent:

TEATRO ZORRILLA. – El empresario del teatro Zorrilla tiene contratada á la notable compañía que dirige el reputado primer actor Sr. Tutau y de la que forma parte la primera actriz Sra. Mena, para dar una función de modo los jueves de cada semana. También se está en tratos con otra compañia que actúe en dicho coliseo todos los domingos. Deseamos que pingües resultados coronen los esfuerzos y desvelos del celoso empresario del primero de nuestros teatros.

 I per a aquesta setmana us proposem…

 Dijous 23 de setembre, a les set de la tarda, a l’Espai Betúlia, organitzat per l’Orfeó Badaloní, tornarà Ferran Compte per oferir-nos una xerrada sobre l’òpera Ariadne auf Naxos, amb música de Richard Strauss i llibret d’Hugo von Hofmannsthal, basat en Le Bourgeois Gentilhomme (El burgés gentilhome), de Molière, i el mite grec d’Ariadna i Bacus. Una primera versió es va estrenar el 25 d’octubre de 1912 al Kleinen Haus des Hoftheaters, a Stuttgart, i la versió definitiva, el 4 d’octubre de 1916, a la Hofoper de Viena. L’estrena a Barcelona va ser el 14 de gener de 1943, al Gran Teatre del Liceu.

Inici de la temporada als teatres públics de Badalona amb la representació de Filumena Marturano. És una de les millors obres del curs i podrem gaudir-ne aquest dissabte 25 de setembre, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla. Una autèntica festa! Es diria que el teatre comença a celebrar aquesta desescalada tan esperada. I ho fa amb una obra que, segons després d’acabar, fa saltar el públic de la cadira; de manera unànime, tothom dempeus. No podia tenir un elogi millor una obra tan divertida i dramàtica alhora, la millor obra del dramaturg Eduard de Filippo, una autèntica benedicció per a les arts escèniques.

A banda d’això, el primer gran mèrit és un fitxatge cinc estrelles: el del gran Enrico Ianniello, un prestigiós actor napolità establert a Catalunya (el Maresme), que fa una autèntica exhibició. I finalment (no podia ser d’altra manera), una gran actriu que és tot un caràcter, catalana o italiana o ves a saber què, Clara Segura, que supera a més el repte d’enfrontar-se a l’escenari a un autèntic actor napolità.

El públic ha de tenir molt en compte que en aquests moments,  tot i que els espectacles s’anuncien amb  ENTRADA GRATUÏTA, els aforaments són  limitats. Per aquest motiu cal inscriure’s prèviament (amb nom, cognoms i telèfon de contacte) per mitjà de correu electrònic o telefònicament.

 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 14 de setembre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-i-dos anys, el dia 13 de setembre de 1879, EL ECO DE BADALONA, publicava:

El pasado miércoles salió de esta población, dejando en ella gratos recuerdos, la celebrada artista Esmeralda Cervantes (*), al objeto de permanecer algunos días en la capital vecina en la que se propone dar un concierto extraordinario.

(*) El nom d’Esmeralda Cervantes, era el pseudònim de Clotilde Cerdà i Bosch, filla de l’urbanista Ildefons Cerdà, que fou concertista d’arpa i compositora i va ser considerada una nena prodigi. També destacà com activista per l’educació femenina i la millora de les condicions de les dones.

I PER A AQUESTA SETMANA US PROPOSEM…

El primer cop que Xavi Morató, autor i director del text, va sentir a parlar del Club Bilderberg (club que reuneix 130 multimilionaris) va ser el 2009. En aquestes trobades del club, es prohibeix l’accés a qualsevol persona que hi és aliena. Bilderberg intenta resoldre l’interrogant i mostrar als espectadors que passa en una d’aquestes reunions secretes en las que molt possiblement es dibuixin els nostres destins. Aquesta serà l’obra que dissabte 18 de setembre, a les vuit del vespre, es podrà veure a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, l’Ateneu, a càrrec de la companyia La Ostra 28.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

Badalona 7 de setembre de 2021

ON PODEM ANAR

Fa cent quaranta dos anys. 6 de setembre de 1879.

TEATRO DEL TlVOLl.— Escogida función para mañana domingo por los jóvenes aficionados de esta villa.— La comedia catalana en 3 actos: «Lo contramestre”, y la divertida pieza: «Un pá com unas hostias”.    Entrada 12 cuartos. — Asientos gratis.— A las.8 y media.

 Ja tenim la programació de Badalona Cultura S.L. sobre la taula i els aficionats al teatre podem estar satisfets, ja que en perspectiva tenim dotze representacions teatrals, la majoria de força qualitat; quatre representacions de teatre familiar, infantil o juvenil; un monologuista; dos espectacles de dansa a càrrec de dues escoles badalonines; el concert de Santa Cecília, a càrrec de la Banda Simfònica de Badalona i deu dies de Filmets, amb l’afegitó d’unes gotes de morbositat a l’hora de ser presentada.

 Per part d’Amics del Teatre Zorrilla, nosaltres seguirem oferint el II Cicle de Teatre a cau d’orella, lectures públiques d’obres finalistes del Premi de Teatre breu Andreu Solsona, abans premi Inicia’t, totes elles protagonitzades per actrius i actors badalonins, excel·lents col·laboradors que sense ells seria impossible aconseguir-ho.

 Per altre,  part esperem que totes les entitats que programin teatre, música i dansa, s’animin força i ho facin públic amb la deguda perquè nosaltres en fem ressò i d’aquesta forma a veure si el públic badaloní s’anima i acudeix als espectacles com no fa tant de temps veiem. Creiem que d’aquesta forma créixer la CULTURA de la nostra ciutat, ja que no ho fem entre els que en fem ús, no creiem que els que haurien de ser capdavanters  se’n preocupin gaire.

 I PER AQUESTA SETMANA US PROPOSEM

 Diumenge 12 de setembre, a dos quarts de set de la tarda, l’Orfeó Badaloní, l’Ateneu,  presentarà l’actuació de l’Eléonore Niubò Trio, grup que reinventa la tradició clàssica del trio jazz, utilitzant l’arpa com a instrument líder de la formació que interpreta estàndards del jazz. L’arpa que de costum s’escolta en contextos de música clàssica pren aquí una nova dimensió d’instrument improvisador, més rítmic, explorant sonoritats noves. L’Eléonore, a l’arpa, al costa de Pep Vall, contrabaix i Eloi Pey, batería. Utilitzen també les seves influències d’anys d’estudis de l’arpa clàssica fent d’aquest trio un objecte musical molt innovador mai sentit fins ara. 

Per fi tindrà lloc l’acte cultural de caire literari-teatral en motiu de la cloenda de l’Any Gual que es celebrarà,  dimarts 14 de setembre, a les set de la tarda a la sala Enric Borràs, del Teatre Margarida Xirgu (abans Teatre Principal), es tracte de  “Josep Gual, memòria de la lleva del Biberó”. L’obra, promoguda per Badalona Cultura, serà posada en escena per Juanjo Navarro, amb els actors Ramon Canals i Guillem Xicart, els músics Jaume Arnella i Rafel Sala, i amb el guió de Valentí Soler. 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer


jaume arque ferrer <jaumearque7@yahoo.es>
CCO:GLORIA PEREZ SALMERON,JOANA DOMINGO,ALICIA MIR,ENRIC MASDEU LLEONART,MARIA SOLDEVILA
mar, 7 sept a las 11:03

ON PODEM ANAR?

Badalona 27 de juliol de 2021

On podem anar?

Això és el que us oferim.

L’any passat abans de marxar de vacances, us fèiem arribar un article d’Oriol Puig Taulé, que es dirigia al Dr. Oriol Mitjà, acusant-lo de “… no anar massa al teatre. És natural: no té temps. Englobar les arts en viu dins de la categoria “oci i entreteniment” porta a conseqüències catastròfiques. És el mateix un teatre que una discoteca? Un auditori que un bar? Una sala de concerts que un restaurant? A hores d’ara, és molt més segur anar a un concert o a un espectacle que prendre una cervesa en una terrassa”, encara que a la nostra ciutat ja hi ha qui s’encarrega que suspendre els concerto o espectacles. Al bar de sota casa meva, per exemple, fa quatre dies van muntar-hi una festa flamenca. A Barcelona… I a Badalona hem vist com les terrasses s’han expandit, màgicament, ocupant places d’aparcament (bé) i metres de vorera (malament)… També de la Rambla badalonina.  L’altre dia no podíem ni entrar a casa, perquè la vorera estava ocupada per taules, tamborets i gent pitofa. Als teatres, però, els protocols de seguretat, accés i desallotjament són tant o més rigorosos que a l’aeroport de Tel-Aviv. A les platees: espectadors solitaris separats per dues butaques buides (caparronets dispersos), o espectadors en grups convivencials (parelles, trios, famílies Trapp) separades per butaques buides. A les terrasses dels bars, tenim els clatells, els crits i els esputs dels desconeguts a dos pams de distància. Barcelona,— i Badalona són  el millor bar del món. Oi que també val per ara aquest article?

Doncs tornarem el setembre, a veure si ja s’ha publicat la programació dels teatres públics badalonins i els aires garrotxins ens han reconfortat.

BONES VACANCES!

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

ON PODEM ANAR?

Badalona, 19 de juliol de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Poc o  res hi ha programat, però donat que a la nostra ciutat ens ho suspenen tot, nosaltres recomanem que el millor és agafar la cartellera dels teatres barcelonins, veure quines ofertes hi han, procurar trobar entrades, ja que amb això de la Covid-19, les entrades són reduïdes… i anar al lloc que es pugui.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.

ON PODEM ANAR?

Badalona, 13 de juliol de 2021

ON PODEM ANAR?   

Això és el que us oferim…

EL PREOCUPANT AUGMENT DEL NOMBRE DE PERSONES AMB COVID-19 POT FER SUSPENDRE ALGUNES ACTIVITATS.        CUIDEU-VOS, CUIDEM-NOS  (AV Centre)

Dimecres 14 de juliol, a les vuit del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, organitzat per JustÍcia i Pau Badalona, es farà un concert que tindrà com a protagonista  Lluís Platero i porta  per títol de Un mar en pau és possible. Posem-hi el nostre gra de sorra. Està força clar, que el cantautor badaloní  vol fer visible quela mar Mediterrània ha de ser un mar de pau, no un mur de vergonya.”

El cicle Nits d’estiu a l’Anís del Mono, que organitza el Museu Municipal, oferirà divendres 16 de juliol, a les nou del vespre, l’actuació de Pierre-Arnaud Quartet, una formació de jazz una mica atípica (amb trompeta, guitarra i contrabaix) que proposa un viatge hipnòtic entre el swing americà dels anys trenta i la música popular francesa. El grup està format per,  Juan Carlos Buchan, contrabaix; Nicolás Rugolino, trompeta i Neter Calafati, guitarra; Pierre-Arnaud Bourhis, veu i  guitarra.

Pel que sembla, però, les entrades estan esgotades.

Nova edició de´cicle Cantates Solidàries de Bach, divendres 16 de juliol, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites de Badalona. En aquest concert (que forma part  del programa de) les Festes de la Mare de Déu del Carme, s’interpretarà la cantata Magnificat en Re Major CWV 243, amb el text de l’Evangeli de Sant Lluc, 1, 46-55.  Organitzat pel Conservatori de Badalona, els intèrprets solistes, seran: Ingrid Ustrell, soprano; Cristina Tena, mezzosoprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor i Tomàs Maxé, baix.  El Conjunt instrumental el formen Carlota Novell i Sergi Miró, violins; Santi Burgos, viola, Joan A. Pich, violoncel; Diego Civilotti, contrabaix; Jaume Fàbregas, trompeta; Josep Juan Pomes, trompeta; Daniel Arlazon, trompeta; Pablo Ramírez i Teresa Galzeran, flauta;  Montserrat López, Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboè; Josep Borràs, fagot; Joan Castillo, orgue i Helena Algueró, timpànic.

La programació de les NITS AL PORT, oferirà divendres 16 de juliol, a les deu del vespre, a
plaça de la Capitania del Port Esportiu i Pesquer de Badalona, una gala de dansa  amb el JOVE BALLET DE BADALONA “AND FRIENDS”, formació que aglutina ballarins i ballarines formats concretament a l’escola de dansa Marisa Yudes.

El IX Festival d’estiu les Nits al Port oferirà dissabte  17 de juliol, a les deu del vespre, a la plaça de la Capitania del Port Esportiu i Pesquer de Badalona, l’espectacle Càmera al port, produït per Fèlix Serraclara en el marc del concepte seams. Instrumentistes i un cantant soliste (Fèlix Serraclara, baríton, Leandro Avalle, piano, Gaspar Müller, bandoneó i guitarra i Berna Joanes violí). Interpretaran peces triades per homenatjar les víctimes de la pandèmia i apostena per un repertori clàssic i conegut. Interpretaran  Bach, Mozart, Falla i Sorozábal  per  recrear-nos amb motiu de l’homenatge pel centenari del naixement d’Astor Piazzola. S’acabarà amb Cançó d’Amor i de Guerra i la Romança de l’Avi Castellet, amb els quatre intèrprets.

Es tancarà la programació de d’aquest IX Festival d’Estiu, diumenge 18 de juliol, a les vuit del vespre, a la plaça de la Capitania del Port Esportiu i Pesquer de Badalona,  amb una proposta de ball integrada per diferents peces que encaixen ànima, ment i cos. Una coreografia de Kirill Radev, de l’equip de Marisa Yudes, amb deu ballarins que formen KoRPo Dance Project, una companyia que neix la primavera del 2020, amb força èxits en les seves últimes actuacions.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA 

 

 

 

 

 

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 6 de juliol de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Vespres a la fresca a l’Associació, organitzats per  l’Associació de Veïns del Centre de Badalona, dimecres 7 de juliol,  a les set del vespre;  al badiu de l’Associació mateix s’oferirà una vetllada de màgia de saló amb l’actuació d’Enric Magoo, amb una clara demostració de curiositats, il·lusions  i poemes visuals, que a més tindrà l’acompanyament de la maga Psiquelady. 

El Trio Vivo – Carles Montfort, violí, Joan Antoni Pich, violoncel i Miquel Àngel Cordero, contrabaix; està format per tres músics de formació clàssica i esperit inquiet que combinen la seva faceta d’instrumentistes amb la composició, la improvisació i el gust pels gèneres i formats musicals més diversos. Ens ofereixen un repertori amb composicions pròpies, versions de temes clàssics i contemporanis. El concert tindrà lloc a la fàbrica de l’Anís del Mono, divendres 9, a les nou del vespre. Abans d’anar-hi truqueu al Museu, ja que segons sembla, ja està ple.

S’anuncia per a dijous 8, a les set del vespre,  a la sala Enric Borràs, del Teatre Margarida Xirgu (antic teatre Principal), la fi de l’any dedicat a la memòria del poeta badaloní Josep Gual Lloberes, amb l’escenificació d’un guió escrit per el nostre conciutadà Valentí Soler, que porta per títol  Josep Gual, memoria de la lleva del biberó. Està basat amb un diari inèdit del front i altres escrits de Josep Gual Lloberes, i serà interpretat per Ramon Canals i Guillem Xicart, amb música de Jaume Arnella i Rafel Sala.

Dijous 8 de juliol, a les vuit del vespre, a l’Escorxador, concert de combos de l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), organitzat conjuntament amb l’Associació La Rotllana del barri de la Salut. En primer lloc actuarà el Combo Latin, amb músiques d’arrel llatina barrejades amb jazz. Tradició i improvisació que s’ajusten en aquest combo, que ha preparat un repertori variat al llarg d’aquest curs. Seguirà l’actuació del combo The Five Bucks, dedicat al funk, iniciat aquest curs de la mà del professor Paco Manzanarez, amb un resultat absolutament explosiu.

L’estiu és aquí! Tens ganes de teatre? Amb aquestes preguntes la gent del Círcol Catòlic s’han proposat inventat un Festival de Teatre a l’aire lliure, amb el títol de La Clacaorganitzat per l’actor badaloní Genís Lama, de Totem Produccions. Es diu que La Claca vol ser punt de trobada de les arts escèniques de la nostra ciutat, amb espai per a companyies professionals, semi professionals i amateurs i tindrà com escenari el parc de Ca l’Arnús. De moment s’anuncia l’actuació, dissabte 10 de juliol, a les set de la tarda de la companyia Badiu, amb Too Match i diumenge 11 de juliol, a les set de la tarda, amb la representació de Lorca, que te quiero Lorca, a càrrec del grup badaloní  Art en acció, que dirigeix Montse Bañolas.

Si voleu llegir una entrevista molt interessant d’Oriol Puig Taulé a Xavier Albertí al deixar la direcció del Teatre Nacional de Catalunya, publicada a la revista Núvol , podeu llegir-la a la nostra web escena.cat/Badalona.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA