ON PODEM ANAR?

Badalona 21 de gener de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

No hi ha dubte que se’ns menja la música. Gairebé tot el que us oferim és música, tot i que la presència de Lluis Homar, ens reconforta.   

Nou concert del cicle Ja és dijous! Pau Figueresguitarra (flamenc- fusió) és un dels millors guitarristes del país. En el seu cas, la intuïció l’ha dut a remenar compassos de buleria, i a imaginar una connexió amb el flamenc a través de la família extremenya de la mare. Pau Figueres concentra en un sol instrument les tradicions guitarrístiques de les quals prové; la música clàssica i contemporània, el flamenc i altres sonoritats d’avui dia que es barregen en un so i un toc que escapen dels compartiments de gènere habituals. Actuarà a l’auditori del Conservatori dijous 23, a les vuit del vespre.

La neta del senyor Linh, és la versió teatral de la famosa novel·la de Philippe Claudel.  Una faula sobre l’exili, la soledat i la recerca de la identitat.

Un monòleg interpretat per Lluís Homar en un dels muntatges del mateix text del director de la Toneelhuis Guy Cassiers, Guy Cassiers, que podrem veure dissabte 25, al Teatre Zorrilla, a dos quarts de nou del vespre. Sobre l’escenari, tot és bastant minimalista, unes quantes càmeres les projeccions de les quals es passen en una pantalla, alguns instruments musicals i cadires. Tot plegat atorga un aire de modernitat, de muntatge, a una història que, en realitat , té un aire clàssic, com de vella llegenda.

Nova cantata solidària de J.S. Bach. Dissabte 25 de gener, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, el Cor Tessàlia i el Conjunt Instrumental de Conservatori de Badalona, interpretaran la Cantata BWV 111 (El que el meu Déu  vol , això es tot el temps) de Johan Sebastian Bach, dirigida per Xavier García i la Cantata BWV 61 (Ara ve el salvador gentil), dirigida per Jordi Montoliu. La interpretació anirà a càrrec de Júlia Alvaro i Isaac Bachs, violins; Santi Burgos i Víctor Matau, violes; Paula Blàzquez, violoncel; Diego Civilotti, contrabaix; Montserrat López i Francesc Castillo, oboès i Àngel Vilagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano, Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Jordi Sánchez, baix.

El 2019 es van commemorar els vuitanta anys de la finalització de la guerra civil espanyola la qual ens va abocar a una cruel dictadura. A l’obra, un personatge anònim ens trasllada al temps de la guerra. Relata les seves vivències i reivindica la memòria d’aquells que van patir les represàlies d’un règim autoritari. Terra humida és un monòleg musical escrit i interpretat per Albert López Vivancos, amb música de Pedro Pardo i direcció d’Estanis Aboal, que podrem veure diumenge 26 de gener, a les sis de la tarda, a la sala de la Societat Coral La Badalonense.

Diumenge 26 de gener, a les dotze del migdia, al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra (camí del Monestir, s/n, Badalona), els que hi van normalment, els que hi van d’excursió i als que els  qui l’hi interessa la música clàssica, podran gaudir d’un concert protagonitzat pel  cor d’exalumnes del Conservatori, DEX-Cor, juntament amb 3 Nations Ensemble-Orquestra Barroca, que interpretaran fragments del Messies de Händel. Les solistes seran Gloria Lorentz, soprano i Montserrat Pi, contralt i el director, Àngel Vilagrasa.

L’Orfeó Badaloní diumenge 26 de gener, a les dotze del migdia, a l’Espai Tolrà, inaugurarà el cicle Concerts Vermut del 2020 amb l’agrupació ARSDUO, un duet instrumental format per Albert Rodriguez al violi i Juan Diego al piano, que aproparan als assistents a peces de Mozart, Händel, i E, Toldrà, per tots els amants dels clàssics.   

El dilluns 27 de gener, a les vuit del vespre, a l’auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), el vibrafonista Geni Barry serà l’encarregat d’obrir la jam session, coordinada per Martí Serra, dins el cicle Ja és dilluns!. Les jam sessions estan pensades perquè alumnes, professors, i músics en general, tinguin un espai on trobar-se i tocar junts. La jam és oberta a tothom.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

ON PODEM ANAR?

Badalona 14 de gener de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

De moment en la represa de l’any, la música és qui marca la pauta dels espectacles badalonins.


Dijous 16 de gener, a les vuit del vespre, a l’Auditori de Conservatori, es reprèn el cicle Ja és dijous!, amb un primer concert que porta el títol de BEETHOVEN A TRENC D’ALBA, a càrrec de la pianista Alba Ventura, i que serà un dels concerts amb què comencem la celebració “Beethoven” ja que el 2020, és el 250è aniversari del seu naixement.
Nascuda a Barcelona, l’Alba va fer el seu debut com a solista a l’edat de tretze anys amb l’Orquestra de Cadaqués. Des d’aleshores la seva carrera com a solista internacional no ha parat de créixer, amb invitacions que rep des de gairebé els cinc continents. La dirigeixen  grans directors,  ha format part de grans orquestres i ha aconseguit diferents guardons d’ordre nacional i internacional. En l’actualitat Alba Ventura és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.
Interpretarà les sonates núm.14 “Clar de lluna” i núm.23 “Appasionata”; de Ludwig van Beethoven.

La majoria de membres de la Dramàtica del Círcol van representar el dia de Nadal el seu tradicional espectacle. Enguany van estrenar d’ESTRELLES I TORRONS: EL MUSICAL!, on es van poder detectar els problemes que tenien el dia de l’estrena els actors i les actrius del Círcol. Però com que qui canta els seus mals espanta, doncs això, que aquí ho espantem tot amb uns quants números musicals. Es podrà tornar a veure a l’escenari del Círcol, dissabte 18 de gener, a les nou del vespre.

Carme Canela i Joan Monné, comparteixen escenaris des de fa molts anys però no ha estat fins ara que s’han decidit a enregistrar un disc tots dos junts a duet. Composicions que commouen per la bellesa i la profunditat de les lletres, totes servides a la seva manera, sense gaire arranjament, gairebé en cru. Tan senzill i tan complicat alhora. Aquest nou concert del cicle Per fi és dilluns!, tindrà lloc dilluns 20 de gener, a les vuit del vespre, a l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB).

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

ON PODEM ANAR?

08 DE GENER DE 2020

ON PODEM ANAR?  2ª edició

Això és el que us oferim

URGENT!!!Ha arribat un anunci des de l’Orfeó Badaloní, que la  conferència de Ferran Compte, sobre l’òpera AIDA, prevista per dijous 9, a l’Espai Betúlia, a les set de la tarda, s’ha traslladat a l’Espai Marina, de l’Orfeó, del carrer Marina 48, o sigui al lloc habitual, i és mantén  la mateixa hora.

Tornen els concerts del cicle Per fi és dilluns!, a l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), en la seva seu del carrer Germà Bernabé. El primer concert d’aquest any, tindrà lloc dilluns 13 de gener, a les vuit del vespre i        anirà a càrrec de la badalonina MARTA CERVERA, formada a l’EMMB i al Liceu, que presenta el seu primer disc, “Carícies per l’ànima”, un treball molt personal on aquesta jove pianista dóna sortida a unes composicions que van del jazz al pop, passant pel soul i el hip-hop, acompanyada d’uns excel·lents músics. Un projecte fet des de l’ànima i per a l’ànima. Marta Cervera estarà acompanyada per: Albert Clapés (trompeta), Alba Alsina (saxo), Blai Masó (guitarra), Joan Vigo (baix), Rubén Carmona (bateria) i  Julia Isern (veu).

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

ON PODEM ANAR?

7 de gener de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim

Poca cosa hi ha aquesta setmana per proposar-vos, es nota la ressaca de les festes i tot el que es prepara, encara no ha entrat a màquines, encara que es força interessant, la proposta de l’Orfeó Badaloní de canviar d’espai  per oferir les conferències d’en Ferren Compte sobre òpera.

L’Orfeó Badaloní  estrena  el cicle d’audicions i el programa operístic del 2020 amb l’audició comentada dAIDA, una de les operes mes populars de Giuseppe Verdi.  L’estrena tindrà lloc a l’Espai Betúlia, dijous 9 de gener, a les set de la tarda i serà gratuït per a tots els assistents.

Ferran COMPTE ens desvetllarà els secrets d’una de les òperes més aclamades de tots els temps, i una de les més representades en tot el món.                Verdi va musicar un llibret d’Antonio Ghisianzoni, basat en una versió francesa de Camille du Locle, segons una proposta de l’egiptòleg Auguste Manette i la primera representació va ser a l’Opera Khedival d’El Caire, el 24 de desembre de 1871 i a Espanya, es va estrenar per primera vegada al Teatre Real de Madrid el 12 de desembre de 1874. En el Liceu s’ha representat en 442 ocasions.

Torna Enric Montefusco al Círcol.  Els dels carrer Sant Anastasi estrenen el 2020 amb el cicle “Enjoy the silence” amb Enric Montefusco. Dos anys després el cantant barceloní, referent de l’indie-pop a Catalunya i a l’Estat Espanyol torna a pujar a l’escenari del Círcol a presentar nou disc. Serà  diumenge 12 de gener a dos quarts de vuit del vespre.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

ON PODEM ANAR?

31 de desembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim

Sorpresa! No ho havíem vist programat, però l’Orfeó Badaloní ens ha sorprès amb l’agradable notícia d’un concert per aquest divendres 3 de gener de 2020, a les nou del vespre, a l’església de Sant Josep, que porta per títol VALSOS I POLQUES, de Johann Strauss, que tindrà com a protagonistes a l’orquestra Vivace Assai, el cor de l’Orfeó Badaloní i la Coral Sellarés de Gavà, sota la direcció d’Emmanuel Niubó. Un concert de valsos i polques de les més populars del compositor vienès i també interpretaran arranjaments de nadales populars.

Divendres 3, a dos quarts de nou i dissabte 4 de generde 2020, a dos quarts de set, en el Teatre Zorrilla, Badalona Cultura S.L., l’entitat que regenta els tres teatres públics badalonins, obsequia a tots els abonats i públic en general de la nostra ciutat amb un espectacle gratuït, al qual si podrà accedir  mitjançant invitació, que es pot recollir a la taquilla del Teatre Zorrilla, només fent-ne petició. L’espectacle que oferirà  tracte d’un recull del més destacat  produït, pel grup RhumJordi Martínez, Joan Arqué, , Roger Julià, Mauro Paganini i Pep Pascual– coneguts com els pallassos del Lliure, i que amb ell tancaran l’existència d’aquest grup, recordat pels seus extraordinaris treballs: Rhümia, Rhum & Cia. i Rhumans.

Al Círcol, dissabte 4 de gener de 2020, a les 18 hores, la Secció Dramàtica de l’entitat, oferirà l’última representació d’Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús de Josep Maria Folch i Torres.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer.

 

ON PODEM ANAR?

Badalona 24 de desembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

El que us oferim és un programació ben normal per aquestes dates. Per tant, permeteu que Amics del  Teatre Zorrilla us desitgin unes BONES FESTES!   

Per iniciativa de la Parròquia de Sant Josep, i amb la col·laboració d’Amics de la Música, el 24 de desembre del 2015 va interpretar-se per primera vegada a Badalona el CANT DE LA SIBIL·LA. Actualment ja són moltes més les esglésies que l’han recobrat i aquest 24 de desembre, sota l’organització de l’Orfeó Badaloní, tornarà a escoltar-se a Badalona el Cant de la Sibil·laa tres quarts de dotze de la nit, a l’Església de Sant Josep, amb la soprano Maria Guirado, la violoncel·lista Paola Rios i a l’orgue José RIOS.

BON NADAL!

El dia de Nadal, a les nou del vespre, com de costum, la majoria de membres de la Dramàtica del Círcol representaran el seu tradicional espectacle. En aquesta ocasió, la nit del 25 de desembre la Dramàtica ens fa una obra per acabar de celebrar un dels dies més bonics de l’any. Aquest any, gran estrena d’ESTRELLES I TORRONS; EL MUSICAL! Igual que va fer Michael Frayn en la comèdia Pel davant i pel darrere, a Estrelles i Torrons; El Musical!, podreu veure els problemes que tenen el dia de l’estrena els actors i les actrius del Círcol. Però com que qui canta els seus mals espanta, doncs això, que aquí ho espantem tot amb uns quants números musicals.


Dissabte 28 de desembre, a l’església dels Pares Carmelites, a les vuit del vespre, l’Orfeó Badaloní, ha organitzat un Concert que porta per títol RENAIXEMENT a càrrec de. Cor de la Capella de Música de Badalona l’Orfeó Badaloní. El conjunt musical anirà a càrrec de: Joaquim Sergio Carrillo (corneta), Antoni Llofriu (baixó), Ramón Marqués (sacabutx) i Marta Miró (orgue), sota la direcció d’Albert Morcillo.


Al Círcol, dissabte 28, diumenge 29 i dissabte 4 de gener de l’any vinent, cada dia a les 18 hores, la Secció Dramàtica de l’entitat, oferirà les últimes representacions d’Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús de Josep Maria Folch i Torres.


BON ANY NOU!!!


Amics del teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer
 


Veieu la nostra web; www. escena.cat, en la que trobareu: On podem anar?; Fa cinquanta anys!; Recomanacions; Crítiques, de les estrenes a Barcelona i de Badalona… i més notícies de les arts escèniques..

ON PODEM ANAR?

17 de desembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això  és el que us oferim…

Podem dir amb coneixement de causa que aquest proper cap de setmana és dels millors pel que fa a teatre. Una bona obra al Principal, un espectacle  formidable al Zorrilla i diumenge, teatre familiar de qualitat, aconsellable fins i tot per gent gran. Per descomptat, també la música hii té una presència important.

La tarda de dijous 19 de desembre, l’Associació Badalona Poètica, a dos quarts de cinc de la tarda, a l’Espai Betúlia, ha organitzat un recital poètic de nadales, que té la particularitat de que els interessats a recitar els seus poemes, ho podran fer només comunicant-ho als organitzadors.

Un any més, el Museu de Badalona, amb la col·laboració del Conservatori Professional de Música de Badalona i de l’Escola de Música Moderna de Badalona, convida a rebre  Nadal gaudint de la música en el marc incomparable de les restes romanes de l’antiga ciutat de Baetulo. Enguany serà el Cor de Cambra del Conservatori de Badalona i el conjunt instrumental de l’Escola de Música Moderna els  que oferiran un concert amb obres d’estils i èpoques molt variats, a més de tres nadales ben conegudes de Michael Bublé i Mariah Carey, en versions escrites amb un llenguatge més actual. El concert tindrà lloc a l’espai de les termes i el Decumanus del Museu de Badalona, divendres 20 de desembre, a les vuit del vespre.
L’entrada és lliure, però cal anar a buscar prèviament, una invitació a la recepció del Museu.

Dues famílies es troben a la Lapònia per celebrar la nit de Nadal i esperar l’arribada del Pare Noel. Però una de les criatures explica a l’altra que aquest home amb barba blanca no existeix i que és un personatge de mentida que utilitzen els pares per fer xantatge als fills.
El que havia de ser una vetllada de festa i il·lusió es convertirà en una batalla campal entre germanes, parelles i cunyats. Aquest argument és converteix en LAPÒNIA i interpreten l’obra Meritxell Huertas, Roger Coma, Meritxell Calvi i Manel Sans, amb dramatúrgia i direcció de Cristina Clemente i Marc Angelet. Es podrà veure divendres 20 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Principal.

A la seu de l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, dissabte 21, a les cinc de la tarda, es farà un concert que tindrà com a protagonistes: el grup dels petits d’Iniciació Musical i Veus Alegres de l’Orfeó, junt amb la coral de l’Escola Gitanjali.

La Ilíada i l’Odissea com mai te les han explicades a TROIA, UNA VERITABLE ODISSEA, en qué trenta intèrprets del Cor de Teatre, amb les seves veus, fan viatjar el públic per alguns dels episodis més representatius i emocionants d’aquests dos poemes èpics fundacionals de la cultura europea. Aquesta odissea musical és alhora un recorregut a cappella a través de grans cors de la història de la música, amb peces de Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi i Wagner. Un espectacle que podrem veure dissabte 21, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Zorrilla, un espectacle sense text i per a tots els públics, una fusió escènica i musical potent, expressiva i molt plàstica, sota la mirada particular del Cor de Teatre, grup guanyador de la Guineueta 2013 al millor espectacle vist als teatres públics de Badalona amb Operetta.

El diumenge 22, es repetirà el concert del dissabte, també a les cinc de la tarda, al mateix Espai Tolrà. Aquesta vegada tindrà com a protagonistes el Cor Allegro, cors d’òpera i la coral de l’Institut Badalona 7.

Diumenge 22 a les sis de la tarda, la plaça de la Vila, serà la seu del BADACANTA’ 19, per nadal cantem en català, un espectacle organitzat per Òmnium, en el desenvolupament del qual hi haurà karaoke i xocolatada.

Un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, sobre el respecte a la vida i la saviesa innata dels infants. Pensat per a tota la família, amb la música en directe de La Tresca i la Verdesca, amb tocs d’humor, amb imaginació i creativitat. Una història que arribarà al cor de petits i grans. Diumenge 22 de desembre, a les sis de la tarda, al Teatre Zorrilla, és podrà veure LA NENA DELS PARDALS, l’autor de la qual és Jordi Palet. La direcció és de Joan Maria Segura Bernadas, i Xavi Idàñez, Txell Botey i la Tresca i la Verdesca en són els intèrprets. Hem d’afegir que La nena dels pardals, va ser considerat el millor espectacle familiar de l’any 2018.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA
Jaume Arqué i Ferrer

 

 

 

 

ON PODEM ANAR?

10 de desembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el us proposem…

Bona música per diferents gustos, recital poètic, bon teatre i pastorets. O   sigui, una setmana gairebé completa per l’espectador badaloní. 

 Per fi és dilluns!   Pot ser que arribeu ha temps d’anar-hi . Avui dilluns 9 de desembre. a les vuit del vespre a l’auditori de l’EMMB hi haurà l’actuació de la Big Band de l’EMMB (Jazz). En aquest concert hi haurà l’oportunitat d’acompanyar la Big Band en un recorregut musical que comprèn un ampli ventall estilístic, des dels clàssics de l’època daurada de les big bands com Count Basie i Duke Ellington fins a autors i arranjadors contemporanis.

 La gent de l’Associació de Poesia Pont del Petroli, dimecres 11, a les vuit del vespre, a l’Espai Betúlia, oferirá al públic un recital poètic que porta per títol, La pols dels dies, amb poemes de David Madueño, que recitarà  ell mateix, acompanyat al piano per Jordi de la Torre, que interpretarà música de Miquel Pardo-Llongarriu. David Madueño i Sentís, vallesà de Sabadell, és poeta, docent i crític literari, llicenciat en Filologia Catalana, guanyador de diferents premis de poesia i literatura catalana.

   Torna Ferran Compte a la seu de l’Orfeó Badaloní al carrer Marina,  dijous 12 de desembre, a les set del vespre, per oferir-nos l’audició de dues òperes que sempre es representen juntes, Cavalleria Rusticana i Il Pagliacci.                                                                                                             Cavalleria Rusticana es una òpera d’un acte, amb llibret de Giovanni Targioni-Tozzetti i Guido Menasci, estrenada el 17 de maig de 1890 al Teatre Costanzi de Roma, i a Barcelona el 9 de maig de 1891 al Gran Teatre de Liceu, on s’ha representat 105 vegades. Il Pagliacci, té dos actes, amb llibet de Ruggero Leoncavallo, estrenada el 21 de maig de 1892 al  Teatre dal Verme de Milá i a Barcelona el 25 de gener de 1895, en el Gran Teatre del Liceu, en què s’ha representat 99 vegades. Totes dues òperes sumen aproximadament dues hore i mitja.

Ja és dijous! Dins aquest cicle, dijous 12 de desembre, a les vuit del vespre, a l’auditori del Conservatori, concert Badacanyes a càrrec del trio compost per Philippe Vallet (oboè); Valeria Conti (clarinet); Maria Crisol (fagot). Un concert puzle per a trio de canyes en el qual els tres músics expliquen la seva aventura, revelen alguns secrets de la música i imaginen alguna història que podria il·lustrar la peça que toquen. Obres de: Ludwig van Beethoven, Georges Auric i Jacques Ibert.

Dissabte 14 de desembre, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, el cor DEXCor, el Conjunt Instrumental de Conservatori de Badalona i diversos solistes  interpretaran una selecció del MESSÍES HWV 56  de G.F. Händel. La interpretació anirà a càrrec d’Isaac Bachs i Sergi Miró,violins; Victor Mateo, viola; Paula Blazquez, violoncel; Diego Civilotti, contrabaix; Jaume Fàbregas, trompeta; Montserrat López i Francesc Castillo, oboès i Angel Vilagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano, Montserrat Pi, contralt i  Marçal Subiràs, tenor.  Tots ells estaran dirigits per Jordi Montoliu. 

Shirley Valentine és un monòleg còmic que ens parla de la possibilitat de canvi i el coratge de viure. Ho fa d’una manera tan vital, tendra i divertida que no podem fer res més que deixar-nos arrossegar per la força de la seva protagonista, una mestressa de casa que, de cop, es pregunta què se n’ha fet, d’aquells somnis de joventut… El text de Willy Russell, adaptat al català per Joan Sellent i Ferran Toutain, amb direcció i música de Miquel Gorriz i interpretat per Mercè Aránega, el podrem veure dissabte 14 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Zorrilla.

Encabit en la programació d’actes solidaris amb la Marató de TV3 2019l’Orfeó Badaloní i el Cor Drassanes presentaran dissabte 14, a les nou del vespre, a la parròquia de Sant Josep, el primer dels seus concerts de la programació, interpretant CARMINA BURANA de Carl Orff, sota la direcció d’Óscar Peñarroya.  Aquesta obra és una composició que combina de forma sorprenent els textos medievals del Carmina buranauna col·lecció de cants dels segles XII i XIII, i música vocal i instrumental del segle xx. L’obra d’Orff, que té el mateix títol que la col·lecció de poemes medievals, té forma de cantata escènica, i s’estrenà el 1937.   Aquest concert comptarà amb la participació del Cor Projectes de l’Orfeó Badaloní, el Cor Drassanes, el Cor Infantil del Conservatori de Música de Badalona, i les veus de Sara Baneras (soprano), Alberto Cazez (baríton), i Sergio Monsalve (contratenor). A més, l’acte comptarà amb l’acompanyament instrumental de Jordi CastellàDasha Medvedeva (piano), i Percussions Barcelona. L’acte, patrocinat per PFB Serveis Funeraris, destinarà el total dels beneficis obtinguts, un cop descomptades les despeses, a la Fundació Marató de TV3, que enguany destinarà els fons recaptats a les malalties minoritàries.

 Torna a l’activitat la Secció Dramàtica del Círcol, amb sis representacions d’Els Pastorets o l’Adveniment de l’infant Jesús, amb diversos intèrprets dels  principals personatges de l’obra de Josep Maria Folch i Torres. Les representacions seran,  en  sessió doble (a les 11 i a les 18 hores.) aquest diumenge 15 i les altres representacions seran els dies 22, 28, 28, 29 de desembre i el 4 de gener de 2020.     

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

ON PODEM ANAR?

Badalona, 3 de desembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Setmana eminentment musical per satisfer gairebé tots els gustos, així que qui hi sigui aficionat, a gaudir-ne. Però a qui li agradi el teatre, metro cap a la ciutat comtal, on hi ha una bona cartellera.

Dimecres 4 de desembre, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, Concert a càrrec de l’Orquestra de Cambra del Conservatori Professional de Música de Badalona, amb obres de G.F. Handel, M. Delgado i E. Elgar. Seran els intèrprets Ariadna Gabarrell, Anna Arias i Heriberto Fonseca (violins), Núria Rodriguez (viola), Joan Antoni Pich i Maria Arias (violoncel)  i com a concertino director: Ricardo M. Del Fresno.  

Erica Wise és professora de violoncel del Conservatori Superior de Música del Liceu i graduada per diferents conservatoris. Va estudiar violoncel barroc al CNR de París; ha tingut primeres figures com a mentors principals, dels quals destaquem la gran influència de Ferenc Rados; és membre fundadora del Dalia Quartet i de Funktion; ha col·laborat amb artistes com els quartets Quiroga i Henschel, Anthony Marwood i Antje Weithaas; ha fet diverses gires amb la New World Symphony i la Baltimore Symphony Orchestra, tocant com a violoncel·lista solista i sota la batuta dels directors Michael Tilson Thomas i Seiji Ozawa, i aquests últims anys ha estat convidada als festivals IMS Prussia Cove, Aspen, Kneisel Hall, Tanglewood i Yello Barn. Doncs bé, Erica Wise actuarà dijous 5 de desembre, a l’Auditori del Conservatori, a les vuit del vespre, i interpretarà sonates per a violoncel i piano de Claude Debussy i Cesar Frank, acompanyada de Marc Heredia al piano.

 D’AücEl so de les esquerdes, que es presentarà dijous 5 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Principal, El diccionari [MC1]  ens diu això: “Aüc,masculí [generalment en plural] 1. Cridòria. 2. Especialment crit allargassat i proferit amb força, sovint amb la finalitat d’excitar o esporuguir els animals o les persones. Un espectacle d’alta volada que té la violència sexual com a temàtica central, un collage d’emocions amb voluntat política clara d’acarar els espectadors i espectadores amb el que és invisible, de fer audible el que ningú no vol sentir, per sortir-ne enfortides, qüestionades, amb ganes -finalment- de parlar.                                   D’aquest espectacle, en són autors Les Impuxibles (Clara Peya i Ariadna Peya) i Carla Rovira. El text i la dramatúrgia són de Carla Rovira; la composició i la interpretació musical, de Clara Peya, i la interpretació va a càrrec de Júlia Barceló, Olga Lladó, Ariadna Peya, Clara Peya i Maria Salarich.

 Divendres 6, a les cinc de la tarda; dissabte 7, a dos quarts d’una del migdia i a les cinc de la tarda, i diumenge 8, amb el mateix horari, torna a l’escenari del CírcolCantamúsicos. Recordando canciones, un espectacle dedicat al públic infantil que celebra el 10è aniversari i diuen que porta moltes sorpreses.                                                                                                          Aquests mateixos dies, també arribarà a l’escenari del Círcol, divendres 6 a dos quarts de vuit i dissabte 7 a les vuit del vespre,  un espectacle per als aficionats a la música en general. Es tracta de Memory of the music, un concert tribut a Michael Jackson. El rei del pop es reencarna al Círcol en un xou on es podrà escoltar, veure i viure les versions dels millors èxits de la gran icona de la música mundial.

 L’església dels Pares Carmelites, divendres 6, a les vuit del vespre, serà l’escenari d’un concert conjunt, a càrrec de la Coral Txintxarri i la Coral Betúlia, la recaptació del qual es destinarà a la Marató de TV3. Es tracta del concert de tardor que anualment ofereix la coral badalonina i que aquest any té l’al·licient de la participació de la Coral Txintxarri, amb força renom al País Basc. És una coral formada l’any 1960 i constituïda com a associació cultural, del poble guipuscoà d’Alegia o Alegria de Oria, situat a trenta quilòmetres de Sant Sebastià. Actuarà acompanyada al piano per Mariaje Rekondo i la dirigeix Garbiñe Rekondo. Junt amb la Coral Betúlia, dirigida per Rafael Montaner, interpretaran cançons populars, sacres i nadales.

Organitzat per l’Orfeó Badaloní i també a benefici de la Marató de TV3, diumenge 8 de desembre, a un quart de nou del vespre, l’església dels Pares Carmelites tornarà a ser l’escenari d’un concert en què s’oferirà l’Oratori de Noël, de Camile Saint-Saënsl, a càrrec del grup Veus Místiques. Hi actuaran de solistes Gisela Parodi (soprano), Arantzazu Garcia (mezzosoprano), Nadie Ruseva (contralt), MarçalSubirats (tenor), Jordi Sánchez (baríton) i Àngel Vilagrasa (orgue). L’Oratori de Noël, opus 12, de Camille Saint-Saëns, és una obra semblant a una cantata, orquestrada per a solistes, cor, cordes i arpa. Estrenada per Nadal de 1858,lL’autor la va escriure quan era organista de l’església de la Madeleine i la va acabar en menys de quinze dies. La partitura vocal d’aquest oratori la va elaborar més endavant el seu amic, compositor i organista, Eugène Gigout.

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer


 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 26 de novembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Teatre amateur, comercial, música clàssica, no està gens malament per aquesta setmana.

Últimes representacions del cicle de teatre amateur Badalona es Mostra, seran les següents: començarà dimarts 26 al Centre Cultural de l’Escorxador- nau 3, a les sis de la tarda, amb l’obra Banquet de microrelats, una creació amb lectura col·lectiva de micro relats. A partir de les paraules gos i armari les persones participants hauran d’escriure un petit relat que després llegiran durant el banquet literari  i que representarà el grup PDC Pomar-MoreraDivendres 29, a les sis de la tarda al Casal Cívic de Pomar, serà el grup de l’ASC Districte Apache que posarà en escena Audició producció sonora i la cloenda de les representació anirà a càrrec del grup Màgic Empenta, que al Centre Cívic La Salut, representarà el diumenge 1, a les set de la tarda El sueño de mi vida. L’obra, basada en textos de diferents autors contemporanis, ens parla en clau d’humor de la necessitat d’una consciència individual i col·lectiva que ens faci despertar.

Guillem Bautista, violoncel i màgia  El músic i mag, ex alumne del Conservatori, actuarà en el cicle Ja és Dijous!,  el dijous 28 de novembre, a les vuit del vespre, a l’Auditori del Conservatori.  Es podrà gaudir d’un concert en que la màgia i la música actuaran juntes i de prop. A través de la Sisena suite de Bach per a violoncel sol, en Bautista ens transportarà al món de les il·lusions i les sensacions físiques.  Ell mateix ens diu que:  L’art es mesura pel que sents en fer-lo. M’agrada entendre l’art com un tot i on cada detall és imprescindible. Presento un espectacle amb Bach com a sostre i efectes màgics que l’envolten”.

Antonia i Margherita, dues mestresses de casa humil, tenen dificultats per arribar a final de mes en una conjuntura d’inflació descontrolada. Cansades de la situació, decideixen rebel·lar-se contra el sistema i desvalisen un supermercat del qual s’enduen sense pagar totes les mercaderies de les quals són capaços… Aquest és el text de Dario Fo, de què són capaces el grup de teatre Gris, dels Salesians de Badalona, per tornar a l’escenari del carrer d’Alfons XII, 111dissabte 30 de novembre, a les set de la tarda i diumenge 1 de desembre, a les sis de la tarda.

Nova cantata solidària de J.S.Bach. Dissabte 30 de novembre, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, el Cor Jove, el Conjunt Instrumental de Conservatori de Badalona i diversos interpretaran la Cantata BWV 123 (Estimadíssim Emmanuel, príncep dels creients) de Johan Sebastian Bach. La interpretació anirà a càrrec de Carlota Novell i Sergi Miró, violins; Santi Burgos, viola; Mattihas Weinman, violoncel; Jaume Cortadellas i Duna Vilanova, flauta travessera; Diego Civilotti, contrabaix; Montserrat López i Francesc Castillo, oboès i Joan Castillo, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano, Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Jordi Sánchez, baix. Tots ells estaran dirigits per Ricard Oliver.

El passat mes d’octubre, el grup Nucli Teatre, vinculat a l’Orfeó Badaloní, va representar Perfectes desconeguts, un text de Paolo Genovese, i dirigit per Fèlix Fernández i Ana Reverte, que va omplir la sala de la Societat Coral La Badalonense, en les sessions de dissabte i diumenge. Doncs bé, es podria dir que a petició del públic aquest dissabte 30 de novembre, a les deu de la nit, es repetirà la representació a la sala d’espectacles de l’entitat del carrer de Sant Anàstasi. En un sopar, amics que es coneixen de tota la vida inicien un joc en que el resultat és sorprenent.

Dues parelles d’amics de tota la vida, doncs queden per fer un escape room al barri d’Hostafrancs, on recentment s’ha trobat, en un contenidor, el cadàver d’un home esquarterat… Els quatre amics es pensen que els espera un joc divertit per passar l’estona, posar a prova la seva intel·ligència i riure una miqueta. Però tan bon punt la porta de l’habitació es tanca hermèticament darrere seu i comença el compte enrere, comencen a passar coses estranyes.
Sortir d’aquell Escape room no serà gens fàcil, i el joc es convertirà en un infern que posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats.
Encara que no ho sembli, això és una comèdia… una comèdia de por!
Una obra de Joel Joan i Hèctor Claramunt, dirigida per ells mateixos i
interpretada per Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives, que es podrà veure diumenge 1 de desembre, a les set de la tarda al Teatre Zorrilla.

PER FI ÉS DILLUNS!   Esteve Genís, cantant i professor de cant de l’EMMB,  presentarà  el seu últim discViatgeun nou projecte on conflueixen una gamma variada d’estils amb aires de r’n’b. El disc és una delícia de bon gust i domini vocal del nostre mestre de les cordes vocals. Serà dilluns 2 de desembre, a les vuit del vespre, a l’auditori de l’EMMB, i estarà acompanyat per Josep Traver (guitarra) i Xavi Lite, Alba Quintos i Marta Zamora, del grup Game Of Tones, com a veus.

 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer