Badalona, 8 de gener de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

En plena ressaca de les festes de Nadal, les forces encara no estan a punt per portar als escenaris representacions de qualsevol dels gèneres; haurem d’esperar uns dies. Ara només música.

Per començar, en la primera xerrada d’aquest any tenim Ferran Compte, que ens parlarà d’una de les millors òperes del món, MADAMA BUTTERFLY, de Giacomo Puccini, amb llibret de Giacosa i Illiaca, basat en un conte de John Luther Long. L’acte tindrà lloc el dijous 10 de gener, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Marina de l’Orfeó Badaloní. La tragèdia japonesa de la Butterfly va ser estrenada a la Scala de Milà el 17 de febrer de 1904, i abans que fos estrenada a Barcelona, al teatre del Bosque, l’agost de 1907, Puccini en va fer cinc versions, perquè no li acabava d’agradar.

El dissabte 12 de gener, a les set de la tarda, arriba a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní el primer concert d’aquest 2019, interpretat per la formació musical ALOMA, un grup amb empremta pròpia i d’estil eclèctic que fusiona harmoniosament la música folk amb el jazz. El programa, inscrit dins del cicle Tardes en Viu, convida a escoltar versions de cantautors catalans amb l’acompanyament en viu de corda, vent i percussió, i amb el protagonisme de les veus femenines de les tres integrants d’ALOMA.

Jaume Arqué i Ferrer

Fonts d’informació: Revista de Badalona, Eco Badalonés, La Voz de Badalona i particulars.

Amb l’afany d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys, es posi en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 627 249 859.

 

ON PODEM ANAR?

Badalona 24 de desembre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

El Círcol, entitat que com ja vam dir anteriorment, aquest 2018  celebra el 99è aniversari pel que fa a les representacions del clàssic espectacle nadalenc  Els pastorets o l’adveniment de l’infant Jesús, de Josep Maria Folch i Torres (ara inclòs dintre de les programacions de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya) , seguirà el cicle de representacions programades, que seran  diumenge 23 de desembre a les sis de la tarda;  dissabte 29 de desembre a les sis de la tarda i  diumenge 30 de desembre, també a les sis de la tarda. 

 Per iniciativa de la Parròquia de Sant Josep i amb la col·laboració d’Amics de la Música, el 24 de desembre del 2015 va interpretar-se per primera vegada a Badalona el CANT DE LA SIBIL·LA. A finals del segle XVI aquest salm va ser prohibit, encara que a València i Mallorca van continuar interpretant-ho fins que hi va intervenir la Inquisició. L’any 1692 el cant va tornar a ser autoritzat a Mallorca atenent la pressió social, reflex de la popularitat que havia adquirit. Actualment algunes esglésies l’han recobrat i una de les primeres va ser Santa Maria del Mar, a Barcelona. Sol ser cantat per un infant o per un contratenor.                                               El pròxim 24 de desembre tornarà a escoltar-se a Badalona el CANT DE LA SIBIL·LA, en dues ocasions i espais: A les nou del vespre al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, amb la soprano Glòria Lorente i al violoncel Paola Rios i a tres quarts de dotze del vespre a l’Església de Sant Josep, amb la soprano Maria Guirado, la violoncel·lista Paola Rios i a l’orgue José Rios.

El dia de Nadal, a les nou del vespre, com de costum, la Dramàtica del Círcol alçarà el teló per representar una tradicional obra nadalenca. En aquesta ocasió conviden a veure Qui pesca un babau?, un vodevil d’Eugène Labiche i Auguste Lefranc, amb direcció de Toni Forteza, que va ser estrenat al Teatre des Folies-Dramàtiques de París el 18 de maig de 1847, amb versió catalana d’Albert Ibáñez i Domènec. Qui pesca un babau? és una divertida i àgil comèdia de situació de portes que s’obren i es tanquen on veurem com unes dames i damisel·les d’un barri de París se les empesquen per enredar els homes (babaus) i poder sobreviure, pagar els deutes i viure la vida alegre d’aquesta ciutat.

Concert de Nadal, a càrrec del Cor de l’Orfeó Badaloní, la Capella de Música de Badalona i l’Orquestra Baetulo, divendres 28 de desembre a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites i sota la direcció d’Albert Morcillo i Emmanuel Niubó.

Thornton Wilder (un clàssic de la literatura i del teatre nord-americà del segle XX, juntament amb els altres tres grans autors de la seva generació: Eugene O’Neill, Tennessee Williams i Arthur Miller) ha vist adaptades les seves obres amb gran èxit arreu del món. És l’autor d’El llarg dinar del dia de Nadal, l’obra que és veurà al Teatre Principal, divendres 28 de desembre, a les nou del vespre, adaptada al català per Víctor Muñoz, representada per la companyia La Ruta 40 i dirigida per Albert Diaz. A casa de la família Bayard, el gall dindi està a punt i el vi a les copes. Un any més es reuneixen al voltant de la taula i mengen, estimen, ploren, neixen, beuen, enyoren, riuen, moren… Una peça teatral singular, carregada d’humanitat, humor i tendresa.

Per al diumenge 30 de desembre, a les dotze del migdia, l’Orfeó Badaloní ha preparat un concert vermut, a l’Espai Tolrà, amb el títol de Liebestud, a càrrec del pianista XAVIER PARDO SABARTÉS, que interpretarà en solitari un recull de peces del seu repertori. Xavier Pardo ha estat, entre moltes escoles, mestre a l’Escola Coral de l’Orfeó Català – Fundació Palau de la Música, coordinador del Grau professional del Conservatori de Bellaterra i actualment és professor de piano a l’IEA Oriol Martorell.

Jaume Arqué i Ferrer

Amics del Teatre Zorrilla

On podem anar?

 • Badalona, 18 de desembre de 2018

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Programació clàssica d’aquestes dates, amb bon teatre a les vigílies i pastorets i concerts que ens portaran un altre any a les festes de Nadal. Per tant, permeteu que la gent d’Amics del Teatre us desitgem un BON NADAL!

  Arriba la celebració de la Sopa de pedres, organitzada pel Círcol, dissabte 22, al llarg de tot el dia a la plaça de la Vila. Encara que no sigui un acte escènic, volem anunciar-vos que hi actuaran la Coral del Círcol i la de l’Ateneu de Sant Roc, a les dotze del migdia i per finalitzar l’acte, a les sis de la tarda, hi haurà l’actuació dels premiats recentment amb el Premi Butaca al millor espectacle per a públic familiar, el grup La Tresca i la Verdesca, que al llarg del seu recital, explicaran el conte de la Sopa de pedres.

  El Conservatori Professional de Música de Badalonadissabte 22 de desembre de 2018, a un quart de nou del vespre, a l’Església de la Divina Providència, tornarà a oferir noves cantates solidàries: la Cantata BWV 103, l’Oratori de Nadal i la Cantata BWV 248entre d’altresde Johann Sebastian Bach (altres cantates seran les número 31, 39, 62 i 51). La interpretació anirà a càrrec del Conservatori de Badalona, amb Carlota Novell, violí; Paula Blázquez, violoncel; Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès; Josep Borràs, fagot, i Xavier Pardo, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Laura Solsonaeco[MC1] . Tots ells estaran dirigits per Jordi Montoliu.

  No creiem que aquestes poques ratlles siguin suficients per despertar les ganes de veure actuar juntes Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura. Qui assisteixi a la representació podrà gaudir d’una mena de classe magistrald’interpretació. Estan a una altura interpretativa formidable. Així que és d’esperar que dissabte 22, a les nou del vespre, el Zorrilla estigui ple de gom a gom per veure Les noies de Mossbank Road, una història que ens parla de l’amistat autèntica sorgida en un espai de llibertat  com ara un pis d’estudiants. Tot allò que compartiran serà tan pur i tan autèntic, que les marcarà per a tota la vida. Les noies de Mossbank Road és una història universal que ha aconseguit traspassar les fronteres del Regne Unit i s’ha representat en diversos països d’arreu del món.

  El Círcol, entitat que com ja vam dir anteriorment, aquest 2018  celebra el 99è aniversari pel que fa a les representacions del clàssic espectacle nadalenc  Els pastorets o l’adveniment de l’infant Jesús, de Josep Maria Folch i Torres (ara inclòs dintre de les programacions de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya) , seguirà el cicle de representacions programades, que seran  diumenge 23 de desembre a les sis de la tarda;  dissabte 29 de desembre a les sis de la tarda i  diumenge 30 de desembre, també a les sis de la tarda. 

  El dia de Nadal, a les nou del vespre, com de costum, la Dramàtica del Círcol alçarà el teló per representar una tradicional obra nadalenca. En aquesta ocasió conviden a veure Qui pesca un babau?, un vodevil d’Eugène Labiche i Auguste Lefranc, amb direcció de Toni Forteza, que va ser estrenat al Teatre des Folies-Dramàtiques de París el 18 de maig de 1847, amb versió catalana d’Albert Ibáñez i DomènecQui pesca un babau? és una divertida i àgil comèdia de situació de portes que s’obren i es tanquen on veurem com unes dames i damisel·les d’un barri de París se les empesquen per enredar els homes (babaus) i poder sobreviure, pagar els deutes i viure la vida alegre d’aquesta ciutat.

  Concert de Nadal, a càrrec del Cor de l’Orfeó Badaloní, la Capella de Música de Badalona i l’Orquestra Baetulo,divendres 28 de desembre a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites i sota la direcció deEmmanuel Niubó

  Thornton Wilder (un clàssic de la literatura i del teatre nord-americà del segle XX, juntament amb els altres tres grans autors de la seva generació: Eugene O’Neill, Tennessee Williams i Arthur Miller) ha vist adaptades les seves obres amb gran èxit arreu del món. És l’autor d’El llarg dinar del dia de Nadal, l’obra que és veurà al Teatre Principal, divendres 28 de desembre, a les nou del vespre, adaptada al català per Víctor Muñoz, representada per la companyia La Ruta 40 i dirigida per Albert Diaz. A casa de la família Bayard, el gall dindi està a punt i el vi a les copes. Un any més es reuneixen al voltant de la taula i mengen, estimen, ploren, neixen, beuen, enyoren, riuen, moren… Una peça teatral singular, carregada d’humanitat, humor i tendresa.

  Per al diumenge 30 de desembre, a les dotze del migdia, l’Orfeó Badaloní ha preparat un concert vermut, a l’Espai Tolrà, amb el títol de Liebestud, a càrrec del pianista XAVIER PARDO SABARTÉS, que interpretarà en solitari un recull de peces del seu repertori. Xavier Pardo ha estat, entre moltes escoles, mestre a l’Escola Coral de l’Orfeó Català – Fundació Palau de la Música, coordinador del Grau professional del Conservatori de Bellaterra i actualment és professor de piano a l’IEA Oriol Martorell.

   

  Jaume Arqué i Ferrer

  Amics del Teatre ZorrillaBadalona, 11 de desembre de 2018

ON PODEM ANAR?          (Segona edició)

Això és el que us oferim…

Les presses, algunes vegades et fan caure amb errors i en el text enviat aquesta setmana, hem anunciat l’última representació del cicle Badalona a escena, fen esment de l’obra REBELDES CON GUANTES que presentaran la gent de Màgic Empenta, diumenge 16, a les set de la tarda i serà al Teatre Zorrilla, escenari que no havíem mencionat en l’anterior escrit.

Una notícia arribada a última hora! Dissabte 15 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, el Teatre Principal serà l’escenari d’un Concert de Nadal gratuït a càrrec de Gòspel Sentits, organitzat per Pompes Fúnebres de Badalona, amb motiu del 15è Aniversari de la inauguració del Tanatori.

Per últim, ens vam deixar al teclat el col·loqui que dilluns 17, a dos quart de vuit del vespre, a l’Espai Betúlia, la nostra associació ha organitzat sota el títol del TEATRE I… MARIA AURÈLIA CAPMANY, en el que intervindran Felicitat Comas i Rosa Homs, que llegiran dues cartes del llibre Cartes Impertinents, de l’escriptora barcelonina i participaran en el col-loqui Miquel Creixell, Isabel Graña i Carme Pérez Arnau, en el qual procurarem saber més de Maria Aurèlia i la seva vinculació amb el teatre.

Jaume Arqué i Ferrer

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.

 

 

 

Badalona 11 de desembre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

De Bach fins a música contemporània d’una manera poc convencional, sense seguir els típics cànons establerts. La formació Windu planteja un nou concepte de concert en el qual aspectes com la il·luminació, la coreografia, el vestuari o l’escenografia tenen un protagonisme rellevant a Under Construction, aquest quartet de flautes de bec explora les possibilitats dels seus instruments i dels propis intèrprets. Més de 70 flautes de bec dalt de l’escenari i quatre músics que voregen l’excel·lència són els components d’aquest concert, sorprenent i irrepetible. Aquest espectacles es podrá veure el divendres 14 de desembres, a les nou del vespre al Teatre Zorrilla.

 

Com útima representació del cicle Badalona a escena, Màgic Empenta  representarà REBELDES CON GUANTES, diumenge 16 de desembre, a les set de la tarda, una adaptació del text REVOLTA DE BRUIXES, escrit per Benet i Jornet fa més de 40 anys, respectant, però, el tret essencial de l’obra. D’aquesta proposta, amb majoria d’actrius, en resulta una obra dinàmica que gira al voltant de l’important acte de rebel·lia que uneix aquest grup de dones de la neteja; la “bruixeria” d’aquestes abnegades treballadores consisteix a voler canviar les normes, i ja se sap que això sempre és perillós.

 

Dijous 13 desembre 2018, a dos quarts de vuit, l’Orfeó Badaloní organitza a l’Espai Marina, una nova audició d’una òpera a càrrec de Ferran Compte. Es tracta de L’ ITALIANA IN ALGERI, amb música de Giacomo Rossini i libreto d’Angelo Anelli, estrenada el 22 de maig de 1813, al teatre Benedetto de Venècia i ha Barcelona, el 29 d’agost de 1815, al Teatre Principal. Narra la història d’Isabel la, una italiana que va anar a Algèria per aconseguir la llibertat del seu estimat, Lindoro, esclau d’un home molt poderós del país. Grans àries, esplèndids concertants, espectacular final del 1r acte i… No et perdis aquesta especial audició carregada de pasta italiana, amb degustació inclosa a càrrec de Carles Balcells.

El dissabte 15 de desembre, a les nou del vespre, tindrà lloc l’especial concert Tots contra el Càncer, amb motiu de la celebració del 150è aniversari de l’Església de Sant Josep i dins dels actes que cada any l’Orfeó Badaloní organitza per recaptar fons per la FUNDACIÓ DE LA MARATÓ. Enguany, l’acte comptarà amb la participació del Cor de Projectes i l’Orquestra Baetulo de l’Orfeó Badaloní, el Cor Jove, el Cor Mixta i el Cor Infantil del Conservatori de Música de Badalona, la soprano Gisela Parodi i el baríton Juan Laboreria. La direcció anirà a càrrec d’Oscar Peñarroya.

Arriba el Nadal i ho fa al Círcol de la mà de l’obra més emblemàtica i representativa de l’entitat: ELS PASTORETS O L’ADVENIMENT DE L’INFANT JESÚS, de Josep Maria Folch i Torres. Aquest 2018 se celebra el 99è aniversari de les representacions d’aquest clàssic espectacle nadalenc, ara inclòs dintre de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya. Els Pastorets del Círcol és l’obra més important per l’entitat de gran reconeixement i seguiment. Una representació en què tothom s’involucra perquè sigui ja un clàssic ineludible a la nostra ciutat. Per aquest any s’han programat sis representacions i les dos primers se celebren diumenge 16 de desembre, la primera, de forma reduïda, a les dotze del migdia i la segona, a les sis de la tarda.

Per altra part i també a la cripta de la parròquia de Sant Josep, diumenge 16 de desembre, a les sis de la tarda, la Coral Betúlia i el Cor Jove de la Sagrada Família de Barcelona, oferiran el ja clàssic CONCERT DE NADAL que la coral badalonina acostuma a oferir anualment.

Dilluns 17 de desembre, a les vuit del vespre, nova i última sessió de jam session programada per aquest any al Centre Cívic Dalt la Vila, dins el cicle PER FI ÉS DILLUNS!, oberta a tothom que hi vulgui participar i que serà coordinada per Martí Serra.

 

Jaume Arqué i Ferrer

 • Badalona, 04 de desembre de 2018

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Setmana amb un llarg pont, però presència d’alguns espectacles perquè per a la gent del Círcol, després de diversos mesos d ‘estar inactius, ha arribat el moment de programar, hi no han dubtat de fer-ho encara que hagin de passar per sobre el pont.

  El dimecres 5 de desembre, a les vuit del vespre, la Dramàtica Jove del Círcol presentarà BOJOS PEL CÍRCOL el primer match d’improvisació d’aquest centre teatral, el qual fa una aposta apostem pel gènere dels improshows, sobre un art creixent dins de la comèdia teatral, en què els actors improvisen el què el els  espectadors volen que interpretin. La direcció és a càrrec  de Mario Katxibatxe de la companyia Doctores de la Impro.                                                                                                                                                                          Aquesta representació ens fa recordar aquella Escola Dramàtica Adrià Gual, del F.A.D i el seu Teatre Viu, que dirigien Maria Aurèlia Campmany, Ricard Salvat i Josep Anton Codina.


  El dia 6 de desembre, a les vuit del vespre, arriba també al Círcol un interessant espectacle per als aficionats a la música en general s’hi presentarà un concert tribut a Michael Jackson. El rei del pop s’hi  reencarnarà  en un xou en què s’escoltaran, veuran i viuran les versions dels millors èxits de la gran icona de la música mundial dels anys 80-90 i inicis del 2000. Des de la primera època dels Jackson Five als seus grans èxits en solitari.

  El divendres 7 de desembre a les sis de la tarda; dissabte 8 de desembre a les cinc de la tarda i a les set del vespre i diumenge 9 de desembre a dos quarts d’una, del migdia i a les cinc de la tarda, tornen els CANTAMÚSICOS” al Círcol. Així que hi ha cinc oportunitats per tornar a veure aquest espectacle, tot un clàssic a la nostra sala en aquesta època
  Personatges clàssics i actuals del nostre imaginari infantil com Mikey Mouse, l’Ànec Donald, Heidi, els Fruitis, la Patrulla Canina, Mario o els Minions ompliran l’escenari de nostàlgia, música, bon humor i fantasia en un espectacle infantil, també destinat als pares perquè puguin rememorar la seva època infantil.


  Dilluns 10 de desembre, a les vuit del vespre, nou concert al Centre Cívic Dalt la Vila, dins el cicle PER FI ÉS DILLUNS! Amb un disc editat i uns quants anys d’existència, el grup FRENÈTICS és referència obligada de la improvisació lliure. Els components d’aquest grup són: Joan Anton Pich (violoncel), Pep Mula (bateria) i Ferran Besalduch (saxos baix i soprano), veritable ànima del grup.

  Amb l’afany d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, us agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda, té programes o informació guardada d’aquests anys, es posi en contactes amb nosaltres al telèfon 627 249 859.

  Jaume Arqué i Ferrer
  Amics del Teatre Zorrilla


Configuración
jaume arque ferrer

jaumearque7@yahoo.es

+34 627 24 98 59

Badalona, 27 de novembre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Probablement el fet més destacat d’aquest cap de setmana és que el Círcol reobre la seva sala, torna la coral i hi haurà teatre i un concert interessant. Nova representació dins el cicle de Badalona a escena, teatre infantil i amateur, i fins i tot festival de gloses. Bona programació.

Nova edició, la cinquena, del Festival de Glosa de la Unió de Corals de la Gent Gran, trobada per gaudir d’un festival de música improvisada: garrotins, jotes i corrandes, que tindrà lloc el divendres 30 de novembre, a les sis de la tarda al Teatre Blas Infante.

La família de Rhum & Cia ha cuinat el seu tercer espectacle, amb el qual tancarà aquesta trilogia clownesca que va començar amb Rhum i ha seguit amb Rhümia. RHUMANS, que podrem veure dissabte 1 de desembre, a les nou del vespre al Teatre Zorrilla, és una creació teatral que conserva els mateixos ingredients de les dues primeres produccions: humor, gamberrisme i grans dosis de tendresa i emoció. RHUMANS reivindica l’esplendor del pallasso en tota la seva expressió.
Aquesta companyia “inestable” de pallassos, dirigits en aquesta ocasió per Jordi Aspa, porta a escena una nova proposta embolcallada amb la màgia de la música d’aquests pallassos multi instrumentistes. Aneu-hi, segur que gaudireu.

Divendres 30 de novembre a dos quarts de deu, el Círcol recupera la seva sala-teatre, una vegada solucionada la problemàtica que presentava la teulada. Ho farà amb la Coral del Círcol i la Coral Art 9 de Granollers com a convidada i tornaran a pujar, tots junts, a l’escenari coincidint amb els actes de commemoració de Santa Cecília, Dia Internacional de la Música.

Parlant de la Coral del Círcol, la secció més recent de la casa, estrenada fa dos anys amb la intenció de promoure el cant amateur i no professional com a eina de diversió, entreteniment i esbarjo, creix any rere any i es consolida com una de les grans apostes de la casa. Per això, torna a pujar a l’escenari, sota la batuta de la directora Meritxell Bascompte. Els cantants de la Coral del Círcol tenen preparat un recital molt especial.

La companyia badalonina Utres Teatre estrenarà nova obra a l’escenari del Círcol, dissabte 1 de desembre, a les nou del vespre, amb l’adaptació lliure de Joana Hermoso, també directora del grup, de la comèdia de Ramon Folch i Camarasa MANS ENLAIRE. Veurem com en una petita sucursal bancària es produeix un curiós atracament. Conflictes diversos es troben per acabar fent una amanida ben variada on res ni ningú són el que semblen. Ni de bon tros. Ramon Folch i Camarasa és un prolífic autor de narrativa i teatre de mitjan segle XX.

Teatre familiar diumenge 2 de desembre, a les dotze del migdia, al Teatre Blas Infante, amb la representació de SAFARI, per la companyia La Baldufa.
SAFARI conserva els dos protagonistes d’Embolic a la GranjaPinyot i Carabassó. Ara, aquests dos personatges ens expliquen el conflicte en què s’han vist immersos a la sabana, on s’han desplaçat després d’haver rebut la notícia que els advertia de la misteriosa desaparició del lleó. En la seva tasca d’investigació interpel·len la girafa, el mico, l’elefant, el cocodril … i en plena aventura, topen amb el lleó, capcot i meditabund, que no sap rugir. Amb la voluntat ferma de resoldre el cas i ajudar-lo, els intrèpids investigadors de La Baldufa tractaran d’esbrinar quins són els motius d’aquest tot.

De nou presència de Badalona a escena al Teatre Principal, diumenge 2 de desembre a les set del vespre, en què la companyia Món Animal, coneguda pel públic badaloní gràcies als seus darrers muntatges, amb els quals ens han fet reflexionar sobre temes tan actuals com l’explotació laboral, la corrupció política, els límits de l’ètica o la hipocresia, tornen a la càrrega amb l’obra LA CANTANT CALBA, d’Eugène Ionesco, dirigits per Míriam Puntí. Es tracta d’una peça representativa del gènere de l’absurd amb una crítica de la vida quotidiana en què els personatges són incapaços de comunicar-se entre ells mateixos; tot un clàssic per a qui vulgui rellegir-la, tota una joia per a qui vulgui descobrir-la.

Per segona temporada consecutiva el Círcol serà escenari del cicle Enjoy the silence, una iniciativa molt especial on s’estableix una connexió única i màgica entre l’artista i el públic.
Diumenge 2 de desembre, a dos quarts de vuit, torna aquest cicle de concerts  organitzat conjuntament amb l’Associació Last Exit, i ho fa amb un dels més importants: MIKEL ERENTXUN, un artista imprescindible per entendre el pop/rock espanyol dels anys 80/90 i ve al Círcol amb nou disc: El hombre sin sombra. Tal com diu ell, un disc que parla de l’amor i les seves conseqüències.

Dilluns 3 de desembre, a les vuit del vespre, nova jam session al Centre Cívic Dalt la Vila dins el cicle PER FI ÉS DILLUNS! Els participants d’aquest dilluns seran el Conjunt Pro 1 + Combo Superior 2, dos conjunts de l’Escola de Música; podreu gaudir dels joves talents de la nostra ciutat i del treball que estan fent a l’escola.

Jaume Arqué i Ferrer
Amics del Teatre Zorrilla

 • Badalona, 20 de novembre de 2018

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Bona obra de teatre comercial al Zorrilla, vetllada molt interessant a l’església de Sant Josep, l’esperat concert anual de la Banda Simfònica, tres concerts variats i teatre amateur,  amb la particularitat que no s’estableixen coincidències entre els actes. Això ens agradaria cada setmana.

  LA RESPOSTA és la versió catalana d’una obra original de Brian Friel que podrem ver divendres 23, a les nou del vespre al Teatre Zorrilla, sota la direcció de Sílvia Munt. Tom és un novel·lista d’èxit casat feliçment amb Daisy. La parella necessita més ingressos econòmics per cuidar la seva filla discapacitada així que Tom està disposat a vendre uns articles universitaris a un agent literari anomenat David Knight. La visita de Knight no serà tan plàcida com ells esperen, ja que a canvi de la venda els demana una contraprestació massa alta. La presència dels pares de Daisy i d’uns amics de la parella, més acomodats que ells, complicaran encara més la trama. En el repartiment, hi ha els noms d’Emma Vilarasau, David Selvas, Àlex Casanovas, Àngels Gonyalons, Carme Fortuny, Ferran Rañé i Eduard Buch.

  Dissabte 24, a les sis de la tarda, a l’església parroquial de Sant Josep i dins el cicle d’actes per commemorar els 150 anys de la creació de la parròquia, tindrà lloc la presentació d’un espectacle amb el títol RECORDANT…, en què antics membres de la Secció Dramàtica del Centre Parroquial llegiran un text confeccionat per Carles Armengol, amb fragments de diferents obres de teatre representades al Centre. Entre els títols que seran interpretats hi ha Hamlet, El gran teatro del mundo, La vida es sueño, Entre aigua i anís, Medea i La zapatera prodigiosa. Les actrius i actors seran Felicitat Comas, Rosa Homs, Maria Rosa Soldevila, Jaume Arqué, Josep Maria Balaguer, Salvador Prat, Francesc Casellas i Joan Carles Sust.

  Torna a ser novembre i això vol dir que arriba santa Cecília, patrona dels músics.Com ja és costum, la Banda Simfònica de Badalona, creada el 9 d’abril del 2000, arriba amb l’energia carregada després de l’apoteòsic concert de final de curs al Palau de la Música Catalana.
  Enguany, el mestre Manel Barea ens presenta un seguit d’obres que faran que dissabte 24 de novembre a les nou del vespre al Teatre Zorrilla, l’espectador viatgi a través dels diferents paisatges sonors que s’aniran musicant al llarg de la vetllada.

  Dissabte 24, a dos quarts de vuit del vespre, i diumenge 25, a les sis de la tarda, l’Espai Te-Creativa, del carrer de la Mercè 30-32, el conjunt vocal badaloní Game of Tones bcn presentarà el seu espectacle VIDAGame of Tones bcn. És un sextet vocal a cappella amb un repertori musical divers i deliberadament intemporal, que ofereix noves versions amb cuidades harmonies de jazz, improvisacions en scat i adaptacions d’emblemàtics hits pop rock, gòspel i músiques del món.

  SONAT3S és el concert que el Dúo Korczak oferirà el diumenge 25 de novembre, a dos quarts d’una del migdia, dins del Cicle Concert Vermut. On????
  Dúo Korczak
   és el duet musical format per la violinista Lia Manchón i el pianista Daniel Vidal. Va sorgir el setembre del 2017 del cor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota la supervisió del pianista Pierre Réach i del professor Kennedy Moretti. El seu concert, SONAT3S, consta d’un programa format per sonates de Bach, Mozart i Beethoven.

  Delit Teatre és una companyia de teatre amateur lligada estretament a l’Institut Torre Roja de Viladecans, on va néixer a finals dels vuitanta per iniciativa de la professora de llengua catalana i actual directora de la companyia, Montserrat Tomeu, comptant amb l’actuació d’alumnes de tots nivells educatius. Delit Teatre representarà NORA, adaptació lliure l’obra Casa de nines, de Henrik Ibsen, convertida en un monòleg interpretat per Alba Herrojodiumenge 25, a les set de la tarda a l‘Espai Tolrà de l‘Orfeó Badaloní. La vetllada inclou també un fragment de la narrativa breu Cartes impertinents de dona a dona de Maria Aurèlia Capmany.

  Dilluns 26, a les vuit del vespre, una altra jam session al Centre Cívic Dalt la Vila, dins el cicle PER FI ÉS DILLUNS!, amb coordinació de Martí Serra. Cal dir que aquestes vetllades de jam session estan obertes a tothom.

  Jaume Arqué i Ferrer

  Amics del Teatre Zorrilla

   

   


Configuración
jaume arque ferrer

jaumearque7@yahoo.es

+34 627 24 98 59

Badalona, 13 de novembre de 2018
ON PODEM ANAR?
Això és el que us oferim…
Com ja fa dies, la música domina el món de l’espectacle que s’ofereix a Badalona i aquest cap de setmana començarà amb un concert amb un clar segell badaloní, a més d’un concert de música clàssica amb una cantata de Bach; això és el més destacable, junt amb la presència d’Alberto San Juan i el Teatro de Barrio, amb una interessant obra sobre el moviment obrer del segle passat.
Martí Serra, un dels saxofonistes més coneguts del món del jazz; Àlex Tobias, reconegut com un dels percussionistes més bons de l’Estat, i Guillem Aguilar,  un bateria molt cobejat, són la base rítmica per excel·lència a la World Músic d’aquest país, juntament amb Xavi Lozano, un virtuós de qualsevol instrument d’aire, sigui quin sigui el material, la forma o el nombre de forats. Aquests quatre germans musicals, que fa vint-i-cinc anys que toquen junts, es tornaran a trobar divendres 16 de novembre, a les 21 hores, al Teatre Principal. El repertori que oferiran consistirà en composicions originals dels diferents membres del grup, més algunes versions molt especials.
El Conservatori Professional de Música de Badalona, dissabte 17 de novembre de 2018, a un quart de nou del vespre, a l’Església dels Pares Carmelites de Badalona, tornarà a oferir una de les seves cantates solidàries, una cantata de Johan Sebastian Bach, la CANTATA BWV 130 (Senyor Déu, tots et lloem). La interpretació anirà a càrrec del DEXCor de Veus Blanques i el Conjunt Instrumental del Conservatori de Badalona, amb Laia Besalduch i Joan Orpella, violins; Victor Mateo; viola; Paula Blázquez, violoncel; Jaume Fàbregas, Victòria Acosta i Giuseppe di Natale, trompetes; Duna Vilanova, flauta travessera; Montserrat López, Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès; Josep Borràs, fagot; Helena Algueró, timbales, i Àngel Villagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Vincent de Soomer, baix. Tots ells estaran dirigits per Jordi Montoliu.
Els beneficis d’aquesta cantata es destinaran als projectes d’ajuda als més necessitats que porta a terme la Comunitat Carmelitana de Badalona.
El Círcol torna a l’escenari de la Societat Coral La Badalonense, dissabte 17 de novembre a les vuit del vespre. Torna un dels grans èxits de la temporada passada: Ex, todos tenemos uno. La Jove Companyia Plató de Cinema és la primera companyia resident al Círcol, i que s’hi instal·la, que durant tres setmanes ens representarà aquesta funció. L’obra és una adaptació de la pel·lícula italiana Ex, de Fausto Brizzi, en la qual trobarem un conjunt d’històries d’amor trencades per decisió pròpia, per error o per una jugada del destí.
Dissabte 17 d’octubre, a les nou del vespre al Teatre Principal, Teatro del Barrio, de la mà d’Alberto San Juan torna amb la seva nova producció Mundo Obrero, per seguir revisant la història d’Espanya del darrer segle. Un cop fet el repàs a la monarquia amb l’espectacle El rey, i al poder econòmic, amb Masacre, ara li toca el torn a la reivindicació del moviment obrer.
Alberto San Juan sap utilitzar el teatre per presentar, sempre amb una mirada mordaç, crítica i agitadora, els esdeveniments històrics que ens han dut on som, en companyia de Marta Calvo, Luís Bermejo i Pilar Gómez.
“Els nostres avis, pares, nosaltres mateixos. Buscant una caseta, un tros de terra, un tros de pa, una inversió milionària, poder dormir al ficar-nos al llit, exhausts. I tot en un format de comèdia musical… Els nostres riures seran bales que en encertar no maten, donen vida.” Alberto San Juan. Text i direcció: Alberto San Juan.
La cantant, pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert s’ha convertit en els darrers anys en el referent infantil musical per excel·lència. Les seves cançons es reprodueixen diàriament a les escoles i a les cases, on nens i nenes les canten i en gaudeixen. En aquesta ocasió, Dàmaris Gelabert estarà acompanyada a l’escenari de músics i coristes. L’experiència d’aquest concert ens dona l’oportunitat de viure els efectes positius de cantar junts: ens fa feliços, ens ajuda a aprendre, a créixer, ens uneix, ens fa viure emocions i, sobretot, suposa un moment únic per reforçar els vincles afectius. L’espectacle tindrà lloc al Teatre Zorrilla, diumenge 18, a les sis de la tarda.
Diuen que un instant abans de morir veus la pel·lícula de la teva pròpia vida, però en Santi Rodríguez ha vist una obra de teatre; tot un espectacle sobre la seva vida, sobre la seva manera d’escapolir-se de la mort i el seu jurament de gaudir d’aquesta segona oportunitat que li ha caigut del cel.
Un home madur amb una vida familiar estable pateix un infart que el duu a les portes de la mort. Allà repassa la seva vida i rep una revelació divina: ha de tornar d’aquest viatge per complir totes les coses pendents que ha estat a punt de deixar sense fer. Un monòleg que interpretarà Santi Rodríguez,  diumenge 18, al Teatre Blas Infante, a les set de la tarda.
DiIlluns 19, a les vuit del vespre, nova sessió de jazz al Centre C. Dalt de la Vila, dins el cicle Per fi és dilluns!, amb un concert protagonitzat pel Conjunt Elemental & Combo Pro 3. Ambdós conjunts estan formats per joves talents de la nostra ciutat.
AMICS DEL TEATRE ZORRILLA
Jaume Arqué i Ferrer

Badalona, 6 de novembre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

No hi ha res a dir amb tot el que se’ns ofereix aquest cap de setmana; teatre i música per a totes les aficions i gustos. Llàstima de la dansa!!!

Àngel Pla és un resistent. Un poeta resistent. Un poeta colomenc que persevera al llarg del temps mantenint l’esperança en un món canviant en el qual s’implica i amb el qual es desespera. Tajabone és el seu quart volum de poemes, que presentarà ell mateix dimecres 7 de novembre, a les vuit del vespre, a l’Espai Betúlia. Es tracte d’un acte organitzat per l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli, emmarcat en el seguint el 12è Cicle de Poesia de Badalona Poesia i cia. 2018. Angel Pla, explica: la majoria de la gent em diu, Tajabone, com la cançó d’Ismael, el que apareixia a Todo sobre la mi madre d’Almodóvar. Però no.Tajabone és la paraula per designar la festa que en molts països de l’Àfrica subsahariana es fa després de Ramadà.

La comunitat educativa del Conservatori celebra el nou curs amb un concert de contrastos i amb la participació d’estudiants, exalumnes i professors.
El concert s’iniciarà amb una fanfàrria del grup de Metall del Conservatori com a mostra de l’energia que necessitem de cara el curs.
El nou director del Conservatori, Josep Borràs adreçarà una salutació de benvinguda i es comptarà amb la participació d’un grup d’alumnes del CEIP Josep Boada del Projecte Badacordes.
L’alumne de piano Guillem León, que va acabar els estudis el curs passat (2017-18) amb premi d’honor, interpretarà Les danses argentines d’Alberto Ginastera.
Tres professors que s’han incorporat aquest curs al departament de corda: Daniel Cubero, Heriberto Fontseca i Joan Antoni Pich, juntament amb Ricardo Martínez del Fresno (viola), tocaran el Quintet núm. 7 de Luigi Bocherini per a guitarra amb Maria Camahort.
L’Aula de Cant i el Cor del Conservatori interpretarà dues àries de l’òpera Don Pasquale de Gaetano Donizetti, amb Dani Barroso, Ana Arias i Marc Majó acompanyats al piano per Astrid Steinschaden. Aquesta producció de l’òpera Don Pasquale (per la companyia Sull’Aria del Conservatori), s’oferirà en coordinació amb els Serveis Educatius adreçada als instituts de Badalona.
I per finalitzar, el Combo de l’Escola Moderna, tocarà dos temes de Nelson i McBride.
Aquest acte tindrà lloc al Teatre Zorrilla, dimecres 7 de novembre, a les vuit del vespre.

Dijous 8 novembre de 2018, a dos quarts de vuit, l’Orfeó Badaloní ha organitzat una altra conferència, a l’Espai Marina, en la qual es podrà descobrir de quina manera es lliguen les diferents intensitats de la xocolata amb les de les òperes, amb una  ponència conjunta i especial a càrrec de Ferran Compte i del pastisser Miquel Comas.                                                                      Es diu que hi haurà degustació per a tots els assistents!!

 

LOS BANCOS REGALAN SANDWICHERAS Y CHORIZOS és un espectacle vital, carregat de joventut, música i humor, que lluita contra la impotència a què ens aboca aquesta societat i els seus dirigents, que podrem veure divendres 9 de novembre, a les nou del vespre al Teatre Principal, a càrrec de la companyia José y sus Hermanas. Quin és el sentiment dels joves davant els rastres del franquisme? Què significa per a ells la figura de Franco? La coneixen en profunditat? Com influeix en les seves vides la transició espanyola? I els silencis de la transició? Una nova generació davant el repte d’analitzar la memòria històrica d’aquest país, amb dramatúrgia i direcció de Silvia Ferrando. Espectacle musical molt recomanable!!

Amb dramatúrgia del badaloní Albert López Vivancos i música de Juan Carlos Márquez i amb el segell de Badalona a escena, el dissabte dia 10, a les nou del vespre i diumenge 11 a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, es presentarà EL CANT DELS OBRERS, un musical, amb direcció dels responsables de la dramatúrgia i de la música, per commemorar el 160è aniversari  d’aquesta emblemàtica entitat cultural, durant molts anys en el món de l’associacionisme i molts anys treballant per a les persones. Per cloure la celebració d’aquest aniversari, la gent de la Badalonense han creat El cant dels obrers, un musical de creació, situat a la Badalona de mitjans del segle XIX, quan els artesans i obrers es reunien als cafès de la ciutat per parlar de les precàries condicions laborals que patien. En un d’aquells cafès, el cafè de Can Clarós, els homes acaben sempre cantant cançons populars. I això els durà no només a organitzar el moviment obrer a la ciutat, sinó a fer néixer en tots ells, una inquietud per la música i la cultura. D’aquelles trobades sorgirà l’embrió de la futura Societat Coral La Badalonense, l’any 1858.

Diumenge 11 de novembre, a les sis de la tarda, la parròquia de Sant Francesc de Badalona, serà escenari d’un  Concert d’òpera i sarsuela a càrrec de Laia Camps (soprano) i Joan Martínez (tenor). L’espectacle, amb un vessant divulgatiu per introduir nou públic en el món de la lírica, conté les peces més cèlebres d’òperes com ‘La flauta màgica’ de W. A. Mozart, ‘La Bohème’ de G. Puccini o ‘La Traviata’ de G. Verdi. L’art i la pedagogia van units per fer viure una vetllada única al voltant de les grans àries i duos operístics.

Aquest diumenge 11 de novembre, en doble sessió a dos quarts de cinc i a les sis, a l’escenari de la Societat. Coral la Badalonense, el Círcol, torna a portar el teatre infantil. La companyia barcelonina, Magatzem d’Ars torna, de nou, després de l’èxit obtingut amb La Caputxeta i el Llop, amb la seva visió particular d’ELS TRES PORQUETS, el conte més famós de l’escriptor escocès Andrew Lang.

Seguint el cicle PER FI ÉS DILLUNS!, el dilluns 12 de novembre, a les vuit del vespre, l’EMMB ha programat al local del Centre Cívic de Dalt la Vila, un concert a càrrec de Rita Payés (trombó i veu) & Toni Saigi (piano). Dos antics alumnes de l’EMMB que tornen a l’escola convertits en joves valors emergents del jazz català, que ara han decidit explorar en format duo la seva visió personal de la música i de la improvisació, sempre des de la complicitat, de la sensibilitat i de la capacitat de captivar i sorprendre el públic.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA
Jaume Arqué i Ferrer