ON PODEM ANAR?

Badalona, 19 de juliol de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Poc o  res hi ha programat, però donat que a la nostra ciutat ens ho suspenen tot, nosaltres recomanem que el millor és agafar la cartellera dels teatres barcelonins, veure quines ofertes hi han, procurar trobar entrades, ja que amb això de la Covid-19, les entrades són reduïdes… i anar al lloc que es pugui.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.

ON PODEM ANAR?

Badalona, 13 de juliol de 2021

ON PODEM ANAR?   

Això és el que us oferim…

EL PREOCUPANT AUGMENT DEL NOMBRE DE PERSONES AMB COVID-19 POT FER SUSPENDRE ALGUNES ACTIVITATS.        CUIDEU-VOS, CUIDEM-NOS  (AV Centre)

Dimecres 14 de juliol, a les vuit del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, organitzat per JustÍcia i Pau Badalona, es farà un concert que tindrà com a protagonista  Lluís Platero i porta  per títol de Un mar en pau és possible. Posem-hi el nostre gra de sorra. Està força clar, que el cantautor badaloní  vol fer visible quela mar Mediterrània ha de ser un mar de pau, no un mur de vergonya.”

El cicle Nits d’estiu a l’Anís del Mono, que organitza el Museu Municipal, oferirà divendres 16 de juliol, a les nou del vespre, l’actuació de Pierre-Arnaud Quartet, una formació de jazz una mica atípica (amb trompeta, guitarra i contrabaix) que proposa un viatge hipnòtic entre el swing americà dels anys trenta i la música popular francesa. El grup està format per,  Juan Carlos Buchan, contrabaix; Nicolás Rugolino, trompeta i Neter Calafati, guitarra; Pierre-Arnaud Bourhis, veu i  guitarra.

Pel que sembla, però, les entrades estan esgotades.

Nova edició de´cicle Cantates Solidàries de Bach, divendres 16 de juliol, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites de Badalona. En aquest concert (que forma part  del programa de) les Festes de la Mare de Déu del Carme, s’interpretarà la cantata Magnificat en Re Major CWV 243, amb el text de l’Evangeli de Sant Lluc, 1, 46-55.  Organitzat pel Conservatori de Badalona, els intèrprets solistes, seran: Ingrid Ustrell, soprano; Cristina Tena, mezzosoprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor i Tomàs Maxé, baix.  El Conjunt instrumental el formen Carlota Novell i Sergi Miró, violins; Santi Burgos, viola, Joan A. Pich, violoncel; Diego Civilotti, contrabaix; Jaume Fàbregas, trompeta; Josep Juan Pomes, trompeta; Daniel Arlazon, trompeta; Pablo Ramírez i Teresa Galzeran, flauta;  Montserrat López, Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboè; Josep Borràs, fagot; Joan Castillo, orgue i Helena Algueró, timpànic.

La programació de les NITS AL PORT, oferirà divendres 16 de juliol, a les deu del vespre, a
plaça de la Capitania del Port Esportiu i Pesquer de Badalona, una gala de dansa  amb el JOVE BALLET DE BADALONA “AND FRIENDS”, formació que aglutina ballarins i ballarines formats concretament a l’escola de dansa Marisa Yudes.

El IX Festival d’estiu les Nits al Port oferirà dissabte  17 de juliol, a les deu del vespre, a la plaça de la Capitania del Port Esportiu i Pesquer de Badalona, l’espectacle Càmera al port, produït per Fèlix Serraclara en el marc del concepte seams. Instrumentistes i un cantant soliste (Fèlix Serraclara, baríton, Leandro Avalle, piano, Gaspar Müller, bandoneó i guitarra i Berna Joanes violí). Interpretaran peces triades per homenatjar les víctimes de la pandèmia i apostena per un repertori clàssic i conegut. Interpretaran  Bach, Mozart, Falla i Sorozábal  per  recrear-nos amb motiu de l’homenatge pel centenari del naixement d’Astor Piazzola. S’acabarà amb Cançó d’Amor i de Guerra i la Romança de l’Avi Castellet, amb els quatre intèrprets.

Es tancarà la programació de d’aquest IX Festival d’Estiu, diumenge 18 de juliol, a les vuit del vespre, a la plaça de la Capitania del Port Esportiu i Pesquer de Badalona,  amb una proposta de ball integrada per diferents peces que encaixen ànima, ment i cos. Una coreografia de Kirill Radev, de l’equip de Marisa Yudes, amb deu ballarins que formen KoRPo Dance Project, una companyia que neix la primavera del 2020, amb força èxits en les seves últimes actuacions.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA 

 

 

 

 

 

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 6 de juliol de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Vespres a la fresca a l’Associació, organitzats per  l’Associació de Veïns del Centre de Badalona, dimecres 7 de juliol,  a les set del vespre;  al badiu de l’Associació mateix s’oferirà una vetllada de màgia de saló amb l’actuació d’Enric Magoo, amb una clara demostració de curiositats, il·lusions  i poemes visuals, que a més tindrà l’acompanyament de la maga Psiquelady. 

El Trio Vivo – Carles Montfort, violí, Joan Antoni Pich, violoncel i Miquel Àngel Cordero, contrabaix; està format per tres músics de formació clàssica i esperit inquiet que combinen la seva faceta d’instrumentistes amb la composició, la improvisació i el gust pels gèneres i formats musicals més diversos. Ens ofereixen un repertori amb composicions pròpies, versions de temes clàssics i contemporanis. El concert tindrà lloc a la fàbrica de l’Anís del Mono, divendres 9, a les nou del vespre. Abans d’anar-hi truqueu al Museu, ja que segons sembla, ja està ple.

S’anuncia per a dijous 8, a les set del vespre,  a la sala Enric Borràs, del Teatre Margarida Xirgu (antic teatre Principal), la fi de l’any dedicat a la memòria del poeta badaloní Josep Gual Lloberes, amb l’escenificació d’un guió escrit per el nostre conciutadà Valentí Soler, que porta per títol  Josep Gual, memoria de la lleva del biberó. Està basat amb un diari inèdit del front i altres escrits de Josep Gual Lloberes, i serà interpretat per Ramon Canals i Guillem Xicart, amb música de Jaume Arnella i Rafel Sala.

Dijous 8 de juliol, a les vuit del vespre, a l’Escorxador, concert de combos de l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), organitzat conjuntament amb l’Associació La Rotllana del barri de la Salut. En primer lloc actuarà el Combo Latin, amb músiques d’arrel llatina barrejades amb jazz. Tradició i improvisació que s’ajusten en aquest combo, que ha preparat un repertori variat al llarg d’aquest curs. Seguirà l’actuació del combo The Five Bucks, dedicat al funk, iniciat aquest curs de la mà del professor Paco Manzanarez, amb un resultat absolutament explosiu.

L’estiu és aquí! Tens ganes de teatre? Amb aquestes preguntes la gent del Círcol Catòlic s’han proposat inventat un Festival de Teatre a l’aire lliure, amb el títol de La Clacaorganitzat per l’actor badaloní Genís Lama, de Totem Produccions. Es diu que La Claca vol ser punt de trobada de les arts escèniques de la nostra ciutat, amb espai per a companyies professionals, semi professionals i amateurs i tindrà com escenari el parc de Ca l’Arnús. De moment s’anuncia l’actuació, dissabte 10 de juliol, a les set de la tarda de la companyia Badiu, amb Too Match i diumenge 11 de juliol, a les set de la tarda, amb la representació de Lorca, que te quiero Lorca, a càrrec del grup badaloní  Art en acció, que dirigeix Montse Bañolas.

Si voleu llegir una entrevista molt interessant d’Oriol Puig Taulé a Xavier Albertí al deixar la direcció del Teatre Nacional de Catalunya, publicada a la revista Núvol , podeu llegir-la a la nostra web escena.cat/Badalona.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

 

 

 

 

 

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 29 de juny de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Tercera sessió del  II Cicle de Teatre a cau d’orella que organitza Amics del Teatre Zorrilla, la nostra associació. Aquesta vegada l’Espai Betúlia serà l’escenari de la lectura de dues obres finalistes del premi de Teatre Breu Inicia’t  (avui premi Andreu Solsona). Les obres que es llegiran, dimecres 30 de juny, a les set de la tarda, són totes dues originals de Josep Maria Dièguez i es titulen L’últim faroner, que serà llegida per Rosa Homs, Núria Fiba, Josep Maria Balaguer i José Antonio Fernández i La balada de l’indesitjable, els lectors de la qual seran Ivan Imañas, Natàlia Esquinas, Josep Maria Alarcón Ribet i Albert López Vivancos.

Concert de final de curs a l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), dijous 1 de juliol, a les set de la tarda, amb l’actuació dels combos de l’escola: Els àtics, La Interpol, The Five Bucks, el Combo Rock i l’Ensemble de Veus, i també amb la participació dels alumnes de l’Escola de Música Tradicional.

Vespres a la fresca a l’Associació, aquest és el títol que l’Associació de Veïns del Centre de Badalona ha donat a les trobades que tindran lloc els dijous del mes de juliol al pati de l’associació. Per començar, dijous 1,  a dos quarts de nou del vespre, organitzat per Òmnium de Nit, s’oferiran tres peces de teatre de quinze a vint minuts: Constantinopla, Hipòcrates i Ninis, dues comèdies i un drama, hi actuen Rafaela Rivas, Edgar Moreno, Jaume Forès i Berta Bahr. Els tres textos són originals de Marc Torrecillas, dos dirigits per ell mateix i l’altre dirigit per Rafaela Rivas. Entre obra i obra s’oferiran lectures dramatitzades de textos de Marc Torrecillas, a càrrec de Clara Sunyer i Ramon Canals.

Us agrada el claqué? Us agrada el jazz de Nova Orleans? Doncs veniu a les Nits d’Estiu a l’Anís del Mono aquest divendres 2 de juliol, a les nou del vespre, al carrer Eduard Maristany, 115. El Museu proposa una nit plena de ritme a càrrec de La Gumbo Jass Band, uns vells coneguts que ens faran gaudir d’una nit única al més pur estil de Nova Orleans. L’espectacle Gumbo tap jam és la combinació perfecta entre ball i música, una simbiosi de claqué i jazz, plena de ritme, interpretada per Òscar Font, trombó i veu; Javier Abella, banjo; David Parras, tuba; David Forns, fusta de rentar (washboard); Laia Molins, claqué i Roser Font, claqué

RESSÒ 1921 és un dels actes de la programació especial del centenari que tindrà lloc dissabte 3 de juliol, a les nou del vespre, a l’església de Sant Josep.  Es tracta d’un concert participatiu amb diverses corals de Badalona per celebrar tants anys compartint l’afició pel cant coral. Badalona Sardanista, Òmnium Cultural i Orfeó Badaloní Ateneu han organitzat aquest acte tot commemorant aquell gran concert que vàrem fer l’any 2014 i del qual se’n té un gran record.

La Coral La Badalonense i el Cor La Coloma d’Esplugues, dirigits per Juan Carlos Márquez Carrillo; la Coral Betúlia, dirigida per Rafael Montaner Brugarolas;  el Cor Dos x Quatre, el Cor Orfeó Badaloní, sota la direcció d’Emmanuel Niubò Peludero; la Capella de Música de Badalona, dirigida per Jordi Sánchez-Caroz i el Cor Vora Mar, dirigit per Jaume Arimont Planas i format per excantaires del nostre ateneu, seran les encarregades de fer-nos vibrar amb aquest emotiu concert.

A la primera part cada cor interpretarà individualment una de les peces compostes pels directors fundadors de l’Orfeó Badaloní, durant la segona part la Cobla Marinada interpretarà dues sardanes del mestre fundador Antoni Botey i, finalment, tots els cantaires interpretaran un seguit de sardanes i cançons tradicionals amb acompanyament instrumental a càrrec de la cobla. El concert està patrocinat pels Serveis Funeraris de Badalona, amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Josep, que cedeix l’espai.

 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 22 de juny de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Fem menció d’aquest concert, saben que quan arribi a vosaltres la informació ja s’haurà celebrat, però són coses de la informació que rebem. Aquest dilluns 21 de juny, a les vuit del vespre, a l’auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona,  tindrà lloc un concert a càrrec de Dani Pulmón, un beatbox? Diuen que és l’art de fer  anar l’aparell fonador i la cavitat bucal com si fos una caixa de ritmes… o un grup sencer. Dani Pulmón és un reconegut beatboxer que ens deixarà a tots bocabadats.

La companyia Badiu, companyia resident al Círcol, estrenarà  la seva peça teatral Too Match al Círcol, el dissabte 26, a les vuit del vespre i el diumenge 27, a les set de la tarda, després de mesos de treball i d’assaig per posar al servei del públic una obra revolucionària i original. Vivim en una època en què tot avança molt de pressa i  constantment apareixen nous conceptes, noves formes de funcionar i de comunicar. Però també noves formes d’estimar. Som la generació de la reformulació dels conceptes, com la responsabilitat afectiva. Encara no saps que és? Nosaltres tampoc ho tenim del tot clar. La companyia Too Match, esta formada amb els actors Nicolau Ruiz, Amanda Frnández, Georgina Balart, Marta Ferrones, Ferran Fernández i Marcel Duarte, sota la direcció de Sara Ruiz i ajudantia d’Eli Fatjó.

Tornen les Cantates Solidàries de Bach, dissabte 26, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites de Badalona. El concert que s’ha titulat BACH SONA SOLIDARI tracta de l’execució de la  Cantata BWV 146  (Wir müssen durh viel Trübsal in das Reixh Gottes eingehen – Cal que passem molt sofriment per entregar al Regne de Déu).  Organitzat per el Conservatori de Badalona, els intèrprets seran: solistes: Ingrid Ustrell, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor i Tomàs Maxé, baix.  Conjunt instrumental format per Carlota Novell i Sergi Miró, violins; Santi Burgos, viola, Paula Blázquez, violoncel, Diego Civilotti, contrabaix; Teresa Galzeràn, traverso; Monserrat López, Francesc Castillo, oboè; Lluís Avendaño, orgue.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

ON PODEM ANAR?

15 de juny de 2021

ON PODEM ANAR

Això és el us oferim…

També  la Biblioteca de Canyadó/Casagemes – Joan Argenté, cuida de fer-nos arribar l’òpera. Aquesta activitat forma part del projecte Liceu-Bib. Amb aquest projecte el Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques de la Direcció General de Cooperació Cultural i el Gran Teatre del Liceu col·laboren per facilitar que les biblioteques ofereixin activitats al voltant de l’òpera. Dijous 17, a dos quarts de sis de la tarda, a la biblioteca esmentada, Pol Avinyó, musicòleg, crític d’òpera i divulgador del Gran Teatre del Liceu ens introduirà a l’òpera de Giuseppe Verdi, Aida,  amb l’objectiu d’explicar a les persones assistents alguns trets característics de l’obra que m’afavoriran la posterior comprensió. El visionament de l’òpera Aida tindrà lloc el divendres 18 de juny a les cinc de la tarda.

 En aquesta audició d’òpera que tindrà lloc dijous 17 de juny, a les set del vespre, a l’Espai Betúlia, organitzada per l’Orfeó Badaloní,  comentada per Ferran Compte, ens endinsarà en el món de La Boheme, de Giacomo Puccini, amb llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, basat en el llibre Scènes de la vie de bohème, de Henry Murger, en quatre quadres.  Va ser estrenada al Teatro Regio de Torí, l’1 de febrer de 1896, sota la direcció d’Arturo Toscanini.  És la història de quatre bohemis que viuen al barri Llatí de París a l’any 1840, que pateixen i gaudeixen per amor. El poeta Rodolfo, el pintor Marcello, el músic Schaunard i el filòsof Colline confronten les vel·leïtats de la modesta costurera i l’escandalosa cantant Musetta.

De musicals, tal com s’ha titulat, és un recull de cançons que oferiran el Cor Projectes de l’Orfeó Badaloní i el Cor Drassanes, sota la direcció d’Oscar Peñarroya: diumenge 20 de juny, a les set del vespre, a la sala Enric Borràs, del Teatre Margarida Xirgu (antic Principal). Entre d’altres , hi haurà alguns musicals més famosos com ara Rocketman, Mamma Mia o La La Land.. Segur que es podrà gaudir d’un grat espectacle amb música en directe.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

ON PODEM ANAR?

Badalona. 8 de juny de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

 Som diumenge a la nit, a punt de tancar l’agenda per oferir-vos-la, i no trobem cap espectacle escènic que tingui lloc a la nostra ciutat aquests pròxims dies. Què fem? Doncs us oferim un recordatori d’algunes obres que es representen als escenaris barcelonins i que per nosaltres mereixen ser vistes.

 Si comencem pel Teatre Nacional, el que és més a la vora, tenim L’Emperadriu del Paral·lel, l’obra de la badalonina Lluïsa Cunillé, que acaba les representacions aquest diumenge 13. A la Sala Petita, fa pocs dies que s’hi representa L’Huracà, encara que té totes les entrades exhaurides. Creiem que és molt interessant anar a veure L’Emperadriu, perquè per motiu de muntatge és difícil que faci gira.

 
Un text molt recomanable, que ve acompanyat per una gran interpretació de Lourdes Barba, Munsa Alcañiz, Imma Colomer i Vicky Peña, és pot veure a la sala Fabià Puigserver del Lliure, es tracta de  I només jo vaig escapar-me, estrenat fa poc. Les crítiques són molt positives. També pinta molt bé, a la Sala Petita, Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), un monòleg interpretat per Joan Carreras, que va tenir molt èxit al Festival Temporada Alta de l’any passat.
 
 Al Teatre Romea fa uns dies que hi ha una companyia d’òpera que està representant òperes curtes, una espècie de Festival Rossini, i aquests dies representaran L’ocasione fa il ladro. Hi ha notícies que en parlen força bé.
 
 Un altre espectacle que també val la pena veure és la temporada que està portant a terme el Ballet de Moscou, al Teatre Tívoli, encara que si bé s’enalteixen els ballarins i el cos de ball, sembla que es troba a faltar la música en directe.
 
 Si voleu espectacles escènics, podeu triar!
 
AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

ON PODEM ANAR?

1 de juny de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Després d’uns dies en què l’agenda treia fum i havíem de mesurar quin era el nostre destí davant de tots els actes programats (encara i que amb poc teatre), ens arriba ara un cap de setmana amb dues representacions força interesants.

Dissabte 5  i diumenge 6, a les cinc de la tarda, l’església de Santa Maria serà l’escenari de la representació del text de Jaume Salom, Temps d’espases, amb adaptació i traducció  d’Àngels Aymar i direcció d’Albert López Vivancos. En aquesta obra es recrea la passió i mort de Crist, però tal com hauria succeït si hagués passat a l’època en què va ser escrita l’obra. Estrenada l’any 1972, al desaparegut Teatre Moratin de Barcelona,Temps d’espases fluctua entre la teologia de l’alliberament activa i el missatge d’amor i de pau transmès per Crist, tot en un àmbit tancat, de gran tensió dramàtica i constret a les unitats clàssiques. Aquí, l’autor, utilitza el seu context religiós i polític per expressar les seves rebel·lies contra totes les opressions i dictadures.  Aquesta representació es porta a terme en memòria de les víctimes de a covid i en agraïment a tots els que han tingut cura de les persones contaminades. Compta, amb el suport de Tanatori de Badalona i està  organitzada per Projecte Ixthys teatre.

 Dissabte 5  de juny, a les set de la tarda i diumenge 6, a les sis de la tarda, torna al seu escenari la Dramàtica d’El Círcol; representant l’obra de Jordi Galceran, Burundanga, una comèdia romàntica amb etarres pel mig. El resultat d’aquest còctel explosiu és un vodevil d’humor blanc i sorpreses constants, d’equívocs i situacions rocambolesques que no sols barreja amor, terrorisme i comèdia, sinó que fins i tot anuncia la fi d’ETA.  Aquesta és la sinopsis de l’obra: Berta, una jove estudiant, està embarassada de Manel, el seu nuvi, però encara no s’ha atrevit a dir-ho. I és que no sap què fer. Per no saber, no sap ni si el seu noio realment la vol. Sílvia, la seva companya de pis, li ofereix la solució: burundanga, la droga de la veritat, una substància que fa perdre la voluntat a qui la pren i provoca la sinceritat més autèntica. ¿La vol? És ell qui aparenta ser? És honrat, fidel i treballador? I si amaga els pitjors secrets? I si no és el que sembla? És infidel? És un delinqüent? ¿I si fos un terrorista?.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

ON PODEM ANAR?

Badalona, 18 de maig de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

El pròxim dia 30 de maig, a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, tindrà lloc la XXII edició de la Nit de les Guineuetes. La nostra associació, en el transcurs  de la lectura dramatitzada de l’obra Aquestes meves veus, guanyadora del Premi de Teatre Breu – Andreu Solsona 2019, anirà atorgant les guineuetes que la nostra directiva va decidir. En destaquem el premi a l’obra La rambla de les floristes, per ser la que més va agradar al públic badaloní de les que van representar  companyies professionalse a la nostra ciutat i el lliurament de la guineueta honorífica, a Lluís Marco.

Quins són els paràmetres que s’estableixen en una societat sana?  Aquesta pregunta es fa dins  el text que divendres 21 de maig es representarà a la sala Enric Borràs, del teatre Margarida Xirgu (antic Principal). A Suite TOC núm. 6,  les germanes Peya, s’endinsen en l’assumpte del TOC (trastorn obsessiu-compulsiu) i en l’experiència quotidiana de qui el pateix, un tema que coneixen de primera mà. Aquesta Suite n’investiga les implicacions socials: el fet que l’experiència del trastorn és inseparable de la societat en què es viu; però també, la rellevància de les xarxes de suport i, sobretot, la importància de poder parlar-ne obertament.  Amb una poètica singular, marca de la casa, i amb una potència artística desbordant, la nova creació de Les Impuxibles ens demostra, una vegada més, la importància de l’art per respondre a les dificultats de la vida. Autoria Les Impuxibles, Judith Pujol i María Velasco; direcció: Ariadna Peya i Clara Peya; textos: María Velasco; traducció: Judith Pujol; coreografia, Ariadna Peya; músic, Clara Peya, i  intèrprets: Èlia Farrero, Ariadna Peya, Clara Peya, Pau Vinyals i Adrià Viñas.

Tast de fragments d’òpera a través del cinema. Directors de cine com ​Quentin Tarantino, Alejandro Amenábar, Francis Ford Coppola i Roberto Benigni, entre d’altres són capaços d’emocionar-nos amb la música d’òpera que inclouen posen a les seves pel·lícules. Rosa Maria Carbonell, dissabte dia 22, a les set de la tarda, a l’Espai Tolrà de  l’Orfeó Badaloní, l’ateneu, ens ajudarà  a identificar aquests fragments en les òperes originals  i reconeixerem quina és la part escollida per a la pel·lícula.  Contemplarem aquestes escenes dins la mateixa òpera, en les millors versions i amb els intèrprets més reconeguts I explicarem l’argument de l’òpera, així com detalls i anècdotes de la vida del compositor o dels mateixos cantants. Viurem moments d’emoció i també d’alegria. Ens endinsarem en històries colpidores i potents i compartirem la màgia. Descobrirem perquè l’òpera mou tantes passions i aconsegueix seguidors tan fidels.

 La cabra o qui és sýlvia?, va estrenar-se a Nova York, al Golden Theatre, el 10 de març de 2002. Aquesta obra la podrem veure dissabte 22 de maig, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, amb un repartiment on figuren:  Jordi Bosch, Emma Vilarasau, Roger Vilà i Jordi Martínez.  Aquell mateix any va aconseguir tots els premis que atorga la ciutat de Nova York a la millor obra estrenada. La cabra és una tragèdia. És un drama que abrasa i sap greu, que vagi  directament al centre de l’amor, dels   cels i els ideals.
L’obra comença presentant Martin, un reputat arquitecte que acaba de guanyar el prestigiós premi Pritzker, i la seva estimada esposa Stevie. Tots dos es diverteixen amb diàlegs enginyosos, rèpliques brillants i bromes còmplices. Semblen una parella perfecta. Però aquest matrimoni perfecte, aquesta vida quasi perfecta, comença a fer-se miques.  La fractura es produeix quan Martin confessa que està enamorat         bojament de Sylvia. Però Sylvia és una cabra. Tot d’una, tots els que formen part del món de Martin comencen a veure-l com un animal, com una bèstia. Albee desconstrueix la naturalesa humana d’una manera devastadora, absurda i provocativa.

Per què és tan fascinant el món en què vivim? La curiositat innata que expressen els infants i la reflexió sobre la insensibilització de la dona en l’àmbit de la ciència són els dos grans elements que, combinats, exploten en aquest darrer espectacle de la Companyia Anna Roca. Valentina Quàntica, es podrà veure a la sala Enric Borràs, del teatre Margarida Xirgu (antic Principal), diumenge 23 de maig, a les sis de la tarda.  L’obra  és la història d’una noia científica que té la voluntat de difondre la ciència i resoldre els perquès que  li venen contínuament al cap des que era ben petita. Amb l’ajuda del seu company d’experimentació, el pollet Fernández, i mitjançant un nou canal de YouTube, pretén arribar a les cases de tots els infants i joves.

Si ets una persona curiosa o simplement tens ganes de descobrir el que li passa pel cap a la Valentina, entra al seu laboratori! Perquè un espectacle pot ensenyar-te més coses de les que creus.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA     

 

 

 

 

 

 

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 11 de maig de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Aquesta és la programació de caràcter popular,  que tindrem per Sant Anàstasi, tenint en compte el símil tauri “si el tiempo lo permite”.

 El dimarts 11, de bon matí se sentiran per la ciutat els grallers de Badalona que, juntament amb el toc de festa de les campanes de Santa Maria, anunciaran que l’11 de maig és festa a Badalona!

Un cop tothom despert, toca anar a ofici. A l’Anada a Ofici es representa la versió infantil dels balls, que es podran veure com llueixen des de la plaça de Barberà.

Mentrestant a la plaça de la Vila hi haurà la Mostra d’Imatgeria festiva de la ciutat, que es podrà veure durant tot el dia.  Cal reservar entrades prèviament.

A les set de la tarda hi haurà, organitzat per Badalona Sardanista, una audició-concert de sardanes, a la Plana, per la Cobla Marinada, amb reserva prèvia d’entrada al telèfon 93 388 07 11.

A dos quarts de vuit, a la plaça de la Ciutat Romana i a la plaça de Barberà,  Passada de Sant Anastasi, amb reserva d’entrades per la plaça de la Ciutat Romana i plaça de Barberà.            Reserva d’entrades a la web de l’Agenda Cultural de Badalona.

Dijous 13, a  les vuit del vespre, a l’ Auditori del Conservatori de Badalona, cloenda del cicle Ja es dijous!!!,  amb  Juan Antonio Moya, guitarraLaura Marchal, cante; Toni Avellán, guitarra, que presentaran el disc Bordón Negro.  El jove guitarrista Juan Antonio Moya, format a l’Esmuc és un dels nous valors del nostre flamenc, el seu espectacle, fruit del disc Bordón Negro, ens convida a viatjar a través dels palos flamencs en totes les seves formes d’expressió,   No us perdeu el primer concert de flamenc al Conservatori!!

 Dissabte 15 de maig, a les sis de la tarda, a la Església de Santa Maria, concert A la corda forta, a càrrec de l’orquestra de corda Vivace Assai que combina una gran homogeneïtat tímbrica i una gran diversitat de registres. És una formació d’unes grans ductilitats i versatilitats. Això es fa palès en aquest programa on sentirem com Txaikovski la tracta com una petita orquestra simfònica, Dvorak com un gran quartet de cordes i Respighi com un substitut del llaüt.
Dirigida pel mestre Emmanuel Niubó. S’han de comprar entrada anticipada online, aforament limitat. Qui no compri l’entrada anticipada online, cal inscriure’s abans (telf. 933843713) i deixar les vostres dades de contacte.

Acte que ha estat possible organitzar-lo gràcies al patrocini de GRUMAT BADAGRÉS.

 Lluís Vidal, piano;  David Xirgu, bateria, amb el seu treball The Carla Bley Songbook, estaran dilluns 17 de maig, a les vuit del vespre, a l’auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB). Dos veritables monstres de la música d’aquest país. Després de tocar junts en infinitat de projectes, amb formacions molt diverses al llarg de més de vint anys, Lluís Vidal i el badaloní David Xirgu oferiran en format en duo, amb versions molt personals de la música de Carla Bley.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer