ON PODEM ANAR?

Badalona, 21 de març de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?

Al llarg d’aquesta setmana vam tornar a gaudir l’EMMB SONA! Sis dies de concerts per acabar el curs, amb la participació de dos-cents cinquanta  alumnes. Arribades  les acaballes d’aquesta programació, dimecres 22, hi haurà la  traca final amb sorpresa inclosa a la plaça de Font i Cussó, davant de l’escola.

Diumenge 26 de juny, a les set de la tarda, al Teatre Zorrillal’Orfeó Badaloní  l’Ateneu presentarà el concert De l’òpera al musical, en el qual,  amb motiu del centenari, les corals de l’entitat es retrobaran en un concert per representar òpera clàssica i moderna d’una manera molt especial.                                                   Hi participaran el Cor Nausica -que ha assajat amb la seva directora habitual, Marta Mateu-, la Capella de Música de Badalona de l’Orfeó Badaloní, el Cor Projectes i el Cor Orfeó Badaloní. Com a solistes, gaudirem de les veus de Rosa Cristo, M. Carme Mateu, Gisela Parodi, Nadia Ruseva, Jaume Fonollà i Marçal Subiràs. Tots els cors cantaran conjuntament i estaran dirigits per tres mestres:  Òscar Peñarroya, Emmanuel Niubó  i Jordi Sánchez-Caroz. A més, comptaran amb l’acompanyament musical de l’Orquestra Vivace Assai. La tarda vespre fa la impressió que promet!

Dimarts 28, a les set de la tarda, a l’Espai Betúlia, la nostra Associació, Amics del Teatre Zorrilla, portarà a terme l’última sessió de lectures dramatitzades incloses dins el II Cicle de Teatre a Cau d’Orella, amb la lectura de dues comèdies curtes que al seu dia van participar en el Concurs d’Obres de Teatre Breu.           La primera obra que es llegirà serà un text de Ramon Pons i Fanny FerranAixò serà un èxit!,  finalista l’any 2018. Els lectors seran Montserrat Riba i Carles Armengol.                                                                             El segon text que està previst de llegir serà Guix, original de Gerard Bidegain, finalista l’any 2015, i la lectura estarà protagonitzada per Felicitat Arqué i Jordi Arnal.  Joan Vidal serà qui es farà càrrec de l’espai sonor i la direcció és a càrrec d’Albert López Vivancos.                                                                                               Per a qui vulgui, en acabar les lectures hi haurà un bocí de coca amb vi bo. 

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 14 de juny de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?

Celebració del Corpus amb l’AV de Dalt la Vila. Enguany s’hi sumarà l’Orfeó Badaloní, amb la participació del Cor Vora Mar, en un concert que podrem gaudir al pati de la rectoria de Santa Maria. Serà divendres 17 de juny a les nou del vespre, després de la missa de les vuit hores, sota la direcció de Jaume Arimont i la sotsdirecció de Lourdes Aranaz i Jaume Lleixà.

Ja s’acosta el final de curs  i per això els cors Allegro i Veus Alegres de l’Orfeó Badaloní, dirigits tots dos per Marta Mateu, protagonitzaran un concert al badiu de l’Espai Tolrà, dissabte 18 de juny, a dos quarts d’una del migdia (horari de vermut), amb un recull de les peces més treballades al llarg de la temporada.   El cor Allegro interpretarà tres obres mixtes  (en català, castellà i una en anglès), mentre que el cor Veus Alegres sorprendrà amb noves cançons.

Inici de la cinquena edició del Festival de Música Gran Sol 22, dissabte 18 de juny, a les deu del vespre, a l’amfiteatre del parc del Gran Sol, amb l’actuació de Medina Azahara, reconeguda com una de les agrupacions més emblemàtiques de l’anomenat rock andalús. Presentaran la seva gira Llegó el dia. Amb aquest nou disc ha volgut reviure l’ànima i l’esperit del mític trio sevillà Triana, el qual va marcar un abans i un després en la història del rock dels anys vuitanta, cosa que farà que la seva música i el seu llegat continuïn vius.

Diumenge 19, a les set de la tarda, al Círcol, es representarà Yerma (a trompicones)? a càrrec d’un grup denominat UT AL CARRER, amb guió i direcció de Mar Serra (suposem que és l’actriu i directora badalonina)No en sabem res més, però això és el que està anunciat.

Diumenge 19 de juny, a les vuit del vespre, a l’església de la Comunitat dels Carmelites Descalços, amb la Capella de Música de l’Orfeó Badaloní al capdavant, tindrà lloc un extraordinari concert en el qual, a part d’obres de Haendel i Mozart, es cantarà el Glòria  de Vivaldi, que serà interpretat per la Capella de l’Orfeó, la Coral Tianenca i l’Orquestra de Cambra In Illo Tempore. Esther de Campos en serà la soprano, Aleksandra Timojefeva, la mezzosoprano, i la direcció anirà a càrrec de Jordi Sánchez-Caroz.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 7 de juny de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?

Dimecres 8 de juny, a dos quarts de nou del vespre, el grup de teatre musical de l’Orfeó Badaloní, a l’Espai Tolrà, mostrarà tot el que ha estat treballant durant la temporada. Les nostres estrelles protagonitzaran una adaptació de La família Adams, el musical,  una obra amb cançons d’Andrew Lippa, llibret de Marshall Brickman i Rick Elice i direcció de Júlia Cortina i Laura Font.

Dins el programa de festes de l’AV Iris-Sol-Casagemasdivendres 10 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, s’ha programat un concert amb el Conjunt de Cambra del Conservatori de Música de Badalona, el qual tindrà lloc al local social de l’entitat, situat al carrer de la Riera de Canyadó, 3.

L’any 2022 és molt especial per a l’Associació de la Guitarra de Badalona, ja que l’entitat compleix deu anys i el seu aniversari es vol commemorar coincidint amb el de tres lutiers. Els tres artistes són José Luís Romanillos, Ignacio Fleta i Enrique García.  El primer acte tindrà lloc dissabte 11 de juny, a les set de la tarda, a la nau 3 del Centre Cultural l’Escorxador, amb el Concert de primavera, en homenatge a J. L. Romanillos. Anirà a càrrec del guitarrista Miguel Javaloy, que interpretarà amb la guitarra núm. 776 , La playeraL’acte serà presentat per Antonio Manjón i Juan Pellisa.

Dissabte 11 de juny, a les set de la tarda, al Círcol, Teatre la Llavor (Guineueta 2019), presentarà un treball teatral inspirat en el text Person.ah!, d’Anna Albadalejo, creat per Suelen de Olivera, Eduard Pons, Oscar Sánchez, Balteria Kutchava, Antony Castillo, Miguel Moncunill, Carlos Crespo, Santi Escudero, Luis Latorre i Roque Martínez.   

Diumenge 12 de juny a les dotze del migdia (horari de vermut) a l’AV del Centre, actuació d’El Sobrino del Diablo + Albert Lario. El Sobrino és un cantautor amb  fama de ser un dels músics que s’ha fet famós per unes cançons en les quals es mesclen estils diversos, però que tenen en comú el to irònic i festiu amb què critica sense pietat el món en el qual vivim i aprofita els últims moments de l’any 2021.

 El concert del cicle Per fi és dilluns!, de l’Escola de Música Moderna de Badalona,  el pròxim 13 de juny, a les vuit del vespre, serà una jam-session de jazz llatí que clourà el cicle que porta per títol Alternatinaamb una bona descàrrega de música llatina. Serà al badiu de l’escola, oberta a tothom i capitanejada per aquest col·lectiu de músics badalonins, entre els quals trobem els exalumnes Marta Cervera i Erik Vida.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 


 

jaume arque ferrer <jaumearque7@yahoo.es>
CCO:GLORIA PEREZ SALMERON,JOANA DOMINGO,ALICIA MIR,MARIA SOLDEVILA,ENRIC MASDEU LLEONART

mar, 7 jun a

ON PODEM ANAR?

Badalona, 17 de maig de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?

Amics del Teatre Zorrilla convida dijous 19 de maig, a les set de la tarda, a l’Espai Betúlia, a fer un recorregut comentat per  la poesia escrita amb la nostra llengua. El títol El català, llengua de poesia  i anirà  a càrrec de membres de la nostra associació, el quals recitaran un ventall de poemes en que trobarem la flor i nata dels poetes catalans. Els dinou textos  seleccionats, de diferent autors, els oferiran   Felicitat Comas, Jaume Arqué, Montse Riba, Josep Maria Balaguer, Rosa Maria Fluvià i Miquel Creixell.

L’Orquestra de Cambra del Conservatori es presentarà, diumenge 22 de maig, a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, en format simfònic per oferir  tres obres que permeten fer un recorregut des del primer classicisme fins a l’eclosió de l’estil romàntic Sota la direcció del director convidat Oleguer Aymamí i la col·laboració de Mònica Diaz (violí) i Pol Altimira (viola), les obres que oferiran, seran: Obertura del ballet Cendrillon, de Ferran Sor; Simfonia concertant en re major, de Carl Stamitz i la Simfonia núm.8 en si menor, de Franz Schubert.

L’Esbart Sant Jordi, diumenge 22, a les set de la tarda, a la Plaça Font i Cussó, farà una ballada de danses a tradicionals catalanes, amb l’acompanyament musical d’Els Ginjolers, en que interpretaran, un conjunt de danses escollides per a l’ocasió. Maig en dansa, és un acte propi de l’Esbart Sant Jordi que permet la interrelació amb altres esbarts i grups de dansa, tant  del país, com  de fora, i també dotar les Festes de Maig d’un acte de referència pel que fa  la dansa catalana.

Diumenge 22, a dos quarts de vuit del vespre, el Círcol acollirà un concert acústic, que porta per títol El Chapulín solo. Manu Chao, el protagonista és un parisenc  de pares espanyols, que es va iniciar als en els qual va fer una llarga carrera, creant  diversos grups. L’any 1994 va emprendre una carrera en solitari i a partir de 1998 amb l’aparició de Clandestino,  es converteix en un dels músics més venedors  del tombant de segle XX, a escala mundial.  Manu Chao va donar l’esquena a la indústria musical i va decidír fer un gir a la seva carrera començant a penjar les cançons noves a la seva pàgina web i a actuar en sales petites i bars de barri, en format acústic. Possiblement, el Círcol serà petit.

POT SER?  Com  avançament,  anunciem que diumenge 29, a les set de la tarda i al Teatre de l’Aliança del Poble Nou, a la mateixa Rambla, l’Orfeó Badaloní presentarà l’acte central del centenari, amb un espectacle que porta per títol: Cent anys i un dia. Més  o menys se’ns explicar la problemàtica d’aquest fet, realment lamentable. Qui se l’apunta la resolució d’aquest fet? No hi ha teatre, ni pavellons a Badalona?.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ON PODEM ANAR?

Festes de maig.-  Dimarts 10, A les onze del vespre, al Passeig Marítim, actuació de Naia González, la jove cantautora pop de 16 anys, alumna de l’Escola de Música de Badalona, guanyadora del XXIII Concurs de Música de Badalona.

Dimecres 11. A les 12 de la nit, al Passeig Marítim, actuació de Fangoria, una banda de música electrònica formada el 1989 per Alaska i Nacho Canut. El seu so inicial tenia les arrels en l’acid house, però posteriorment anirà incorporant elements d’altres gèneres com ara el pop o el rock.

De dos quart de dues, a les tres de la matinada, al Passeig Marítim, actuació de  Roba Estesa, El grup de música festiva i combativa nascut a Tarragona, que fusiona músiques urbanes amb instrumentació i melodies folk.

Dijous 12,  A les sis de la tarda, a la plaça de la Constitució, RACÓ ÍNTIM, amb expressions artístiques on es combinaran tota mena d’arts: música, poesia, dansa, teatre i pintura.

    A les set de la tarda, Auditori del Conservatori de Badalona, Anem de tapes. Concert Cercavila.  Centenari de les tapes del clavegueram de Badalona. GRALLERS SO NAT: Roser Oliver, Oriol Oliver i Efrem Sebastià, gralla;  Pere Oliver, timbal; Joan Sallas, coordinador i disseny. Amb la participació: Josep Estruch i Llúcia Ventura, acordió; Joan Giralt, guitalele ; Joan Enric Puig, guitarra; Anna Riera; Núria Rodríguez, serigrafia de samarretes Amb la col·laboració de la Pastisseria Comas, Escoles Minguella i l’Obrador de la Riera.

   A dos quarts de nou, al Teatre Zorrilla, GLEE, concert àrticipatiu. El Conservatori lidera amb diferents cors dels centres de Secundaria de Badalona amb la música de la serie de televisió Glee. L’espectacle conbina alguns temes propis amb versions de hits musicals dels anys 70 fins a l’actualitat.

A dos quarts de deu, a la plaça de la Constitució, presentació de Socunbohemio, jove barceloní que s’amaga rere l’etiqueta en la qual l’acompanya una banda en directe.

A dos quarts d’onze, a la plaça de la Constitució , presentació de RAQUEL LÚA, cantant, autora, lletrista i compositora  que neix des de la sensibilitat i el tacte en la interpretació de cada nota.

Divendres 13. A les vuit del vespre, al Parc de l’Escorxador, THRILLER “40è ANIVERSARI” Escola de Música Moderna de Badalona. Un concert on nou combos i dues corals oferiran noves cançons del disc editat per l’Escola. Més de cinquanta músics a l’escenari i sis ballarins, sota la direcció musical dels professors de l’EMMB i coordinats per Paco Manzanares. Amb la col·laboració de  Guillem Vidal i l’actor Ramon Canals.

  Dissabte 14. A les sis de la tarda, al Parc de l’Escorxador, actuació de MARTÍ RUIZ, un creador melodies enganxoses que t’atrapen ben endins.

A les vuit de la tarda, al Parc de l’Escorxador, ISMAEL DUEÑAS & ABRIL, un duet que ens presenta aquesta creació musical totalment original i inèdita sobre Víctor Català. El cant dels mesos.

A les nou del vespre, a la plaça de la Plana, un any més arriba el concert de la  BANDA SIMFÒNICA DE BADALONA, que de la mà del Mestre Barea, oferirà un concert que s’ha titulat com:   De Broadway al West End, del West End al Paral-lel i del Parallel a la Plana. Els millors musicals com Wicked, El Rei Lleó o El Fantasma de l’Òpera aterren a Badalona.

A dos quarts de dotze del vespre, a la Platja dels Pescadors, actuació d’EL PONY PISADOR,
un grup de cinc joves de Barcelona que barregen músiques tradicionals del món amb un estil viu i desenfadat.

Diumenge 15, A la una de la matinada, Platja dels Pescadors.  DJ TRAPELLA.  Una DJ maresmenca i tropical, apassionada per rescatar velles glòries junt amb les cançons més actuals, tot mesclat amb molta alegria.

A les sis de la tarda, a la plaça de la Plana, tindrà lloc l’anual  FESTIVAL DE JOTES, una mostra de folklore aragonès a  càrrec del Centre Aragonès de Badalona.

Dilluns 16, a les vuit del vespre, a l’Auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona. (EMMB) Per fi és dilluns! JAM SESSION, amb Jonathan Hauser, trompeta; Marc Tejedor, guitarra; Manuel Postius, guitarra; Laura Blanco, piano; Martí Serra, contrabaix i David Matamoros, bateria. Els alumnes d’improvisació de l’EMMB obriran aquesta jam session, oberta a tots els músics que s’hi vulguin apuntar.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.

 

 

 

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona,3 de maig  de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?      

Començarem fent referència als espectacles de la Magna Celebratio

Ibercalafell ens farà gaudir de La societat ibera, dissabte 30, a les 12 i a les18.30 h a la plaça de l’Assemblea de Catalunya.

Albert Estrengue ens oferirà Mites i llegendes de l’antiga Roma, el dia 30 d’abril, a les 11, 12, 13, 17.30, 18.30 i 19.30 h, i el dia 1 de maig, a les 11, 12 i 13 h, davant de Correus.

A la plaça de Font i Cussó, Contubernium Legio II Traiana Fortis Cohors, a càrrec de Barcino Oriens, el dia 30 d’abril, a les 11 i a les 17.30 h i el dia 1 de maig, a les 11.30.

També a la plaça de Font i Cussó, dissabte 30 d’abril , a les 12.30 i a les 19 h, i diumenge 1 de maig , a les 13h, Gladiator, a càrrec de Barcino Oriens.

Diumenge 1 de maig, a les 12 i a les 13.30, a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, Sacra privata. Els rituals de la llar.

 El trompetista Eric Bosch, exalumne de l’EMMB, presentarà el projecte final de carrera dilluns 2 de maig, a l’auditori de l’EMMB, a les vuit del vespre, amb el títol de Joe Andersonc Tr. Els rituals del llaribute, acompanyat per Joan Martí, saxo tenor; Mateo Botella, piano; Pablo García, contrabaix, i Guillem Salles, bateria.

 Dijous 5 de maig, a l’auditori del Conservatori, a les vuit del vespre, concert, en el transcurs del qual, tres alumnes del Conservatori optaran al premi d’honor. Els protagonistes seran Júlia López, oboista; Jordi Rubio, violinista, i  Sàgar Vilanova, clarinetista.

 

Divendres 6 de maig .-

A les set de la tarda, Pregó de les Festes de Maig, a càrrec de Tomàs Molina, i actuació de l’Esbart Sant Jordi i Las Karambas, a la plaça de la Vila.

 

Dissabte 7 de maig,  A les cinc de la tarda, trobada de gegants a la plaça de la Vila i cercavila i BADAGEGANTS a plaça de la Plana.    

A les sis de la tarda, concert a càrrec del Mar Serra Grup – Arts Arnús, al parc de Can Solei.

  A dos quarts de set de la tarda, inici d’una cercavila a càrrec del grup La BaTOCona, de la plaça Pompeu Fabra a la Rambla.  

  A dos quarts de vuit del vespre, concert d’El Petit de ca l’Eril – Arts Arnús, al parc de Can Solei.

  A les deu del vespre, concert per The Tyets, al passeig Marítim.

  A dos quarts de dotze de la nit, concert a càrrec de Manel, al passeig Marítim.

Dissabte 7 de maig, a dos quarts de nou, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, Amics del Teatre Zorrilla, de la mà de Jordi Arnal i Josep M. Balaguer, portaran a terme la lectura dramatitzada del text de Sergi Gallego, La nit de sant Anastasi, finalista del XIV Concurs de Teatre Breu Andreu Solsona 2021. 

Diumenge 8 de maig

A les dotze del migdia i a les set de la tarda, mostra de dansa  a càrrec de les escoles badalonines.  

  A la una del migdia, concert a càrrec de Jero Guitart, al parc de Can Solei i Ca l’Arnús.

  A les sis de la tarda, concert a càrrec de Josep Traver &  Martí Serra, al parc de Can Solei i Ca l’Arnús.

  A dos quarts de vuit del vespre, concert a càrrec de Ginestà, al parc de Can Solei i Ca l’Arnús.

Aprofitant l’estrena de la nova versió cinematogràfica de West Side Story, el Cor de Projectes de l’Orfeó Badaloní, diumenge 8 de maig, a dos quarts de set al Teatre Zorrilla, sorprendrà amb una suite de temes del mencionat musical i, tirant del fil del [MC1] genial compositor Leonard Bernstein, ampliaran el repertori amb altres obres seves com ara Wonderful TownCandide, Mass i obres de  Stephen Sondheim. L’espectacle serà dirigit per Óscar Peñarroya i els cors estaran acompanyats per la solista Christina Koch i per Jordi Cast.

El conegut presentador del programa El foraster de TV3 ha capgirat el concepte d’espectacle fent que el públic sigui el veritable protagonista. Al seu Bona gent no serà el públic qui anirà veure Quim Masferrer, sinó que serà ell qui vindrà a veure el públic badaloní. Serà diumenge 8 de maig, a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, i sembla que amb les entrades exhaurides. Tot un homenatge al públic en un espectacle impossible de repetir perquè precisament el públic, n’és el protagonista.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA     Jaume Arqué i Ferrer


.


  • ,
  • o

ON PODEM ANAR?

Badalona, 19 d’abril de 2022

ON PODEM ANAR?

Que podem veure?

El Conservatori de Música de Badalona, dijous 21 d’abril, a les vuit del vespre, al seu Auditori, celebrarà un SANT JORDI POÈTIC en el qual tindrà lloc un Concert Participatiu amb alumnes de piano del Conservatori i lectura de poemes. El recull de poemes que es llegiran, amb la col·laboració del públic assistent al concert i que han estat escollits per Marta Milian, les seves autories corresponen a Josep M. Espinàs, Josep Carner, Vicenç Andrés Estellés, Josep Gual, Perejaume i Bel Graña.

 El tradicional Concert de Sant Jordi,  organitzat per l’Orfeó Badaloní, aquest any vindrà  de la mà del Cor Vora Mar, que interpretarà un repertori variat, des de la polifonia a les cançons d’arreu del món més populars interpretades per l’Orfeó Badaloní en el decurs de la seva història.  La direcció anirà a càrrec d’en Jaume Arimont i codirecció de Jaume Lleixà i Lourdes Aranaz.

De fet, seran dos concerts, un dia abans i un dia després de Sant Jordi i es convertiran en Concerts de primavera. Així doncs, les cites musicals tindran lloc els dies divendres 22 d’abril a l’església dels Pares Carmelites, a un quart de nou del vespre i diumenge 24 d’abril, la coral es trasllada al monestir  de Sant Jeroni de la Murtra. El concert iniciarà a les 12 h del migdia.

 Diumenge 24, a dos quarts de vuit de la tarda, al Círcol,  concert a càrrec del cantautor i poeta espanyol, Marwán, considerat com un dels cantautors més reconeguts del circuit de sales d’Espanya i Llatinoamèrica. Nascut a Madrid, es va iniciar en el món de l’escena independent, poc després ja va entrar en el món de la música i periodisme, però la música el va guanyar, a la vegada que composava les seves cançons basades en poemes que ells mateix escrivia. Els èxit li somreien, i va realitzar varies gires recorrent  Llatinoamèrica de dalt a baix. Fill de pare palestí, les seves arrels l’han portat  ha recolzar públicament en diferents ocasions la causa palestina.

Clàudia Cedó, autora d’Una gossa en un descampat, torna al Zorrilla, divendres 22 d’abril, a les vuit de la tarda, amb el seu nou triomf teatral Mare de sucre, la història d’una dona amb discapacitat intel·lectual, la Cloe, que vol ser mare i ha d’enfrontar-se amb la seva comunitat.la cloe s’enfrontarà a la llei dels homes per aconseguir el seu anhel, íntim i natural: quedar-se embarassada i tenir un fill. però el viatge la farà dubtar d’ella mateixa. seria, ella, una bona mare? quina és la capacitat que ens converteix en bones mares i bons pares? totes les persones que tenen fills la tenen? totes les persones amb discapacitat estan incapacitades per afrontar la maternitat?  Les actrius i actor, encarregats que formen el repartiment som: Andrea Alvarez, Ana Barrachina, Marc Buxaderas, Mercè Méndez, Judit Pardas, Maria Rodríguez i Teresa Urroz. Per fí concert de Richard Thompson. Dissabte 23 d’abril, al Teatre Zorrilla, a les vuit del vespre, el músic britànic, entre els vint millors guitarristes de la història segons Rolling Stone i el millor compositor del rock després de Bob Dylan en opinió de Los Angeles Times, salda finalment el seu vell deute amb els escenaris catalans per via, una vegada més, del Blues & Ritmes i com a colofó d’una Diada de Sant Jordi amb tots els números per esdevenir inoblidable. Cofundador, amb només divuit anys, de Fairport Convention, la més gran institució del folk rock britànic, i protagonista, amb la seva dona Linda, d’un dels duets més encisadors de la música que tant ens agrada, Thompson fa el seu únic concert a Catalunya en acústic (format que l’ha fet mereixedor de diversos premis) i amb l’aval de ser reconegut com una veritable institució cultural al seu país.

Seguint la marxa del II Cicle de Teatre a cau d’orella, que ve organitzant la nostra associació, us volem avançar que el dijous 28 d’abril, a les set de la tarda, a l’Espai Betúlia, tindrà lloc la lectura dramatitzada del text de Roger Pou Llavina, Retòrica de la incertesa, text finalista al Concurs d’obres de teatre Breu, Andreu Solsona 2019 i guanyador el mateix any del Premi Ciutat de Sagunt, ciutat en què va ser estrenada amb molt d’èxit.  La lectura anirà a càrrec per: Josep M. Alarcón Ribet, Anna Calatayud, Rosa Homs, Albert Ibañez i Albert López Vivancos. 

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reòrica de l’incertesa, és el títol de la nova lectura dramatitzada que prepara Amis del Teatre

ON PODEM ANAR?

Badalona, 12 d’abril de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?
Ja ha arribat la Setmana Santa i la gent que vulgui anar a algun espectacle escènic, ja sap el que ha de fer, veure la cartellera, tren o metro i cap a Barcelona. Si no, passeig marítim, Rambla i cap a casa o bé cap a la font de l’Amigó, serralada de les ermites, de Marina i el turó de can Boscà, que és molt ferm.

Veiem el que teníem el mes d’abril de FA CINQUANTA ANYS. Setmana Santa havia estat els últims dies de març i primers d’abril.

26/03/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Després d’una dissertació sobre la Setmana Santa a càrrec del canonge de la Catedral de Sevilla, Javier Alert i amb motiu del pregó, hi va haver un concert de música sacra interpretat per l’Orfeó Badaloní, dirigit pel mestre Josep Maria Guillén.

09/04/1972 – ERMITA DE SANT ONOFRE. En el marc de la Festa de l’Arbre, l’Esbart Albada va actuar en aquell indret , posant el punt final a la festa,

15/04/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Amb motiu del II Concurs de Poesia, organitzat per la G.E.J.A.V, actuació de Teresa Maria Cruz. Posteriorment amb motiu del V Concurs Teatral Amateur Vallés-Maresme, el quadre escènic de l’Esbart Badalona, va representar PROHIBIT SUÏCIDAR-SE A LA PRIMAVERA d’Alejandro Casona, amb versió catalana de Joan Serracant i direcció de Jaume Vives.

16/04/1972 – MUSEU MUNICIPAL. El quadre escènic de l’ Orfeó Badaloní va representar la farsa còmica de Josep Escobar, A DOS QUARTS DE SET RAPTE, amb direcció de Joaquim Grífol.

ASILO ROCA I PI. Organitzat pel Centre Excursionista Búfala, L’ESBART ALBADA va oferir una vetllada de dansa catalana.

CENTRE P. SANT JOSEP. El grup de teatre de la Delegació de Joventuts de Badalona, va representar l’obra ‘Alfonso Paso A LA CAZA DE LA EXTRANJERA, amb direcció d’Andrés Morte.

 

22/04/1972 – MUSEU MUNICIPAL. La premsa deia que aquell dissabte, patrocinat per la Caixa Sabadell i amb motiu de Sant Jordi, hi hauria una extraordinària representació a càrrec de la companyia Joventut de la Faràndula de Sabadell, però no hi ha cap títol.

23/04/1972 – MUSEU DE BADALONA. El quadre escènic de la Joventut del Museu, van representar EL NIÑO DE LOS PARKER de Hart i Braddell, amb direcció de Joaquima Sabaté.

30/04/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Amb el patrocini de la Caixa de Sabadell va actuar per primera vegada al Museu l’elenc d’ Els Joglars.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué Ferrer

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 5 d’abril de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?

Dijous 7 d’abril, a les set de la tarda, a l’Espai Betúlia, Ferran Compte tornarà a amenitzar el públic  amb tres òperes: Le nozze di Figaro, Don Giovanni i Così fan tutte,  creades per la col·laboració dels precursors de la postmodernitat: W. A. Mozart  i Lorenzo da Ponte. Aquestes obres mestres tenen una entitat pròpia en si mateixa, però constitueixen una suite coherent amb una sèrie d’elements comuns del teatre clàssic (lloc, temps i acció) i analogies i ecos entre els personatges.  Aquest acte organitzat per l’Orfeó Badaloní  és possible gràcies al patrocini de PFB Serveis Funeraris de Badalona. Entrada lliure amb aforament limitat. Per accedir-hi com a públic cal inscriure’s prèviament a espaibetulia@badalona.cat  o al telèfon 93 464 62 45 (Espai Betúlia).

Continua el cicle Per fi es dijous! amb aquest concert que tindrà lloc dijous 7 d’abril, a l’Auditori del Conservatori, a les vuit del vespre i que porta pet títol “Cantos del aire”, l’esperit romàntic de les cançons de saló. Laura Martínez Boj (soprano i castanyoles) i Bernardo Rambeaud (guitarra romàntica) evocaran l’esperit dels concerts que es feien al segle XIX a les cases europees.

La Llibreria Mitja Mosca també s’ha integrat a la societat badalonina, no solament amb la venda i presentació de llibres, sinó, pel que sembla, també fent  lectures públiques de textos, tant literaris, dramàtics com poètics. Un exemple d’això és l’acte que -junt amb l’editorial Pont del Petroli– s’oferirà dijous 7, a dos quarts de vuit del vespre, a la seva seu, carrer d’Ignasi Iglesias, 48, amb la lectura de poemari del llibre Memòria de la pols, a càrrec del mateix autor, Valentí Soler, Coloma Lleal i Paco Fanés.   

“Els riures inunden la platea, però també l’emoció colpidora en els seus girs dramàtics, en un preciós cant d’amor a la família, al teatre i a la vida”. Això és el que deia la premsa després de l’estrena de Travy, un text de Pau Matas i Oriol Pla, que es podrà veure divendres 8 d’abril, a les vuit del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu.  Travy és un homenatge a la mateixa família Pla Solina (de nom artístic, la família Travy) i un (des)encontre entre dos corrents teatrals: d’una banda, el clown, el teatre folklòric i popular de Quimet Pla i Núria Solina, i de l’altra, les formes postdramàtiques i metateatrals dels dos germans, la Diana i l’Oriol.

Havia d’haver actuat al Zorrilla fa dos anys, però la covid ho va frustrar i ara ho farà dissabte 9 d’abril, a les vuit del vespre. El heartbreaker Benmont Tench, amb un espectacle especialment dissenyat per a l’ocasió, visita finalment Badalona per oferir una d’aquelles vetllades íntimes i especials amb el segell del Blues & Ritmes. Durant més de 40 anys va ser un dels puntals de Tom Petty & The Heartbreakers. Escolteu, per exemple, els discos de Bob Dylan, Rolling Stones, U2, Aretha Franklin, Ramones, Roy Orbison i Johnny Cash, per citar només una brevíssima part del seu currículum, i hi trobareu el seu nom entre els músics convidats.

Diumenge 10 d’abril, Diumenge de Rams, la Colla Badalonina de la Moixiganga celebrarà la 31a representació de La moixiganga a l’església de Santa Maria, a les 21.30 h del vespre.  En primer lloc, els solistes Gisela Parodi, Clàudia Abellán, Marçal Subiràs i Jordi Sánchez interpretaran el Cant d’entrada, estrena d’enguany, sobre un poema de l’autor Joan Soler, a qui es rendirà homenatge en aquesta edició, i amb una composició musical d’Emmanuel Niubó. Seguidament, els estaferms de la Confraria de Sant Anastasi, les saetas del Rincón del Arte, interpretades per Manuel Fernández i Jordi Heredia, els cants de la Capella de Música de Badalona, les cançons de Lluís Platero, la música en viu de La Bossa Verda i el grup de batucada de l’entitat O’Barullo, es mesclaran entre passatge i passatge. Els components del grup El Nucli Teatre seran els encarregats de conduir i narrar l’espectacle.  La representació de La moixiganga compta amb el patrocini de Badagres i la col·laboració de l’Església de Santa Maria i de l’Associació Processó del Dijous Sant de Badalona.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 29 de març de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?

Tatevik Khachatryan, violí; Ramon Vilalta, flauta travessera i Montse Vallvé, viola, serán els interprets del concert Música i paraula, que dins el cicle Per fi és dijous!, tindrà com a marc  l’Audiori del Conservatori, el dijous 31 de març, a les vuit del vespre. La música ha estat sempre molt a prop de la paraula. En aquest concert s’interpreten dues obres musicals destinades a il·lustrar dues grans obres literàries: un conte d’Anton Txekhov, El violí de Rothschild, amb música del compositor lleidatà David Esterri, i Memòries d’una geisha, una novel·la d’Arthur Golden adaptada al cinema, amb música de John Williams.

 

Divendre 1 d’abril,a les vuit del vespre, a la sala Enric Borrás del Teatre Principal , començarà el Blues & Ritmes, d’aquest any i l’actució de Jesse Malin, un poeta del rock d’una ciutat , la dels gratacels, la qual ha retratat amb admirable punteria Malin, ha destacat com a protagonista d’alguns dels millors concerts del 2020 per Rolling Stone i amb un magnífic nou treball (doble!) sobre renaixements i redempcions: Sad and Beautiful World. Divendres 1 d’abril, a les vuit del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu, començarà el Blues & Ritmes, d’aquest any amb l’actuació de Jesse Malin,  un poeta rock d’una ciutat, la dels gratacels, la qual  ha retratat

 

 

L’espectacle Quasi òpera de la companyia Il·luminati, és una producció de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) que es representarà en trenta teatres d’arreu del país durant aquest any 2022 i que es podrà veure divendres 1 d’abril, al Círcol, a un quart de nou  del vespre   A Quasi òpera, els Il·luminati segueixen el fil iniciat en el seu espectacle anterior, Tenors, utilitzant el vehicle de l’humor per fer un recorregut per les peces més conegudes del repertori operístic, musical i de cançó napolitana que caracteritzen la veu de tenor, probablement la més coneguda entre el gran públic, gràcies als recordats concerts dels anys noranta d’Els Tres Tenors.

 

Dins el Cicle de Lectures Dramatitzades, anunciades per l’Orfeó Badaloní,   El Nucli Teatre, presentarà a l’Espai Tolrà,  dissabte 2 abril, a les 20 h., la lectura dramatitzada d’El pis del pare. Amb aquesta obra  Roger Simeon, l’autor de Tordera amb aquesta obra va guanyar el IX Premi de Teatre Breu Iniciat 2016, certamen que anualment organitza Amics del Teatre Zorrilla. Va  ser estrenada també com, la Nit de les Guineuetes de 2017. Un bon text, amb força qualitat i que serà dirigit per Olga Galvany.

 

Amadou & Mariam, icones de l’afro-pop, i Blind Boys of Alabama, llegendes longeves del gòspel, tenen orígens comuns: van començar a fer música en una institució per a invidents i han acabat triomfant a tot el món. Ara, un espectacle que el Blues & Ritmes presenta en rigorosa estrena catalana, dissabte 2 d’abril, a les vuit del vespre. al Teatre Zorrilla, els fa pujar en un mateix escenari, en el qual, per mitjà d’una estimulant mescla de r&b, gòspel, pop i blues, evidenciaran que Mali i Alabama mai no han estat tan a prop. Dues cultures, un únic sentiment. Superespectacle amb majúscules!

L’Orfeó Badaloní proposa per l’Espai Tolrà,  una activitat matinal per gaudir amb els  familiars o amics abans de fer el vermut! Concretament diumenge, 3 d’abril, a les dotze del mig dia,  serà el moment de gaudir de l’ espectacle musico teatral Si fas pop no hi ha stop, amb temes de pop, rock i clàssics de les últimes dècades, interpretades per l’energètic i singular quintet Joc de Tons.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA