Badalona, 13 de novembre de 2018
ON PODEM ANAR?
Això és el que us oferim…
Com ja fa dies, la música domina el món de l’espectacle que s’ofereix a Badalona i aquest cap de setmana començarà amb un concert amb un clar segell badaloní, a més d’un concert de música clàssica amb una cantata de Bach; això és el més destacable, junt amb la presència d’Alberto San Juan i el Teatro de Barrio, amb una interessant obra sobre el moviment obrer del segle passat.
Martí Serra, un dels saxofonistes més coneguts del món del jazz; Àlex Tobias, reconegut com un dels percussionistes més bons de l’Estat, i Guillem Aguilar,  un bateria molt cobejat, són la base rítmica per excel·lència a la World Músic d’aquest país, juntament amb Xavi Lozano, un virtuós de qualsevol instrument d’aire, sigui quin sigui el material, la forma o el nombre de forats. Aquests quatre germans musicals, que fa vint-i-cinc anys que toquen junts, es tornaran a trobar divendres 16 de novembre, a les 21 hores, al Teatre Principal. El repertori que oferiran consistirà en composicions originals dels diferents membres del grup, més algunes versions molt especials.
El Conservatori Professional de Música de Badalona, dissabte 17 de novembre de 2018, a un quart de nou del vespre, a l’Església dels Pares Carmelites de Badalona, tornarà a oferir una de les seves cantates solidàries, una cantata de Johan Sebastian Bach, la CANTATA BWV 130 (Senyor Déu, tots et lloem). La interpretació anirà a càrrec del DEXCor de Veus Blanques i el Conjunt Instrumental del Conservatori de Badalona, amb Laia Besalduch i Joan Orpella, violins; Victor Mateo; viola; Paula Blázquez, violoncel; Jaume Fàbregas, Victòria Acosta i Giuseppe di Natale, trompetes; Duna Vilanova, flauta travessera; Montserrat López, Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès; Josep Borràs, fagot; Helena Algueró, timbales, i Àngel Villagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Vincent de Soomer, baix. Tots ells estaran dirigits per Jordi Montoliu.
Els beneficis d’aquesta cantata es destinaran als projectes d’ajuda als més necessitats que porta a terme la Comunitat Carmelitana de Badalona.
El Círcol torna a l’escenari de la Societat Coral La Badalonense, dissabte 17 de novembre a les vuit del vespre. Torna un dels grans èxits de la temporada passada: Ex, todos tenemos uno. La Jove Companyia Plató de Cinema és la primera companyia resident al Círcol, i que s’hi instal·la, que durant tres setmanes ens representarà aquesta funció. L’obra és una adaptació de la pel·lícula italiana Ex, de Fausto Brizzi, en la qual trobarem un conjunt d’històries d’amor trencades per decisió pròpia, per error o per una jugada del destí.
Dissabte 17 d’octubre, a les nou del vespre al Teatre Principal, Teatro del Barrio, de la mà d’Alberto San Juan torna amb la seva nova producció Mundo Obrero, per seguir revisant la història d’Espanya del darrer segle. Un cop fet el repàs a la monarquia amb l’espectacle El rey, i al poder econòmic, amb Masacre, ara li toca el torn a la reivindicació del moviment obrer.
Alberto San Juan sap utilitzar el teatre per presentar, sempre amb una mirada mordaç, crítica i agitadora, els esdeveniments històrics que ens han dut on som, en companyia de Marta Calvo, Luís Bermejo i Pilar Gómez.
“Els nostres avis, pares, nosaltres mateixos. Buscant una caseta, un tros de terra, un tros de pa, una inversió milionària, poder dormir al ficar-nos al llit, exhausts. I tot en un format de comèdia musical… Els nostres riures seran bales que en encertar no maten, donen vida.” Alberto San Juan. Text i direcció: Alberto San Juan.
La cantant, pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert s’ha convertit en els darrers anys en el referent infantil musical per excel·lència. Les seves cançons es reprodueixen diàriament a les escoles i a les cases, on nens i nenes les canten i en gaudeixen. En aquesta ocasió, Dàmaris Gelabert estarà acompanyada a l’escenari de músics i coristes. L’experiència d’aquest concert ens dona l’oportunitat de viure els efectes positius de cantar junts: ens fa feliços, ens ajuda a aprendre, a créixer, ens uneix, ens fa viure emocions i, sobretot, suposa un moment únic per reforçar els vincles afectius. L’espectacle tindrà lloc al Teatre Zorrilla, diumenge 18, a les sis de la tarda.
Diuen que un instant abans de morir veus la pel·lícula de la teva pròpia vida, però en Santi Rodríguez ha vist una obra de teatre; tot un espectacle sobre la seva vida, sobre la seva manera d’escapolir-se de la mort i el seu jurament de gaudir d’aquesta segona oportunitat que li ha caigut del cel.
Un home madur amb una vida familiar estable pateix un infart que el duu a les portes de la mort. Allà repassa la seva vida i rep una revelació divina: ha de tornar d’aquest viatge per complir totes les coses pendents que ha estat a punt de deixar sense fer. Un monòleg que interpretarà Santi Rodríguez,  diumenge 18, al Teatre Blas Infante, a les set de la tarda.
DiIlluns 19, a les vuit del vespre, nova sessió de jazz al Centre C. Dalt de la Vila, dins el cicle Per fi és dilluns!, amb un concert protagonitzat pel Conjunt Elemental & Combo Pro 3. Ambdós conjunts estan formats per joves talents de la nostra ciutat.
AMICS DEL TEATRE ZORRILLA
Jaume Arqué i Ferrer

Badalona, 6 de novembre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

No hi ha res a dir amb tot el que se’ns ofereix aquest cap de setmana; teatre i música per a totes les aficions i gustos. Llàstima de la dansa!!!

Àngel Pla és un resistent. Un poeta resistent. Un poeta colomenc que persevera al llarg del temps mantenint l’esperança en un món canviant en el qual s’implica i amb el qual es desespera. Tajabone és el seu quart volum de poemes, que presentarà ell mateix dimecres 7 de novembre, a les vuit del vespre, a l’Espai Betúlia. Es tracte d’un acte organitzat per l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli, emmarcat en el seguint el 12è Cicle de Poesia de Badalona Poesia i cia. 2018. Angel Pla, explica: la majoria de la gent em diu, Tajabone, com la cançó d’Ismael, el que apareixia a Todo sobre la mi madre d’Almodóvar. Però no.Tajabone és la paraula per designar la festa que en molts països de l’Àfrica subsahariana es fa després de Ramadà.

La comunitat educativa del Conservatori celebra el nou curs amb un concert de contrastos i amb la participació d’estudiants, exalumnes i professors.
El concert s’iniciarà amb una fanfàrria del grup de Metall del Conservatori com a mostra de l’energia que necessitem de cara el curs.
El nou director del Conservatori, Josep Borràs adreçarà una salutació de benvinguda i es comptarà amb la participació d’un grup d’alumnes del CEIP Josep Boada del Projecte Badacordes.
L’alumne de piano Guillem León, que va acabar els estudis el curs passat (2017-18) amb premi d’honor, interpretarà Les danses argentines d’Alberto Ginastera.
Tres professors que s’han incorporat aquest curs al departament de corda: Daniel Cubero, Heriberto Fontseca i Joan Antoni Pich, juntament amb Ricardo Martínez del Fresno (viola), tocaran el Quintet núm. 7 de Luigi Bocherini per a guitarra amb Maria Camahort.
L’Aula de Cant i el Cor del Conservatori interpretarà dues àries de l’òpera Don Pasquale de Gaetano Donizetti, amb Dani Barroso, Ana Arias i Marc Majó acompanyats al piano per Astrid Steinschaden. Aquesta producció de l’òpera Don Pasquale (per la companyia Sull’Aria del Conservatori), s’oferirà en coordinació amb els Serveis Educatius adreçada als instituts de Badalona.
I per finalitzar, el Combo de l’Escola Moderna, tocarà dos temes de Nelson i McBride.
Aquest acte tindrà lloc al Teatre Zorrilla, dimecres 7 de novembre, a les vuit del vespre.

Dijous 8 novembre de 2018, a dos quarts de vuit, l’Orfeó Badaloní ha organitzat una altra conferència, a l’Espai Marina, en la qual es podrà descobrir de quina manera es lliguen les diferents intensitats de la xocolata amb les de les òperes, amb una  ponència conjunta i especial a càrrec de Ferran Compte i del pastisser Miquel Comas.                                                                      Es diu que hi haurà degustació per a tots els assistents!!

 

LOS BANCOS REGALAN SANDWICHERAS Y CHORIZOS és un espectacle vital, carregat de joventut, música i humor, que lluita contra la impotència a què ens aboca aquesta societat i els seus dirigents, que podrem veure divendres 9 de novembre, a les nou del vespre al Teatre Principal, a càrrec de la companyia José y sus Hermanas. Quin és el sentiment dels joves davant els rastres del franquisme? Què significa per a ells la figura de Franco? La coneixen en profunditat? Com influeix en les seves vides la transició espanyola? I els silencis de la transició? Una nova generació davant el repte d’analitzar la memòria històrica d’aquest país, amb dramatúrgia i direcció de Silvia Ferrando. Espectacle musical molt recomanable!!

Amb dramatúrgia del badaloní Albert López Vivancos i música de Juan Carlos Márquez i amb el segell de Badalona a escena, el dissabte dia 10, a les nou del vespre i diumenge 11 a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, es presentarà EL CANT DELS OBRERS, un musical, amb direcció dels responsables de la dramatúrgia i de la música, per commemorar el 160è aniversari  d’aquesta emblemàtica entitat cultural, durant molts anys en el món de l’associacionisme i molts anys treballant per a les persones. Per cloure la celebració d’aquest aniversari, la gent de la Badalonense han creat El cant dels obrers, un musical de creació, situat a la Badalona de mitjans del segle XIX, quan els artesans i obrers es reunien als cafès de la ciutat per parlar de les precàries condicions laborals que patien. En un d’aquells cafès, el cafè de Can Clarós, els homes acaben sempre cantant cançons populars. I això els durà no només a organitzar el moviment obrer a la ciutat, sinó a fer néixer en tots ells, una inquietud per la música i la cultura. D’aquelles trobades sorgirà l’embrió de la futura Societat Coral La Badalonense, l’any 1858.

Diumenge 11 de novembre, a les sis de la tarda, la parròquia de Sant Francesc de Badalona, serà escenari d’un  Concert d’òpera i sarsuela a càrrec de Laia Camps (soprano) i Joan Martínez (tenor). L’espectacle, amb un vessant divulgatiu per introduir nou públic en el món de la lírica, conté les peces més cèlebres d’òperes com ‘La flauta màgica’ de W. A. Mozart, ‘La Bohème’ de G. Puccini o ‘La Traviata’ de G. Verdi. L’art i la pedagogia van units per fer viure una vetllada única al voltant de les grans àries i duos operístics.

Aquest diumenge 11 de novembre, en doble sessió a dos quarts de cinc i a les sis, a l’escenari de la Societat. Coral la Badalonense, el Círcol, torna a portar el teatre infantil. La companyia barcelonina, Magatzem d’Ars torna, de nou, després de l’èxit obtingut amb La Caputxeta i el Llop, amb la seva visió particular d’ELS TRES PORQUETS, el conte més famós de l’escriptor escocès Andrew Lang.

Seguint el cicle PER FI ÉS DILLUNS!, el dilluns 12 de novembre, a les vuit del vespre, l’EMMB ha programat al local del Centre Cívic de Dalt la Vila, un concert a càrrec de Rita Payés (trombó i veu) & Toni Saigi (piano). Dos antics alumnes de l’EMMB que tornen a l’escola convertits en joves valors emergents del jazz català, que ara han decidit explorar en format duo la seva visió personal de la música i de la improvisació, sempre des de la complicitat, de la sensibilitat i de la capacitat de captivar i sorprendre el públic.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA
Jaume Arqué i Ferrer

 

 

 

 

 

Badalona, 6 de novembre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

No hi ha res a dir amb tot el que se’ns ofereix aquest cap de setmana; teatre i música per a totes les aficions i gustos. Llàstima de la dansa!!!

Àngel Pla és un resistent. Un poeta resistent. Un poeta colomenc que persevera al llarg del temps mantenint l’esperança en un món canviant en el qual s’implica i amb el qual es desespera. Tajabone és el seu quart volum de poemes, que presentarà ell mateix dimecres 7 de novembre, a les vuit del vespre, a l’Espai Betúlia. Es tracte d’un acte organitzat per l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli,emmarcat en el seguint el de Poesia de Badalo12è Cicle na Poesia i cia. 2018Angel Pla, explica: la majoria de la gent em diu, Tajabone, com la cançó d’Ismael, el que apareixia a Todo sobre la mi madre d’Almodóvar. Però no.Tajabone és la paraula per designar la festa que en molts països de l’Àfrica subsahariana es fa després de Ramadà.

La comunitat educativa del Conservatori celebra el nou curs amb un concert de contrastos i amb la participació d’estudiants, exalumnes i professors.
El concert s’iniciarà amb una fanfàrria del grup de Metall del Conservatori com a mostra de l’energia que necessitem de cara el curs.
El nou director del Conservatori, Josep Borràs adreçarà una salutació de benvinguda i es comptarà amb la participació d’un grup d’alumnes del CEIP Josep Boada del Projecte Badacordes.
L’alumne de piano Guillem León, que va acabar els estudis el curs passat (2017-18) amb premi d’honor, interpretarà Les danses argentines d’Alberto Ginastera.
Tres professors que s’han incorporat aquest curs al departament de corda: Daniel Cubero, Heriberto Fontseca i Joan Antoni Pich, juntament amb Ricardo Martínez del Fresno (viola), tocaran el Quintet núm. 7 de Luigi Bocherini per a guitarra amb Maria Camahort.
L’Aula de Cant i el Cor del Conservatori interpretarà dues àries de l’òpera Don Pasquale de Gaetano Donizetti, amb Dani Barroso, Ana Arias i Marc Majó acompanyats al piano per Astrid Steinschaden. Aquesta producció de l’òpera Don Pasquale (per la companyia Sull’Aria del Conservatori), s’oferirà en coordinació amb els Serveis Educatius adreçada als instituts de Badalona.
I per finalitzar, el Combo de l’Escola Moderna, tocarà dos temes de Nelson i McBride.
Aquest acte tindrà lloc al Teatre Zorrilla, dimecres 7 de novembre, a les vuit del vespre.

Dijous 8 novembre de 2018, a dos quarts de vuit, l’Orfeó Badaloní ha organitzat una altra conferència, a l’Espai Marina, en la qual es podrà descobrir de quina manera es lliguen les diferents intensitats de la xocolata amb les de les òperes, amb una  ponència conjunta i especial a càrrec de Ferran Compte  i del pastisser Miquel Comas.                                                                                                                                                                                     Es diu que hi haurà degustació per a tots els assistents!!

 

LOS BANCOS REGALAN SANDWICHERAS Y CHORIZOS és un espectacle vital, carregat de joventut, música i humor, que lluita contra la impotència a què ens aboca aquesta societat i els seus dirigents, que podrem veure divendres 9 de novembre, a les nou del vespre al Teatre Principal, a càrrec de la companyia José y sus Hermanas. Quin és el sentiment dels joves davant els rastres del franquisme? Què significa per a ells la figura de Franco? La coneixen en profunditat? Com influeix en les seves vides la transició espanyola? I els silencis de la transició? Una nova generació davant el repte d’analitzar la memòria històrica d’aquest país, amb dramatúrgia i direcció de Silvia Ferrando. Espectacle musical molt recomanable!!

Amb dramatúrgia del badaloní Albert López Vivancos i música de Juan Carlos Márquez i amb el segell de Badalona a escena, divendres a les nou del vespre i diumenge 11 a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, es presentarà EL CANT DELS OBRERS, un musical, amb direcció dels responsables de la dramatúrgia i de la música, per commemorar el 160è aniversari  d’aquesta emblemàtica entitat cultural, durant molts anys en el món de l’associacionisme i molts anys treballant per a les persones. Per cloure la celebració d’aquest aniversari, la gent de la Badalonense han creat El cant dels obrers, un musical de creació, situat a la Badalona de mitjans del segle XIX, quan els artesans i obrers es reunien als cafès de la ciutat per parlar de les precàries condicions laborals que patien. En un d’aquells cafès, el cafè de Can Clarós, els homes acaben sempre cantant cançons populars. I això els durà no només a organitzar el moviment obrer a la ciutat, sinó a fer néixer en tots ells, una inquietud per la música i la cultura. D’aquelles trobades sorgirà l’embrió de la futura Societat Coral La Badalonense, l’any 1858.

Diumenge 11 de novembre, a les sis de la tarda, la parròquia de Sant Francesc de Badalona, serà escenari d’un  Concert d’òpera i sarsuela a càrrec de Laia Camps (soprano) i Joan Martínez (tenor). L’espectacle, amb un vessant divulgatiu per introduir nou públic en el món de la lírica, conté les peces més cèlebres d’òperes com ‘La flauta màgica’ de W. A. Mozart, ‘La Bohème‘ de G. Puccini o ‘La Traviata’ de G. Verdi. L’art i la pedagogia van units per fer viure una vetllada única al voltant de les grans àries i duos operístics.

Aquest diumenge 11 de novembre, en doble sessió a dos quarts de cinc i a les sis, a l’escenari de la Societat. Coral la Badalonense, el Círcol, torna a portar el teatre infantil. La companyia barcelonina, Magatzem d’Ars torna, de nou, després de l’èxit obtingut amb La Caputxeta i el Llop, amb la seva visió particular d’ELS TRES PORQUETS, el conte més famós de l’escriptor escocès Andrew Lang.

Seguint el cicle PER FI ES DILLUNS!!!, el dilluns 12 de novembre, a les vuit del vespre, l’EMMB ha programat al local del Centre Cívic de Dalt la Vila, un concert a càrrec de Rita Payés (trombó i veu) & Toni Saigi (piano). Dos antics alumnes de l’EMMB que tornen a l’escola convertits en joves valors emergents del jazz català, que ara han decidit explorar en format duo la seva visió personal de la música i de la improvisació, sempre des de la complicitat, de la sensibilitat i de la capacitat de captivar i sorprendre el públic.

 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA
Jaume Arqué i Ferrer

Badalona, 30 d’octubre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Si la darrera setmana parlàvem d’esdeveniment l’estrena de Xirriquiteula, la setmana vinent podrem gaudir de veure al Zorrilla tot un premi MAX-2018 i a més  interpretat per una companyia excel·lent. També tenim un bon concert de guitarra clàssica, i a més, el Círcol tornarà a fer servir l’escenari de la Badalonense (cada cop queda menys per al sostre nou).

Després de deixar el públic sense paraules amb André y Dorine -que va merèixer la Guineueta de votació popular a l‘obra que havia agradat més a Badalona-,  Kulunka Teatro torna a la nostra ciutat amb un altre muntatge: SOLITUDES, un espectacle d’assistència obligada! Avui dia, Solitudes és un dels millors espectacles teatrals que es poden oferir a tot l’Estat, no en va se li va concedir el màxim guardó (el premi MAX 2018) al millor espectacle teatral, amb unanimitat per part de tota la premsa especialitzada. Solitudes és una història senzilla, però plena de metàfores i reflexions sobre les relacions humanes i la necessitat d’estimar, una obra en què, a través de l’humor, s’aprofundeix incisivament en la solitud i la incomunicació dels membres d’una família. Un viatge per universos quotidians que, combinant la gravetat amb el somriure, commou, sorprèn i convida a la reflexió. La direcció és d’Iñaki Rikarte. Els intèrprets són José Dault, Garbiñe Insausti i Edu Cárcamo i el muntatge musical és de Luis Miguel Cobo, que també va ser premiat amb el MAX 2018, com a millor compositor per a espectacles escènics.

Acabada la representació, i amb temps encara per anar de castanyada, s’ha organitzat un col·loqui amb la companyia, que presentarà la periodista Núria Torres.

 

 

Dissabte 3 de novembre, a les set de la tarda, el Teatre Principal acollirà un concert solidari de guitarra clàssica que porta per títol CONCERT DE TARDOR. Anirà a càrrec de Guillem Pérez-Queri hi participarà Mònica Mun com a veu. Guillem Pérez-Quer es va graduar amb les més altes qualificacions al Conservatori del Liceu. És un intèrpret de tècnica impecable i extrema sensibilitat que sap captivar el públic en els seus concerts. Acompanyat de la veu de Mònica Mun a les parts recitatives, interpretarà composicions de Bach, Smith-Brindle, Malats, Albéniz, Tàrrega i Sainz de la Maza.

Un 50% de tota la recaptació es destinarà a Proactiva Open Arms.

 

Organitzat pel Círcol, a l’escenari de la Societat Coral La Badalonensedissabte 3 de novembre a les vuit del vespre i diumenge 4 de novembre a les sis de la tarda, torna un dels grans èxits de la temporada passada: EX, TODOS TENEMOS UNO. La Jove Companyia Plató de Cinema és la primera companyia resident al Círcol, i que s’hi instal·la, i que durant tres setmanes ens porta de nou aquesta funció. L’obra és una adaptació de la pel·lícula italiana Ex, de Fausto Brizzi, en la qual trobarem un conjunt d’històries d’amor trencades per decisió pròpia, per error o per una jugada del destí.
Cicle PER FI ÉS DILLUNS, amb un nou concert a la seu de l’Escola de Música Moderna de Badalona, el dilluns dia 5 de novembre a les vuit del vespre. Els protagonistes seran el TRIO BARRIL, un grup format pels professors de l’EMMB, Tito Busquets (steel drums), Joan Aymerich (teclats) i Ernest Martínez (percussió), que comparteixen aquest projecte de música caribenya i fusió, on el protagonista és l’steel drum, un peculiar instrument de percussió melòdica de Trinitat i Tobago.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

Badalona, 16 d’octubre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Després d’aquest pont que ha donat entrada a la tardor, els teatres municipals donen pas al Festival Filmets, un dels fets que més han quallat dins de la nostra ciutat i que li han donat una projecció internacional dins el món dels curts.

Aquests propers dies Badalona viurà plenament el festival FILMETS, que una vegada més ha batut el rècord d’inscripcions. El programa d’aquest any anuncia tres novetats que són força interessants. En primer lloc la projecció d’uns curts de Pier Paolo Pasolini; posteriorment es podran veure una sèrie de curts que recordaran la revolta de 1968 a París,  i per últim aquest diumenge es projectarà PINOCCHIO ELETTRONICO, una pel·lícula italiana muda de 1911, amb música electrònica en directe. Tres convocatòries a tenir en compte.

Els dies vinents 20 i 21 d’octubre –dissabte, a les nou del vespre i diumenge, a les set de la tarda, segona edició del Festival Mínima Expressió, una trobada de teatre en micro format a Badalona, organitzat per l’Orfeó Badaloní i la companyia teatral El Cielo al Revés.
En aquesta segona edició es representaran quatre obres de notable qualitat i originalitat adreçades a un públic adult i que són:

  • EL ASCENSOR, de Susana Hernández; dirigida per Jesús JIMÉNEZ i interpretada per Garby MOYA i Siscu DELGADO.
  • T.U.P.P.E.R.S., de Gaia Bautista; dirigida per Anna BERTRAN-CASAS i interpretada per Núria BANCH i Sara HIDALGO.
  • 250.000.000 CANDIDATS, de Jaume Viñas; dirigida per Jaume VIÑAS i interpretada per Marina BUISAN i Rocío BALAGUÉ.
  • L’ENTREVISTA, de Joan Martinez; dirigida per Òscar GALINDO i interpretada per Lídia PUNT i Marta GENÍS.

Posteriorment , el públic podrà participar en la votació amb què es seleccionarà  la/el Millor Intèrpret, la Millor Obra i la proposta més original.

El festival tindrà lloc a les diverses estances de l’Espai Tolrà
L’aforament serà limitat i per assistir-hi com a públic caldrà inscriure’s amb anterioritat al telèfon de l’Orfeó Badaloní (93 384 37 13).

A la Societat Coral la Badalonense, per mitjà del grup de teatre Disbauxa, el grup de teatre de l’entitat del carrer Sant Anastasi, es podrà veure aquest cap de setmana, dissabte 20, a les vuit del vespre, diumenge 21, a les set de la tarda, una obra nova, que porta per títol  SHOW REMENATS, que és ni més ni menys un espectacle variat, de collita pròpia que inclou poesia, petits reculls d’obres de teatre i música cantada en directe, sota la coordinació i direcció de Joan Boix.

“Per fi és dilluns. Concerts a l’EMMB!” pretén dotar la ciutat d’un nou espai de concerts de petit format i donar a conèixer el talent dels alumnes i el professorat de l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), Aquest dilluns vinent, dia 22, a partir de les vuit del vespre, al Centre Cívic Dalt la Vila, tindrà lloc un nou concert que té com a protagonista la BIG BAND DE BADALONA, amb un formidable repertori.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

 

 • Badalona, 23 d’octubre de 2018

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Cap de setmana de signe totalment musical, amb una única mostra teatral que creiem que  l’hauríem de veure la gent amants del teatre de Badalona. Les produccions de Xirriquiteula Teatre, mereixen una reflexió per l’èxit que aconsegueixen: pensem en Contes del cel, estrenada el 2001; Papirus, del 2004 i Les Girafes, del 2005, que encara estan en gira i s’han representat en quatre continents. Atenció a aquesta LAIKA!!!

  El Conservatori Professional de Música de Badalona,  dissabte 27 d’octubre de 2018, a l’Església dels Pares Carmelites de Badalona, (carrer Sant Miquel, 44), tornarà a oferir les seves Cantates Solidàries, que començarà amb la cantata de Johan Sebastian Bach.  CANTATA BWV 190 (Canteu al senyor un càntic nou). La interpretació anirà a càrrec del Conservatori de Badalona amb Carlota Novell i Joan Orpella , violins; Victor Mateu, viola; Josep A. Pich, violoncel; Jaume Fàbregas i Giuseppe di Natale, trompetes; Montserrat López, Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès; Josep Borràs, fagot i Angel Villagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor i Vincent de Soomer, baix, dirigits per Jordi MontoliuEl benefici d’aquesta cantata van destinats als projectes d’ajuda als més necessitats que porta a terme la Comunitat Carmelitana de Badalona.

  Diumenge 28 d’octubre, a dos quarts d’una del migdia, l’Orfeó Badaloní ha organitzat a l’Espai Marina un nou concert-vermut, una cita musical amb un programa que porta per títol  MELODIES PER SEMPRE molt conegudes per a tots, interpretades pel pianista VICENÇ SANZ. No hi ha un home dins el món dels pianistes que sigui tan coneixedor d’aquest instrument com ell, ja que a més de ser un formidable concertista, se’l coneix com un dels millors afinadors del pianos del  nostre entorn. Així que és qüestió de deixar-nos emportar per la música, mentre ens prenem un vermutet casolà.

  Inclòs dins els actes de la commemoració del 150è Aniversari de la Parròquia de Sant Josepdiumenge 28, a les sis de la tarda, a la mateixa parròquia, tindrà lloc un interessant concert amb la participació del badaloní COR AURICA i el barceloní COR CALÍOPE, en el qual cadascun actuarà una part, interpretant música de Casals, Fauré, Mendelssohn, Poulenc i Rheinberger, amb David Malet, a l’orgue sota la direcció d’Aleix Oliveras.

  Esdeveniment a la nostra ciutat! Estem d’enhorabona, Xirriquiteula Teatre estrena espectacle! Serà diumenge 28, al Teatre Principal, a les sis de la tarda quan la companyia badalonina presenti LAIKA, la seva nova i delicada proposta, confeccionada durant una residència als teatres municipals de la ciutat.

  Preparats per al viatge? 3, 2, 1: enlairament! Laika ens presenta la història de la primera gosseta astronauta. Basada en fets reals, l’espectacle imagina com va ser el periple del primer ésser viu que va sortir a l’espai exterior dins del coet ‘Sputnik 2’ per orbitar al voltant del planeta Terra. Un conte ple d’aventures, persecucions, peripècies i viatges espacials!

  Diumenge 28, a dos quarts de set de la tarda, organitzat pel Círcol a la sala de la Soc. Coral La Badalonense, ja que el Círcol està d’obres, s’oferirà un recital poètic dramatitzat que porta per títol ENCARA, PERE QUART, que estrenat el 2016 amb motiu del 30è aniversari de la seva mort, porta una trentena de representacions, a càrrec de Laura Riera i el badaloní Jaume Forès. Les seves paraules són protagonistes, com a expressió artística i com a document històric alhora, de la realitat complexa i contradictòria de la qual van ser testimonis. Pere Quart ja no hi és, però trenta anys després, les seves paraules encara són tan sorprenentment vigents com en el moment en què van ser escrites.

  “Per fi és dilluns. Concerts a l’EMMB!”,  Dilluns vinent, 29 d’octubre, a partir de les vuit del vespre, al Centre Cívic Dalt la Vila, tindrà lloc un nou concert en format de JAM SESSION, que serà coordinada per Martí Serra. La sessió està oberta a tothom.

  Nou col·loqui organitzat per la nostra associació, encara que aquesta vegada el públic també entrarà en joc per saber-ne més, serà FERRAN COMPTE qui ocupi l’estrada de ponents. Perquè aquest conegut especialista ens faci cinc cèntims d’EL MÓN DE L’ÒPERA. Serà dilluns 29, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Betúlia.  L’organització d’aquesta xerrada ens ha portarà  a conèixer les interioritats del desconegut món de l’òpera – com són els contractes dels cantants, director. Com són els, muntatges, etc., – amb  el fi d’aconseguir portar a terme una representació. Creiem que serà força interessant.

  AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

  Jaume Arqué i Ferrer.


Configuración
jaume arque ferrer

jaumearque7@yahoo.es

+34 627 24 98 59

Badalona, 23 d’octubre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Cap de setmana de signe totalment musical, amb una única mostra teatral que creiem que l’hauríem de veure la gent amants del teatre de Badalona. Les produccions de Xirriquiteula Teatre mereixen una reflexió per l’èxit que aconsegueixen: pensem en Contes del cel, estrenada el 2001; Papirus, del 2004, i Les girafes, del 2005,  que encara estan en gira i s’han representat en quatre continents. Atenció a aquesta LAIKA!!!

El Conservatori Professional de Música de Badalona,  dissabte 27 d’octubre de 2018, a l’Església dels Pares Carmelites de Badalona (carrer Sant Miquel, 44), tornarà a oferir les seves Cantates solidàries, que  començaran amb la cantata de Johann Sebastian Bach  BWV 190 (Canteu al senyor un càntic nou). La interpretació anirà a càrrec del Conservatori de Badalona amb Carlota Novell i Joan Orpella, violins; Víctor Mateu, viola; Josep A. Pich, violoncel; Jaume Fàbregas i Giuseppe di Natale, trompetes; Montserrat López, Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès; Josep Borràs, fagot, i Angel Villagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Vincent de Soomer, baix, dirigits per Jordi Montoliu. Els beneficis d’aquesta cantata van destinats als projectes d’ajuda als més necessitats que porta a terme la Comunitat Carmelitana de Badalona.

Diumenge 28 d’octubre, a dos quarts d’una del migdia, l’Orfeó Badaloní ha organitzat a l’Espai Marina un nou concert-vermut, una cita musical amb un programa que porta per títol MELODIES PER SEMPRE molt conegudes per a tots, interpretades pel pianista VICENÇ SANZ. No hi ha un home dins el món dels pianistes que sigui tan coneixedor d’aquest instrument com ell, ja que a més de ser un formidable concertista se’l coneix com un dels millors pianos del  nostre entorn. Així que és qüestió de deixar-nos emportar per la música mentre ens prenem un vermutet casolà.

Inclòs dins els actes de la commemoració del 150è aniversari de la Parròquia de Sant Josep, diumenge 28, a les sis de la tarda, a la mateixa parròquia tindrà lloc un interessant concert amb la participació del badaloní COR AURICA i el barceloní COR CALÍOPE, en el qual cadascun actuarà una part interpretant música de Casals, Fauré, Mendelssohn, Poulenc i Rheinberger, amb David Malet a l’orgue, sota la direcció d’Aleix Oliveras.

Esdeveniment a la nostra ciutat! Estem d’enhorabona, Xirriquiteula Teatre estrena espectacle! Serà diumenge 28, al Teatre Principal, a les sis de la tarda quan la companyia badalonina presenti LAIKA, la seva nova i delicada proposta, confeccionada durant una residència als teatres municipals de la ciutat.

Preparats per al viatge? 3, 2, 1: enlairament! Laika ens presenta la història de la primera gosseta astronauta. Basada en fets reals, l’espectacle imagina com va ser el periple del primer ésser viu que va sortir a l’espai exterior dins del coet Sputnik 2 per orbitar al voltant del planeta Terra. Un conte ple d’aventures, persecucions, peripècies i viatges espacials!

“Per fi és dilluns. Concerts a l’EMMB!”.  Dilluns vinent, 29 d’octubre, a partir de les vuit del vespre, al Centre Cívic Dalt la Vila, tindrà lloc un nou concert en format de jam session, que serà coordinada per Martí Serra. La sessió està oberta a tothom.

Nou col·loqui organitzat per la nostra associació: encara que aquesta vegada el públic també entrarà en joc per saber-ne més, serà FERRAN COMPTE qui ocupi l’estrada de ponents perquè aquest conegut especialista ens faci cinc cèntims d’EL MÓN DE L’ÒPERA. Serà dilluns dia 29 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Betúlia.  L’organització d’aquesta xerrada ens portarà a conèixer  les interioritats (ho he canviat per no repetir  ‘saber’, ‘saber-ne més’…) del desconegut món de l’òpera: com són els contractes dels  cantants, directors, com són els muntatges, etc. amb què s’aconsegueix portar a terme una representació. Creiem que serà força interessant.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

ON PODEM ANAR?

Badalona, 31 de juliol de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

A la nostra ciutat es va acabar el bròquil. No hi ha cap espectacle programat!

EL QUE US RECOMANEM DEL GREC 2018:

Avui dimarts, 31 de juliol a l’escenari del Teatre Grec es representarà FILOCTETES, de Sòfocles, amb direcció d’Antonio Simón. És l’última obra escrita pel dramaturg grec.

   L’equip de Llibert, amb Gemma Brió, Tàtels Pérez i Enric Alarcón, dirigits per Norbert Martínez,estrenaràn dimarts 24 a la Sala Villarroel  ¿LA VIDA ES SUEÑO? O #GWENISMURFILA en sessions a les 22.30 i 22.45 hores. (segons el dia). Un espectacle de creació filosòfica-còmica sobre la postveritat, que estarà en cartell fins el dia 8 d’agost.

HUMANS, fins al 5 d’agost, al Romea, amb direcció de Mario Gas. Les crítiques en parlen força bé.

AUDIÈNCIA I VERNISSATGE, a la sala Villarroel fins al 5 d’agost.

LA RESPOSTA, que es pot veure al Goya fins al dia 12 d’agost.

Això es el que recomanem, del que queda!

… i fins el mes setembre!!!  BONES VACANCES


Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué Ferrer

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 24 de juliol de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

A la nostra ciutat s’ha l’acabat el bròquil. No hi hem trobat cap espectacle programat!

EL QUE US RECOMANEM DEL GREC 2018:

   Per als dies 28 i 29 de juliol, al Teatre Grec, es presentarà l’espectacle CAROUSEL EN CONCERT, amb lletra de Hammerstein i música de R. Rodgers. Un títol mític, una partitura romàntica en un espectacle, de gran format en versió concert.

El 31 de juliol a l’escenari del Teatre Grec es representarà FILOCTETES, de Sòfocles, amb direcció d’Antonio Simón. És l’última obra escrita pel dramaturg grec.

PASIONARIA, és la nova coreografia que presentarà la companyia La Veronal al Teatre Lliure de MontjuÏc, els dies 25 i 26 de juliol, amb direcció de Marco Morau.

Un treball escènic, sobre textos de Jose Saramago, és el que es podrà veure a l’Espai Lliure de Montjuïc, amb el títol ASSAIG A LA LUCIDESA, els dies 27 i 28 de juliol i direcció de Roger Julià.

   L’equip de Llibert, amb Gemma Brió, Tàtels Pérez i Enric Alarcón, dirigits per Norbert Martínez, estrenaràn dimarts 24 a la Sala Villarroel  ¿LA VIDA ES SUEÑO? O #GWENISMURFILA en sessions a les 22.30 i 22.45 hores. (segons el dia). Un espectacle de creació filosòfica-còmica sobre la postveritat, que estarà en cartell fins el dia 8 d’agost.

   Un espectacle de dansa que sembla interessant és el que presentarà la companyia Eva Yerbabuena, amb el títol CUENTOS DE AZÚCAR, els dies 27 i 28 de juliol a la Sala Maria Aurèlia Campmany del Mercat de les Flors.

De ben segur que hi haurà altres espectacles que podran agradar al públic a l’hora de veure la cartellera del Grec. Nosaltres apostem pels que hem ressenyat i els que queden en cartell, que són els espectacles segúents.

   HUMANS, fins al 5 d’agost, al Romea, amb direcció de Mario Gas. Les crítiques en parlen força bé.

   BODAS DE SANGRE, a l’escenari de la Biblioteca de Catalunya. És del millor que es pot veure fins al dia 27 de juliol.

AUDIÈNCIA I VERNISSATGE, a la sala Villarroel fins al 5 d’agost.

LA RESPOSTA, que es pot veure al Goya fins al dia 12 d’agost.

Una altra recomanació indispensable és anar a veure a la nova seu de la Sala Beckett, del carrer de Pere IV (Barcelona), UNA GOSSA EN UN DESCAMPAT, fins al 29 de juliol.


Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué Ferrer

ON PODEM ANAR?

Badalona, 17 de juliol de 2018

 

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Dins el Cicle Joves Músics de Badalona, dimecres 18 de juliol, a les vuit del vespre, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, hi haurà un concert a càrrec del QUARTET VELA, amb un espectacle que porta per títol SAXOPHONE CHAMBER IMPRESSIONS i que serà la cloenda concertística de la temporada d’enguany de l’Orfeó Badaloní. El concert, organitzat per Amics de la Música de Badalona, consisteix en un recull d’obres de diferents estils i regions (República Txeca, Estats Units, Dinamarca, Espanya i França), que mostren la versatilitat i els colors del quartet de saxòfons.

Dijous 19 de juliol, a les nou del vespre, al badiu del carrer del Carme, 32, cloenda de les Nits d’Estiu als Badius, amb l’actuació d’ARAN, un conjunt cuinat a foc lent i a dues veus, de la mà de Carles Ribes i Albert Segú (antics membres del popular grup Amelie) com un projecte sincer i directe, disposat a explicar diverses històries i els anhels més personals. Entre lletres i acords s’amaguen melodies amb olor de pop-folk. ARAN, un grup que sona amb força a les principals radio-fórmules del país, abans fins i tot de publicar el seu disc de debut.

A les Nits d’Estiu del Museu, a la fàbrica de l’Anís del Mono, divendres 20 d’abril, a les nou del vespre es podrà veure l’actuació de MUCHACHO Y LOS SOBRINOS. Aquesta proposta vital que s’estrena al recinte de l’Anís del Mono  aposta per una rumba catalana pura i autèntica i defuig la  barreja amb altres estils. Muchacho y los sobrinos; es van criar junts al barri d’Hostafrancs, a Barcelona, i van aprendre a tocar la guitarra i a picar de mans a casa i a l’església – “al culte”, en diuen ells-. Han crescut amb la rumba, han vist el món cadascú pel seu compte i ara es tornen a ajuntar per fer rumba catalana de la de sempre, de la que van aprendre al barri.

En el sisè any de les Nits al Port de Badalona, el divendres 20, a les deu del vespre, la Gala de Dansa anirà a càrrec del Jove Ballet Clàssic de Badalona & Friends, sota la direcció de Marisa Yudes, amb l’acompanyament d’altres talents locals de la dansa provinents de companyies d’arreu i que cada any s’agrupen durant aquestes dates.

El dissabte 21 de juliol, a les deu del vespre, les Nits al Port abaixaran el  teló després de la representació de l’òpera ‘CAVALLERIA RUSTICANA’, de Pietro Mascagni i que comptarà també amb la direcció artística de Marisa Yudes.

El dissabte 21 de juliol, a les nou del vespre, el grup del taller d’expressió corporal de l’Orfeó Badaloní, oferirà una MOSTRA DE DANSA del ventre, una dansa Asha que tindrà d’escenari l’Espai Tolrà. Es tracta de mostrar uns balls sensuals i exòtics, molt adients per a aquestes caloroses nits d’estiu, És un misteri els balls que han preparat, però segur que tothom quedarà embadalit i fascinat de veure actuar aquestes ballarines que fan del cos un llenguatge poètic i que amb elegància i suavitat de moviments, interpreten una melodia amb harmonia, equilibri i ritme.

També per al dissabte 21 de juliol a les nou del vespre, dins el cicle de les Nits d’Estiu Dalt de la Vila, al Centre Dramàtic de la Petanca, nit de poesia amb un espectacle que els organitzadors han titulat POEMES ESTELATS. Odile Arqué, Coloma Lleal i Paco Fanés, seran els recitadors. Josep Estruch els acompanyarà a l’acordió.

EL QUE US RECOMANEM DEL GREC 2018:

De les recomanacions que us fèiem segueixen en cartellera les següents:

HUMANS, fins al 5 d’agost, al Romea, amb direcció de Mario Gas. Les crítiques en parlen força bé.

BODAS DE SANGRE, a l’escenari de la Biblioteca de Catalunya. És del millor que es pot veure fins al dia 27 de juliol.

AUDIÈNCIA I VERNISSATGE, a la sala Villarroel fins al 5 d’agost.

LA RESPOSTA que es pot veure al Goya, fins al dia 12 d’agost.

Una altra recomanació indispensable és anar a veure a la nova seu de la Sala Beckett, del carrer de Pere IV, UNA GOSSA EN UN DESCAMPAT, fins al 29 de juliol.

Amics del Teatre Zorrilla


Jaume Arqué Ferrer