ON PODEM ANAR?

 • Badalona, 8 d’octubre de 2019

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Podem considerar, la programació cultural/escènica que oferim aquesta setmana de molt interessant, tot i que és escassa, 

  Si hi arribem a temps, s’ha de tenir en compte que aquest dimarts 8 d’octubre, a les vuit del vespre, a l’Espai Betúlia, tindrà lloc un recital poètic organitzat per la gent del Pont del Petroli, que porta per títol L’alè d’aigua, amb poemes de la gironina establerta a Tarragona, Conxita Jiménez, guanyadora de diversos premis i amb dos llibres de poemes editats. Els  treballs que es presentaran, seran declamats per la mateixa autora a qui acompanyaran la cantant tortosina  Pili Cugat i el guitarrista Carlos Lupprian. 

  Fill d’una família humil, nascut al poble de Santanyí. Antoni Vidal Ferrando va obtenir el títol de mestre general bàsica. El 1978 es va llicenciar en filosofia i lletres, especialitat d’història, a la Facultat de Filosofia i Lletres de Palma, centre adscrit de la Universitat de Barcelona. Com a historiador, ha fet un treball didàctic, divulgatiu i de recerca de la història de Mallorca, és a dir, una síntesi biogràfica del poeta Vidal Ferrando que dijous 10 d’octubre, a l’Espai Betúlia, a les set de la tarda, presentarà amb el nom de La tarda s’enamora d’aquell lloc, amb poemes que llegirà ell mateix. Totes les seves obres les ha escrit en català i s’han traduït, a alemany, anglès,  castellà, francès, gallec, hindi, neerlandès, romanès i rus. Ha editat quatre llibres històrics i ha obtingut una dotzena de premis en certàmens poètics.

  Novament un dels èxits més importants de la temporada, el podrem veure a la nostra ciutat, divendres 11 d’octubre, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Zorrilla. Es tracta d’una obra de Martin McDonagh,  traduïda per Vicky Peña, La reina de la bellesa de Leenane: ha estat  un text de Martin McDonagh, amb traducció de Vicky Peña, produïda per La Perla 29 i dirigida per Julio Manrique En el repartiment  figuren: Enric Auquer, Marissa Josa, Ernest Villegas i la badalonina Marta Marco. Una bona obra, amb un repartiment excel·lent, que  dona pas a un espectacle extraordinari. La vida del petit poble irlandès de Leenane reflecteix en uns somnis que es dilueixen com la fina pluja que rega els prats verds del comtat. Aquesta obra es va representar els dies 27 i 28 d’octubre de 1999 a l’escenari del Zorrilla, amb un repartiment encapçalat per Montserrat Carulla i Vicky Peña.

  Torna Dàmaris Gelabert a Badalona. Serà diumenge 13 d’octubre al Teatre Zorrilla, a les sis de la tarda, aquest cop, convertida en tot un referent de la música en català ens oferirà un espectacle amb els temes més populars del seu repertori, ideals per acostar l’amor per la música als petits de la casa. Segur que s’ho passaran molt bé escoltan en directe els temes que tan bé coneixen. Dàmaris Gelabert actua acompanyada de les veus d’Anila  Padrós i Cristina Ferrero, de Marc Mas (piano), d’Adrià Martínez (guitarra), de Dimas Corbera (baix), de Coqui Castells (bateria), de Gregori Hollis (trompeta) i de Francesc Vidal (saxo).

  Jaume Arqué i Ferrer

  Amics del Teatre Zorrilla.

   

   

   


ON PODEM ANAR?

Badalona, 1 d’octubre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Continu la poca oferta per al públic badaloní:  i el teatre i la dansa, absents. 

De nou tornen les vetllades, en el marc de les quals Ferran Compte, fent valer els seus coneixements del món operístic dijous 3 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Marina de l’Orfeó Badaloní, oferirà una conferència sobre l’òpera pòstuma de Giacomo Puccini, Turandot, (inacabada per ell a conseqüència de la seva mort i acabada per Franco Alfaro),  amb el llibret signat per Giuseppe Adami i Renato Simon. Es va  estrenar el 25 d’abril de 1926 al teatre de l’Scala de Milà. Es dona el fet que aquesta òpera, l’acció de la qual transcorre a l’antiquíssima Xina, no es va poder representar en aquest país en un llarg període fins que a l’any 1990, ja que el govern de la República Popular Xina la hi va prohibir. El dia que afinalment s’hi va representar va ser un espectacle realment increïble per la fastuositat que va viure Pequín.

Dissabte 5 d’octubre, a dos quarts de nou del vespre, el Teatre Zorrilla, oferirà l’actuació del grup vocal Gemma 4, compost per quatre veus femenines. En aquesta ocasió tornen a l’escenari del Zorrilla per celebrar els seus 25 anys dalt dels escenaris. En la seva actuació presentaran un nou disc commemoratiu d’aquesta efemèride, en què reviuen els seus millors temes, els quals les han consagrat en l’àmbit internacional. Els arranjaments vocals de Gemma 4 impregnats d’arrels cubanes entre altres influències, i amb quatre veus excepcionals, faran viatjar el públic través de l’essència de grans boleros, el feeling, els sons, les guarachas, el txa-txa-txa,etc.

 Homenatge és el títol de l’espectacle poetico-musical que diumenge 6 d’octubre, a les sis de la tarda, s’oferirà amb motiu del 150è aniversari de la creació de la parròquia de Sant Josep. L’espectacle està dedicat a la parròquia com a institució i a totes les persones que l’han sentida o la senten com una cosa seva. Consistirà en cançons i en una lectura de poemes de caràcter religiós, de diferents autors catalans i castellans. Hi participarà la Coral Betúlia, cosa que farà que hi participin una trentena de persones, sota la coordinació de Miquel Creixell. amb la lectura de poemes de diferents autors catalans i castellans de caràcter religiós i cançons amb la participació de la Coral Betúlia, el que farà que hi participin una trentena de persones, sota la coordinació de Miquel Creixell.

Jaume Arqué

Amics del Teatre Zorrilla.

ON PODEM ANAR?

Badalona, 24 de setembre de 2019


ON PODEM ANAR?


Això és el que us oferim…

Dos espectacles , però molt poca cosa per a una ciutat com la nostra.

S’han acabat les vacances, pel que fa a les representacions, als teatres municipals i Divendres 27 de setembre, el Zorrilla obrirà les portes, per oferir un dels èxits de la temporada passada al teatre comercial barceloní. Es tracta del text de Sarah Rhul, adaptat per Joan Sallent, L’habitació del costat, dirigida per Julio Manrique amb un repartiment en qué  figuren: Ivan Benet, Carlota Olcina, Pol López, Queco Novell, Marcia Cisteró i Adeline Flaun. N’hi ha per riure, amb els progressos científics que un doctor porta a terme a mitjans del segle XIX, amb l’ús d’un insòlit aparell elèctric. Fa passar una molt bona vetllada. Atenció, al nou horari  dels teatres badalonins, ja que a partir d’aquesta representació, totes les que tinguin horari vespertí, començaran a dos quart de nou del vespre!!! (20’30 h)

L’Orfeó Badaloní, inicia la temporada, a l’església dels Pares Carmelites, dissabte 28 de setembre, a un quart de nou del vespre, amb l’actuació del Cor da Capo BCN, que interpretarà, fragments de la sarsuela de Martínez Valls, amb llibret de Lluís Capdevila i Víctor Mora, Cançó d’amor i de guerraA més a més del cor, els solistes seran: Sara Bañeras, Maria Bañeras, Jorge A. Jasso, Jordi Carbonell, Enric Belenguer i Guillermo Torres, al piano, tots ells sota la direcció de Dalmau González

Jaume Arqué i Ferrer

Amics del Teatre Zorrilla.

ON PODEM ANAR?

 • Badalona, 17 de setembre de 2019

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Dimecres 18, ja que a les 20 hores, a l’Espai Betúlia, hi haurà un recital poètic organitzat per l’Associació Pont del Petroli, en el qual Odile Arqué (veu) i Chiari Giani (guitarra) interpretaran textos del poemari d’Hilari de Cara titulat El misantropDe Cara, guardonat amb el premi de poesia dels Jocs Florals de Barcelona, poeta transgressor i professor d’institut jubilat, mira la mort amb molt de respecte  i l’associa, implacable, amb el pas del temps. Però s’hi entreveu l’esperança d’agafar aire viatjant, lliure, pel món, i traient al mercat noves narratives.

  Dijous 19 de setembre, a les vuit del vespre, cloenda dels Vespres a la fresca, cicle organitzat durant l’estiu per l’Associació de veïns del Centre de Badalona, amb l’actuació de Cesc Gil & Martí Ruiz, que presentaran L’espectacle musical definitiu.

  Ja que no tenim cap més espectacle per recomanar-vos, ens agradaria que llegíssiu aquest article publicat per la revista NUVOL, el dia 12 de setembre.

  “El teatre infantil aixeca Catalunya

  Aquest dimarts, 12-9-2019,  TV3 va emetre la gala Catalunya aixeca el teló (que s’havia celebrat el dia anterior al Liceu), l’esdeveniment anual organitzat per ADETCA (Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya) per presentar la temporada dels teatres catalans. Alerta, això era abans, perquè a partir del 2016 es va decidir abandonar el model de gala que s’havia realitzat fins a aquell moment.

  És a dir: un espectacle confeccionat amb fragments dels muntatges que es veurien durant la temporada, i que al final resultava un compendi de musicals, escenes teatrals poc assajades i números de varietats (és especialment recordada la intervenció d’un hipnotitzador, el 2015). Podríem dir, citant a Gerard Piqué, que amb l’hipnotitzador va començar tot plegat. També podríem reflexionar sobre quin sentit té muntar una gala televisiva que vol animar a la població a anar al teatre on no es veu ni es cita cap espectacle teatral. Però d’això ja en parlarem un altre dia.

  La gala d’enguany ha estat dirigida per Nico & Sunset (Oriol Vila i Raquel Salvador), i la presentadora ha sigut l’actriu de dotze anys Nonna Cardoner (coneguda per la sèrie de TV3 Benvinguts a la família). “Qui seria capaç de criticar una nena?”, deia Anna Barrachina al primer vídeo de la gala. Ja fa temps que ADETCA explica que Catalunya aixeca el teló és un esdeveniment televisiu, i que s’ha d’entendre com a tal. D’acord. La idea dels directors era fer un espectacle per a tots els públics, on els grans protagonistes fossin les criatures. Per això l’elecció de la presentadora, la presència de molts nens a l’escenari o la inclusió del joveníssim crític teatral Joanet Ordónez o del coach d’actors Cristian Broto, interpretats per dos solvents actors. La gala també va tenir alguns moments estel·lars protagonitzats per adults: Josep Maria Pou amb els ulls embenats trencant una piñata mexicana (moments de perill real a l’escenari), Núria Feliu cantant les ràfegues musicals (mai li agrairem prou tot el que fa aquesta dona pel país) o Imma Colomer demostrant, un cop més, que això de ser estupenda no coneix edat. També es van entregar els Premis Catalunya de Teatre, que van ser pel Tricicle (premi a la trajectòria), La Calòrica (premi al projecte artístic singular) i la Sala Beckett (premi a la sala de teatre). Cal assenyalar que a la retransmissió de TV3 es va tallar el discurs d’agraïment del seu director artístic, Toni Casares, i es va mantenir el de la seva responsable de programació, Aina Tur. Casares reivindicava la literatura dramàtica i una major presència de dramaturgs i dramaturgues a les nostres vides. I li van tallar el discurs. Crec que no cal afegir res més. (el director ha compartit el seu discurs en aquest tuit

  Però anem al tema que ens ocupa. En una gala protagonitzada i pensada pels nens, el tema que ha indignat una part considerable de la professió ha sigut un vídeo molt determinat. Es tracta d’una peça on una sèrie d’infants parlen directament a càmera i, bàsicament, diuen que el teatre per a adults és molt més bo que el teatre per a nens. En aquest vídeo la confusió dels guionistes de la gala arriba a nivells estratosfèrics, perquè es barregen diversos temes: el teatre que fan els nens a l’escola (“Prou paper Pinotxo!”), les classes de teatre que reben els nens (“El profe de teatre no pot ser el profe de gimnàstica, ni el cuiner del cole, ni un pare simpàtic”) i els espectacles que poden veure els nens, a l’escola o al teatre. És aquí on cal fer un punt i a part, perquè els guionistes de la gala patinen més que Oriol Broggi defensant la seva programació no paritària. Menystenint i ignorant la grandíssima tradició i el variadíssim panorama del teatre familiar a Catalunya, es reclama a professionals de renom (és a dir, del teatre “d’adults”) que dirigeixin teatre infantil. Sempre estem igual. En un altre dels vídeos de la gala, a l’actriu Aina Clotet li tocava parodiar el teatre d’objectes. Tenim una notícia, estimats: les companyies catalanes que més viatgen pel món són les que fan teatre infantil. I també les que fan teatre d’objectes.

  El cacau mental dels guionistes els va fer confeccionar una peça que volia reivindicar el teatre infantil però que, al mateix temps, el ridiculitzava, col·locant-lo per enèsima vegada en una lliga inferior. En el mateix clip (de poc més de tres minuts) es barrejava la reivindicació (“Fer teatre infantil no és menys important que fer teatre per a adults”) i un atac gratuït als professionals del teatre familiar que es podria aplicar, perfectament, a TOTS els professionals del sector: “Els actors que feu teatre per a nens, si us plau, no sortiu la nit abans de festa”. O bé: “Està molt bé que el teatre ens ajudi a treballar els valors, però que no es noti tant, porfi. No volem sermons, ni lliçons, ni bronques”. A veure. Qui ha dit que els actors que fan una funció amb ressaca són només els del gènere familiar? Des de quan fer sermons dalt d’un escenari és exclusiva del teatre infantil? I per acabar-ho d’adobar, la cirereta del pastís, uns nens angelicals preguntant a càmera: “Diuen que som el futur, no?”. No, reiets meus, no sou el públic del futur: sou el públic del present, quelcom que els guionistes de la gala sembla que no han entès. La TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics) ha emès un comunicat molt elegant, al qual han donat suport nombrosos professionals i espectadors del teatre de petits i grans. Ara no enumeraré les excel·lents companyies de teatre familiar que tenim a Catalunya: aquí en trobareu cinquanta-set. I si no les trobeu, és que estan voltant per festivals d’arreu del món.

  La gala del dilluns va acabar amb un pica-pica al foyer del Liceu a base de fruits secs, patates fregides, formatges i galetes (dieta mediterrània). L’acte social més important de la nit. Si no tenen temps de veure la gala sencera (dura una hora) els recomano fervorosament que vagin directament al minut 38:15. La interpretació que fa Paula Jornet (Pavvla) de Flor de nit va ser, definitivament, el moment més màgic de la nit.”

  Oriol Puig Taulé


 • jaume arque ferrer
  Badalona, 17 de setembre de 2019 ON PODEM ANAR? Això és el que us oferim… Dimecres 18, ja que a les 20 hores, a l’Espai Betúlia, hi haurà un recital poètic organitzat per l’Associació Pont del Petroli, en el qual Odile Arqué (veu) i Chiari Giani (guitarra) interpretaran textos del poemari d’Hilari de Cara titulat El misantrop. De Cara, guardonat amb el premi de poesia dels Jocs Florals de Barcelona, poeta transgressor i professor d’institut jubilat, mira la mort amb molt de respecte i l’associa, implacable, amb el pas del temps. Però s’hi entreveu l’esperança d’agafar aire viatjant, lliure, pel món, i traient al mercat noves narratives. Dijous 19 de setembre, a les vuit del vespre, cloenda dels Vespres a la fresca, cicle organitzat durant l’estiu per l’Associació de veïns del Centre de Badalona, amb l’actuació de Cesc Gil & Martí Ruiz, que presentaran L’espectacle musical definitiu. Ja que no tenim cap més espectacle per recomanar-vos, ens agradaria que llegíssiu aquest article publicat per la revista NUVOL, el dia 12 de setembre. “El teatre infantil aixeca Catalunya Aquest dimarts, 12-9-2019, TV3 va emetre la gala Catalunya aixeca el teló (que s’havia celebrat el dia anterior al Liceu), l’esdeveniment anual organitzat per ADETCA (Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya) per presentar la temporada dels teatres catalans. Alerta, això era abans, perquè a partir del 2016 es va decidir abandonar el model de gala que s’havia realitzat fins a aquell moment. És a dir: un espectacle confeccionat amb fragments dels muntatges que es veurien durant la temporada, i que al final resultava un compendi de musicals, escenes teatrals poc assajades i números de varietats (és especialment recordada la intervenció d’un hipnotitzador, el 2015). Podríem dir, citant a Gerard Piqué, que amb l’hipnotitzador va començar tot plegat. També podríem reflexionar sobre quin sentit té muntar una gala televisiva que vol animar
  17 sept. a las 10:5

ON PODEM ANAR?

Badalona, 10 de setembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

La nova temporada ja comença a donar senyals d’inici, pocs, però els hem de ressenyar.

La temporada escènica s’encetarà amb el cicle de teatre familiar Soc Menut, al Círcol, diumenge 15 de setembre, a les 12 hores, amb la representació d’El peix irisat, a càrrec de la Companyia Tanaka, grup de teatre per a tots els públics en què la comèdia i els valors pedagògics s’entrellacen en un còctel que aconsegueix agradar els petits i els que no ho són tant.
El peix irisat és l’animal més bonic de tot l’oceà, però es troba molt sol. Per què els altres peixos no volen jugar-hi? Així comencen les aventures submarines protagonitzades per un peix d’escates lluents. Un espectacle de teatre i titelles per a tota la família.

Com que no tenim res més per a aquest cap de setmana, passarem a dimecres 18, ja que a les 20 hores, a l’Espai Betúlia, hi haurà un recital poètic organitzat per l’Associació Pont del Petroli, en el qual Odile Arqué (veu) i Chiari Giani (guitarra) interpretaran textos del poemari d’Hilari de Cara titulat El misantrop. De Cara, guardonat amb el premi de poesia dels Jocs Florals de Barcelona, poeta transgressor i professor d’institut jubilat, mira la mort amb molt de respecte  i l’associa, implacable, amb el pas del temps. Però s’hi entreveu l’esperança d’agafar aire viatjant, lliure, pel món, i traient al mercat noves narratives.

Jaume Arqué i Ferrer

Amics del Teatre Zorrilla

ON PODEM ANAR?

Badalona, 30 de juliol de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

A la nostra ciutat ja fa dies que no hi ha res programat. Hi podria haver el consol de mirar la cartellera de Barcelona i a part de trobar alguna sala de teatre alternatiu, que representin algun espectacle que pugui interessar per qualsevol motiu, tothom a tancat per vacances.

Total a esperar, que no falta tant perquè arribi setembre.

Bones vacances per tothom  hi ha passar-ho el millor possible.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

ON PODEM ANAR?

Badalona, 23 de juliol de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Els Vespres a la fresca a l’Associació de veïns del Centre, arriben a la seva fi amb el concert que dissabte 27 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, en el qual es podrà escoltar el recull de cançons que porten per títol de Cançons per a la mar a càrrec de Lluís Platero, i amb la col·laboració de Toni Forteza i Bea Ruiz.

Aquest és l’únic espectacle que hem trobat furgant en les entitats badalonines i diferents webs, per la qual cosa la recomanació per a tots aquells a qui els  agraden els espectacles escènics, principalment el teatre, és que es desplacin a la ciutat comtal. En ple Festival Grec i com a espectacles dels més reeixits de la cartellera recomanem anar a La Perla 29 a veure, Això ja ho he viscut, un text de Prestley molt interessant amb direcció de Sergi Belbel, fins al dia 26 de juliol. Un treball molt digne és Les feres de Shakespeare, al rehabilitat teatre Oníric Teatre Condal, fins al dia 28; la Sala Beckett, també fins al dia 28. ofereix força qualitat amb el text, Cançó per  tornar a casa, de Denise Despeyroux; també està tenint molt bona acollida; Casa de nines, 20 anys després, amb la Vilarasau, Madaula i direcció de Sílvia Munt, fins al 4 d’agost al Romea. Un dia qualsevol, que es representa a la sala Villarroel, també és força recomanable i també acaba el 28 de juliol. No hem anomenat el Lliure, però segur que cada dia s’hi trobarà qualitat, però com que els espectacles duren un o dos dies, cal seguir la cartellera i tenir en compte que a l’agost tanquen. Per últim. si algú vol anar al Liceu, es representa l’òpera de Verdi Luisa Miller, en una molt bona versió, fins al dia 27 i posteriorment fins al 3 d’agost hi haurà el Ballet Nacional de España. En fi passeu força bé la resta de juliol i el mes d’agost
Ah!, i no descuideu d’anar a recollir els abonaments dels teatres públics badalonins.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

 

ON PODEM ANAR?

Badalona, 16 de juliol de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Poca oferta, però per descomptat música… I a preparar-se per la setmana la setmana vinent, que veurà la llum la nova programació dels teatres públics badalonins i es podran recollir els abonaments. 

Un concert divertit i vibrant que trasllada als orígens de la música popular americana. Una exhibició acústica que descobrirà la història i les anècdotes del baix, del fiddle i de la música old-time, bluegrass i cajun. Aquest és l’espectacle, que servirà de cloenda de les Nits d’estiu organitzades pel Museu de Badalona i que tindrà lloc divendres 19 de juliol, a la fàbrica de l’Anís del Mono, a les nou del vespre, a càrrec de Lluís Gómez Dotze contes Trio, format per Lluís Gómez – 5- estring banjo, mandolina i veus, Carol Duran – violí i veus i Maribel Rivero – contrabaix i veus. Abans del concert, es farà una visita guiada a la fàbrica en la qual es podran veure tant els espais patrimonials com les diferents àrees de producció de l’Anís del Mono.

Dijous 18 de juliol, en el marc dels  Vespres a la fresca que organitzant al badiu de l’Associació de Veïns del Centre de Badalona (carrer de Sant Miquel, 34), a les vuit del vespre, es representaran diverses peces de micro teatre originals del badaloní Marc Torrecillas, interpretades per Mònica Van Campen, Oriol Rafel i el mateix Marc Torrecillas.
Pel que fa als Vespres a la fresca a l’Associació de veïns del Centre, dimarts 23 de juliol, a les vuit del vespre, que hi haurà l’actuació de la guitarrista Júlia Villarroel, de l’Associació de la guitarra de Badalona. Júlia Villarroel va néixer a Guayaquil (l’Equador), i es va iniciar els estudis de guitarra al Conservatori Nacional Antonio Neumane i en l’actualitat està cursant els  estudis universitaris al Conservatori Superior de Música de Vigo. En el Concurs Internacional de Joves Intèrprets de guitarra clàssica de Badalona, va obtenir el tercer premi.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer

ON PODEM ANAR?

Badalona, 9 de juliol de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us proposem…

Segueix el total domini de la música en els espectacles que s’ofereixen a la nostra ciutat.

La cloenda de les Nits d’Estiu als badius, serà dijous 11 de juliol, a les nou del vespre, a la rectoria de la parròquia de Santa Maria, entrada pel carrer de Dalt, 47, amb l’actuació deGAME of TONES. La veu és la forma més espontània i natural d’expressió musical. A diferència dels altres instruments, la veu no és visible i amaga unes possibilitats immenses i Game of Tones, amb l’espectacle VIDA, se serveix únicament d’aquest instrument primigeni per enllaçar emocions, música i experiències vitals.


Divendres 12, a les nou del vespre, a la fàbrica de l’Anís del Mono, nova sessió de les Nits d’Estiu organitzades pel Museu Municipal. Després de la ja normalitzada visita als espais patrimonials de l’empresa, hi haurà l’actuació del cantant Anthus –una de les millors veus masculines de jazz del país- i de l’aclamat trompetista Pol Omedes. Acompanyats per Max Villavecchia (teclats), Manel Fortià (contrabaix) i Òscar Domènech (bateria); sumen el talent, art i passió per presentar aquesta proposta seductora que ens transportarà a l’univers de Baker.

L’espectacle de les Nits al Port de Badalona, de dissabte 13 de juliol, a les deu del vespre, serà l’actuació de A GRUP VOCAL, grup vinculat a la ciutat que ha aconseguit gran projecció. És el cor resident de Tu cara me suena (Antena3) i Operación Triunfo (RTVE), finalistes d’Oh Happy Day(TV3) i AcapelA de la cadena # 0 de Movistar +, i participants també del concurs de talents deGestmusic Insuperables. Amb tres treballs discogràfics sota el braç i dirigid per Marc Sambola, la formació s’ha erigit com un dels grups vocals amb més espectacle sobre l’escenari.

Dissabte 13, a les deu del vespre, les Nits al Port oferirà l’actuació de Vic Mirallas, un apassionat de la música des de petit que ha estat format al Conservatori de Badalona. Després de rebre formació clàssica, rep una beca per estudiar a Berklee (Boston / EUA) en una de les escoles més prestigioses del món, on és descobert pel director artístic d’Alejandro Sanz que el fitxa per anar de gira amb la banda com a saxofonista i corista en els concerts de Sanz. Ara presenta temes propis, combinant faceta de compositor propi i músic. Com és el so de Vic Mirallas? Urbà, pop, electrònic, amb influències del jazz i d’artistes com James Blake, Jamie Cullum o Jacob Collier. Ell sona a ell. Seduirà, segur!

El 16 de juliol diverses poblacions de la costa catalana celebren la festivitat de la Mare de Déu del Carme, la patrona de la gent de mar. A la nostra ciutat, la Capella de Música de Badalona, del’Orfeó Badaloní, amb la col·laboració del Cor Carreras Dagas de la Bisbal de l’Empordà,  oferirà el proper diumenge 14, a les vuit del vespre, a l’església dels Pares Carmelites,  un concert de melodies populars i catalanes, entre les quals hi podrem escoltar peces de Lluís Llach, La Trinca i Pere Tàpies, entre d’altres.  L’acte, conduït pel director Albert Morcillo, comptarà també amb l’acompanyament instrumental de Esther Lobo al contrabaix, Marta Miró al piano i Marta Condeminas al clarinet.

 Amics del Teatre Zorrilla
Jaume Arqué i Ferrer

 

 


ON PODEM ANAR?

 • Badalona, 2 de juliol de 2019

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us proposem…

  Una altra setmana totalment musical que convida a sortir al vespre per veure si es troba un temperatura adient per passar-ho bé.

  Dijous 4 de juliol, a les 21 hores, Nova Nit d’Estiu als Badius a l’Associació de Veïns del Centre, c/ de Sant Miquel, 34, amb l’actuació de Cèlia Vila i Marc Baltà, un duet de veus i guitarra que expliquen històries en format acústic, a través de veus que fan un repàs de diverses cançons. Un directe fet des del cor perquè se’n pugui gaudir i sentir-se com a casa.

  Inici de les Nits d’Estiu a la fàbrica Anís del Mono, divendres 5 de juliol, a les nou del vespre.  Després de la visita guiada (en què es podran veure tant els espais patrimonials com les diferents àrees de producció) el Museu ha programat l’actuació de Magnòlia, un quartet de so trepidant que ens porta una pluja fresca de composicions pròpies i aromes antics, amb l’eco de grans veus. El quartet el formen: Myriam Swanson (veu), Francesc Capella (teclat), Paco Weht (contrabaix) i Xavi Hinojosa (bateria).

  També les Nits al Port donen inici aquest divendres 5 de juliol, a les deu del vespre, amb l’actuació a la primera part del grup d’havaneres Port Vell. Aquest grup avui està format per Julián Martínez (tenor i guitarra), Laia Tallet(mezzosoprano), Xavier Tallet (baix i direcció musical), Denis Serrano (acordió) i Germà Tallet (tècnic de so). A la segona part, i seguint amb la cultura catalana, l’esbart convidat és l’Esbart Dansaire de Sant Martí amb l’espectacle SOM, som dansa, som cultura, som país…, un recorregut de danses tradicionals i de creació des del Rosselló fins a València i des de les Illes fins a la Franja de Ponent.


  La nit del dissabte 6 de juliol, en un programa continu, la Nit al Port, a les deu del vespre, està dedicada a espectacles regionals de folklore gallec i andalús, gràcies a les actuacions de l’Agrupació Cultural AgarimosFlamenc Viu, el Cor Rociero Ntra. Sra. de l’Esperança i el Cor Rociero Acra-Ciutat de Badalona, que tancarà la vetllada amb la Salve Rociera. Obrirà la nit Flamenc Viu, amb una introducció de guitarra amb tangos flamencs; cantaran en la veu d‘Almonte i conclouran l’espectacle amb un popurri de rumbes. Donaran pas a l’Agrupació Cultural Gallega Agarimos, en plena projecció i promoció fins i tot internacional. Pel que fa als cors rocieros que actuaran a continuació, primer ho farà el de La Nostra Senyora de l’Esperança i tancarà la nit el Cor Rociero Ciutat de Badalona (ACRA- Ciutat de Badalona), que acabarà amb l’aclamada Salve Rociera.

  Amics del Teatre Zorrilla

  Jaume Arqué i Ferrer

   


Configuración
jaume arque ferrer

jaumearque7@yahoo.es

+34 627 24 98 59