Badalona 7 de setembre de 2021

ON PODEM ANAR

Fa cent quaranta dos anys. 6 de setembre de 1879.

TEATRO DEL TlVOLl.— Escogida función para mañana domingo por los jóvenes aficionados de esta villa.— La comedia catalana en 3 actos: «Lo contramestre”, y la divertida pieza: «Un pá com unas hostias”.    Entrada 12 cuartos. — Asientos gratis.— A las.8 y media.

 Ja tenim la programació de Badalona Cultura S.L. sobre la taula i els aficionats al teatre podem estar satisfets, ja que en perspectiva tenim dotze representacions teatrals, la majoria de força qualitat; quatre representacions de teatre familiar, infantil o juvenil; un monologuista; dos espectacles de dansa a càrrec de dues escoles badalonines; el concert de Santa Cecília, a càrrec de la Banda Simfònica de Badalona i deu dies de Filmets, amb l’afegitó d’unes gotes de morbositat a l’hora de ser presentada.

 Per part d’Amics del Teatre Zorrilla, nosaltres seguirem oferint el II Cicle de Teatre a cau d’orella, lectures públiques d’obres finalistes del Premi de Teatre breu Andreu Solsona, abans premi Inicia’t, totes elles protagonitzades per actrius i actors badalonins, excel·lents col·laboradors que sense ells seria impossible aconseguir-ho.

 Per altre,  part esperem que totes les entitats que programin teatre, música i dansa, s’animin força i ho facin públic amb la deguda perquè nosaltres en fem ressò i d’aquesta forma a veure si el públic badaloní s’anima i acudeix als espectacles com no fa tant de temps veiem. Creiem que d’aquesta forma créixer la CULTURA de la nostra ciutat, ja que no ho fem entre els que en fem ús, no creiem que els que haurien de ser capdavanters  se’n preocupin gaire.

 I PER AQUESTA SETMANA US PROPOSEM

 Diumenge 12 de setembre, a dos quarts de set de la tarda, l’Orfeó Badaloní, l’Ateneu,  presentarà l’actuació de l’Eléonore Niubò Trio, grup que reinventa la tradició clàssica del trio jazz, utilitzant l’arpa com a instrument líder de la formació que interpreta estàndards del jazz. L’arpa que de costum s’escolta en contextos de música clàssica pren aquí una nova dimensió d’instrument improvisador, més rítmic, explorant sonoritats noves. L’Eléonore, a l’arpa, al costa de Pep Vall, contrabaix i Eloi Pey, batería. Utilitzen també les seves influències d’anys d’estudis de l’arpa clàssica fent d’aquest trio un objecte musical molt innovador mai sentit fins ara. 

Per fi tindrà lloc l’acte cultural de caire literari-teatral en motiu de la cloenda de l’Any Gual que es celebrarà,  dimarts 14 de setembre, a les set de la tarda a la sala Enric Borràs, del Teatre Margarida Xirgu (abans Teatre Principal), es tracte de  “Josep Gual, memòria de la lleva del Biberó”. L’obra, promoguda per Badalona Cultura, serà posada en escena per Juanjo Navarro, amb els actors Ramon Canals i Guillem Xicart, els músics Jaume Arnella i Rafel Sala, i amb el guió de Valentí Soler. 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer


jaume arque ferrer <jaumearque7@yahoo.es>
CCO:GLORIA PEREZ SALMERON,JOANA DOMINGO,ALICIA MIR,ENRIC MASDEU LLEONART,MARIA SOLDEVILA
mar, 7 sept a las 11:03