FA CINQUANTA ANYS…

Badalona, 22 de marzo de 2022

FA CINQUANTA ANYS…

Aquesta va ser l’oferta per els badalonins, el mes de març de 1972

05/03/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Segons la premsa de l’època, es tornava a anunciar per aquell diumenge l’obra D’AQUESTA AIGUA NO EN BEURÉ a càrrec de l’elenc de l’Orfeó. Desconeixem la veritat.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Dia complert amb FIRA D’INFANTS, amb mati amb dues pel·lícules al Cine Nou i a la tarda espectacle infantil  al Centre amb el títol de HI HAVIA UNA VEGADA…, el que va fer que la mainada ho passes força bé tot el dia.

 

06/03/1972 – CÍRCOL CATÒLIC. Matinal en dilluns amb una representació extraordinària de teatre infantil a càrrec de la Secció Femenina de Santa Cruz de Tenerife, que va representar ¡HERODOTO, QUE FANTÁSTICO AMIGO!

 

12/03/1972 – PAVELLÓ SANT JOSEP. El grup N.G.T.U. (Nou Grup de Teatre Universitari), va representar l’obra d’Alexandre Ballester CAP CAP CLAR CAP AL CAP DEL REPLÀ, amb més de vint actors a l’escenari.

MUSEU MUNICIPAL. Presentació del mestre Espeita, d’un variat i atractiu espectacle de música i cant.

 

17/03/1972 – TEATRE CINE VERBENA. Nova representació de la Companyia Municipal de Teatre, que va representar LA CABEZA DE UN TRAIDOR de Roberto Bolt, en versió de Luis Escobar i amb direcció de Josep Viñallonga.

 

18/03/1972 – CÍRCOL CATÒLIC. A càrrec de l’Agrupació Lírica del Cor Marina es va representar la sarsuela LA TABERNERA DEL PUERTO, del mestre Sorozábal, amb interpretació d’Agustí Pallejà, Maria Rosa Estévez, Joan Segarra, Asensió Lázaro, Maria Monell , Pepita Bellosta i Francesc Guirado. La direcció musical va ser de Enric Bañuls i l’escènica de Josep Maria Pujol.

 

19/03/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Actuació del Grup de Teatre Nuevas Raíces De la Delegació de Juventut, amb l’obra d’Alfonso Paso  A LA CAZA DE LA EXTRANJERA.

 

26/03/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Després d’una dissertació sobre la Setmana Santa a càrrec del canonge de la Catedral de Sevilla, Javier Alert i amb motiu del pregó, hi va haver un concert de música sacra interpretat per l’Orfeó Badaloní, dirigit pel mestre Josep Maria Guillén.

 

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

 

 

 

 

 

FA CINQUANTA ANYS…

Badalona, 22 de Febrero de 2022

 

FA CINQUANTA ANYS

 

Aquesta va ser l’oferta per els badalonins, el mes de febrer de 1972

 

05/02/1972 – CÍRCOL CATÒLIC. Actuació de l’elenc del Centre P. Sant Josep, grup Arlequí que va representar HISTÒRIAS PARA SER  CONTADAS d’ Oswaldo Dragún.

 

06/02/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Representació a càrrec de l’elenc de l’Orfeó Badaloní de l’obra D’AQUESTA AIGUA NO EN VEURÉ de Josep Maria Folch i Torres, amb el tàndem directiu de Josep Maria Balaguer i Joaquim Grífol.

CENTRE P. SANT JOSEP. Seguia l’èxit en les vetllades per infants del moviment  FIRA D’INFANTS, esgotant-se les entrades una vegada més.

 

13/02/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Recital de Ballet Clàssic i  Flamenc, organitzat per l’escola d’ Emi Vivas.

SALA DEL CARME. El grup de teatre de la Joventut Carmelitana va representar l’obra d’Alfonso Paso LAS BUENAS PERSONAS.

 

19/02/1972 – CÍRCOL CATÒLIC. El grup de teatre de la Cooperativa Pau i Justicia dle Poble Nou de Barcelona, va representar HISTORIES D’ACI I D’ALLÀ.

 

20/02/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Nova vetllada de ballet, aquesta vegada protagonitzada per les alumnes de l’escola que dirigeix Maria Lluïsa Quintana.

JARDINS DE LA TORRE ARNÚS. Organitzat per Centre de Catequesis de Barcelona, amb actuació de L’ESBART ALBADA.

COR DE MARINA. L’ Agrupació Lírica de l’entitat va portar a terme una representació concertant de LA TABERNERA DEL PUERTO, amb Maria Monells, Pepita Bellosta, Joan Segarra, Agustí Pallejà i altres, que va tenir una formidable acollida pel públic.

 

27/02/1972 – CÍRCOL CATÒLIC. Nova participació de la Secció Dramàtica del Círcol al VII Concurso de Elencos Teatrales de la O.S. Educación y Descanso amb la representació d’ EDIPO EN HIROSHIMA de Luigi Candini, en versió espanyola de A. Lozano Borroy i direcció d’Albert Trifol.

 

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

FA CINQUANTA ANYS…

Badalona, 21 de gener de 2021

FA CINQUANTA ANYS…

Aquesta va ser l’oferta per els badalonins, el mes de gener de 1972

 01/01/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Concert de temes nadalencs a càrrec de totes les corals de l’ ORFEÓ BADALONÍ, i la coral infantil amb direcció de Josep Maria Guillén.

02/01/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Nova representació de la sarsuela LA DEL MANOJO DE ROSAS, per l’Agrupació Lírica del Coro Marina, amb Marina Monell, Francesc Guirado, Montse Esteve, Maria Rosa Esteve i Pepita Bellosta, entre altres.

06/01/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Vetllada amb l’Esbart Badalona, representació a càrrec del grup juvenil de l’obra SESE EMPAR d’Agustí Collado.

08/01/1972 – MUSEU MUNICIPAL. Patrocinat per la Caixa d’Estalvis de Sabadell, concert a càrrec de la Coral Sant Jordi amb direcció d’ Oriol Martorell.

09/01/1972 – MUSEU MUNICIPAL. El quadre escènic de l’Orfeó Badaloní va representar l’obra DE MES VERDES EN MADUREN, amb direcció escènica de Josep Maria Balaguer.

16/01/1972 – MUSEU MUNICIPAL. El quadre escènic de l’Esbart de Museu que dirigia un jove Jaume Vives,  va representar l’obra de Joaquin Calvo Sotelo LA MURALLA.

29/01/1972 – CÍRCOL CATÒLIC. Amb motiu de la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, un grup de periodistes badalonins dirigits per Agustí Falcó, van representar UN EMBOLIC DE FAMILIA.

30/01/1972 – CINE VERBENA. Organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament va actuar la companyia Los Títeres de la Secció Femenina, que va representar FARSA INFANTIL DE LA CABEZA DEL DRAGÓN, de Ramón del Valle Inclán, amb direcció d’Alejandro Ulloa.

MUSEU MUNIIPAL. El quadre escènic de la Joventut del Museu, va representar  UN MORT SOBRE L’ASFALT, de Lorenzo Gàcia, amb direcció de Josefina Sabaté.

ORFEÓ BADALONÍ. L’elenc de l’entitat, en el local que ocupava del carrer Santa Teresa, va representar UNA HISTÒRIA QUALSEVOL, amb direcció de Joaquim Grífol.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

 

 

FA CINQUANTA ANYS

Badalona 29 de desembre de 2021

FA CINQUANTA ANYS…

Aquesta va ser l’oferta per els badalonins, el mes de desembre de 1971.

05/12/1971 – MUSEU MUNICIPAL. A la sala d’actes es va presentar el quadre escènic de l’Esbart Badalona, i per iniciar-se van representar PROHIBIDO SUICIDARSE EN PRIMAVERA d’ Alejandro Casona.

  ORFEÓ BADALONÍ. L’elenc de l’entitat va representar amb motiu de la commemoració del centenari del naixement d’Ignasi Iglesias, la seva obra LA LLAR APAGADA, de Ignasi Iglesias.

  CENTRE P. SANT JOSEP. El Grup Arlequí del Centre va representar el text de HISTORIES PARA SER CONTADAS d’ Oswaldo Dragún, amb direcció de Josep Viñallonga.

  CIRCOL CATÒLIC. Festival cultural organitzat per l’Esbart Albada  amb l’ intervenció del ballet de Maria Lluïsa Quintana, conjunt folk del Col·legi de Sant Andreu i el mateix Esbart Albada.

08/12/1971 – MUSEU MUNICIPAL. L’Agrupació Lírica del Coro Marina, va representar la sarsuela del mestre Sorozábal LA DEL MANOJO DE ROSAS, amb direcció de Joaquim Grífol i després va actuar el baríton Josep Comas, interpretant varies romances.

 11/12/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. Organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament, CONCIERTO DE CANTO, El Tango . Canción en Filarmonía, a càrrec de Jorge Morel, amb Miguel Bordetas (piano), Jorge Ceriotti (bandoneón) i José Cortés (violí).

 12/12/1971 – CENTRE P. SANT JOSEP. Commemoració del 7è ANIVERSARI del moviment de espectacles infantils,  FIRA D’INFANTS amb pastis per tots els assistents.

 19/12/1971 – GALAXIA CLUB. Tradicional homenatge als socis jubilats de la Soc. Coral La Badalonense, amb l’actuació de dúo Quino-Guitart, Antoni Codina, integrants de l’Agrupació Lírica i la Coral Mixta de l’entitat.

 25/12/1971 – CIRCOL CATÒLIC. En la clàssica representació de la nit de Nadal la dramàtica de l’entitat va representar  LA VIDA PRIVADA DE MAMA amb direcció d’ ALBERT TRÍFOL.

26/12/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. Representació dELS PASTORETS O L’ADVENIMENT DE L’INFANT JESÚS, de Josep Maria Folch i Torres, a càrrec de la Dramàtica, amb direcció d’un jove Jordi Casals i amb una nova parella de Lluquet i Rovelló formada per Joan Camps i Ramon Barbosa.

 ORFEÓ BADALONÍ. Tradicional Concert de Nadal, on van intervenir tots els cantaires de l’entitat.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer 

FA CINQUANTA ANTS…

Badalona, 22 de novembre de 2021

FA CINQUANTA ANYS…

Aquesta va ser l’oferta per els badalonins, el mes de novembrede 1971

01/11/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Nova presència de l’Agrupació Lírica del Cor de Marina al Museu representant LA DOLOROSA,

07/11/1971 – MUSEU MUNICIPAL. El quadre escènic de l’Orfeó Badaloní va portar el seu muntatge d’ELS ARBRETS MOREN DRETS d’Alejandro Casona a l’escenari del Museu.

14/11/1971 – SOC. L’OLIVA (Canyet). Inauguració de les reformes de la seu social amb un Concert a càrrec de l’ ORFEÓ BADALONÍ.

21/11/1971 – MUSEU MUNICIPAL. La Joventut del Museu va representar el seu nou quadre escènic amb l’obra LES DELICIES DE LA LLAR de Maurice Hennequin amb direcció de Josefina Sabaté i Josep Maria Fora.

24/11/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Concert amb motiu de la festivitat de Santa Cecilia amb la participació del baríton Francisco Chico que va interpretar varies composicions acompanyat al piano per Ana Maria Chico. 

28/11/1971 – ORFEÓ BADALONÍ. (CORO DE MARINA). Concert de Tardor amb motiu de la Festivitat de Santa Cecília, patrona dels cantaires, protagonitzat per la massa coral del’entitat.

   CENTRE P. SANT JOSEP. El divertiment per la gent menuda del Centre, Fira d’Infants, va presentar un nou espectacle amb el títol de MAGICS MOMENTS.

   ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Inici de les Festes del Cinquantenari , amb un concert on la massa coral de l’Orfeó, va actuar sota la direcció de Josep Maria Guillén.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

FA CINQUANTA ANYS – SEPT. OCT. 1971

Badalona, 22 d’octubre  de 2021

FA CINQUANTA ANYS…

Aquesta va ser l’oferta per els badalonins, el mes d’octubre  de 1971.

03/10/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. Amb motiu de la Festa patronal, l’Esbart Albada del Círcol, va celebrar una vetllada amb una audició de sardanes de concert i quatre danses del seu repertori i al migdia davant de la taula petitòria de la Creu Roja a la plaça de la Vila. també van interpretar varies danses.

MUSEU MUNICIPAL. Inauguració de la temporada amb l’actuació dels grups juvenils de l’entitat amb una primera part del grup juvenil de l’Esbart, a la segona elements del quadre escènic van escenificar UN LORO, UN MORO, UN MICO I UN SENYOR DE PUERTO RICO, de Mundet Alvarez.

09/10/1971 – MUSEU MUNICIPAL. El grup de teatre de l’Orfeó Badaloní va representar al saló d’actes l’obra de Josep Escobar ASSAIG GENERAL, amb direcció de Joaquim Grífol.

12/10/1971 – MUSEU MUNICIPAL. La sarsuela del mestre Serrano LOS CLAVELES, va ser representada per l’Agrupació Lírica del Cor de Marina, amb direcció coreogràfica d’ Anita Sánchez, musical de Maria Valls i escènica de Joaquim Grífol.

14/10/1971 – CENTRE P. SANT JOSEP. Fira d’Infants va iniciar la seva temporada amb l’espectacle que van titular CANTEM PERQUÉ TORNEM.

 

16/10/1971 – CIRCOL CATÒLIC. Amb motiu de les Festes Patronals del Círcol, la Dramàtica de l’entitat va representar LA HERIDA DEL TIEMPO de J.P. Prtiestley, amb direcció d’Albert Trífol.

17/10/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Brillant actuació de la Secció Juvenil de Museu , on van actuar el Trio Arturo, Joan-Enric e Isabel, el pianista Emilio Diaz. També es va representar l’obra de teatre, CÀRREC DE CONCIÈNCIA.  

 24/10/1971 – ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). El quadre escènic de l‘entitat va representar la comèdia d’Alejandro Casona, ELS ARBRES MOREN DRETS.

 30/10/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Amb motiu de l’ inauguració del curs a l’Escola de Música , es va celebrar un concert protagonitzat pel SEXTETO DE LA O.N.D. de Madrid.

El Círcol Catòlic va fer públic un acord on institueix uns Premis Anuals, entre els que figurava el “PREMIO BORRÁS en atención al enriquecimiento del patrimonio teatral que significó la aportación personal  del ilustre badalonés a la mejor representación teatral (considerada en su complejidad de elementos y teniendo en cuenta la obra representada) presentada durante el año en Badalona”.  

 31/10/1971 – CENTRE P. SANT JOSEP. Representació a càrrec del Grup Xaloc de Mataró de l’obra   BALADES DEL CANT I DE LA FAM, dins la promoció cultural de la Caixa d’Estalvis de Sabadell.

31/10 i 01/11/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. Un grup d’amics, partint d’una iniciativa d’en Jeroni Vives es va representar l’immortal obra DON JUAN TENORIO de José Zorrilla, que va ser dirigida per l`’Albert Trífol.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

 

 

FA CINQUANTA ANYS!

Badalona, 14 de setembre de 2021

FA CINQUANTA ANYS…

Aquesta va ser l’oferta per els badalonins, els mesos d’agost i setembre de 1971.

14/08/1971 – PLAZA DE LOS CAÍDOS (LA PLANA). Recital de Dansa Catalana amb l’Esbart Badalona del Museu  i posteriorment actuació dels Cors de Clavé de Badalona.

06/09/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. El Departament de Cultura de l’Ajuntament va organitzar un concert del Cor de Zagreb (Iugoslavia), JOZA VLAHOVICH, que era dirigit per Emil Cosetto.

19/09/1971 – SALA DEL CARME. Amb motiu del IV Aniversari de la fundació de la Joventut Carmelitana, va tenir lloc un festival infantil que va ser presentat per Josep Maria Pujol.

26/09/1971 – ASIL ROCA I PI. Festival Musical amb l’actuació de L’ESBART ALBADA, JOAN I JAUME I RAMON FONOLLÁ.

30/09/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. Festival de cançó catalana amb l’actuació de LORENZO TORRAS i el grup ELS PENCAS.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

FA CINQUANTA ANYS!

Badalona, 1 de maig de 2021

FA CINQUANTA ANYS…

Aquesta era l’oferta per els badalonins, el maig de 1971

01/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Representació a càrrec del quadre escènic del Casino de Badalona de la comèdia de Lluís Elias, BALA PERDUDA, sota la direcció de Santiago Vendrell.

   SALÓ DE L’EXPONENT. Concert per la Banda juvenil del Pare Mañanet i selecció de romances de sarsuela a càrrec de l’Agrupació Lírica del Cor de Marina.

 

02/05/1971 – CIRCOL CATÒLIC.  Festival de Dansa Catalana amb l’actuació de l’Esbart Albada del Círcol i de l’ Esbart Sant Jordi de l’Orfeó , acompanyat per la cobla La Principal de Badalona.

  TEATRE CINE NOU. Concert a càrrec de la BANDA BONANOVA.

  PLAÇA DE LA VILA. Actuació dels Coros y Danzas de la Secció Femenina i del Grup de Majorettes de Badalona.

  MUSEU MUNICIPAL. El mestre Espeita va presentar la seva tradicional CITA CON LAS ESTRELLAS, amb renombrats artistes de la Radio i de RTVE.

 08/05/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. L’elenc de l’entitat va representar EDIPO EN HIROSHIMA, de Luigi Candoni, amb direcció d’Albert Trífol.

  SALÓ DE L’EXPONENT. Gran final del III Concurs de Conjunts Musicals.

 09/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. La noticia diu així   “Don José R. Bona, Vicepresidente Nacional de Teatro, presentarà: Pequeño Teatro i Recordando a Amadeo Vives,”  Aixó es tot!

   SALÓ DE L’EXPONENT. Matinal amb l’actuació de FIRA D’INFANTS del  C. P. Sant Josep i la Tuna Juvenil de la Parròquia de Ntra. Sra. de Montserrat. A la tarda Festival de Dansa Catalana, amb la participació de l’Esbart de la Joventut Carmelitana, Esbart Badalona del Museu i l’Esbart de la Secció Femenina acompanyats per La Cobla Principal de Badalona.

  CIRCULO CATÒLICO. Celebració del I Aniversari de l’Esbart Albada, amb membres de la nova cançó, danses catalanes i el ballet clàssic de Maria Lluïsa Quintana.

 16/05/1971 – CORO MARINA. Una recent formada Agrupació Lírica del Coro Marina, va

escenificar LA DOLOROSA, la sarsuela del mestre Serrano, que en els seus principals personatges van ser interpretats per Pere Paulí, Joaquim Grifol i Ana Sánchez.

  MUSEU MUNICIPAL. El Grup de Teatre Gresol, va representar LOS BLANCOS DIENTES DEL PERRO d’Eduard Criado, amb direcció de José Maria Terry.

  20/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Joaquim Grífol va donar per acabada la temporada del grup escènic de l’Orfeó Badaloní, representant BENVINGUT MOSSEN VIDAL, donant fi a una temporada molt pròdiga en representacions.

23/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. La Joventut de Museu va presentar el show CAJA DE SORPRESAS, amb el cantant Albert, el trío Emilio, Ramón, Josep Maria, el  senyor Utesà i el senyor Riera.

 28/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament i l’Escola de Música i com a fi de curs, concert a càrrec de la soprano Maria del Carme Ducamp, acompanyada al piano per la concertista Enriqueta Garreta.

 29/05/1971 – ESCOLES SALESIANS. L’elenc juvenil dels Salesians va presentar EL CRIMEN AL ALCANCE DE LA CLASE MEDIA de Juanjo Alonso Millán, amb direcció de Ramón López.

 30/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Acte de simpatia a Ramon Beltran i nova sessió de Pinceladas Líricas amb direcció de Josep Comas amb un extraordinari programa, on varis cantants van interpretar com de costum fragments d’òpera i sarsuela.

  SALA DEL CARMEN – Els components de la Joventut Carmelitana, van representar HOMES I NO de Manuel de Pedrolo, amb direcció de Josep Mola.

 Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer.

FA CINQUANTA ANYS…

Badalona, 1 de maig de 2021

FA CINQUANTA ANYS…

Aquesta era l’oferta per els badalonins, el maig de 1971

01/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Representació a càrrec del quadre escènic del Casino de Badalona de la comèdia de Lluís Elias, BALA PERDUDA, sota la direcció de Santiago Vendrell.

   SALÓ DE L’EXPONENT. Concert per la Banda juvenil del Pare Mañanet i selecció de romances de sarsuela a càrrec de l’Agrupació Lírica del Cor de Marina.

 

02/05/1971 – CIRCOL CATÒLIC.  Festival de Dansa Catalana amb l’actuació de l’Esbart Albada del Círcol i de l’ Esbart Sant Jordi de l’Orfeó , acompanyat per la cobla La Principal de Badalona.

  TEATRE CINE NOU. Concert a càrrec de la BANDA BONANOVA.

  PLAÇA DE LA VILA. Actuació dels Coros y Danzas de la Secció Femenina i del Grup de Majorettes de Badalona.

  MUSEU MUNICIPAL. El mestre Espeita va presentar la seva tradicional CITA CON LAS ESTRELLAS, amb renombrats artistes de la Radio i de RTVE.

 08/05/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. L’elenc de l’entitat va representar EDIPO EN HIROSHIMA, de Luigi Candoni, amb direcció d’Albert Trífol.

  SALÓ DE L’EXPONENT. Gran final del III Concurs de Conjunts Musicals.

 09/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. La noticia diu així   “Don José R. Bona, Vicepresidente Nacional de Teatro, presentarà: Pequeño Teatro i Recordando a Amadeo Vives,”  Aixó es tot!

   SALÓ DE L’EXPONENT. Matinal amb l’actuació de FIRA D’INFANTS del  C. P. Sant Josep i la Tuna Juvenil de la Parròquia de Ntra. Sra. de Montserrat. A la tarda Festival de Dansa Catalana, amb la participació de l’Esbart de la Joventut Carmelitana, Esbart Badalona del Museu i l’Esbart de la Secció Femenina acompanyats per La Cobla Principal de Badalona.

  CIRCULO CATÒLICO. Celebració del I Aniversari de l’Esbart Albada, amb membres de la nova cançó, danses catalanes i el ballet clàssic de Maria Lluïsa Quintana.

 16/05/1971 – CORO MARINA. Una recent formada Agrupació Lírica del Coro Marina, va

escenificar LA DOLOROSA, la sarsuela del mestre Serrano, que en els seus principals personatges van ser interpretats per Pere Paulí, Joaquim Grifol i Ana Sánchez.

  MUSEU MUNICIPAL. El Grup de Teatre Gresol, va representar LOS BLANCOS DIENTES DEL PERRO d’Eduard Criado, amb direcció de José Maria Terry.

  20/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Joaquim Grífol va donar per acabada la temporada del grup escènic de l’Orfeó Badaloní, representant BENVINGUT MOSSEN VIDAL, donant fi a una temporada molt pròdiga en representacions.

23/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. La Joventut de Museu va presentar el show CAJA DE SORPRESAS, amb el cantant Albert, el trío Emilio, Ramón, Josep Maria, el  senyor Utesà i el senyor Riera.

 28/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament i l’Escola de Música i com a fi de curs, concert a càrrec de la soprano Maria del Carme Ducamp, acompanyada al piano per la concertista Enriqueta Garreta.

 29/05/1971 – ESCOLES SALESIANS. L’elenc juvenil dels Salesians va presentar EL CRIMEN AL ALCANCE DE LA CLASE MEDIA de Juanjo Alonso Millán, amb direcció de Ramón López.

 30/05/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Acte de simpatia a Ramon Beltran i nova sessió de Pinceladas Líricas amb direcció de Josep Comas amb un extraordinari programa, on varis cantants van interpretar com de costum fragments d’òpera i sarsuela.

  SALA DEL CARMEN – Els components de la Joventut Carmelitana, van representar HOMES I NO de Manuel de Pedrolo, amb direcció de Josep Mola.

 Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer.

 

FA CINQUANTA ANYS!

Badalona 14 d’abril de 2021

FA CINQUANTA ANYS!

Aquesta era l’oferta per els badalonins, l’abril de 1971.

02/04/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Pregó de Setmana Santa a càrrec de Santiago Udina Martorell i posteriorment concert de piano a càrrec de la concertista Josefina Gómez Toldrà.

03 i 4/04/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. Com a participació al Concurs de Teatre juvenil, organitzat per l’Obra Sindical de Educación y Descanso, la dramàtica del Circol, va representar EDIPO EN HIROSHIMA, amb direcció d’Albert Trífol.

04/04/1971 – ORFEÓ BADALONÍ (CORO DE MARINA).  Es va presentar la recent formada Agrupació Lírica Badalona, amb l’obra LA DEL MANOJO DE ROSAS del mestre Sorozábal, on amb els veterans Pere Paulí, Anita Sánchez, Joaquim Grifol i Joaquim Maymó, van debutar els Maria Rosa L.Esteve, Juan Segarra, Agustí Pallejá, Esteban Tortajada, etc.

  COOP. EL HOGAR (MORERA) El components de l’elenc que formaven la gent de Fira d’infants es va traslladar a la barriada de Morera, fent gaudir al públic infantil del seu espectacle.

07/04/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Després d’una llarga absència va tornar José Ramón Bona a presentar un suggestiu programa de cantants amb l’actuació de Maria Pilar Segura, Xavier Bali i l’actor i director d’escena Francisco Vals.

12/04/1971 – COOP.EL HOGAR (MORERA). El quadre escènic de l’ Orfeó Badaloní dirigit per Joaquim Grífol, va representar ELS MILIONS DE L’ONCLE de Carles Soldevila.

18/04/1971 – PLAÇA DE LA PLANA. Amb el patrocini de la Caixa de Sabadell va tenir lloc una exhibició de balls folklòrics a càrrec de l’Esbart Albada, del Círcol; l’Esbart Badalona, del Museu i l’Esbart de la Secció Femenina de Badalona.

  MUSEU MUNICIPAL. Concert de Primavera a càrrec de l’Orfeó Badaloní , amb el cor infantil Veus Alegres, amb direcció i acompanyament al piano d’Esther Martells.

  COOP. EL HOGAR (MORERA). Va tornar als escenaris el quadre escènic de l’entitat amb la representació de EL NIDO AJENO de Jacinto Benavente, amb direcció de Vicens Domènech.

21/04/1971 – ESGLÉSIA SANT JOSEP. Concert a càrrec de la CORAL SANT JORDI, amb direcció d’Oriol Martorell, organitzat per la Caixa d’Estalvis Laietana.

24/04/1971 – CASINO DE BADALONA. El Grup Gents va representar l’obra d’Alfonso Sastre CARGAMENTO DE SUEÑOS.

25/04/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Actuació per primera vegada a Badalona del TRIO CLARET – COLOM, format per Lluís Claret (violí), Gerard Claret (violoncel·lista) i Josep Maria Colom (pianista). Va presentar el  programa i els músics, el mestre Joan Pich Santasusana.

  CENTRE P. SANT JOSEP. De nou el grup de Fira d’Infants, va presentar un espectacle – divertiment amb el títol EL CASTELL DELS TRES PERILLS.

Recull de Jaume Arqué i Ferrer.