FA CINQUANTA ANYS… I CENT TAMBÉ

 De l’ 1 al 31 de desembre de 1967
 03/12/1967 – CENTRE P. SANT JOSEP. Es va dinamitzar l’activitat de l’elenc juvenil i amb Josep M. Balaguer com a director van representar BERLÍN, PLAZA ALTER, NÚM. 2, un text de Francesc Lorenzo Gàcia.
MUSEU MUNICIPAL. Nova representació escenificada d’una sarsuela i va ser LUISA FERNANDA, a càrrec de Lluisa Monguillot, Asunción Llenas, Rául García i Josep Comas. amb l’acompanyament de Maria Valls.
ORFEÓ BADALONÍ (C0R DE MARINA). Recital de cançons modernes i clàssiques a càrrec dels orfeonistes Esperança Asensi, Llàtzer Asensi, Rosa Estañol, Victòria Freixa, Pere Mayolas, Maria Monell i Agustí Pallejà, acompanyats al piano per Esther Martells.
07/12/1967 CINE VICTORIA. En sessions de tarda i nit, presentació de l’espectacle SERRAT 68, amb JOAN MANUEL SERRAT de figura estel·lar, acompanyat de Núria Feliu, Salvador Escamilla, Germanes Ros, Glòria i Ells, amb l’orquestra de Jesús Moreno.
08/12/1967 – JOVENTUT CARMELITANA. El grup de teatre de la Joventut, va representar LA CASA DE QUIRÓS.
09/12/1967 – MUSEU MUNICIPAL. Festival de cant, dedicat a la cançó napolitana i catalana a càrrec de Maria Pilar Segura, Jesús Salvadó i el cantant internacional Xavier Ball.
 10/12/1967 – ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Recital de la Nova Cançó, amb Jordi Martí, Joan Casas, Joan Amigó i Pau Riba, del Grup de Folk de Barcelona presentats per Josep Gual i Lloberes.
  COL·LEGI CHAMPAGNAT. Nova representació a càrrec del quadre escènic de la A.A. Maristes, amb l’obra LA CUERDA de Patrick Hamilton.
17/12/1967.-CENTRE P. SANT JOSEP. Nova edició de Fira d’Infants, que seguint els moviments anteriors al seu nom, va celebrar el TERCER ANIVERSARI.
  MUSEU MUNICIPAL. Vetllada amb dues tres parts. La primera va ser un recital de poemes de Francesc Boada, recitats pel seu fill Antoni Boada i la segona va ser un acte de concert a càrrec del quartet vocal ORPHEUS.
  ORFEÓ BADALONÍ. El quadre escènic de l’entitat va representar LA CLAU de Noël Clarasó i amb direcció de Joaquim Grífol.
 24/12/1967 – ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). CONCERT DE NADALES, amb Victòria Freixa, Agustí Pallejà i Maria Monells com a solistes i amb direcció de Josep Maria Guillén.
 25/12/1967.-CENTRE P. SANT JOSEP. Aquest Nadal, es va homenatjar a Salvador Alsina, un home que des de la seva creació va dedicar els seus esforços al manteniment de l’entitat i aquells dies exercia de luminotècnic de l’escenari. Per aquest acte el quadre escènic, va representar CENA DE NAVIDAD, de José López Rubio, amb direcció de Josep Viñallonga.
26/12/1967.-CENTRE P. SANT JOSEP. Pastorets al Centre i com sempre, va ser l’elenc del Centre P. de Santa Eulàlia de Vilapiscina que va representar ELS PASTORETS o L’ADVENIMENT DE L’INFANT JESÚS.
 26 I 31/12/1967 – CÍRCOL CATÒLIC. També al Círcol es van representar el mateixos PASTORETS, però en aquest cas era la dramàtica de l’entitat, l’elenc que els va representar.
  SALA DEL CARME. Un altre escenari on es va representar ELS PASTORETS, protagonitzats pels membres de la Joventut Carmelitana.

 … I CENT TAMBÉ

 Núm 834  –  8 desembre 1917
CENTRE BADALONI
—Aquest Centre es proposa celebrar les festes d’avui i demá, amb tota esplendidesa, celebrant avui a la tarda una funció teatral a cárrec de la Companyia Terradas-Casas, posant en escena el drama en tres actes Tristos Amors.   Per a la nit i demá a la tarda están anunciats Iluits balls de Societat a cárrec del aplaudit octet Hesperia.
La Sala estará profusament adornada.
Núm. 836 – 22 desembre 1917
L’ORFEÓ CATALÁ.
—La primera entitat choral de Catalunya prepara set grans concerts en el seu local, el sumptuós Palau de la Música Catalana. Se celebrarán els dies 26 actual, 1,6, 15, 20, 27 de Gener i 5 de Febrer vinents, prenent-hi part. importants elements musicals, entre els quals s’hi compte les renomenades cobles La Principal de Parelada i la de la Bisbal.
 Curiós
DENUNCIA.— Per vendre excés d’entrades, la Comandáncia Municipal ha denunciat a l’Alcaldia a l’empresa del Cine Zorrilla d’aquesta ciutat.
Núm. 837 – 29 desembre 1917
D’UN ACTE BENEFIC.
— En Joaquim Selva ens ha enviat el següent detall pera sa publicació:
Sala Picarol.—Funció a benefici de la «Casa Ampar» cel’lebrada el dia 3 Juliol de 1917 amb les obras «La Santa» «El cor t’enganya» i “El pa i la política”.
  Recaudat en taquilla, 328,30 ptes.-  Donatius de personalitats, 570,20 ptes.- Suma total: 898,50 ptes.
  Líquit per la Casa Ampar, 17,75 ptes.
Badalona, desembre de 1917 .- L’administrador, Joaquim Selva.
 Nota.- Estàn a disposició tots els comprobants, per si  els senyors assistents tenen a bé examinar-los.
Aquestes són les úniques notícies relacionades amb el món escènic publicades a Gent Nova, probablement n’hi va haver d’altres, però la política era més important en aquesta revista.
 Recopilat de Gent Nova, per Jaume Arqué i Ferrer