Badalona, 6 de març de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Cap de setmana amb poca cosa per oferir, però amb dos espectacles de força qualitat com són el ballet creat per Antonio Ruiz, amb dues primeres figures de la música, i el ballet i la representació d’una obra en el que és elogiada per tothom que en parla.

Els nois i noies de 2n d’ESO de l’Escola Betúlia de Badalona ocuparan tot el cap de setmana l’escenari del teatre del Círcol amb l’espectacle DE 3 EN 3!. Els horaris seran els següents: divendres 9, a les nou del vespre; dissabte 10, a les vuit del vespre i diumenge 11, a les sis de la tarda. De 3 en 3! és tracte d’un projecte teatral al voltant d’una selecció de gags humorístics de la companyia teatral El Tricicle, als quals retem un més que merescut homenatge.
Els alumnes del Betúlia, diuen que: “parlar de Tricicle és parlar de transformar una anècdota en un gag hilarant gràcies a la força de l’expressió corporal i el gest. I ja que tot va de trios, en aquest particular espectacle també trobareu alguns gags i cançons de La Trinca que lliguen amb la fervent actualitat política i social del país.

Divendres 9 de març de 2018, a les nou del vespre, el coreògraf Antonio Ruiz presentarà DOUBLE BACH, un projecte de col·laboració entre el músic Pablo Martin Caminero i l’aclamada ballarina Tamako Okayama. Double Bach, sorgeix de l’original idea d’adaptar al contrabaix les suites per a violoncel núm. 1 i núm. 2 de Johan Sebastian Bach, acoblant tant la tonalitat com la tècnica pizzicato en lloc d’utilitzar l’arc. Tamako Okayama , va iniciar, la seva trajectòria a l’ Uchiyama Ballet i va continuar a l’Academie Princess Grace, a l’Stuttgarter Ballet, al Deutsche Ballet i, en 1999 va entrar a formar part de la Companyia Nacional de Dansa, en la que balla en diferents ocasions amb Nacho Duato, a partir de 2014 es converteix en freelancer.  Pablo Martin Caminero, va nèixer a Vitòria i aconsegui el títol de contrabaix clàssic a l’Escola Superior de Viena. Posteriorment va col·laborar amb destacades orquestres i músics de diferents signes musicals. El 2016 va estrenar Double Bach al Festival Clàssic d’Almagro 2016.

El teló del Teatre Zorrilla s’alçarà diumenge 11, a les set de la tarda, per oferir la nova comèdia negra de Jordi Casanovas, LA BROMA FINAL, que té tots els ingredients per convertir-se en un nou clàssic de l’escena contemporània, en la qual veurem que fa vint anys, dos amics feien bromes telefòniques en un programa de ràdio a la facultat de periodisme mentre intentaven lligar-se la mateixa noia. Però, quins són els límits de l’humor? De què no es pot fer mai broma? De qui no es pot riure mai?

Temps després, aquests personatges es retrobaran i viuran una vetllada farcida de dramàtics successos… I és que quan una broma surt malament, de vegades l’humor pot ser molt tràgic…

Els encarregats per fer arribar aquesta problemàtica al públic son, Anna Sahún, Ernest Villegas i Òscar Muñoz.

Acabada la representació se celebrarà un col-lo qui amb el director de l’obra, Marc Angelet.

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer