Badalona 1 de novembre de 2018

 FA CINQUANTA ANYS

 De l’1 al novembre  al 30 de novembre de 1968

 03/11/1968- Debut d’un nou grup juvenil del Círcol dirigit per Albert Trífol, que va representar EL CARROUSEL de Victor Ruiz Iriarte.

  MUSEU  MUNICIPAL. Aquell diumenge, al mati,  es va presentar la nova secció del Museu que era l’Esbart Badalona del Museu Municipal i a la tarda va tenir lloc una extraordinària ballada.

 10/11/1968.- .-CENTRE P. SANT JOSEP. El grup Arlequí va tornar a l’escenari amb el text de Juan German Schroeder LA VERGONZOSA TERNURA, dirigida per Josep Viñallonga.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). L’elenc de l’entitat va representar REI I SENYOR, un text de Pous i Pagés, un clàssic del teatre català, amb direcció de Joaquim Grífol.

 17/11/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. Albert Trifol va iniciar el seu treball amb el grup juvenil amb molta empenta i tot seguit van representar LA NÚVIA PORTAVA CUA de Lluís Coquard.

  CENTRE P. SANT JOSEP. El moviment infantil de la Fira d’Infants va tornar a engrescar la mainada amb l’espectacle que van titular com a NOVA TROBALLA. En aquesta ocasió es va presentar el grup de Les Barrufetes, unes animadores que van triomfar des d’aquell dia.

  MUSEU MUNICIPAL. Festival dedicat a la Rondalla de Badalona per la seva actuació al Concurs Nacional, amb l’actuació de diferents cantants i de la mateixa Rondalla.

24/11/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. Amb direcció de Mario Ruiz, la dramàtica del Círcol va representar VENGAN CORRIENDO QUE LES TENGO UN MUERTO de Jack Poppelewill.

  MUSEU MUNICIPAL. Matinal al Museu amb un Concert dedicat als alumnes de l’Escola Municipal de Música amb motiu de la festa de Santa Cecilia, a càrrec  de la pianista  Maria del C. Poch Alfonso i el clarinetista Juli Pañella.

   A la tarda, Festival Cultural amb l’ intervenció de l’il·lusionista Maxvell, la pianista Rosa Duñó, la cantant Pura Argelich, el Centre Juvenil Bufalà i el ballet de l’escola de Consol Villaubi.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Nova aparició del grup Piccolo del Centre amb la representació de LOS AÑOS JOVENES de J. Andrè, amb direcció de Josep Maria Pujol.

Jaume Arqué i Ferrer

 Fonts d’informació: Revista de Badalona, Eco Badalonés, La Voz de Badalona i  particulars.