Badalona, 13 de novembre de 2018
ON PODEM ANAR?
Això és el que us oferim…
Com ja fa dies, la música domina el món de l’espectacle que s’ofereix a Badalona i aquest cap de setmana començarà amb un concert amb un clar segell badaloní, a més d’un concert de música clàssica amb una cantata de Bach; això és el més destacable, junt amb la presència d’Alberto San Juan i el Teatro de Barrio, amb una interessant obra sobre el moviment obrer del segle passat.
Martí Serra, un dels saxofonistes més coneguts del món del jazz; Àlex Tobias, reconegut com un dels percussionistes més bons de l’Estat, i Guillem Aguilar,  un bateria molt cobejat, són la base rítmica per excel·lència a la World Músic d’aquest país, juntament amb Xavi Lozano, un virtuós de qualsevol instrument d’aire, sigui quin sigui el material, la forma o el nombre de forats. Aquests quatre germans musicals, que fa vint-i-cinc anys que toquen junts, es tornaran a trobar divendres 16 de novembre, a les 21 hores, al Teatre Principal. El repertori que oferiran consistirà en composicions originals dels diferents membres del grup, més algunes versions molt especials.
El Conservatori Professional de Música de Badalona, dissabte 17 de novembre de 2018, a un quart de nou del vespre, a l’Església dels Pares Carmelites de Badalona, tornarà a oferir una de les seves cantates solidàries, una cantata de Johan Sebastian Bach, la CANTATA BWV 130 (Senyor Déu, tots et lloem). La interpretació anirà a càrrec del DEXCor de Veus Blanques i el Conjunt Instrumental del Conservatori de Badalona, amb Laia Besalduch i Joan Orpella, violins; Victor Mateo; viola; Paula Blázquez, violoncel; Jaume Fàbregas, Victòria Acosta i Giuseppe di Natale, trompetes; Duna Vilanova, flauta travessera; Montserrat López, Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès; Josep Borràs, fagot; Helena Algueró, timbales, i Àngel Villagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Vincent de Soomer, baix. Tots ells estaran dirigits per Jordi Montoliu.
Els beneficis d’aquesta cantata es destinaran als projectes d’ajuda als més necessitats que porta a terme la Comunitat Carmelitana de Badalona.
El Círcol torna a l’escenari de la Societat Coral La Badalonense, dissabte 17 de novembre a les vuit del vespre. Torna un dels grans èxits de la temporada passada: Ex, todos tenemos uno. La Jove Companyia Plató de Cinema és la primera companyia resident al Círcol, i que s’hi instal·la, que durant tres setmanes ens representarà aquesta funció. L’obra és una adaptació de la pel·lícula italiana Ex, de Fausto Brizzi, en la qual trobarem un conjunt d’històries d’amor trencades per decisió pròpia, per error o per una jugada del destí.
Dissabte 17 d’octubre, a les nou del vespre al Teatre Principal, Teatro del Barrio, de la mà d’Alberto San Juan torna amb la seva nova producció Mundo Obrero, per seguir revisant la història d’Espanya del darrer segle. Un cop fet el repàs a la monarquia amb l’espectacle El rey, i al poder econòmic, amb Masacre, ara li toca el torn a la reivindicació del moviment obrer.
Alberto San Juan sap utilitzar el teatre per presentar, sempre amb una mirada mordaç, crítica i agitadora, els esdeveniments històrics que ens han dut on som, en companyia de Marta Calvo, Luís Bermejo i Pilar Gómez.
“Els nostres avis, pares, nosaltres mateixos. Buscant una caseta, un tros de terra, un tros de pa, una inversió milionària, poder dormir al ficar-nos al llit, exhausts. I tot en un format de comèdia musical… Els nostres riures seran bales que en encertar no maten, donen vida.” Alberto San Juan. Text i direcció: Alberto San Juan.
La cantant, pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert s’ha convertit en els darrers anys en el referent infantil musical per excel·lència. Les seves cançons es reprodueixen diàriament a les escoles i a les cases, on nens i nenes les canten i en gaudeixen. En aquesta ocasió, Dàmaris Gelabert estarà acompanyada a l’escenari de músics i coristes. L’experiència d’aquest concert ens dona l’oportunitat de viure els efectes positius de cantar junts: ens fa feliços, ens ajuda a aprendre, a créixer, ens uneix, ens fa viure emocions i, sobretot, suposa un moment únic per reforçar els vincles afectius. L’espectacle tindrà lloc al Teatre Zorrilla, diumenge 18, a les sis de la tarda.
Diuen que un instant abans de morir veus la pel·lícula de la teva pròpia vida, però en Santi Rodríguez ha vist una obra de teatre; tot un espectacle sobre la seva vida, sobre la seva manera d’escapolir-se de la mort i el seu jurament de gaudir d’aquesta segona oportunitat que li ha caigut del cel.
Un home madur amb una vida familiar estable pateix un infart que el duu a les portes de la mort. Allà repassa la seva vida i rep una revelació divina: ha de tornar d’aquest viatge per complir totes les coses pendents que ha estat a punt de deixar sense fer. Un monòleg que interpretarà Santi Rodríguez,  diumenge 18, al Teatre Blas Infante, a les set de la tarda.
DiIlluns 19, a les vuit del vespre, nova sessió de jazz al Centre C. Dalt de la Vila, dins el cicle Per fi és dilluns!, amb un concert protagonitzat pel Conjunt Elemental & Combo Pro 3. Ambdós conjunts estan formats per joves talents de la nostra ciutat.
AMICS DEL TEATRE ZORRILLA
Jaume Arqué i Ferrer