• Badalona, 20 de novembre de 2018

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Bona obra de teatre comercial al Zorrilla, vetllada molt interessant a l’església de Sant Josep, l’esperat concert anual de la Banda Simfònica, tres concerts variats i teatre amateur,  amb la particularitat que no s’estableixen coincidències entre els actes. Això ens agradaria cada setmana.

  LA RESPOSTA és la versió catalana d’una obra original de Brian Friel que podrem ver divendres 23, a les nou del vespre al Teatre Zorrilla, sota la direcció de Sílvia Munt. Tom és un novel·lista d’èxit casat feliçment amb Daisy. La parella necessita més ingressos econòmics per cuidar la seva filla discapacitada així que Tom està disposat a vendre uns articles universitaris a un agent literari anomenat David Knight. La visita de Knight no serà tan plàcida com ells esperen, ja que a canvi de la venda els demana una contraprestació massa alta. La presència dels pares de Daisy i d’uns amics de la parella, més acomodats que ells, complicaran encara més la trama. En el repartiment, hi ha els noms d’Emma Vilarasau, David Selvas, Àlex Casanovas, Àngels Gonyalons, Carme Fortuny, Ferran Rañé i Eduard Buch.

  Dissabte 24, a les sis de la tarda, a l’església parroquial de Sant Josep i dins el cicle d’actes per commemorar els 150 anys de la creació de la parròquia, tindrà lloc la presentació d’un espectacle amb el títol RECORDANT…, en què antics membres de la Secció Dramàtica del Centre Parroquial llegiran un text confeccionat per Carles Armengol, amb fragments de diferents obres de teatre representades al Centre. Entre els títols que seran interpretats hi ha Hamlet, El gran teatro del mundo, La vida es sueño, Entre aigua i anís, Medea i La zapatera prodigiosa. Les actrius i actors seran Felicitat Comas, Rosa Homs, Maria Rosa Soldevila, Jaume Arqué, Josep Maria Balaguer, Salvador Prat, Francesc Casellas i Joan Carles Sust.

  Torna a ser novembre i això vol dir que arriba santa Cecília, patrona dels músics.Com ja és costum, la Banda Simfònica de Badalona, creada el 9 d’abril del 2000, arriba amb l’energia carregada després de l’apoteòsic concert de final de curs al Palau de la Música Catalana.
  Enguany, el mestre Manel Barea ens presenta un seguit d’obres que faran que dissabte 24 de novembre a les nou del vespre al Teatre Zorrilla, l’espectador viatgi a través dels diferents paisatges sonors que s’aniran musicant al llarg de la vetllada.

  Dissabte 24, a dos quarts de vuit del vespre, i diumenge 25, a les sis de la tarda, l’Espai Te-Creativa, del carrer de la Mercè 30-32, el conjunt vocal badaloní Game of Tones bcn presentarà el seu espectacle VIDAGame of Tones bcn. És un sextet vocal a cappella amb un repertori musical divers i deliberadament intemporal, que ofereix noves versions amb cuidades harmonies de jazz, improvisacions en scat i adaptacions d’emblemàtics hits pop rock, gòspel i músiques del món.

  SONAT3S és el concert que el Dúo Korczak oferirà el diumenge 25 de novembre, a dos quarts d’una del migdia, dins del Cicle Concert Vermut. On????
  Dúo Korczak
   és el duet musical format per la violinista Lia Manchón i el pianista Daniel Vidal. Va sorgir el setembre del 2017 del cor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota la supervisió del pianista Pierre Réach i del professor Kennedy Moretti. El seu concert, SONAT3S, consta d’un programa format per sonates de Bach, Mozart i Beethoven.

  Delit Teatre és una companyia de teatre amateur lligada estretament a l’Institut Torre Roja de Viladecans, on va néixer a finals dels vuitanta per iniciativa de la professora de llengua catalana i actual directora de la companyia, Montserrat Tomeu, comptant amb l’actuació d’alumnes de tots nivells educatius. Delit Teatre representarà NORA, adaptació lliure l’obra Casa de nines, de Henrik Ibsen, convertida en un monòleg interpretat per Alba Herrojodiumenge 25, a les set de la tarda a l‘Espai Tolrà de l‘Orfeó Badaloní. La vetllada inclou també un fragment de la narrativa breu Cartes impertinents de dona a dona de Maria Aurèlia Capmany.

  Dilluns 26, a les vuit del vespre, una altra jam session al Centre Cívic Dalt la Vila, dins el cicle PER FI ÉS DILLUNS!, amb coordinació de Martí Serra. Cal dir que aquestes vetllades de jam session estan obertes a tothom.

  Jaume Arqué i Ferrer

  Amics del Teatre Zorrilla