Badalona, 27 de novembre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Probablement el fet més destacat d’aquest cap de setmana és que el Círcol reobre la seva sala, torna la coral i hi haurà teatre i un concert interessant. Nova representació dins el cicle de Badalona a escena, teatre infantil i amateur, i fins i tot festival de gloses. Bona programació.

Nova edició, la cinquena, del Festival de Glosa de la Unió de Corals de la Gent Gran, trobada per gaudir d’un festival de música improvisada: garrotins, jotes i corrandes, que tindrà lloc el divendres 30 de novembre, a les sis de la tarda al Teatre Blas Infante.

La família de Rhum & Cia ha cuinat el seu tercer espectacle, amb el qual tancarà aquesta trilogia clownesca que va començar amb Rhum i ha seguit amb Rhümia. RHUMANS, que podrem veure dissabte 1 de desembre, a les nou del vespre al Teatre Zorrilla, és una creació teatral que conserva els mateixos ingredients de les dues primeres produccions: humor, gamberrisme i grans dosis de tendresa i emoció. RHUMANS reivindica l’esplendor del pallasso en tota la seva expressió.
Aquesta companyia “inestable” de pallassos, dirigits en aquesta ocasió per Jordi Aspa, porta a escena una nova proposta embolcallada amb la màgia de la música d’aquests pallassos multi instrumentistes. Aneu-hi, segur que gaudireu.

Divendres 30 de novembre a dos quarts de deu, el Círcol recupera la seva sala-teatre, una vegada solucionada la problemàtica que presentava la teulada. Ho farà amb la Coral del Círcol i la Coral Art 9 de Granollers com a convidada i tornaran a pujar, tots junts, a l’escenari coincidint amb els actes de commemoració de Santa Cecília, Dia Internacional de la Música.

Parlant de la Coral del Círcol, la secció més recent de la casa, estrenada fa dos anys amb la intenció de promoure el cant amateur i no professional com a eina de diversió, entreteniment i esbarjo, creix any rere any i es consolida com una de les grans apostes de la casa. Per això, torna a pujar a l’escenari, sota la batuta de la directora Meritxell Bascompte. Els cantants de la Coral del Círcol tenen preparat un recital molt especial.

La companyia badalonina Utres Teatre estrenarà nova obra a l’escenari del Círcol, dissabte 1 de desembre, a les nou del vespre, amb l’adaptació lliure de Joana Hermoso, també directora del grup, de la comèdia de Ramon Folch i Camarasa MANS ENLAIRE. Veurem com en una petita sucursal bancària es produeix un curiós atracament. Conflictes diversos es troben per acabar fent una amanida ben variada on res ni ningú són el que semblen. Ni de bon tros. Ramon Folch i Camarasa és un prolífic autor de narrativa i teatre de mitjan segle XX.

Teatre familiar diumenge 2 de desembre, a les dotze del migdia, al Teatre Blas Infante, amb la representació de SAFARI, per la companyia La Baldufa.
SAFARI conserva els dos protagonistes d’Embolic a la GranjaPinyot i Carabassó. Ara, aquests dos personatges ens expliquen el conflicte en què s’han vist immersos a la sabana, on s’han desplaçat després d’haver rebut la notícia que els advertia de la misteriosa desaparició del lleó. En la seva tasca d’investigació interpel·len la girafa, el mico, l’elefant, el cocodril … i en plena aventura, topen amb el lleó, capcot i meditabund, que no sap rugir. Amb la voluntat ferma de resoldre el cas i ajudar-lo, els intrèpids investigadors de La Baldufa tractaran d’esbrinar quins són els motius d’aquest tot.

De nou presència de Badalona a escena al Teatre Principal, diumenge 2 de desembre a les set del vespre, en què la companyia Món Animal, coneguda pel públic badaloní gràcies als seus darrers muntatges, amb els quals ens han fet reflexionar sobre temes tan actuals com l’explotació laboral, la corrupció política, els límits de l’ètica o la hipocresia, tornen a la càrrega amb l’obra LA CANTANT CALBA, d’Eugène Ionesco, dirigits per Míriam Puntí. Es tracta d’una peça representativa del gènere de l’absurd amb una crítica de la vida quotidiana en què els personatges són incapaços de comunicar-se entre ells mateixos; tot un clàssic per a qui vulgui rellegir-la, tota una joia per a qui vulgui descobrir-la.

Per segona temporada consecutiva el Círcol serà escenari del cicle Enjoy the silence, una iniciativa molt especial on s’estableix una connexió única i màgica entre l’artista i el públic.
Diumenge 2 de desembre, a dos quarts de vuit, torna aquest cicle de concerts  organitzat conjuntament amb l’Associació Last Exit, i ho fa amb un dels més importants: MIKEL ERENTXUN, un artista imprescindible per entendre el pop/rock espanyol dels anys 80/90 i ve al Círcol amb nou disc: El hombre sin sombra. Tal com diu ell, un disc que parla de l’amor i les seves conseqüències.

Dilluns 3 de desembre, a les vuit del vespre, nova jam session al Centre Cívic Dalt la Vila dins el cicle PER FI ÉS DILLUNS! Els participants d’aquest dilluns seran el Conjunt Pro 1 + Combo Superior 2, dos conjunts de l’Escola de Música; podreu gaudir dels joves talents de la nostra ciutat i del treball que estan fent a l’escola.

Jaume Arqué i Ferrer
Amics del Teatre Zorrilla