FA CINQUANTA ANYS…

1 de desembre de 2018

01/12/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. De nou una obra d’Alejandro Casona es representava a l’escenari del Círcol de la mà del quadre juvenil de l’entitat, va ser PROHIBIDO SUICIDARSE EN PRIMAVERA, amb direcció d’Albert Trifol.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Representació de Teatre Selecte Recordant a Guimerá i l’elenc de l’entitat va posar en escena MARIA ROSA, amb interpretació i direcció de Joaquim Grífol i Mercè Amigó.

08/12/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Organitzat per Josep Comas, va tenir lloc un recital d’òperes i sarsueles amb Antonia Duc, Maria Gibert, Silvia Tapias, Angel Romero, José Tur, Ramon Pastor, Jorge Torrijos i el mateix Josep Comas.  

5/12/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Concert a càrrec de Societat Coral La Rosa Artiguense, amb una primera part dedicada a la música de sarsuela i la segona a cançons de Badalona, originals de badalonins, inclòs l’Himne a Badalona, estrenat l’any 1895.

22/12/1968 – CENTRE P. SANT JOSEP. La gent organitzadora de la Fira d’Infants del Centre, va celebrar el seu quart aniversari amb cançons i joc amb el títol de FEM CAMI… i on també hi van participar un nou conjunt d’animadores infantils, amb el nom de Les barrufetes.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA) El grup de teatre de l’entitat va representar A MANS OBERTES, ULLS CLUCS, amb direcció de Joaquim Grífol.

  MUSEU MUNICIPAL. Amb motiu d’una conferència sobre el frares de la murtra, hi va haver un fi de festa amb l’actuació del tenor Gaietà Renom i el Quartet Vocal Orpheus.

25/12/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. La nit del dia de Nadal, Albert Trifol, Agustì Falcó i Anna Maria Mauri, components de la dramàtica de l’entitat van representar LA VISITA QUE NO TOCÓ EL TIMBRE, de Joaquin Calvo Sotelo.

 26/12/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. Albert Trífol va ser l’encarregat de la representació d’ ELS PASTORETS de Josep Maria Folch i Torres, amb Josep Creus i Josep Maria Estévez, com a Lluquet i Rovelló.

  CENTRE P. SANT JOSEP. El grup Piccolo va organitzar la nit de Sant Esteva, un espectacle per la joventut, amb el títol de BLOCKBASTUR, on melodies famoses d’aquells temps van ser escenificades pels components del grup.

ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert Nadalenc a càrrec de la massa coral de l’ ORFEÓ

MUSEU MUNICIPAL. Recital de cant a càrrec de la soprano adscrita a la plantilla el Liceu, Francesca Callao, acompanyada pel mestre  Pere Vallibera.

29/12/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Concert de Nadal a càrrec de l’ Orfeó Badaloní , amb l’ intervenció dels solistes Victoria Feixa, Rosa Estañol, Agustí Palleja i la Coral Infantil, sota la direcció d’Esther Martells i Josep Maria Guillén.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Representació a càrrec de l’elenc del Centre P. de Santa Eulàlia de Vilapiscina d’ ELS PASTORETS de Folch i Torres.

Jaume Arqué i Ferrer

 

Fonts de informació: Revista de Badalona, Eco Badalonés, La Voz de Badalona i particulars.

Amb l’afany d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys,  és posi en contactes amb nosaltres al telèfon 627 249 859.