Badalona 11 de desembre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

De Bach fins a música contemporània d’una manera poc convencional, sense seguir els típics cànons establerts. La formació Windu planteja un nou concepte de concert en el qual aspectes com la il·luminació, la coreografia, el vestuari o l’escenografia tenen un protagonisme rellevant a Under Construction, aquest quartet de flautes de bec explora les possibilitats dels seus instruments i dels propis intèrprets. Més de 70 flautes de bec dalt de l’escenari i quatre músics que voregen l’excel·lència són els components d’aquest concert, sorprenent i irrepetible. Aquest espectacles es podrá veure el divendres 14 de desembres, a les nou del vespre al Teatre Zorrilla.

 

Com útima representació del cicle Badalona a escena, Màgic Empenta  representarà REBELDES CON GUANTES, diumenge 16 de desembre, a les set de la tarda, una adaptació del text REVOLTA DE BRUIXES, escrit per Benet i Jornet fa més de 40 anys, respectant, però, el tret essencial de l’obra. D’aquesta proposta, amb majoria d’actrius, en resulta una obra dinàmica que gira al voltant de l’important acte de rebel·lia que uneix aquest grup de dones de la neteja; la “bruixeria” d’aquestes abnegades treballadores consisteix a voler canviar les normes, i ja se sap que això sempre és perillós.

 

Dijous 13 desembre 2018, a dos quarts de vuit, l’Orfeó Badaloní organitza a l’Espai Marina, una nova audició d’una òpera a càrrec de Ferran Compte. Es tracta de L’ ITALIANA IN ALGERI, amb música de Giacomo Rossini i libreto d’Angelo Anelli, estrenada el 22 de maig de 1813, al teatre Benedetto de Venècia i ha Barcelona, el 29 d’agost de 1815, al Teatre Principal. Narra la història d’Isabel la, una italiana que va anar a Algèria per aconseguir la llibertat del seu estimat, Lindoro, esclau d’un home molt poderós del país. Grans àries, esplèndids concertants, espectacular final del 1r acte i… No et perdis aquesta especial audició carregada de pasta italiana, amb degustació inclosa a càrrec de Carles Balcells.

El dissabte 15 de desembre, a les nou del vespre, tindrà lloc l’especial concert Tots contra el Càncer, amb motiu de la celebració del 150è aniversari de l’Església de Sant Josep i dins dels actes que cada any l’Orfeó Badaloní organitza per recaptar fons per la FUNDACIÓ DE LA MARATÓ. Enguany, l’acte comptarà amb la participació del Cor de Projectes i l’Orquestra Baetulo de l’Orfeó Badaloní, el Cor Jove, el Cor Mixta i el Cor Infantil del Conservatori de Música de Badalona, la soprano Gisela Parodi i el baríton Juan Laboreria. La direcció anirà a càrrec d’Oscar Peñarroya.

Arriba el Nadal i ho fa al Círcol de la mà de l’obra més emblemàtica i representativa de l’entitat: ELS PASTORETS O L’ADVENIMENT DE L’INFANT JESÚS, de Josep Maria Folch i Torres. Aquest 2018 se celebra el 99è aniversari de les representacions d’aquest clàssic espectacle nadalenc, ara inclòs dintre de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya. Els Pastorets del Círcol és l’obra més important per l’entitat de gran reconeixement i seguiment. Una representació en què tothom s’involucra perquè sigui ja un clàssic ineludible a la nostra ciutat. Per aquest any s’han programat sis representacions i les dos primers se celebren diumenge 16 de desembre, la primera, de forma reduïda, a les dotze del migdia i la segona, a les sis de la tarda.

Per altra part i també a la cripta de la parròquia de Sant Josep, diumenge 16 de desembre, a les sis de la tarda, la Coral Betúlia i el Cor Jove de la Sagrada Família de Barcelona, oferiran el ja clàssic CONCERT DE NADAL que la coral badalonina acostuma a oferir anualment.

Dilluns 17 de desembre, a les vuit del vespre, nova i última sessió de jam session programada per aquest any al Centre Cívic Dalt la Vila, dins el cicle PER FI ÉS DILLUNS!, oberta a tothom que hi vulgui participar i que serà coordinada per Martí Serra.

 

Jaume Arqué i Ferrer