Badalona, 8 de gener de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

En plena ressaca de les festes de Nadal, les forces encara no estan a punt per portar als escenaris representacions de qualsevol dels gèneres; haurem d’esperar uns dies. Ara només música.

Per començar, en la primera xerrada d’aquest any tenim Ferran Compte, que ens parlarà d’una de les millors òperes del món, MADAMA BUTTERFLY, de Giacomo Puccini, amb llibret de Giacosa i Illiaca, basat en un conte de John Luther Long. L’acte tindrà lloc el dijous 10 de gener, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Marina de l’Orfeó Badaloní. La tragèdia japonesa de la Butterfly va ser estrenada a la Scala de Milà el 17 de febrer de 1904, i abans que fos estrenada a Barcelona, al teatre del Bosque, l’agost de 1907, Puccini en va fer cinc versions, perquè no li acabava d’agradar.

El dissabte 12 de gener, a les set de la tarda, arriba a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní el primer concert d’aquest 2019, interpretat per la formació musical ALOMA, un grup amb empremta pròpia i d’estil eclèctic que fusiona harmoniosament la música folk amb el jazz. El programa, inscrit dins del cicle Tardes en Viu, convida a escoltar versions de cantautors catalans amb l’acompanyament en viu de corda, vent i percussió, i amb el protagonisme de les veus femenines de les tres integrants d’ALOMA.

Jaume Arqué i Ferrer

Fonts d’informació: Revista de Badalona, Eco Badalonés, La Voz de Badalona i particulars.

Amb l’afany d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys, es posi en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 627 249 859.