Badalona 22 de gener de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Setmana completa amb l’inici de temporada dels teatres públics de la nostra ciutat. N’hi ha per a tots els gustos.

Torna “Per fi és dilluns. Concerts a l’EMMB!” amb la pretensió dels seus inicis de crear un espai de concerts de petit format i donar a conèixer el talent dels alumnes i el professorat de l’Escola de Música Moderna de Badalona. Aquest dilluns 21 de gener a les vuit del vespre, al Centre Cívic Dalt la Vila; actuaran Bessel, amb. Laura Carreras (veu i baix), Juanjo Rico (percussió) i Xavi Oró (guitarra), que oferiran un concert de clàssics de la bossa nova.

Dissabte 26 de gener, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, el Conservatori Professional de Música de Badalona tornarà a oferir una de les cantates solidàries: la Cantata BWV 62, de Johann Sebastian Bach (Nun komm der Heiden Helland – Vine ara, Salvador dels gentils). La interpretació anirà a càrrec del Conservatori de Badalona, amb Carlota Novell i Joan Orpella, violins; Santi Burgos, viola; Paula Blázquez, violoncel; Francesc Castillo i Montse López, oboès; Josep Borràs, fagot, i Àngel Vilagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les d’Ingrid Ustrell, soprano; Neus Pi, contralt;Marçal Subiràs, tenor, i Jaume Rodas, baix. Tots ells estaran dirigits per Jordi Montoliu.

Apertura de temporada dels teatres públics badalonins, amb una representació que ja té les entrades exhaurides. Dissabte a les nou del vespre es representarà al Teatre Zorrilla un dels últims èxits de teatre musical de la Ciutat Comtal, la producció de Dagoll Dagom, MAREMAR, amb direcció de Joan Lluís Bozzo, i música i lletres inspirades en les cançons de Lluís Llach. Maremar és la història d’un pare, una mare i una filla que lluiten per retrobar-se Està basada en la història de Pèricles, un jove príncep que, fugint d’un dictador, recorre tota la Mediterrània.

Destaca la presència de la badalonina Elena Tarrats en el repartiment.

El diumenge 27, a les 12 h, Espai Tolrà i encabit dins del Cicle Concert Vermut -el primer d’aquest 2019-, l’Orfeó presenta ORPHEUS LIVE, un concert fresc, energètic i ampli en timbres on podrà escoltar-se temes de pop, rock & soul molt coneguts per a tot el públic a càrrec de joveníssims intèrprets, tots alumnes de cant de l’Orfeó i de la professora Aránzazu Garcia, que interpretaran versions d’artistes tan coneguts com Guns N’Roses, Aerosmith, Amy Winehouse, Brian Adams, Creedence Cleawater Revival, Roberta Flack, Leonard Cohen, Serrat, Pink, Aitana (OT ’17), Paramore, M Clan i Rosana, amb la participació de les cantants: Laura Paulí, Raquel Codina, Lourdes Del Amo, Sara Rico i Clàudia Abellán.

El diumenge 27, a les sis de la tarda, hi haurà teatre infantil al Teatre Zorrilla amb la representació de NÀUFRAGS, una obra en clau de clowns que viuen a la deriva a la recerca d’un lloc que els aculli. És un espectacle sobre la capacitat de l’ésser humà per tornar a sempre a començar. L’any 2016, després d’una residència als teatres municipals, la companyia badalonina La Industrial Teatrera va iniciar el seu periple amb aquest meravellós espectacle de carrer. Ara, després de moltes funcions per tot Europa, tornen a Badalona amb interpretació de Mamen Olías i Jaume Navarro i direcció d’Adrià Porti.

Torna el cicle musical Enjoy the Silence al Círcol, el diumenge dia 27 a dos quarts de vuit del vespre amb el grup ANIMAL. Sota aquest nom, s’hi amaga Gerard “Goku” Aledo, un jove nascut a Sant Quirze del Vallès que ha bregat als escenaris en diferents projectes musicals de fusió festiva i que va començar a destacar musicalment gràcies a una col·lecció de cançons acústiques que va gravar influenciat per molts estils de música, com el pop, el soul, el reggae, el mestissatge, la fusió. Ell mateix afirma: “Som una fusió de pop amb soul i volem ser un vincle amb la música americana. Podem fer créixer la sonoritat catalana, trobar el nostre so”.

El Museu de Badalona presentarà el dissabte 26 de gener a les vuit del vespre al Decumanus, amb motiu del 80è aniversari de la fi de la Guerra Civil (27 de gener de 1939), l’obra teatral TERRA HUMIDA, amb dramatúrgia i interpretació d’Albert López Vivancos, música de Pedro Pardo, producció de Projecte Ixthys Teatre i direcció d’Estanis Aboal. Es tracta d’un monòleg musical creat com a exercici de memòria històrica. A l’obra, un personatge anònim ens trasllada al temps de la Guerra Civil Espanyola, relata les seves vivències i reivindica la memòria d’aquells que van patir les represàlies d’un règim autoritari. Mostra com qualsevol, per qualsevol motiu, podia acabar al fons d’una fossa comuna. Situada en un lloc indeterminat, l’obra no vol ser una rigorosa lliçó d’història, sinó compartir el record d’una experiència terrible, conseqüència de la guerra, de la intolerància i el totalitarisme.

El dilluns 28 de gener a les vuit del vespre, en el cicle de concerts “Per fi és dilluns! Concerts a l’EMMB”, on hi haurà una painting Jam, amb Judith Temis, unajam session, coordinada per Martí Serra, amb la col.laboració de la pintora badalonina Judith Temis, que pintarà un quadre en directe. La jam serà al lloc habitual o sigui a l’ Escola de Música Moderna, al Centre Cívic Dalt la Vila.

Jaume Arqué i Ferrer Amics del Teatre Zorrilla

Amb l’objectiu d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, us agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys, es posési en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 627 249 859. Llegiu la nostra web escena.cat, on trobareu, articles interessants i crítiques d’obres estrenades a Barcelona i Madrid.