Badalona 5 de febrer de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el us oferim…

Setmana plena d’activitats  musicals, molt marcada pel primer acte públic del XIX Festival Internacional de Màgia – Memorial Li-Chang.

Per al dimarts 5 de febrer, a les set de la tarda, el Conservatori de Badalona ha organitzat al Museu de Badalona, el primer concert del Cicle de Concerts dels grups de cambra DeSTAKaTS del Conservatori.

Seguint les activitats del Conservatori i l’Escola de Música Moderna de Badalona, dimecres 6, a les vuit del vespre i al Centre Cívic Dalt de la Vila, tindrà lloc un concert xerrada i una classe magistral, a càrrec del famós guitarrista Toni Soler. 

Aquest dijous 7 de febrer, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Marina de l’Orfeó Badaloní, Ferran Compte ens parlarà no, d’una òpera, sinó de tres: les conegudes com La trilogia Tudor.
Es coneix com. La trilogia Tudor el grup de tres òperes compostes per Gaetano Donizetti que giren al voltant de la figura d’Isabel I d’Anglaterra; aquestes òperes són Anna Bolena, estrenada el 1830; Maria Stuarda, que ho va ser el 1835 i Roberto Devereux, l’any 1837.
L’argument de la trilogia s’extreu de la història anglesa, molt popular en aquella època gràcies a les novel·les del britànic Walter Scott repletes de reis i reines, castells, rivals i grans batalles.

El  dissabte 9 de febrer a dos quarts de set, a la parroquia de Santa Maria de Badalona i l’endemà diumenge 10 de febrer a les dotze al monestir de  Sant Jeroni de la Murtra, tindrà lloc un concert que porta per títol OPERA, amb obres de Purcell, Verdi, Saint Saens, Offenbach, Bizet, Delibes, Mozart, Gounod i Rossini, à càrrec del Dexcor del Conservatori de Badalona, les sopranos Glòria Lorente, Ingrid Ustrell, Vanessa Villanueva i Gisela Parodi, els tenor Marçal Subiràs, Luis Avendaño i direcció de Montserrat Pi. 

Dins del Cicle Tardes en Viu, l’Orfeó Badaloní oferirà a l’església dels Pares Carmelites, dissabte 9, a les vuit del vespre, un concert excelsus per a tots els amants de la clàssica: el GLÒRIA (RV 589) d’Antonio Vivaldi (1678-1741), interpretat per la formació vocal A TEMPO QUARTET i el grup instrumental barroc 3 NATIONS ENSEMBLE, que proposen una versió amb instruments barrocs i utilitzen criteris històrics interpretatius. La intenció és d’aproximar-nos a l’obra de Vivaldi d’una manera  més fidel a la sonoritat original de l’època. El concert el dirigirà el clavecinista i musicòleg Àngel Villagrasa.

Dissabte 9 de febrer, a dos quarts de nou del vespre, l’espai del decumanus del Museu Municipal, serà l’escenari d’un nou concert de gòspel, a càrrec del grup badaloní GÒSPEL SENTITS, amb Francesc Pagès al piano i direcció de Julià Monje. Cal tenir en compte que la recaptació anirà a favor de la Fundació Badalona contra el Càncer.

Primera sessió del Festival Internacional de Màgia – XIX Memorial Li-Chang, amb un inici en què s’oferirà l’espectacle Màgia i Humor, en el qual tenim la incògnita de veure com sumen una actriu còmica i un parell de mags al mateix escenari.
La gala més desenfrenada i gamberra del Festival, si les coses surten bé segur que serà un espectacle únic. Aquest any es compta amb l’actriu còmica Yolanda Ramos, que farà de mestra de cerimònies d’en Gerard Borrell, un showman al més pur estil de Las Vegas, on la comèdia, la sorpresa i l’engany van de la mà, i de Pere Rafart que, amb la seva màgia més propera, segur que no deixarà ningú indiferent.

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer

Amb l’objectiu d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, us agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys, es posés en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 627 249 859.

Llegiu la nostra web escena.cat, on trobareu, articles interessants i critiques d’obres estrenades a Barcelona i Madrid