Badalona 3 d’abril de 2019

FA CINQUANTA ANYS

De l’1 al 30 d’abril de 1969

06/04/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. La companyia encapçalada pel baríton Andreu Viñas va representar la sarsuela del mestre Jacinto Guerrero LOS GAVILANES.

  SALA DEL CARME. Segon festival infantil amb l’actuació de l’Esbart, grups de nens dirigits pel senyor Josep Sabaté, l’il·lusionista badaloní Maxwell i els pallassos Tomi i Pepi.

13/04/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Sessió de cant i il·lusionisme amb l’actuació del cantant Joaquim Solé acompanyat a la guitarra per Francisco Martí, Ignasi Santvicens, el mag Eladini i Florita Canovaca.

18/04/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Organitzat pel Departament  de Cultura de l’Ajuntament va tenir lloc un concert de la pianista portuguesa Angela Presutto da Gama, dedicat als alumnes de l’Escola de Música. 

20/04/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. La secció dramàtica de l’entitat va representar L’HOSTAL DE LA GLORIA de Josep Maria de Sagarra i aquesta vegada, segons els programes de mà, dirigida per Marius Ruiz.

  MUSEU MUNICIPAL. Concert amb fragments d’òpera i sarsuela amb l’ intervenció de Josefina Cubells, Josep Rius, Manuel Soro, Margarita Franzi, Elisa Pascual i Agustí Pallejà, acompanyats al piano per Maria Valls.

  CENTRE P. SANT JOSEP. El grup juvenil de l’entitat, que portava el títol de Grup Piccolo, va representar LOS DE LA MESA 10 (Historias para ser contadas), d’Oswaldo Dragún, amb direcció de Josep Maria Pujol.

El dia 25 d’abril de 1969 va morir a Montevideo a l’edat de vuitanta anys, la gran actriu Margarida Xirgu, nascuda a Molins de Rei, però anomenada filla adoptiva de Badalona, per la seva vinculació a la nostra ciutat.

27/04/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Seguia el seu camí el moviment de la Fira d’Infants del Centre  i en aquella ocasió van presentar l’espectacle LA POR NO FA POR.

  MUSEU MUNICIPAL. Recital poètic-musical a càrrec del Centre Juvenil de Bufalá.

  CÍRCOL CATÒLIC. Recital fòrum de cançó catalana que va tenir com protagonista a Enric Barbat i els joves badalonins Jaume i Josep Maria.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert de Primavera dedicat a la Verge de Montserrat, amb l’actuació de la massa coral, la coral infantil Veus Alegres i els solistes Victoria Freixa, Maria Rosa Estañol, Agustí Pallejà i Ramon Oliveras, amb direcció d‘Esther Martells i Josep Maria Guillén.

30/04/1969 – MUSEU MUNICIPAL. L’Orquestra de Cambra de Badalona va presentar l’actuació del famós TRIO DE PRAGA.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer