Badalona, 10 de març de 2025
ON PODEM ANAR?
Què podem veure…
En primer lloc, farem servir aquesta agenda per donar a conèixer als nostres associats i simpatitzants les guineuetes que la nostra associació ha cregut atorgar en la Nit de les Guineuetes, que tindrà lloc el dissabte 29, a les vuit de la tarda, al Teatre Zorrilla.
La Guineueta honorífica serà per al Grup Estrop.
Les altres guineutes seran atorgades a un dels fundadors de l’Escola de Música Moderna, Quique Soriano; a l’activitat que porta a cap l’associació Badalona Poètica; a Cesc Sánchez Córdoba, cap de sala del Teatre Zorrilla recentment jubilat; a Margarida Abras, directora del Museu de Badalona també jubilada; a Sergio García Rubio, badaloní primer ballarí del Ballet Nacional d’Espanya, retirat fa pocs dies; a un altre ballarí, Joan Boix Pons, director de l’Escola de Ballet Clàssic de Catalunya, i a Jordi Agelet, responsable de l’actual programació i funcionament del Teatre Zorrilla.
Dijous 13 a l’auditori del Conservatori, a les vuit del vespre, dins el cicle Ja és dijous!, presentació del nou grup de música vocal badaloní Baetulo Ensemble Vocal,format per set cantants solistes entre les quals hi ha Maria Guirado, professora del Conservatori. El punt de partida és The lark -música incidental composta per Leonard Bernstein per a l’obra de teatre homònima estrenada a Broadway l’any 1955-, que interpreten en versió concert amb un mínim suport del text teatral recitat. Completaran el programa una sèrie d’obres profanes de finals del segle XVII pensades també per a set veus. El grup está format per Gisela Parodi, soprano; Maria Guirado, mezzo-soprano; Irene Recolons, contralt; Martí Pàmies, contratenor; Ferran Passola, tenor; Oriol Quintana, baríton; Lluc Bonal, baix; Ferran Pisà, arxillaüt, i M. Carme Mateu, recitadora. Aleix Oliveras n’és el director.
Divendres 14 de març, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, esdeveniment no en va l’espectacle que es representarà, Don Ramón María del Valle Inclán (a través de Ramón Gómez de la Serna), un monòleg interpretat per Pedro Casablanc acompanyat al piano per Mario Molina i amb direcció de Xavier Alberti, que va ser un dels esdeveniments a Madridla passada temporada i que va aconseguir el Premi Godot, el Premi Talia i va ser finalista dels Premis Max. Diu la crítica que és“un espectacle on vibra el ressò d’una època impressionant, quan l’art i la vida es donaven la mà”.
Estem en plena quaresma i es nota en la proliferació de concerts de música clàssica que s’ofereixen. Aquest divendres 14 de març, a dos quarts de nou del vespre i organitzat per la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors a la capella de la Parròquia de Santa Maria, concert amb el títol Concert a la llum de les llànties, protagonitzat per Gisela Parodi, soprano; Nadia Ruseva, contralt, i Pere Mateu Xiberta, a l’orgue. Interpretaran l’Stabat Mater, de Giovanni Battista Pergolesi i una selecció del Messies de George Friedrich Haendel.
David Guapo torna a Badalona, al Teatre Blas Infante, dissabte 15 de març, a les vuit del vespre, amb el monòleg més aclamat de la seva carrera Que no nos frunjan la fiesta! Un espectacle d’humor per a tots els públics on aquest humorista multidisciplinari ens farà cargolar-nos de riure amb les seves divertides reflexions sobre la família, les relacions de parella, la tecnologia i altres coses que li passin pel cap. Combinant la música, la improvisació i l’humor, l’artista farà d’aquest monòleg un diàleg hilarant entre ell i nosaltres, el públic.
Que vingui a veure l’espectacle acompanyarà la Hip i la Hop, dos personatges inseparables, dins l’univers de la música en un viatge participatiu de descoberta, un espectacle a càrrec del Brodas Bros. El beatboxing, el DJing, l’scratch, el breakdancing i el grafit, aspectes fonamentals de la cultura hip-hop, passejaran pel Zorrilla, diumenge 16, a les sis de la tarda. L’escenari s’omplirà de colors i transformarà l’espai en dos gegants plats de punxar on les dues protagonistes ballaran un espectacular Petit break, una barreja de clàssics acompanyades, també, d’en Beat i la Break.
El cicle Per fi és dilluns! presenta a les vuit de la tarda, a la sala/auditori de l’Escola de Música, l’actuació del Memi Sillah Group, format per: Iñaki Rodríguez (bateria), Álvaro Taboada (contrabaix), Eduard Fernández (piano), Pol Prats (saxo tenor) i Memi Sillah (veu i trompeta). Presentaran el projecte personal de l’artista formada a l’EMMB que vol acostar la música jamaicana amb el jazz. El grup està format per cinc músics que utilitzen els ritmes caribenys i les hormones del jazz per fer-ne una mescla dolça i sofisticada.
AMICS DEL TEATRE ZORRILLA
Jaume Arqué i Ferrer
Comentaris recents