Badalona, 25 de març de 2025
ON PODEM ANAR?
Què podem veure aquesta setmana
Per fi és dilluns!, ofereix el dia 24, a les vuit del vespre, a la sala/auditori de l’Escola de Música l’actuació del quartet Trèvol. Entre la música d’arrel i altres gèneres com el pop, Trèvol compon les seves cançons. Lletres enfadades i desenfadades que narren els seus ideals. Folk d’extraradi. Actualment presenten el seu primer treball discogràfic: Qui omple un estadi no és pas un graller. Formen Trèvol: Laia Glück, gralla i veu; Bernat Garcés, teclats i veu; Léonie Martet, flabiol i tamborí i veu, i Martí Fleta, bateria i veu, actualment alumne de l’EMMB i bateria de la seva big band.
Dijous 27 de març, a les vuit del vespre, a la sala/auditori del Conservatori i dintre del cicle Per fi és dijous!, els emergents d’aquesta edició són tres estudiants Mireia Pladevall, Marta Infante i Arnau Guerrero, pianistes destacats de piano de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Faran un programa molt variat de Schumann, Ravel i Mussorgski i d’aquest darrer escoltarem alguns fragments de Quadres d’una exposició en la versió original per a piano sol.
Divendres 28 de març a dos quarts de nou del vespre, a la capella dels Dolors de l’església de Santa Maria tindrà lloc la representació del Retaule i misteri de santa Maria vestida de dol. Un acte cultural i etnogràfic, basat en un acte sagramental contemporani que incorpora la tradicional cerimònia amb què des del segle XVII es vesteix la Mare de Déu dels Dolors.
El grup Nucli Teatre repetirà dissabte 29 de març a les vuit del vespre, a la sala/teatre del Cor de Marina la representació del text original de Dario Fo No hi ha lladre que per bé no vingui, amb direcció d’Olga Galvany. Una comèdia d’embolics, que comença quan un lladre entra a robar en una casa.
La XXVI edició de la Nit de les Guineuetes serà dissabte 29, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla. A més de l’entrega de guardons hi haurà l’actuació de l’Escola de Dansa Moviment-2 i una exhibició del grup de dansa gimnàstica Club Fit-Kid Badalona.
La Guineueta honorífica serà entregada al Grup Estrop i les altres seran atorgades a un dels fundadors i professor de l’Escola de Música Moderna, Quique Soriano; a l’Associació Badalona Poètica, per l’activitat que porta a terme; a Cesc Sánchez Córdoba, treballador de l’Ajuntament i cap de sala del Teatre Zorrilla, recentment jubilat; a Margarida Abras, directora del Museu de Badalona també jubilada; a Sergio García Rubio, badaloní primer ballarí del Ballet Nacional d’Espanya, retirat fa pocs dies; a un altre ballarí, Joan Boix Pons, actual director de l’Escola de Ballet Clàssic de Catalunya, i a Jordi Agelet, responsable de l’actual programació i funcionament del Teatre Zorrilla.
Pel que fa a la nostra Associació, necessitats de la programació han provocat que la pròxima lectura dramatitzada sigui el dia 4 d’abril, a dos quarts de set del vespre, a l’Espai Betúlia, vetllada en la qual es llegirà el text de Losep Ma. Terixell, Elena Jordi i nena Reigianni Tardor del 45, a càrrec d’Anna Calatayud i Gisela de Miguel, amb direcció de Roser Fernández. Un interessant text que va participar en el XVII Concurs d’obres de Teatre Breu, narra un passatge de la vida de l’actriu Elena Jordi, que només representaba vodevils i es va convertir en la reina del Paral·lel a principis del segle XX . Posteriorment a ser la primera dona en dirigir una pel·lícula de cine
Jaume Arqué i Ferrer
Comentaris recents