• Badalona, 2 d’abril de 2019

    ON PODEM ANAR?

    Això és el que us oferim…

    Aquesta setmana comptem amb la presència la nostra ciutat de l’obra que va triomfar per la seva singularitat als últims Premis Butaca, tot i que les entrades estan exhaurides; d’un projecte de teatre itinerant i vivencial; d’una interessant de conferència d’en Ferran Compte i de la Nit de les Guineuetes, on estan invitades totes aquelles persones aficionades a les arts escèniques.

    La Gioconda és una òpera d’Amilcare Ponchielli sobre llibret d’Arrigo Boito (signat amb el pseudònim anagramàtic de Tobia Gorrio), i inspirada en el drama d’Angelo, tyran de Padoue de Víctor Hugo. Es va estrenar a La Scala de Milà el 8 d’abril de 1876. Malgrat l’èxit de públic i crítica de l’estrena, el compositor va reconstruir l’obra que es va tornar a estrenar a l’Scala el 12 de febrer de 1880. A Barcelona es va estrenar el 25 de febrer de 1883 i s’ha representat 144 vegades al Liceu. L’òpera sobre la qual dissertarà Ferran Compte, dijous 4 d’abril, a dosquarts de vuit del vespre, a l’Espai Marina de l’Orfeó Badaloní, se situa en temps de carnaval, explica la trista història d’una cantant de carrer que s’enamora d’un noble, però no és corresposta. De La Gioconda construïda en base al model de la grand-òpera es coneix la popular Dansa de les hores.

    Després de guanyar quatre Premis Butaca (millor direcció, actor, text i espectacle de petit format), A.K.A. es presenta a Badalona, dijous 4 i divendres 5, a les nou del vespre, a la Sala Enric Borràs del Teatre Principal, per mostrar la complexitat de l’adolescència i alhora gaudir d’un dels millors espectacles teatrals dels darrers anys. Carles. 15 anys. Bé… Acaba de fer-ne 16. Parla català i castellà. O tot a la vegada, barrejat, com pot, com vol. Adoptat quan tenia 3 o 4 anys. No se’n recorda. Família de classe mitjana. Fa servir el Tinder. I… coneix la Clàudia. L’obra tracta d’en Carles, de l’amor, de qui és, de la seva identitat, de la seva història.

    Divendres 5, l’església dels Pares Carmelites serà l’escenari d’un concert, organitzant per laUnió de Corals de la Gent Gran de Badalona a benefici de la Fundació Badalona contra el Càncer, en el qual intervindran: la Coral de Can Mercader, la Coral Pep Ventura, Gent Gran de la Morera, la Coral Veus Amigues, la Coral Congrés i la Coral de la Societat la Badalonense.

    El Círcol serà la seu al llarg d’una setmana de SOCMIGRANT, un cicle sobre migració que presenta  diferents activitats. Dissabte 6, a les vuit del vespre, hi haurà una representació deLI/EA/VING PROJECT, a càrrec de la companyia La Sargantana amb una proposta que parteix de la comprovació que la necessitat de marxar és cada vegada més intensa en les societats actuals d’arreu del món. Necessitat de fugir, de trobar una sortida, d’intentar viure en lloc de sobreviure. En acabar, hi haurà un col·loqui  amb la  companyia sobre el procés de creació de l’obra.

    Dissabte 6 d’abril, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, el Cor Jove del Conservatori, amb les solistes Anna Arias, soprano i Marta Roca, contralt, interpretaran una selecció de l’Stabat mater de Pergolesi i, posteriorment,  el Cor d’Alumnes, amb les solistes: Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor i Jaime Rosa, baix, interpretaran la Cantata BWV 66 (Alegreu-vos, cors!). Comptaran amb l’acompanyament delConjunt Instrumental del Conservatori de Badalona amb: Jordi Montoliu i Alba Lleixà, violins; Santi Burgos, viola; Paula Blazquez, violoncel; Jaume Fàbregas, trompeta; Francesc Castilla i Almudena Jambrina, oboès; Maria Crisol, fagot i Daniel Parache, orgue, sota la direcció de Ricard Oliver.

    Amics del Teatre Zorrilla es disposa a celebrar la seva festa anual de la Nit de les Guineuetes, aquest dissabte 6 d’abril, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla. Aquesta festa se celebra amb motiu del Dia Mundial del Teatre, però per necessitats de programació del teatre hem hagut de fer-ho aquest dissabte. A la part d’espectacles hi haurà una lectura dramatitzada de l’obra Cendres al llac, original de Rafael Fabregat, guanyadora del Premi Ciutat de Badalona de Teatre Breu, Inicia’t 2018, les actuacions del grup Rock N’Choir i l’escola de ballet Moviment-2. S’entregarà la guineueta a l’obra que hagi estat la més votada pel públic badaloní.   L’acte  comptarà amb la clàssica lectura del manifest,  signat pel pallasso Guillem Albà; el discurs del president i com a nota rellevant el lliurament de les guineuetes a la Societat Coral la Badalonense, al grup La Tresca i la Verdesca, a  Jordi Arnal i a Helena Bayo.Destaquem  la dramatització que farà l’Albert López Vivancos de l’auca dels Amics del Teatre Zorrilla, un text inèdit de Josep Maria Zamora Alarcón, que rebrà de mans de l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, la guineueta honorífica,

    Jaume Arqué i Ferrer

    Amics del Teatre Zorrilla