«Kassandra» de Sergio Blanco, a la Sala Tallers del TNC. Enguany s’han representat diverses obres d’aquest autor. En el teatre Badabadoc recentment «La ira de narciso» i el TNC Tebas lang, que vam poder veure l’octubre passat i «cartografia de una desaparición» que es podrà veure un sol dia el mes de maig i que interpretarà el mateix autor. I és que aquest dramaturg uruguaià ès considerat un dels millors autors contemporanis de l’Amèrica llatina i reconegut mundialment.
Kassandra és una troiana posada als nostres temps. Una refugiada de la guerra que tant en la mitologia grega com actualment han de marxar del seu país i sobreviure allà on sigui. Ella ens explica la seva tragèdia, tal com viu ara fent de prostituta, i els records de tot el que ha viscut, perdent a tota la seva família; recorda també que no va ser gaire estimada per la seva condició de transsexual; algunes vegades s’ha de posar una mascara per narrar episodis que a cara descoberta potser no podria fer, i també sap pronosticar el seu futur que no serà de cap manera menys dolorós que el que ha passat fins ara. Així i tot, l’obra està marcada d’optimisme i esperança. Una Kassandra que vol viure la vida i que encara les penes amb humor, buscant amics entre qui se la vulgui escoltar.
«Kassandra» és una atrevida proposta dirigida per Sergi Belbel i interpretada magníficament per la jove, de només 24 anys, Elisabet Casanovas. Una grandíssima actuació parlada sempre amb anglès (bastant entenedor) plena de matisos i canvis. Amb grans recursos de resposta en interactuar amb el públic. Un personatge que no té res a veure del que fins ara havia interpretat aquesta actriu. La recordo fent de minyona a la «La senyora Florentina i el seu amor Homer» que li va valdre el premi butaca a la millor actriu de repartiment i també amb el seu paper de Tània a Merlí a TV3.
Una bona proposta per veure una interpretació prodigiosa.

La imagen puede contener: 1 persona, en el escenario