EL GREC 2017   (7)

Dies 21, 22, i 23 de juliol, el Teatre Grec, a les deu del vespre, oferirà una de les representacions teatrals més interessants de la programació. Es tracta de les representacions de CALÍGULA, d’Albert Camús amb dramatúrgia de Borja Sitjà, direcció de Mario Gas i amb Pablo Derqui com a principal protagonista. Poques representacions, però de ben segur que serà programada a lo llarg de la propera temporada.

A Jamboree, el dia 20, en doble sessió a les 20 i 22 hores, s’oferirà l’actuació de BACHAR MAR-KHALIFÉ. El jazz, els sons orientals i l’experimentació electrònica,  troben acollida en les composicions d’aquest artista francolibanès.

Maria Rovira, la ballarina i coreògrafa catalana de dansa contemporània que ha treballat  sovint a Cuba i coneguda pel seu treball al front de Trànsit Dansa, estarà present els dies 20 i 21, a les vuit del vespre, a la Sala Maria Aurèlia Campmany del Mercat de les Flors, en la que interpretarà una sèrie de peces coreogràfiques que deixaran constància de la connexió cubana de Marta Rovira.

El Teatre Lliure de Montjuic – Sala Fabià Puigserver, els dies 21 i 22 de juliol, a les set de la tarda, oferirà l’obra de Wajdi Mouawad, INFLAMMATION DU VERBE VIVRE (Des mourants), en la que el propi Wajdi Mouawad interactua junt a imatges cinematogràfiques en la narració d’un viatge físic i metafòric en busca del rastre de Filoctetes, l’heroi de Sòfocles, en la Grècia d’avui.

LES LARMES D’OEDIPE, es la segona part del díptic Des mourants, en format d’un oratori poètic a tres veus, basat en Edipo en Colono que posa cara a cara el món dels mites fundacional de la nostra civilització i l’actual. Aquest text es representarà els mateixos dies 21 i 22, a les deu del vespre, a la Sala Fabià Puigserver. Ho sigui que seran quatre hores d’espectacle.

Jazz flamenc, funk i soul, gipsy, pop-soul… amb l’espectacle TUMBANDO A MONK: CENTENARI  THELONIUS  MONK, serà lo que s’oferirà a la sala Jamboree, els dies 21 i 22 de juliol, en sessions dobles a les 20 i 22 hores.

 La Sala Barts, serà escenari el divendres 21, a les deu del vespre, de l’actuació de SARA PI. Una jove artista que va revolucionar tota sola fa uns anys l’escena del soul amb Wake Up, un primer disc que barrejava el soul i el R&B amb els ritmes brasilers. Després, ha passat per sales de concerts, festivals i fins i tot pel Palau de la Música.

La Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors, oferirà els dies 22 i 23 de juliol, a dos quarts de deu, l’actuació de la companyia madrilenya La Tristura, que representarà CINE. Una de les companyies més interessants i transgressores del nou panorama escènic estatal proposa un muntatge sobre un fenomen massa conegut: el robatori de nens a Espanya.

El dissabte 22 de juliol, serà el Grup IN CRESCENDO, el que ocuparà l’escenari de la Sala Barts, a les nou del vespre. Una formació integrada per joves d’entre 16 i 25 anys que s’ha donat a conèixer en un popular concurs televisiu i que s’han en un dels grans fenòmens de la música vocal a casa nostra. Les veus d’aquests nois i noies recorreran un univers musical amb arranjaments del seu director Lluís Pérez Cansell.

 Un dels valors més nous de la dansa francesa actual ens convida a reflexionar, a cop de hip-hop, sobre el fenomen de l’emigració i els somnis de l’exili, especialment en el context de les relacions entre França i Algèria. Això es el que oferirà la Companyie Accrorap, sota la direcció artística, del ballarí i coreògraf Kader Attou, a la Sala Maria Aurèlia Campmany del Mercat de les Flors, els diez 24 i 25 de juliol, a les vuit del vespre.

 JAUME ARQUÉ