EL GREC 2017

Des del 4 fins al 23 de juliol, a la sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors, es presentarà WHO IS ME. PASOLINI (POETA DE LAS CENIZAS), un espectacle en què Àlex Rigola ens acosta a aquest text i a l’autor en escena. Una proposta íntima que interpreta l’actor argentí Gonzalo Cunill.

   Dimecres 5, a dos quarts d’onze del vespre, al Harlem Jazz Club, s’oferirà un concert a càrrec d’HORACIO AVILANO. CUARTETO DE TANGO.

El mateix dia 5, la Sala Barts serà escenari, a les deu del vespre, de l’actuació de JOANA SERRAT, una veu fascinadora que s’està convertint en una referència imprescindible del folk i el pop fets a Catalunya.

La producció de Zum Zum Teatre/Ramon Molins, LA GALLINA DELS OUS D’OR, es representarà els dies 5 i 6 de juliol, a dos quarts de set de la tarda, al Sant Andreu Teatre-saT!  Tothom vol ser ric o prefereix ser pobre? En què consisteix l’avarícia? Aquestes són les preguntes que planteja aquest espectacle.

TITANS, un espectacle distingit el 2016 amb una beca Pina Bausch Fellowship, és el que es presentarà a la sala Hiroshima, els dies 5, 6 i 7, a les nou del vespre, amb direcció i interpretació d’Euripides Laskaridis.

La Sala Beckett, en els horaris habituals, serà escenari de la nova obra de Pau Miró, UN TRET AL CAP, que ell mateix ha dirigit, amb Emma Vilarasau, Imma Colomer i Mar Ulldemolins. Es va estrenar el passat divendres i durarà fins al dia 30 de juliol

A la sala petita del Teatre Nacional, del 6 al 16 de juliol, també en els horaris habituals, es representarà ACTES OBCENS EN ESPAI PÚBLIC (Maneres amenes d’esperar l’adveniment del messies), un espectacle de Davide Carnevali i Albert Arribas, dirigit per ell mateix, amb un repartiment encapçalat per Oriol Genís, on l’autor s’enfronta a la força trencadora del Teorema pasolinià amb l’ànim de qüestionar l’autèntica capacitat política del gest artístic.

   Dijous 6 de juliol, a les deu del vespre, el Teatre Grec obrirà les portes al recital que oferirà MAYTE MARTIN. Especialment coneguda com a cantaora, és una de les veus que més han contribuït a dotar el flamenc fet a Catalunya  d’una elegància i personalitat pròpies. Aquest any presentarà el seu últim treball Tempo Rubato, acompanyada per Albert Amargós i el Quartet Qvixote.

Una jove cantautora que s’expressa en anglès i castellà, SOFIA ELLAR, es presentarà a la Sala Barts, dijous 6, a les nou del vespre, per donar a conèixer els seus últims treballs Seis peniques i Segundas partes entre suicidas.

   Els dies 6 i 7 de juliol, actuació al Jamboree, del conjunt O SISTE!, amb el seu espectacle STOPIN’IN JOY, en sessions a les vuit i a les deu del vespre.

   La sala Maria Aurèlia Campmany del Mercat de les Flors acollirà els dies 7 i 9, a les vuit del vespre, una producció de l’Onassis Cultural Center, que porta el títol d’AERITES DANCE COMPANY, una nova proposta d’una companyia creada per Patricia Apergi i Dimitris Chalazonitis.

 

   També la Fundació Miró obrirà les portes a un espectacle del Grec 2017. Serà els dies 7 i 8, a les set de la tarda, amb POP-UP, un espectacle amb què la companyia italiana Teatre delle Briciole gairebé s’ha inventat un format teatral per contar una història fascinant d’un nen de paper i una esfera petita i misteriosa.

A La Seca-Espai Brossa, Las Impuxibles/Carla Rovira presentaran un espectacle del 7 al 23 de juliol, a les 9 del vespre, que porta per títol AÜC. Aquest espectacle parla de les violències sexuals, invisibilitzades per desconeixement, connivència o horror, que són diverses i molt més extenses del que volem imaginar. Les Impuxibles, equip artístic format per la ballarina Ariadna Peya i la intèrpret i compositora Clara Peya, s’alien amb l’actriu i creadora Carla Rovira.

Al Jamboree, el dissabte 8, a les vuit i a les deu del vespre, actuació d’ALFONSO AROCA, últim guanyador del premi Filón Flamenco del Festival de las Minas, amb el seu espectacle Orilla del mundo.

   L’anual concert de la BANDA  MUNICIPAL DE BARCELONA, al Grec, tindrà lloc dissabte 8, a les deu del vespre, sota la direcció del mestre Ricardo Casero i amb la col·laboració de Santiago Auserón.

   Simon McBurney, actor, director i cofundador de la llegendària companyia britànica Complicité, uneix esforços amb l’Schaubühne de Berlín, una de les companyies alemanyes més innovadores del moment, que dirigida per Thomas Ostermeier, representarà BEWARE OF PITY (La impaciència del cor), d’Stefan Zweig, els dies 8 i 9, a dos quarts de nou, a la sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure. És la història de l’oficial Hofmiller, un soldat austrohongarès convidat a una festa en un domicili benestant que comet un error fatal: demanar per ballar a una jove sense saber que una malaltia cruel li impedeix de caminar.

L’Alakran és una companyia concertada amb la República i Cantó de Ginebra, que dirigida per Oscar Gómez Mata, representarà a l’Antic Teatre, el dissabte 8, a les nou i el diumenge 9, a les vuit, LA CONQUISTA DE LO INÚTIL, una creació amb dramatúrgia del mateix director.

Potser l’inici de l’amor no és sinó l’anunci d’un final? Dos personatges recorren els camins de la memòria, però també els de la imaginació, explorant la manera en què els amants creen les seves pròpies històries i mitologies. Philip Ridley és un dels dramaturgs britànics contemporanis més polièdrics, autor de TENDER NAPALM, obra que es representarà del 8 al 16 de juliol, a les nou del vespre, els laborables, i a les set, els festius, a la Sala Beckett.

   Diumenge 9, a les deu del vespre, el Teatre Grec serà l’escenari del concert que oferirà el conjunt BLAUMUT. La nova proposta de la banda inclou moments èpics de caràcter simfònic que ens mostren un so més contundent que mai, però també uns arranjaments de corda acuradíssims que donen a les cançons una elegància i sofisticació especials.

El Jamboree acollirà diumenge 9, a dos quarts de deu del vespre, el debut  de la californiana KADHJA BONET, una cantant que evoca temps pretèrits (diu que va néixer el 1784), però que està compromesa èticament i estèticament amb la realitat actual.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA