• 1 de gener de 2019

  FA CINQUANTA ANYS…

  Absència total d’espectacles  escènics a la nostra ciutat, per  tant amb lloc de notificar-vos on podem anar, us recordarem el que es va poder veure el gener de 1969 als escenaris badalonins

   01/01/1969.-CENTRE P. SANT JOSEP. Aquesta vegada va ser el grup Arlequí el que va representar LOS VERDES CAMPOS DEL EDEN d’Antoni Gala en el seu escenari, dirigida per Josep Viñallonga.

    CIRCOL CATÒLIC. Concert Nadalenc a càrrec de l’ ORFEÓ BADALONÍ, amb direcció de Josep Maria Guillén.

   05/01/1969. SOC. CORAL L’OLIVA (CANYET). Es van inaugurar les reformes de local social i la companyia de Joaquim Grífol va representar la MARIA ROSAamb Mercè Amigó de protagonista.  

   06/01/1969 – MUSEU MUNICIPAL. El dia de Reis, presentat per la Sociedad de Jóvenes MisionerosVoluntarios es va celebrar una vetllada poètica-musical on van intervenir el tenor A. Vilaseca, la soprano M. Bellera, les violinistes Ana Baget i Maria Teresa Farigola i diferents rapsodes.

    CIRCOL CATÒLIC. Segona representació d’ ELS PASTORETSque van ser dirigits per Albert Trífol.

  12/01/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Recital de dansa i castanyoles a càrrec de la ballarina Maria Angèlica, amb presentació i comentaris de Carlos Catán.

  19/01/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Representació a càrrec de la Dramàtica del Círcol del archi·conegut textNOSOTROS, ELLAS …Y EL DUENDE de Carlos Llopis.  MUSEU MUNICIPAL. El quadre escènic de l’Orfeó Badaloní, va representar TERRA BAIXA d’Angel Guimerà al petit escenari de la sala d’actes amb Mercè Amigo i Joaquim Grífol, en els protagonistes.

  22/01/1969  ORFEÓ BADALONÍ. (COR DE MARINA). El quadre escènic de l’entitat va representar elvodevil d Ennequin amb traducció de Vila Pagés LES DELICIES DE LA  LLAR amb direcció de Joaquim Grífol..

   Aquells dies va sorgir la noticia que el proper mes de març desapareixeria l’escenari del Cine TeatreVictoria, doncs s’efectuarien unes reformes per adaptar les projeccions cinematogràfiques a les noves tècniques.

  26/01/1969 – CIRCOL CATÒLIC. Recital – forum  de la Nova Cançó catalana, amb la presència de LLUÍS LLACH, que ja començava a ser un dels més clars exponents d’aquest moviment.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Inici d’un cicle anomenat Cicle de Teatre Infantil per a nois i noies, que seria programat paral·lelament amb el que es desenvolupava al Teatre Romea i la primera obra representada va serAVENTURES DE JAN I TRENCAPINS a càrrec de la gent de l’Institut Montserrat de Sants..

  MUSEU MUNICIPAL. Amb motiu del XXX Aniversari de la Liberació de lnostra ciutati i del III Aniverari de la Inauguració del Museu, va tenir lloc un festival on hi van participar; Joan Riera, Carles Ribó, Francisco Vert, Florita Canovaca, Joan Abril, Josep Comas, Ramon Pastor, mestre Anastasi Niubó, Esbart Badalona, secció Solaz i Cultura i la Rosa Artiguense.

   

                                                 BON ANY 2019!!!

   Fonts de informació: Revista de Badalona, Eco Badalonés, La Voz de Badalona i particulars

     Amb l’afany d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys,  és posi en contactes amb nosaltres al telèfon 627 249 859.

   

  Jaume Arque i Ferrer