FA CINQUANTA ANYS

De l’1 d’octubre al 31 d’octubre de 1969

 04/10/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Inici de temporada de la dramàtica del Círcol amb la representació de EL COMPRADOR DE HORAS de Jacques Deval, amb versió castellana de José Maria Pemán i direcció de Mario Ruiz.

 05/10/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Tal com diu l’espectacle JA SOM AQUÍ…va donar inici a la temporada de Fira d’Infants, amb la novetat que contaven amb la participació d’un grup d’animació format per nens i nenes, amb el nom de LES BARRUFETES.

  MUSEU MUNICIPAL. Nou festival organitzat per José Ramón Bona amb la participació  dels cantants Maria del Pilar Segura, Jesús Salvadó, acompanyats al piano pel mestre M. Cubells, l’actor Francisco Vals i l’il·lusionista Vilajosana.

12/10/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. El grup juvenil que dirigia Albert Trifol, no tenia por d’enfrontar-se    a dificultats serioses i una va ser la representació de HISTORIA DE UNA ESCALERAun de les millors obres d’ Antonio Buero Vallejo.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Inici de la temporada l’Orfeó i de la mà d’en Joaquim Grifol representació d’ EL TESTAMENT de Xavier Benguerel,  amb un repartiment on era notòria la fusió del veterans ia els joves.

 CENTRE P. SANT JOSEPEl Grup Piccolo de l’entitat amb el molts components nous va representar QUERIDO PROFESOR d’Alfonso Paso, amb direcció de Josep Maria Pujol.

 MUSEU MUNICIPAL. En primer lloc va llegir una inspirada poesía Emili Graells Castells, després van actuar Victoria Freixa, Ramón Pastor i Agustí Pallejà, acompanyats al piano per Josep Maria Guillén i tot seguit ho va fer Francesc Solà al violoncel acompanyat pel mateix pianista.

14/10/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Recital de piano a càrrec del pianista badaloní JOAN SALSAS PUIG, amb motiu de l’ inauguració del curs 1969-70 de l’Escola Municipal de Música.

19/10/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. El grup Arlequí de Centre va donar inici a la temporada amb la representació d’ EDIPO de Sofócles, en versió castellana de José Maria Pemán i que tenia com a protagonistes Montserrat Durán i Lluís Marco, amb direcció de Josep Viñallonga.

  MUSEU MUNICIPAL. Jordi Solà va cuidar de l’organització d’una vetllada que va protagonitzar el Ballet Clàssic de la senyoreta Maria Lluïsa Quintana.

26/10/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Actuació a l’escenari del Centre del grup de Joventut Artística de Calella, amb LA CANÇÓ DE LA FILLA DEL MARXANT de Josep Maria de Sagarra.

  MUSEU MUNICIPAL. Nova sessió de Pinceladas Líricas i per aquesta ocasió Josep Comas va programar una versió concert de la sarsuela MOLINOS DE VIENTOamb Josefina Cubells, Adelita Doménech, Josep Comas, Ramón Pastor, Salvador Aznar, Machi Castelar, acompanyats al piano per Maria Valls.

 ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Actuació de la Coral de Radio Terrassa, en un programa integrat per obres d’autors del segle XVI, tradicionals catalanes i espirituals negres amb direcció de Salvador Castells.

31/10/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Sessió especial de teatre amb la presentació del Grup Cataro, amb l’obra VERSOS DE ARTE MENOR PARA UN VARÓN ILUSTRE (Catarocolón)d’Alberto Miralles (Premio Guipuzcoa 1968).

 Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer