Badalona, 1 de novembre de 2019

 FA CINQUANTA ANYS

 De l’1 al 30 de novembre de 1969

 01/11/1969 – JOVENTUT CARMELITANA. El quadre escènic dels Carmelites, va inaugurar la temporada amb la posada en escena de l’obra ELS ULTIMS DIES D’EN POMPEIO d’Enric Gost, amb direcció de Carles Rodés.

  MUSEU MUNICIPAL. Representació dEL TESTAMENT, de Xavier Benguerel, a càrrec de l’elenc de l’ Orfeó Badaloní, dirigit per Joaquim Grífol.

 02/11/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Recital Fòrum el que van protagonitzar els cantautors MARIA DOLORS LAFITTE i GUILLEM D’EFAK, que va portar un bon número de simpatitzants.

MUSEU MUNICIPAL. Es va representar a la sala d’actes, amb el títol de MOSAICO TEATRAL, un seguit de secuencies cómicas i dramáticas protagonizadas per l’actor Francisco Vals, acompanyat pe Teo Rovira, Antonio Tojas, María Quadreny i  Alicia Moreno.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). La Secció Infantil va oferir l’espectacle MUSICA, DANSA, CANT I RIALLES, amb l’actuació de Victoria Freixa, Anton Torrents, estudiants del Seminari de la Conreria i l’Esbart Dansaire Infantil de l’Orfeó.

 08/11/1969 – COL·LEGI SALESIANS. El grup titular de teatre del col·legi,  va iniciar la temporada  representant el text d’Alfonso Sastre LA SANGRE DE DIOS, dirigida per Manuel Torrecillas.

 09/11/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Va tornar Josep Maria Alarcón a dirigir la dramàtica del Círcol i es va representar DOS MUJERES A LAS NUEVE de J. Ignacio Luca de Tena.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). L’elenc de l’Orfeó va representar l’obra d’Alejandro Casona PROHIBIT SUICIDAR-SE EN PRIMAVERA, en versió catalana de J. Serracant, i direcció de Joaquim Grífol.

  MUSEU MUNICIPAL. Recital de cant i poesia protagonitzat per l’eximia cantatriu i rapsode Anna Taulé de Casas, acompanyada al piano per Enrique Muñoz Somis.

  CENTRE P. SANT JOSEP. La mainada del Centre ja esperava una nova trobada amb Fira d’Infants i aquesta es va donar amb l’espectacle anomenat FIRA DE LA RODONA, que va tornar a omplir l’aforament.

 Aquells dies es va publicar la noticia de que el dia 9 de novembre s’havia inaugurat un escenari a l’Asil Roca i Pi, en el que  després donaria pas a un seguit de vetllades dedicades als residents. 

 16/11/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. El quadre escènic de l’entitat va representar la divertida comèdia  L’INNOCÈNCIA JEU AL SOFÀ de Jaume Picas, amb direcció d’ Albert Trifol.

   MUSEU MUNICIPAL. Entretingut recital de música  coral , lírica i moderna va protagonitzar la Societat Coral La Rosa Artiguense, amb la participació dels barítons Rafael Corominas i Juan José Cristo, la parella cómica germans Roser i Francesc Periu , el tenor Patricio Pérez i per acabar van cantar l’Himne a Badalona de Joaquim Cuyás.

 23/11/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Nou festival Pinceladas Líricas amb els cantants Maria Gibert, Josep Comas, Julio Doroteo, José Rius, Salvador Aznar , José Marín i José Romero, acompanyats al piano per Maria Valls.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Per fi es va poder representar LA VIDA PRIVADA DE MAMÁ, després de les baixes per problemes personals d’alguns dels actors de la dramàtica, dirigida per Josep Viñallonga.

  CÍRCOL CATÒLIC. Representació amb motiu del IV Concurso Provincial de Cuadros Escènicos, on l’elenc del Círcol en representació de l’empresa G.T.Piher, va representar EL BAÚL DE LOS DISFRACES de Jaume Salom.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert a càrrec de la massa coral de l’ORFEÓ BADALONÍ amb motiu de la festivitat de Santa Cecília sota la direcció del mestre Josep Maria Guillén.

29/11/1969 – ESCOLES SALESIANES. L’elenc juvenil del Cor de Marina, va representar DOS EMBOLICS DE FAMILIA d’Asunción González.

 30/11/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. El Grup Piccolo del Centre va representar l’obra de Carlos Muñiz, EL TINTERO, amb direcció de Josep Maria Pujol.

MUSEU MUNICIPAL. Els cantants Maria Gibert, Josep Comas, i Julio Doroteo, van oferir varis fragments  d’EL CANTAR DEL ARRIERO i a la segona part van ser Josep Rius i José Marin el que van oferir àries de famoses òperes.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer.