Badalona, 1 de maig de 1970

FA CINQUANTA ANYS…

 De l’1 al 31 de maig de 1970

 01/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Concert de guitarra a càrrec de la concertista badalonina Rosa Lloret de Ribó, també van actuar Juanita Barbarà i el pianista Juan Coll.

 EXPONENT INDUSTRIAL. Festival de Dansa Catalana amb la participació de l’Esbart Català de Dansaires i la Cobla Badalona

03/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Festival Lírico Musical presentat per José Ramón Bona, vicepresident nacional de teatre amb Maria Pilar Segura, Juan Gual, Xavier Bali i l’actor Francisco Vals.

  CÍRCOL CATÒLIC. Festival de cançó catalana amb la participació de LA TRINCA, quan la seva popularitat ja començava a gestar-se  i TERESA REBULL, que va interpretar un bon repertori basat en  textos de Josep Gual.

 07/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Actuació de l’Escola de Ballet de Consolació Villaubí , organitzat per l‘Esbart Badalona.

  ESCOLES SALESIANES. A la sala d’actes de les Escoles, la Companyia Lírica d’Andreu Viñas i Pilar Segura, van representar la sarsuela,  LA DEL MANOJO DE ROSAS, organitzat pel C.D.DO.SA. de l’Associació d’Antics Alumnes Salesians.

09/05/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. Amb motiu de les Ferias y Fiestas de Primavera y San Anastasio, el Departamento de Cultura de l’Excmo. Ayuntamiento de Badalona, va organitzar al Círcol Catòlic, la representació a càrrec de la Compañia de Teatro Municipal, de l’obra original de Luigi Pirandello, en versió castellana de Ildefonso Grande, SEIS PERSONAJES EN BUSCA DE AUTOR , amb direcció de Josep Viñallonga i amb un extens repartiment en el que hi figuraven Josep Maria Alarcón, Mª Carme Massip, Montserrat Durán, Lluís Marco, Maria Gloria Viñallonga, Felicitat Comas, Josep Maria Zamora, Anna Maria Mauri, Joaquim Grifol, Josep Guardiola, Rosa Codina, Vicens Domènech, Jordi Codeminas, Joaquim Abril, Josep Maria Pujol, Jaume Arqué, Ramón Barbosa, Rosa Homs, Maria Rosa Fontrodona, Gina Rosés, Rosa Roig, Maria Antònia Carbó, Maria Alarcón, Josep Maria Alarcón jr. Jaume Lleal, Jesús Arjona, Miquel Martinez i Francesc Guirado.

 10/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Concert a càrrec de l’ Orfeó de Les Corts, format per més de cinquanta veus, que va dirigir Elisard Sala.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert a càrrec de la coral infantil VEUS ALEGRES de l’Orfeó; actuació dels Alumnes de les Escoles Salesianes, amb cançons escenificades i posterior actuació de l’ Esbart Sant Jordi.

  17/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Festival d’Artistas i Futuros Artistas amb la presentació a càrrec del mestre Espeita i presentat per Pedro Soriano.

 18/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. El Grup Escènic Femení de Masnou va representar al divertida comèdia de veritable actualitat en aquell temps, amb el títol de LA QUINIELA.

 20/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. L’Escola de Música de Badalona va organitzar un CONCIERTO BETHOVEN, amb motiu del bicentenari del naixement  de l’immortal músic, amb interpretacions a càrrec del pianista ANTONI BESSES i comentaris de Joan Pich Santasusana. 

 24/05/1970 – ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Representació a càrrec de l’elenc del quadre escènic juvenil dels Antics Alumnes Salesians que van representar SUSANA QUIERE SER DECENTE de Carlos Llopis amb direcció de Manuel Torrecillas.

  MUSEU MUNCIPAL. Actuació de Josep Tur, José Rius, José Comdor, Francisco Sabaté,Nieves Golferich, Josefina Cubells i Josep Comas,  en un nou programa de Pinceladas Líricas, organitzat pel mateix Josep Comas.

 28/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Festival organitzat per l’ Esbart Badalona, amb la representació de la comèdia LA PLANXADORA, l’actuació dels Hermanos Figuerola i la del jove concertista de piano Manuel Batlle jr.

 31/05/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. Per donar per acabada la temporada el grup juvenil va representar ¡QUE HACEMOS CON LOS HIJOS! de Carlos Llopis, amb direcció de l’Albert Trifol. Va tenir lloc posteriorment un fi de festa amb l’actuació de l’Esbart Albada.

  MUSEU MUNICIPAL. El Museu va donar per acabada la temporada d’actes, amb la presència del grup Arlequí del Centre, que va representar EDIPO de Sofócles amb versió de Jose Maria Pemán, amb direcció de Josep Viñallonga.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

Llegiu interessants articles de teatre a la web escena.cat/badalonat