Badalona 3 de desembre de 2020

FA CINQUANTA ANYS

Aquesta era l’oferta escènica del novembre de 1970

01/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP, (PAVELLÓ). Inici de les I Jornades de Teatre organitzades pel Centre amb l’actuació del Grup d’Estudis Teatrals d’Horta que va presentar ORATORI PER UN HOME SOBRE LA TERRA, de Jaume Vidal i Alcover i direcció de Josep Montanyés.

CÍRCOL CATÒLIC. Representació a càrrec de la Dramàtica de l’entitat de TRAMPA PARA UN HOMBRE SÓLO de Robert Thomas, amb direcció de Ramon Dagés.

04/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. Dins la programació de les Jornades de Teatre, es van donar un seguit de conferències i la primera va correspondre al tema ORIGEN DEL TEATRE: GRÈCIA-ROMA, a càrrec d’Isabel Martinez, llicenciada en Filosofia i Lletres.

07/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP (PAVELLÓ). Segona sessió de les Jornades de teatre amb la presència d’ Els Joglars, amb l’escenificació d’ EL JOC (Espectacle de veu i moviment. Jocs núm 1, 2, 3, 4, 5 i 6).

08/11/1970CÍRCOL CATÒLIC. Representació de l’obra SUSPENSO EN AMOR, a càrrec de l’elenc juvenil de l’entitat, dirigit per Albert Trífol.

  MUSEU MUNICIPAL. Representació a càrrec de l’elenc de l’ Orfeó Badaloní  de l’obra d’Angel Guimerà MARIA ROSA, amb Joquima Sabaté i Joaquim Grífol com a protagonistes.

  CENTRE P. SANT JOSEP. El Grup Piccolo de l’entitat amb Manuel Torrecillas com a nou director, van representarel text de Noël Coward LA ENCANTADORA FAMILIA BLISS.

  SALA DELS CARMELITES. Representació a càrrec del Grup de Teatre Experimental Gentes, que  va posar en escena l’obra d’Alfonso Sastre CARGAMENTO DE SUEÑOS, amb direcció d’ Enrique Viñas. 

11/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. Segona conferència, aquesta a càrrec de l’escriptor i professor Jaume Vidal i Alcover, que va parlar sobre SHAKESPEARE I ELS SEU TEMPS.

14/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP (PAVELLÓ). Tercer espectacle de les Jornades de Teatre amb l’actuació del grup de Teatre Experimental Català que va representar TOT ESPERANT GODOT de Samuel Beckett amb traducció de Joan Oliver.

15/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. Nova festa per la gent menuda al Centre, on amb el títol de UNA FIRA DE MOLTA ETIQUETA, l’Helena Jürgens i Josep Maria Pujol van dona pas a una nova edició de Fira d’Infants.

  CÍRCOL CATÒLIC. Festival de Cançó Catalana , organitzat per l’Esbart Albada en una matinal que van actuar Jaume Franch, Elles Tres, Miquel L. Torrens, Miquel-Joan Miquel, el Conjunt Massa, l’Esbart Alada i Maria Cinta. 

17/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. Aquest dia, la conferència de les Jornades de Teatre va anar a càrrec de l‘escriptor, professor i director teatral Ricard Salvat sobre EL TEATRE AL SEGLE XX .

19/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. Per donar fi al cicle de conferències va tenir lloc una taula rodona amb el tema de PROBLEMÀTICA DEL TEATRE INDEPENDENT, ara i aquí.

22/11/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Amb motiu de la festivitat de Santa Llúcia, l’Escola Municipal de Música va organitzar un concert a càrrec de Ana Maria Roca de Costa (soprano) i Francisco Solà (violoncel), acompanyats al piano pel mestre Emilio Itarte.    

22 i 24/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP (PAVELLÓ). L’última representació de les Jornades de Teatre va anar a càrrec del Grup Arlequí del Centre que va representar ARLEQUÍN, SERVIDOR DE DOS AMOS de Carlo Goldoni.

  MUSEU MUNICIPAL. Nova vetllada de Artistas y Futuros Artistas amb el mestre Espeita com assessor musical i presentació de Pedro Soriano.

CÍRCOL CATÒLIC. La divertida comèdia d’Alfonso Paso VAMOS A CONTAR MENTIRAS, va ser representada pel Grup Antifaz, amb direcció de Ramon Dagés.

29/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. Concert de música moderna que va Tenir de protagonista al XAINT’S GROUP.

  MUSEU MUNICIPAL. Nova sessió de Pinceladas Líricas organitzades per Josep Comas. 

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). CONCERT DE TARDOR dedicat als socis i simpatitzants, protagonitzat per la massa coral de l’ORFEÓ BADALONÍ. 

30/11/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. La gent del Centre va programar unes tardes, on promocionava la música lleugera a càrrec de conjunts novells, corresponent la primera actuació al XAINTS GROUP. 

Recull fet per Jaume Arqué i Ferrer