Badalona, 17 de març de 2021

FA CINQUANTA 50 ANYS!

Aquesta era l’oferta escènica del gener de 1971

Tornem a oferir-vos el que veien els nostres pares i avis, quant ho vam deixar el desembre de 1970. Començarem fent-ho de forma trimestral per procurar posar-nos al dia.   

01/01/1971 – CENTRE P. SANT JOSEP. Representació a càrrec del grup Arlequí del Centre, de l’excel·lent obra de Frederick Durrenmatt, PROCESO POR LA SOMBRA DE UN BURRO, amb direcció de Josep Viñallonga.

MUSEU MUNICIPAL. Homenatge pòstum a l’Oleguer Solà, amb la representació de l’obra L’AMOR VENIA EN TAXI, de Rafael Anglada, dirigida per Antoni Puente.  A la mitja part va tenir lloc uns parlament enaltint la figura de l’Oleguer.

MUSEU MUNICIPAL. El primer actor Francisco Vals, acompanyat per Maria Cuadreny, Lina Atienza i Fernando Millet, van interpretar un seguit de fragments d’obres teatrals, amb el títol d’ANTOLOGIA TEATRAL.

CENTRE P. SANT JOSEP. Representació dELS PASTORETS, a càrrec de l’elenc del Centre de Santa Eulàlia de Vilapiscina.

ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). El grup escènic de l’entitat va representar LA FORASTERA DEL LLAC, text de Joaquim Grífol, el mateix director del grup.

CÍRCOL CATÒLIC. Actuació de LLUÍS LLACH, quant ja començava a deixar els  petits els escenaris on actuava

06/01/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. Representació a càrrec del quadre escènic de l’entitat d’ ELS PASTORETS, de Josep Maria Folch i Torres amb l’assistència dels REIS D’ORIENT.

MUSEU MUNICIPAL. Festival organitzat per l’ ESBART BADALONA del Museu, amb l’actuació del mateix esbart, del baríton Josep Comas i el tenor Patricio Pérez.

11/01/1971 – MUSEU MUNCIPAL. Concert a càrrec del Cor Femeni La Trepa que dirigia el mestre Elisard Sala.

18/01/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Presentació de l’espectacle ARTISTAS I FUTUROS ARTISTAS, dirigit pel mestre Espeita i presentat per Pedro Soriano.

ESCOLES SALESIANES. El quadre escènic de les escoles va representar l’obra de Victor Ruiz Iriarte EL CAFÉ DE LAS FLORES, amb direcció de Manuel Torrecillas.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Festa per la gent menuda amb l’espectcle de FIRA D’INFANTS, que va anar dedicada als nens d’ASPANIN i que es va titular FEM MÚSICA.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Presentació matinal d’un festival de música moderna amb el títol de SAPASTRES, amb la promesa que serveixi pel descobriment de nous conjunts.

25/01/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. El grup juvenil va representar l’entitat en el Concurso provincial de Teatro de la O.S. de Educación y Descanso, representant JUEGO DE NIÑOS de Victor Ruiz Iriarte, amb direcció d’Albert Trifol.

  MUSEU MUNICIPAL. Nova edició de les Pinceladas Líricas que organitzava Josep Comas amb l’actuació de Josefina Cubells, José Bellido, Ramon Pastor i Conchita Tomás, que van interpretar fragment de la sarsuela KATIUSKA i també va actuar el conjunt melòdic JAUME, ANNA I JORDI. 

  CENTRE P. SANT JOSEP. Presència a l’escenari del Centre del quadre escènic de l’Orfeó Badaloní, que va representar LA FORASTERA DEL LLAC, obra original de l’actor, director i autor Joaquim Grífol.

01/02/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. El Grupo de Teatro Piher S.A., ergo Dramàtica del Círcol, també va participar al Concurso provincial de Teatro de la O.S. de Educación y Descanso, representant CELOS DE AIRE de José López Rubio.

  MUSEU MUNICIPAL. La Secció Juvenil va dedicar un homenatge pòstum en memòria d’Oleguer Solà, representant L’AMOR VENIA EN TAXI amb direcció de Joaquim Grifol. En acabar la representació hi va haver varis parlaments sobre la figura de l’Oleguer.

 CENTRE P. SANT JOSEP. El grup Piccolo del Centre va representar l’obra d’Aldo Benedetti DOS DOCENAS DE ROSAS ROJAS, amb direcció de Josep Maria Pujol.

06/02/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Inici del III Cicle de Concerts organitzat per Amics  de Mozart de les institucions Garbi , amb un concert a càrrec de l’arpista ROSA BALCELLS.

08/02/1970 –  CENTRE P. SANT JOSEP. Josep Viñallonga i el grup Arlequí es van enfrontar amb el difícil posada en escena del text d’Arthur Miller, LA MUERTE DE UN VIAJANTE.

  MUSEU MUNICIPAL. L’elenc de l’Orfeó Badaloní va representar l’obra de Joaquím Grífol, LA FORASTERA DEL LLAC, que interpretava i dirigia ells mateix.

15/02/1970 – MUSEU MUNICIPAL. José Ramón Bona va presentar un programa amb el títol de MÚSICA DE AYER Y HOY en record de Raquel Meller amb l’ intervenció de la seva pentinadora Doña Paca i també van actuar els cantants Joan Gual, Maria del Pilar Segura i Xavir Bali.

SALA DEL CARME. El grup de teatre de la Joventut Carmelitana dirigit per Carles Rodés va representar, MELOCOTÓN EN ALMIBAR de Miguel Mihura.

CÍRCOL CATÒLIC. Va visitar l’escenari del Círcol el quadre escènic de la Joventut Artística de Calella que va representar LA TERCERA PALABRA d’Alejandro Casona.

ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert protagonitzat per l’ORFEÓ ENRIC MORERA de l’Ateneu de Sant Just Desvern i la massa coral de l’ORFEÓ BADALONÍ.

CENTRE P. SANT JOSEP. Nou espectacles pels infants al Centre amb el títol de MES RIALLES, en un dia que la festa havia començat al matí amb una matinal de cine.

22/02/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Nova edició de Pinceladas Líricas, que presentades per Josep Comas van portar l’actuació de Josefina Cubells, Elisa Pascual, Amelia Sánchez, Manuel Soro, Efisio Ramos i Francisco Sabater, acompanyats al piano per Maria Valls.

CENTRE P. SANT JOSEP. Celebració d’un FESTIVAL FOLK, amb la participació del grup badaloní SOM MITJA i el barceloní ELS ESDURXADORS, ELLAS TRES, JAUME FRANCH i FALSTERBÓ 3.

 ESCOLES SALESIANES.  El text de Jack Popplewell, VENGAN CORRIENDO QUE LES TENGO UN MUERTOva ser la comèdia que va representar el grup de teatre de l’escola dirigit per Manuel Torrecillas.

01/03/1970 – MUSEU MUNICIPAL. El quadre escènic de la Societat Cultural L’Oliva de Canyet, va representar JO SERÉ EL SEU GENDRE  de Jaume Vilanova, amb direcció de Ramon Biayna.

08/03/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. L’entremés dels germans Quintero MAÑANA DE SOL i LAS MEDALLAS DE SARA DOWEY de J.M.Barrie, van ser les obres representades pel grup Arlequí del Centre amb direcció de Josep Viñallonga. 

15/03/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. Segons el programa de mà, la Dramàtica de l’entitat  va presentar l’obra de Juli Manegat, ELS NOSTRE DIES, amb direcció d’Albert Trifol.

  MUSEU MUNICIPAL. Nou programa d’Artistes y Futuros Artistas amb l’actuació de Nuri Masip, Tony de Soto, Sylvia i Maria del Carme Ramos, que havia estat la guanyadora de la V Festival de la Canció de Badalona.

19/03/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Festival de dansa a càrrec de l’Esbart Badalona del Museu en honor de tots el socis i simpatitzants que celebraven la seva onomàstica.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Nova representació del grup Arlequí del Centre amb la posada en escena  de UN BARRET DE PALLA D’ITALIA d’Eugène Labiche, amb direcció de Josep Viñallonga

21/03/1971 – MUSEU MUNICIPAL. Vetllada a càrrec del grup Pinceladas Líricas, que dirigia Josep Comas, que van interpretar fragments d’òperes i sarsueles.

27/03/1971 – CÍRCOL CATÒLIC. Representació a càrrec de la Secció Dramàtica de l’entitat de l’obra PIGMALION de Bernard Shaw, am direcció d’Agustí Falcó Porta.

28/03/1971 – CORO DE MARINA. Ex components de l’Agrupació Lírica i un grup de joves cantants van procurar donar aire a la sarsuela representant LA DEL MANOJO DE ROSAS, sota la direcció de Pere Paulí.

 MUSEU MUNICIPAL. Espectacle on van participar destacats artistes i debutants amb l’espectacle CITA CON EL MAESTRO ESPEITA.

 COOP. EL HOGAR (MORERA). Representació a càrrec del quadre escènic de l’Orfeó Badaloní, dirigit per Joaquim Grífol de TERRA BAIXA d’Angel Guimerà.

CENTRE P. SANT JOSEP. Amb motiu de la marxa al servei militar de Lluís Marco li va ser dedicada la representació de l’obra PROCESO POR LA SOMBRA DE UN BURRO de Friedrich Durrenmatt, que feia uns dies havia guanyat cinc premis al concurs de teatre de Terrassa.

 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Aqué i Ferrer