Badalona 1 de maig de 2018

FA CINQUANTA ANYS…

Del 1 al 31 de maig de 1968

01/05/1968 – MUSEU MUNICIPAL. L’Esbart del Museu va organitzar una ballada a càrrec de l’Esbart Català de Dansaires, dirigit per Maria Rosa Alonso i posteriorment va tenir lloc un concert de la Coral Garbí.

05/05/1968 – CENTRE P. SANT JOSEP. Per aquells dies visitava Badalona, Antón Ponsirenas, ex actor i director de l’elenc parroquial els anys 40 i el quadre escènic li va dedicar la representació de LA DISPESERA de Gian Carlo Goldoni, amb direcció de Josep Viñallonga.

   MUSEU MUNICIPAL. Matinal organitzada per la Secció Solaz i Cultura, amb una part dedicada al Hit Parade Musical i la segona amb l’actuació de la Banda Orquestrina de La Salle de la Bonanova.

A la tarda, acte d’homenatge organitzat per Badalona Sardanista. en memòria de Pere Bigas, director, fundador i flabiolaire de La Principal de Badalona, mort feia pocs dies i quina segona part va correspondre a un concert que va ser la primera actuació de la Cobla Municipal Ciutat de Barcelona.

    SALA DEL CARME. El grup de teatre de la Joventut Carmelitana va representar l’obra LA VIUDETA ES VOL CASAR.

    ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Presentació del GRUP ESTROP , amb Maria Carme, Pere Bures, Jaume Domènech, Pere Roca i Josep Maria Torrents.

    SALA DEL CARME. El jovent de la Joventut Carmelitana, va representar LA VIUDETA ES VOL CASAR, de Vila Pagés, que va dirigir el veterà director Antoni Puente.

10-11/05/1968 – PARR. STA. MARIA. Organitzat per la Joventut Carmelitana va tenir lloc la presentació de l’espectacle basat amb la Biblia, LUZ, SONIDO Y ACCION, que anava de gira per arreu del país de la mà d’un anomenat reportero de Cristo.

11/5/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Recital de cançons que va tenir com a protagonistes a Cristóbal Massana, Ricard Mayral, Maria Pilar Segura i Javier Bali, que van se presentats pel senyor Bonna.

12/05/1968 – CENTRE P. SANT JOSEP. Actuació del GRUP FOLK, on apareixien noms que s’iniciaven en el món de la cançó, com eren Maria del Mar Bonet, Pau Riba, Sisa, Jordi Roura i Montserrat Soler. La premsa en va dir que només va destacar la mallorquina Maria de Mar Bonet.

  MUSEU MUNICIPAL. Amb direcció de José Ramón Bonna va tenir lloc una vetllada de música de sarsuela de Pablo Sorozábal.

19/05/1968. CENTRE P. SANT JOSE. Fira d’Infants va tornar a programar una nova diversió pels infants amb el títol de TOTS FAREM…DE TOT.

  MUSEU MUNICIPAL. Josep Comas va organitzar una versió concert de LA DOLOROSA, amb l’ intervenció de Josefina Cubells, Jaume Tous i ell mateix. Hi va haver un fi de festa amb Ramon Pastor, Victoria Freixas, Maria Monell i Agustí Pallejà acompanyats al piano per Maria Valls.

  SOC. L’OLIVA (CANYET). L’elenc de l’Orfeó Badaloní, dirigit per Joaquim Grífol va representar L’AMOR VIGILA de Poal Aragall, amb motiu de la Festa Major del barri.

23/05/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Vetllada a càrrec de les components de totes edats de l’Esbart, amb representacions teatrals, concert de piano i cançons catalanes , amb direcció de Gaspar Codina.

26/05/1968 – CENTRE P. SANT JOSEP. Fi de temporada per l’elenc juvenil del Centre, que sota la direcció de Josep Maria Balaguer van representar LA EDUCACION DE LOS PADRES, de Fernández del Villar.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Representació a càrrec del quadre escènic de l’entitat de l’obra de Pere Cavallé, ELS GERMANS FERRERONS i el sainet L’ACAPARADOR de Santiago Rusiñol.

  SALA DEL CARME. Nova representació del grup de teatre de la Joventut Carmelitana, que van representar L’ESTUDIANT ROS de Santos Antoli.

01/05/1968 – IGLÈSIA NUEVA SALEM. Concert a càrrec de la Coral Al·leluia de Sabadell, sota la direcció del mestre Pere Puig.

  El fet que Gent Nova s’acabés de publicar el mes d’abril de 1918, de moment ens ha deixat sense font per recopilar el que succeïa fa cent anys en el món de les arts escèniques. Esperem trobar aviat una nova font.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer