FA CINQUANTA ANYS …I CENT TAMBÉ

DE L’1 AL 31 DE GENER DE 1968

01/01/1968.-CENTRE P. SANT JOSEP. Nova representació a càrrec del grup juvenil del Centre i per fer-ho Josep M. Balaguer va escollir la comèdia NOSOTROS, ELLAS…Y EL DUENDE de Carlos Llopis.

06/01/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. Com a prova d’afecte i comiat a tots els element del quadre escènic que marxaven a complir el servei militar, es va representar MADAME VERDOUX d’Adrián Ortega i direcció d’Albert Trifol.

SALA DEL CARME. Els components de la secció de teatre de la Joventut Carmelitana van representar la seva versió d’ELS PASTORETS.

07/01/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Festival a càrrec dels dansaires de l’Esbart, on van actuar com a rapsodes, concert i l’il·lusionista Max-Bel.

13/01/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Representació de l’espectacle UNA NOCHE EN EL DORADO, amb varietats, il·lusionisme, ventriloquia, etc, sota la direcció de José Ramon Bonna.

21/01/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. Després d’un cert temps d’inactivitat, representació a càrrec de la dramàtica del text de J.B.Priestley, GEORGE & MARGARET, amb direcció de Josep Maria Alarcón.

MUSEU MUNICIPAL. Sota l’organització de la Tinència de Cultura de l’Ajuntament, el quadre escènic del Centre, va representar EL AUTO DE LA COMPADECIDA, d’Arianno Suassuna, després d’haver guanyat el concurs Ciutat de Terrassa.

ORFEÓ BADALONÍ. (COR DE MARINA) Matinal de música, amb un concert a càrrec d’un grup que es feia dir Joventut 69 i que va oferir versions de la nova canço i de folk. A la tarda de la mà de Joaquim Grífol, el quadre escènic de l’Orfeó Badaloní va representar LA LLOTJA de Millás Raurell.

SOC. CULTURAL L’OLIVA (CANYET). Actuació de l’Esbart Dansaire del Museu, amb poesía, cant, teatre i danses catalanes.

 28/01/1968 – CENTRE P. SANT JOSEP. L’elenc del Centre va participar en el V Certamen Nacional de Teatre Juvenil i aquell diumenge, amb l’assistència del jurat qualificador, va representar LLAMA UN INSPECTOR, de J. B. Priestley. Amb aquesta representació l’elenc va guanyar la fase provincial i això li va donar  dret a representar Catalunya a la fase de sector a Palma de Mallorca.

MUSEU MUNICIPAL. Concert a càrrec de la mezzosoprano Montserrat Aparici, acompanyada al piano pel mestre Pedro Vallribera.

ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Nova presentació a càrrec del jovent de l’entitat dels show JOVENTUT-68, com un festival de la cançó.

… I CENT TAMBÉ

 Gent Nova, 5 de gener de 1918.  Núm. 838

CENTRE BADALONí.

— Demá a la tarda en el teatre d`aquest Centre tindrá lloc una funció teatral a cárrec de la Companyia “Terradas Casas” posant-se en escena el drama de gran éxit: Marianela. Per al día 20 del corrent está anunciat la estrena de la comèdia, Ves, desafia’t! ,adaptació escénica del soci del Centre, nostre amic En Pere Sayol i Renóm.

Seguia la manca de noticies escèniques en la revista Gent Nova. Es vivia una època gairebé com l’actual, tot eren articles sobre política, ajuntament, vagues i poca cosa més

 Recopilat de Gent Nova, per Jaume Arqué i Ferrer