Badalona, 12 de juny de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

Una nova oferta d’espectacles sense gaire d’interès per al públic en general, ja que una part de l’oferta va dirigida a un públic que ja està citat perquè hi acudeixi i l’altra part és força selecta.

 Dijous 14, a les nou del vespre, a l’Orfeó Badaloní, tindrà lloc, organitzat per Òmnium Cultural de Badalona, un recital poètic amb JOAN MARGARIT. El poeta més llegit de les lletres catalanes hem de suposar que recitarà els versos que componen el seu últim llibre Un hivern fascinant, què es mostra un Joan Margarit més lúcid i més clar que mai. Margarit se la torna a jugar sense por, sense concessions. ‘Un hivern fascinant’ és una manera d’assumir el dolor, de celebrar la vida i d’estimar-la. La poesia de Joan Margarit és una poesia sense concessions, despullada i sincera fins al límit, vital, intensa i d’una gran subtilesa.

Els dies 22 i 23 de juny de 2013 i el 12 de juny de 2014, el grup de l’Albert Ibañez, que en aquells dies s’anomenava T.A.3 (teatres), va representar a l’espai Betúlia un text, amb el títol de LLEONARD I LA CASTELLONA, adaptació escènica del capítol “La Castellona”, de la novel-la El sexe dels àngels de Terenci Moix, interpretada per Anna Calatayud, el mateix Albert Ibañez i el pianista Jordi Pellejero Monells. Doncs bé, aquest espectacle, amb una adaptació i el nou títol de TERENCI & MARIA AURÈLIA, ha estat representat fora de la nostra ciutat diverses vegades i ara està emmarcat en l’Any Campmany. Els mateixos, però amb el nom actual de Teatre a Peu Ppla, el representaran a l’Espai Betúlia, el divendres 15 i dimecres 20 de juny, a les vuit del vespre

El dissabte 16 de juny, a la sala d’actes del Museu de Badalona I a les cinc de la tarda, Amics de la Música i l’Orfeó Badaloní aproparan al públic les melodies de dos dels grans del segle XIX i del patrimoni musical de tots els temps: Robert Schumann i Ludwig van Beethoven. El concert, encabit dins del cicle “Tardes en Viu”, comptarà amb l’actuació del pianista VALENTIN MOLDOVAN i el violoncel·lista ORIOL PALAU, i constarà de dues parts diferenciades, cadascuna protagonitzada per un dels compositors alemanys. Fantasiestücke op. 73, Adagio and Allegro op.70 i la Sonata per a violoncel i piano op.69 són les obres que teixiran el programa d’aquesta vetllada.

Arriba el final de curs al Taller de Teatre del Círcol amb les mostres de taller, en què els i les alumnes demostraran tot el que han après al curs i a l’escenari del nostre teatre. Aquesta és la programació que presenten:divendres 15 de juny a les set de la tarda, el Taller de Teatre d’adults pujarà a l’escenari i ho faran amb dues obres a la mateixa sessió. Arrencaran les noies de segon any que presentaran fragments de l’obra UNA VELLA CONEGUDA OLOR, de Josep Maria Benet i Jornet. Posteriorment, el grup de tercer presentarà l’adaptació lliure de l’obra ANIMALS DE COMPANYIA d’Estel Solé.

Els dies  16 i 17 de juny, la resta de grups que conformen els Tallers de Teatre del Círcol presenten la programació següent.

Dissabte 16 de juny, a les cinc de la tarda, el grup de petis petits 2 presentaràn ANNIE, EL MUSICAL, basat en el popular personatge de la tira còmica del nord-americà Harold.

Els mitjans petits 1, a les set de la tarda, escenificaran HARRY POTTER: les aventures del mag de Hogwarts.

Els grans, a les nou del vespre representaran: REVOLUTION. EL MUSICAL,  un cant a la pau, la llibertat i l’amor contra la intolerància.

Diumenge 17 de juny, a dos quarts d’una del migdia, els petits 3 presentaran una adaptació de GERONIMO STILTON.

Els mitjans petits presentaran PLASTILINA, un crim comès per tres adolescents.
També actuaran els mitjans grans i els petits I, però desconeixem, què presentaran.

La Capella de Música de l’Orfeó Badaloní, diumenge 17 de juny, a l’espai Tolrà, a les set de la tarda, proposa un concert molt especial. De fet, més que d’un concert, es tracta d’una vetllada musical com les que segurament se celebraven en una casa modernista com és la casa Tolrà: la família i els amics escoltant les cançons per a veu i piano que s’interpretaven, melodies que exaltaven l’amor i la natura. La Capella de Música, junt amb tenor Marçal Subiràs i el pianista Jordi Membrado, amb la direcció d’Albert Morcillo, oferiran: CANTEM L’AMOR, cançons per a tenor solista, piano i cor, d’Eduard Toldrà.

Diumenge 17, a les set del vespre, a la sala d’espectacles de la Societat Cultural La Badalonense, segona representació de LES MANS D’EURÍDICE, de Pedro Bloch, dirigida i interpretada per Joan Boix. La història de Les mans d’Eurídice és la història de tothom, la síntesi de la desesperació i angoixa dels nostres dies.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer