Badalona, 9 de novembre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-tres anys, El Eco de Badalona,  publicava el següent:

ESPECTACULOS.- TEATRO ZORRILLA,- Función para hoy domingo 10 Noviembre 1878. 1.° Sinfonía.2.°El drama trágico,en 5 actos, LUCRECIA BORGIA.3.° La divertida pieza CAZAR EN EL MISMO SOTO.  A las 3 en punto.Precios los de costumbre.

TEATRO ZORRILLA.— Función  para  hoy  domingo  17  Noviembre  1878.

l.° Sinfonia.— 2.” El grandioso drama en 3 actos, PEDRO EL NEGRO 3.° El chis¬toso saínete; EL PAGO EN CENTINELA. A las 3 en punto. Precios los de costumbre.

 

I per aquesta setmana proposem…

 El mar ens crida,  el primer projecte de creació de la jove formació badalonina Cia. Dancing Human. Es basa en una idea original, amb dramatúrgia, coreografia i escenografia, de la jove formació badalonina dirigida per Sílvia Pallisera. La idea va néixer de la necessitat de voler fomentar la part artística i creativa entre les joves estudiants de dansa. L’espectacle es presentarà dijous 11 de novembre, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla.  La interpretació anirà a càrrec d’Abril Benjumea, Bruna Guixà, Clàudia Coté, Emma Soldevila, Jair Codina, Núria Farlete, Martina de Michelis, Maria Chico, Mireia Miralles, Paula Sánchez, Mariàngels Gimeno.

En una nova sessió del cicle Per fi és dijous!, la de l’11 de novembre. a l’ auditori del  Conservatori de Música de Badalona, a les vuit del vespre, s’oferirà l’actuació del trio de swing  Sweet Tetanígens, amb Juli Aymi, clarinet i veu; Pablo López, guitarra i piano i Queralt Camps, contrabaix. Es tracta d’un trio nascut amb  desig de compartir la passió de tres amics per aquesta música. Amb trajectòries de més de quinze anys, i actuant  arreu del món, ara es reuneixen per oferir, concerts plens de música, swing i bon humor. Reserveu les entrades

 El Concurs de Música de Badalona,un certamen de bandes emergents de Catalunya, organitzat  per La Rotllana, arriba a la 22a edició. Les finals se celebraran els dies 12, 13 i 14 de novembre a la sala Enric Borràs del  Teatre Margarida Xirgu (antic Principal).     Podrem gaudir de la millor música en viu de vuit  bandes finalistes i de cinc  bandes convidades de la ciutat de Badalona.          Per accedir a l’interior del teatre cal el certificat covid digital de la UE que acredita la pauta completa de vacunació o una prova diagnòstica vigent.

Amb creació, direcció, il·luminació i interpretació d’Izaskun Fernández i Julián Sáenz-López, la compañía de La Rioja El Patio Teatro ens dibuixa un quadre preciosista, un engranatge ple de records i emocions al voltant de la figura dels nostres avis i àvies i de les seves vides, del seu  llegat i del valor del seu record.    Un espectacle que es veurà dissabte 13 de novembre, a les vuit del vespre, al Teatre Blas Infante i que ha meravellat el públic. Ha guanyat el Premi Fetén 2020, a la millor autoria i, segons la crítica d’arreu,  es presenta  a Badalona com un dels millors exponents del teatre d’objectes i del poder màgic i evocador que posseiexen.

Diumenge 14 de novembre, a les set del vespre, el teatre Zorrilla, acollirà al seu escenari l’aclamada soprano María Bayo, amb  l’ espectacle Divina Cleòpatra, en el qual reivindica la figura històrica de l’última faraona egípcia. María Bayo ens mostrarà, posant-se a la pell de Cleòpatra, les mil facetes del personatge, amb cites que van des de Shakespeare fins a Bernard Shaw. Una revisió d’un dels personatges històrics femenins més populars, però també més manipulats i castigats per la història, en la qual la soprano s’emmiralla per parlar-nos també de la seva pròpia experiència vital. Una oportunitat única per escoltar òpera al Zorrilla de la veu d’una prima donna reconeguda internacionalment. L’acompanyaran: Roman Gottwald, acordió. Joan Palet, violoncel·lista i Dario Barroso,tiorba i guitarra.

Per fi és dilluns! a l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB). Dilluns,  15 de novembre, a les vuit del vespre, actuació de Rusó Sala, guitarra i veu, que desferma al seu pas la sensació com d’haver estat immersa a la mar blava. Una guitarra fa de coixí i enlaira la veu de l’empordanesa, una mica ensirenada, que canta per als qui ja no hi són i per als qui continuem, a cops de tramuntana.  Sabors tradicionals que formen la cuina musical de la cantautora, la qual crea a foc lent cançons pròpies de deliciosa intensitat per servir a taula.  Reserveu les entrades.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer