Badalona, 01 de maig de 2018

 

ON PODEM ANAR?       

 

Això és el que us oferim…

 

Cap de setmana on es nota que ja som a les Festes de Maig, amb moltes celebracions a les places i carrers, pregó, dimoni… n’hi ha per tothom i a més, la presència de Lluís Homar i de Sergi Mateu en actes escènics.     

 

Lluís Homar, guardonat recentment amb el Premi Butaca al millor actor, es posa a la pell de CYRANO, acompanyat de Joan Anguera, Aina Sánchez, Albert Prat i Àlex Batllori i de l’equip artístic que ja va triomfar amb Terra Baixa: Pau Miró a la dramatúrgia i direcció, Lluc Castells a l’escenografia i vestuari i Sílvia Pérez Cruz a la música original. Després de l’èxit artístic i de públic de Terra Baixa, Lluís Homar i el festival Temporada Alta han tornat a impulsar un projecte teatral singular. Per fer-ho, s’envolten de grans professionals amb gran experiència i excel·lència en el seu camp per fer arribar al públic un muntatge impecable, que podrem veure dissabte 5 de maig, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla.

Amb Pau Miró i Òscar Valsecchi, Homar forma un tàndem creatiu que els duu a abordar els clàssics amb una mirada sensible i actual buscant els punts de confluència entre els temes de la literatura universal i les preocupacions de qualsevol ciutadà.

En acabar la representació hi haurà un col-loqui amb Lluís Homar, que serà presentat pel locutor de Ràdio Ciutat de Badalona, Miquel López.

Tornen els monòlegs al Círcol! El cinc de maig a dos quarts d’onze, nou dissabte d’humor i monòlegs amb TIAN LARA i el seu espectacle ANIMALADAS. Un espectacle viu i elèctric on el còmic barceloní recopila els seus monòlegs i altres rareses acumulades en els últims anys. En Tian és un còmic proper, molt expressiu, una mica exagerat i amb ritme de comèdia ràpid i dinàmic. Els seus monòlegs parlen de situacions reals de la seva vida, no hi ha mentides en el guió. Tracta temes variats i actuals però sobretot mostra una predilecció pels animals, protagonistes en aquest xou. S’ha escapat de la gàbia per demostrar que en aquest món els salvatges som els humans.

Diumenge 6, a les sis de la tarda, l’actor Sergi Mateu es posarà a la pell de l’arquitecte i polític Josep Maria Puig i Cadafalch en un espectacle escrit i dirigit per Marc Rosich, a l’escenari del Círcol, per tal de commemorar l’any Puig i Cadafalch, que celebra els 150 anys del seu naixement. La Federació d’Ateneus de Catalunya, la XTAC i Teatre Obligatori, presenten un espectacle basat en la vida i obra del rellevant, historiador i polític català, en el qual on l’actor Sergi Mateu accepta el repte d’enfrontar-se a un monòleg que pretén apropar el vessant més humà del personatge. Una peça bastida a partir de fragments de les seves memòries i d’una selecció dels seus discursos més famosos.

El diumenge 6 de maig  a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Orquestra  de Cambra i el Cor Jove del Conservatori  de Badalona, dirigits per Ricard Oliver, presentaran un programa de concert amb obres de W. A. Mozart F. Schuberti i J. Rheinberger, que comptarà amb l’actuació d’Andrea García, Premi d´Honor del Conservatori 2017, com a solista, interpretant el 2n concert de violí en Re major, K.211 de W.A.Mozart. Aquest concert és a benefici de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, i s’emmarca en els acords de col·laboració entre el Conservatori de Badalona, l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’ICO, i en aquesta ocasió també hi col·labora hi dona el suport de Rotary Club de Badalona.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer