Badalona, 09 de febrer de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us  oferim…

Aquest proper cap de setmana,  el fet més destacat és el de l’inici del Festival de Màgia-Memorial Li-Chang, esperat per molts fans d’aquest tipus d’espectacles. La resta, dins de la normalitat que comporta estar enmig d’aquesta pandèmia que ens amarga l’existència.  

Per fi és dijous!… Aquest dijous serà, VIDALBA,Trio de canyes, que presentarà el concert MINIATURES, Dolors Almirall, oboè; Queralt Roca, clarinet i  Lleonard Castelló, fagot, seran els protagonistes del concert que tindrà lloc dijous 11 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori dels Conservatoris.  Dolors Almirall, Queralt Roca i Lleonard Castelló han format el trio de canyes Vidalba després d’una dilatada trajectòria comuna en diverses formacions instrumentals; entre d’altres, han compartit projectes tan gratificants com El poble del vent i de la fusta de l’Auditori de Barcelona i Papageno i cia de la Fundació la Caixa.
La riquesa tímbrica de trio de canyes unida a la subtilesa i varietat del seu repertori ha estat determinant en la consolidació del trio de canyes Vidalba.

Ramon Madaula, un dels primers actors de l’escena catalana, de tant en tant es converteix en autor i aquest divendres 12, a les vuit del vespre, al teatre Zorrilla, en podem ser testimonis en la representació d’ELS BRUGAROL, un text estrenat a inicis de l’any passat amb interpretació de Jaume Madaula, Estel Solé i el  mateix Ramon Madaula. A cals Brugarol -família de l’alta burgesia catalana- la filla, l’Anna, activista social i feminista, decideix canviar-se el primer cognom pel de la mare. “-No abatrem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit.”. Per a l’Antoni Brugarol és inconcebible que la seva filla ja no es digui Brugarol, un dels cognoms amb més solera de la comarca. Per aquest motiu, recorrerà a tota mena d’argúcies i xantatges perquè l’Anna es faci enrere. Ramon Madaula escriu i protagonitza una comèdia familiar amb grans dosis d’humor àcid i intel·ligent que enfronta cara a cara les contradiccions dels seus protagonistes.

Ja tenim aquí el XXI Memorial Li-Chang i la primera sessió serà dissabte 13, a les vuit de vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu (antic Principal), amb l’espectacle MÀGIA I HUMOR. En aquest espectacle, podrem veure un mestre de la comèdia com Dani Pérez, actor i humorista amb vint-i-cinc anys de trajectòria a l’esquena, que acompanyat pel televisiu Jandro, que torna al festival després de triomfar a Las Vegas, per deixar-nos  bocabadats amb el seu estil particular. L’altre mag que tindrem a l’escenari serà el gallec Xulio Merino, un dels representants de la màgia actual que converteix les seves accions en autèntics miracles

 Ària és el nom de l’espectacle musical format per la cantant Clàudia Cabero i el baixista Guillem Aguilar. Ens hi trobarem un repertori de melodies tradicionals, cançons prestades del lied català i poemes musicats de diferents gèneres i autors, (fins i tot de la mateixa cantant). Ària va rebre el premi Miquel Martí i Pol 2018,  podrem gaudir-ne dilluns 15 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Escola de Música Moderna (EMMB), dins el cicle Per fi és dilluns! Tot de tonades passades pel sedàs dels dos músics, interpretades amb la veu càlida d’ella i la sensibilitat de les cordes d’ell.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer