Badalona, 16 de febrer de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us  oferim…

JA ES POT SABER QUINA ÉS LA MILLOR OBRA QUE VAM VEURE L’ANY PASSAT O LA QUE  ENS VA AGRADAR MÉS . Es pot votar al Teatre Zorrilla, utilitzant el codi QR que trobareu al vestíbul, a la web d’Amics del Teatre Zorrilla  (http;//www.escena.cat), o bé directament al formulari: http://forms.gle/AppfCKBsYaH7Pdg07

Per fi és dijous!… Aquest dijous 18 de febrer, a les vuit del vespre, seran Núria Andorrà  i Sònia Sánchez, les que presentaran a l’Auditori de Conservatori,   Dansant el so i musicant el moviment. Sònia Sánchez i Núria Andorrà es troben a l’escenari de manera lliure buscant sons que es mouen i moviments des de l’escolta i el present. És un duo que toca els extrems i que passa per totes les tessitures, de passatges purament rítmics contundents, ferms i poderosos, a moments delicats, en qué la fragilitat és fa viva i s’evoquen melodies i gestos que pengen d’un fil on prenen vida la carícia, el gest i el sons subtils.

La primera trobada d’enguany amb l’òpera ens ve dissabte 20, a les vuit del vespre, de la mà de Joan Vives, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, amb   la intervenció del contratenor Sergio Monsalve i la pianista Malika Baimagambetova. Una conferència entorn d’Els castrati, els cantants condemnats a tenir tota la vida veu de nen, i que es van convertir en els ídols dels escenaris italians i de l’òpera. L’origen dels castrati s’ha de buscar en l’actitud de l’Església catòlica de prohibir l’accés de la dona a la major part de les seves activitats i, entre aquestes, al cant religiós. I és que, si bé la jerarquia eclesiàstica era ferma en la convicció de barrar l’accés de la dona a les seves expressions musicals, de cap manera estava disposada a renunciar a les veus agudes, com a part integrant fonamental.

Diumenge 21 de febrer, a les sis de la tarda, a la sala Enric Borràs, del Teatre Margarida Xirgu (abans Teatre Principal), segona sessió del Festival de Màgia-XXI Memorial Li-Chang, amb la presentació de l’espectacle The Persons.  El mag Txema Muñoz ens porta l’espectacle que ha estat premiat en diversos països d’arreu del món com ara la Xina, Alemanya, França, Xile o el Japó. The Postman és la història d’un carter i del misteri d’un paquet sense destinatari. Després de repartir cartes i paquets en més de vint països diferents —n’ha portat, fins i tot, a la reina d’Anglaterra, al papa i a un president de la Casa Blanca, haurà de descobrir per a qui és el paquet misteriós. Una història fantàstica amb objectes que provoquen situacions màgiques i inexplicables. Una aventura màgica amb un final sorprenent.

Se’ns ha notificat que organitzat per l’Assemblea Territorial de Badalona, diumenge 21, a les sis de la tarda al Círcol Catòlic, tindrà lloc la representació d’una producció de Teatre de Ponent (Granollers) amb un  text ideat i dirigit per Frederic Roda Fàbregas, que porta per títol Cambó/companys, interpretat per  Carles Martínez.  L’espectacle està constituït per dos peces d’oratòria parlamentària.  La primera és el discurs pronunciat per Cambó al Parlament de la República Espanyola el 13 de desembre de 1934 (després de la feta del 6 d’octubre de 1934), on defensa la conducta de La Lliga Catalana  en els dies de la sublevació, fent una defensa de l’Estatut en uns moments en què la seva vigència era pràcticament nul·la, perquè havia estat substituït per un règim d’excepció. La segona és el discurs pronunciat per Lluís Companys al Parlament de Catalunya el 5 de maig de 1936 amb l’objectiu de donar a conèixer els mòbils, així com la justificació dels fets del 6 d’Octubre i on defensa el sentit originari de la República, així com les llibertats de Catalunya.

Per fi és dilluns!... El dilluns 22 de febrer, a les vuit del vespre, al seu l’auditori l’Escola de Música Moderna de Badalona, oferirà un concert amb uns d’alumnes del centre que s’han constituït com a grup, creiem que són els Old Brown Shoes, tot hi que podria ser el títol el concert. El grup està format per: Letizia DiLiberto (veu), Guillem Esteban (teclats i veu), Joan Maria Camps (guitarra), Mario Diez (baix) i Martí Fleta (bateria).

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer