Badalona, 1 de març de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que oferim.

JA ES POT SABER QUINA ÉS LA MILLOR OBRA QUE VAM VEURE L’ANY PASSAT O LA QUE  ENS VA AGRADAR MÉS. Es pot votar al Teatre Zorrilla, utilitzant el codi QR que trobareu al vestíbul, a la web d’Amics del Teatre Zorrilla: (http; //www.escena.cat), o bé directament al formulari  http//forms.gle/AppfCKBsYaH7Pdg07 

VOTEU, SI US PLAU!

 El dimecres  3 de març, a les set de la tarda, a l’escenari del Teatre Zorrilla (entrada pel carrer de Sant Miquel), els Amics del Teatre Zorrilla, iniciaran el II Cicle de Teatre A Cau d’Orella, després que l’any 2004 deixéssim d’organitzar-lo per fer altres activitats. En aquest cicle pretenem llegir textos, la majoria inèdits, participants del concurs Premi de Teatre Breu Inicia’t, avui Premi de Teatre Breu Andreu Solsona, i classificats com a guanyadors o finalistes segons consta a les actes emeses pel jurat del premi. La primera obra que es llegirà dimecres 3 de març, serà MINOTAUREun text del badaloní Albert López Vivancos, participant al concurs de 2016. Estanis Aboal i l’autor seran les persones que llegiran l’obra.

 Dins el transcurs del cicle de concerts Ja és dijous!, aquest pròxim 4 de març, a les vuit del vespre, a l’auditori del Conservatori, hi haurà l’actuació del Quartet Calders, amb un concert que porta per títol Josep Soler en record a J. M. Llorens. El Quartet Calders es va fundar l’estiu de 2018 a Barcelona. Els integrants són Júlia Alvaro (violí), Alba Ramírez (violí), Àlex Rodriguez (viola) i Miquel Felip (violoncel), quatre joves músics apassionats per la música de cambra que s’agrupen amb l’objectiu d’explorar el vast repertori de la formació. Últimament han enregistrat escenes de l’obra Jesús de Natzaret i el Quartet de corda núm. 10 En aquesta obra es poden escoltar elements distintius de la música de Josep Soler amb l’ambigüitat harmònica del cromatisme de l’acord de Tristany de R. Wagner i que neix en memòria de mossèn Llorens, després del seu traspàs.

Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francisco Cuéllar són els protagonistes d’Alguns dies d’ahir, el text de Jordi Casanovas que podrem veure divendres 5 de març, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, sota la direcció de Ferran Utzet. Els fets d’octubre de 2017 a Catalunya són part de la nostra història recent. Molt se n’ha parlat… Però se n’ha parlat prou? El text de Jordi Casanovas, autor de les punyents Jauria i Valenciana, ens introdueix a la cuina de la família Font que, mentre preparen l’entrepà o mentre sopen, intercanvien les seves impressions sobre els dies immediatament posteriors al primer d’octubre. Discuteixen sobre el que passa a fora, però, també, sobre el que els passa a dins. També nosaltres ens podrem afegir a aquesta conversa íntima, tan necessària abans que s’escrigui la història dels fets.

Dissabte 6 de març, a dos quarts de set de la tarda, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, s’oferirà un concert amb el títol Els colors de la passióprotagonitzat per la mezzosoprano Arantzazu Garcia Oncina i la pianista Elke Sanjosé. Vetllada de contrastos entre la lírica més emotiva e Lorca i Guridi, i l’expressivitat i força de les àries de Donizetti, Haendel i Bizett. Un concert a veu i piano amb el que el duet musical ens farà vibrar i emocionar amb els colors de la passió.

 Un any més, el punt final del Festival de Màgia Li-Chang tindrà com a escenari el Teatre Blas Infante, amb la ja clàssica gala solidària, (diumenge 7 de març, a les sis de la tarda), en la qual es podrà gaudir d’una nova generació de mags que presentarà el mag Caru, un manresà que, amb el seu estil proper i elegant, ens portarà la il·lusió.

Pujarà a l’escenari el premi jove Li-Chang 2020, Roger Sala, que dins del Festival Màgicus de Barcelona, segur que seduirà el públic amb el seu número de manipulació clàssica modernitzada, Thiès’s danse.   

L’acompanyaran Doble A, una parella de mags que fusionen l’humor absurd, el teatre, la comèdia i la màgia per crear números únics i diferents.

També actuarà el mag Rovi, que porta des dels dotze anys voltant per Catalunya i fusionant la música amb la màgia.

I finalment es podrà veure el joveníssim mag Dídac, creador d’una màgia musical, plena de sorpreses i trucs inesperats.

Com cada any, la recaptació d’aquesta gala anirà destinada a Solidarà??? màgia.

 

AMICS DEL TEATRO ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer