Badalona,  9 de març de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

JA ES POT SABER QUINA ÉS LA MILLOR OBRA QUE VAM VEURE L’ANY PASSAT O LA QUE  ENS VA AGRADAR MÉS. Es pot votar al Teatre Zorrilla, utilitzant el codi QR que trobareu al vestíbul, a la web d’Amics del Teatre Zorrilla  (http: //www.escena.cat), o bé directament al formulari http://forms.gle/AppfCKBsYaH7Pdg07 

VOTEU SI US PLAU!

Encara que potser no arriba a temps per assistir-hi el fet és força interessant. Dilluns 8, a les vuit del vespre,  hi haurà  cinema a l’EMMB, amb la projecció d’una de les millors comèdies de la història del cinema: Sherlock Jr. [1924] de Buster Keaton, amb música original del professor de l’EMMB, Joan Aymerich, que la interpretarà en directe. Sherlock al piano!, és un espectacle per a tots els públics en homenatge al gran “Cara de pal”, l’actor que tenia prohibit riure per contracte.

De manera excepcional el proper dijous 11 de març l’Espai Betúlia, amb dos passis, (a dos quarts de set i a les vuit),  acollirà un espectacle de la Quinzena de la Dansa Metropolitana.

L’espectacle és UNRAVEL, del ballarí Àngel Duran. Inspirat en la figura de l’obrer tèxtil i a partir dels testimonis dels treballadors de les filatures, UNRAVEL qüestiona la dicotomia entre modernització i deshumanització, entre l’automatisme de les accions i el comportament humà. En aquesta peça s’exposa la fragilitat humana desteixint la memòria col·lectiva d’una generació, de la qual som hereus, com el fil perfectament trenat format per mil fibres de cotó.                         L’entrada és gratuïta però l’aforament és limitat per la qual cosa caldrà reservar entrada. A l’Espai Betúlia no es reservaran entrades, cal fer-ho obligatòriament a l’Agenda Cultural de l’Ajuntament de Badalona

 

 INVICTE  BELLATE     La cançó al llarg del temps barroc, un concert, que tindrà lloc dijous 11 de març, a les vuit del vespre, a l’auditori del Conservatori, és una mostra dels nous estils que es van desenvolupar a diferents parts d’Europa en als segles XVI i XVII (Canzoni, Airs de Cour i Tonos Humanos). La música es va començar a posar al servei del text i en van subratllar el significat i els seus afectes. És una música excepcional que va implicar una nova percepció per part del públic a l’hora de ser escoltada. La cantant Eulàlia Fantova i el clavecinista Jordi Reguant, intèrprets reconeguts internacionalment, ens proposen un programa molt variat i que de ben segur us impactarà, interpretaran: Claudio Monteverdi (1567-1643);  Saint Lambert. (…1700…);  François le Fegueux (…1617…);  Juan Hidalgo (1614-1685); el manuscrit Contarini de Tonos Humanos i Juan Hidalgo.

Divendres 12 de març, a dos quarts de set del vespre, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó. Conferència a càrrec de la musicòloga Victòria Palma, que forma part de l’equip de Catalunya música i és l’autora del llibre Femení i singulars. Històries de dones i música.  Lina Llubera. Aquest es el  pseudònim de Carolina Codina Nemisskaia (1897 – 1989), que fou una soprano d’origen espanyol, i amb ascendència badalonina, amb una de les trajectòries musicals més accidentades del segle vint i protagonista d’una vida que sembla sortida d’una novel·la russa.  Filla del cantant català Joan Codina i Llubera i de la polonesa Olga Nemísskaia , Lina va casar-se amb el popular compositor rus Sergey Prokófiev , fet que li va comportar els episodis més dolços i feliços de la seva vida però també les més grans penúries i angoixes. La vida de la soprano va transcórrer entre canvis de residències en diversos països i continents, fruit de la carrera musical del seu marit, passant dels cercles més selectes i distingits del moviment artístic d’aquella època, fins a ser condemnada a treballs forçats en un camp de concentració de Mordòvia per acusacions relacionades amb l’espionatge.  Abans de morir va venir a buscar les seves  arrels. Sabeu a quina ciutat les va trobar?  Victòria Palma, ens ho explica.

 La Cia. de la Industrial Teatrera torna a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu (antic Teatre Principal) per oferir-nos un cop més una situació única, inigualable,  poder assistir a un moment màgic. L’espectacle que es representarà el divendres 12 de març, a les set de la tarda, porta el títol d’Herència, és un espectacle en clau de clown per reflexionar sobre el món que ens ha deixat i el món que volem deixar. Dos personatges en un abocador d’escombraries un viatge tendre i divertit per transformar la nostra herència. Creat, dirigit i interpretat per Mamen Olías i Jaume Navarro, amb direcció de Jordi Puntí.

 Dissabte 13 de març, a la sis de la tarda,  al Museu de Badalona, tindrà lloc un acte que consta de la inauguració de l’exposició itinerant del 70è aniversari de l’Esbart Sant Jordi, editada pel Museu de Badalona i amb textos de Jordi ALBALADEJO, que porta per títol  EL FUTUR DELS ESBARTS I L’ESBART DEL FUTUR.
A les 18’30 hores començara eñ col-loqui amb els participants següents: Pere SEDA (Esbart Maragall), Anna BASTIDA (Andança – Esbart Sant Cugat) i Àlvar BORRELL (Esbart d’Olot). Serà moderat per Eva Maria Campabadal, de l’Esbart Ciutat Comtal.
 

El dissabte 13 de març, a les vuit del vespre, arribarà al Teatre Blas Infante una de les noves estrelles del flamenc. Es tracta del badaloní Miguel Fernández Ribas, El Yiyo. el joveníssim bailaor , que alguns comparen ja amb Joaquin Cortés, ens oferirà la seva visió personal del gènere amb passió, sensibilitat i carisma. El balladors  que seran els protagonistes de l’espectacle El Yiyo & su troupe, seran Miguel Fernández Ribas (El Yiyo), Ricareu Fernández Ribas (Tete), Sebastián Fernàndez Ribas (Chino), María José González Bravo i Marina González Ortiz.

Llums, danses i colors ompliran la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu (antic Teatre Principal), diumenge 14, a les sis de la tarda, per endinsar-nos en un viatge sensorial on músiques i projeccions ens duran de la mà per visitar un univers fascinant i sorprenent, de Geometria,  un món abstracte de formes geomètriques que travessaran l’escenari fins a arribar al pati de butaques.  El nou espectacle de la companyia de dansa Roseland Musical se’ns presenta com una gran experiència, una barreja irresistible de dansa i tecnologia. Hi actuaran els  ballarins;  Aina Lanas, Arias Fernández i Anna Segrera:  la direcció artística és a càrrec  de Marta Almirall; de la coreografia, s’encarreguen Anna Planas, Aina Lanas i Arias Fernández.

Per primera vegada i dins el Cicle Per fi és Dilluns!, dilluns 15 de març, a les vuit del vespre, teatre a l’EMMB! Una lectura teatral de Llibert Unplugged,  l’extraordinària obra de la badalonina Gemma Brió, que junt amb les companyes de la Cia. Les Llibertàries, Tàtels Pérez i Mürfila, on la música  té un paper central de la mà de Mürfila. Un text valent i commovedor, que recull les contradiccions ètiques de la mateixa existència i aconsegueix donar forma a un dolor tan gran com és el de la mort d’un fill. Entre la tragèdia i sorprenentment també l’humor, Llibert Unplugged és sobretot un cant a la vida, carregat d’ironia, emoció i música,  sota la direcció de Norbert Martínez

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer