Badalona, 16 de març de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

JA ES POT SABER QUINA ÉS LA MILLOR OBRA QUE VAM VEURE L’ANY PASSAT. Es pot votar al Teatre Zorrilla, utilitzant el codi QR que trobareu al vestíbul, a la web d’Amics del Teatre Zorrilla  (http //www.escena.cat), o bé directament al formulari http //forms.gle/AppfCKBsYaH7Pdg07 

VOTEU, SI US PLAU!

 Plis plas plec és un divertiment musical amb paper plegat a càrrec de l’ESMUC Plec Trio, un grup format format per Joan Sallas (direcció, plegador i papiroflèxia), Magali Datzira (contrabaix i veu) i Iscle Datzira (saxo).  S’hi fusionen  creació, diversió i il·lusió prenent com a font d’inspiració la sala de les diversions del Museu. Aquest espai, remodelat recentment , acull les col·leccions relacionades amb la diversió i l’oci del segle XIX i principis del XX. El paper hi és present en innombrables formes i en objectes de joguina, com ara teatres de paper, retallables, cromos, cases de nines, jocs imprèsos i un llarg etcètera.
Ens conviden, dijous, 18 de març, a les vuit del vespre, a l’Auditori del Conservatori, a  participar d’un espectacle musical amb el paper plegat com a protagonista; des de l’anomenat troublewit -l’art d’explicar històries a través de la màgia del plec transformador-, al llenguatge del plec en objectes com el ventall, per acabar finalment descobrint les famílies instrumentals a través de l’eco del plegatge

Divendres 19, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, inici del BLUES & RITMES BADALONA 2021, amb la presència del blues britànic amb pedigrí IAN SIEGAL. Ell és un dels bluesman britànics més aclamats de les últimes dècades. Una revista, Classic Rock, no ha vacil·lat a l’hora de qualificar-lo de “tresor nacional”. Ian Siegal, nascut a Portsmouth però amb un ADN propi del Mississippí, obre per fi un nou Blues & Ritmes acte que serà el seu primer concert a Catalunya des de fa  molts anys. Siegal té  un estil amb la guitarra que és pura emoció i una banda foguejada en mil aventures, capaç de fer tremolar cadascuna de les butaques del Zorrilla. L’acompanyaran Rafael Schwiddessen (bateria), Danny van t’Hoff (baix) i Dusty Ciggaar (guitarra i veus).

Andrés Rodríguez (tenor),  Esther de Santos (soprano) i Guillermo Torres (piano) dissabte 20 de març, a dos quarts de set de la tarda, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó,  seran els intèrprets d’un concert que porta per títol  A banda i  banda de l’atlàntic, un concert que sap trobar nexes d´unió entre el repertori popular espanyol i la cançó popular llatinoamericana. S’hi podrà gaudir de compositors espanyols com Joaquín Rodrigo i Joaquin Turina, com de compositors de Centreamèrica com Blas Galindo , Manuel M. Ponce o Carlos Gustavino.

 

 

 

 

La vigatana JOANA SERRAT, acompanyada per la banda The Great Canyoners, formada per Vidal Soler (guitarra elèctrica i cors), Bernat Sánchez (guitarra elèctrica i cors), Miguel P. Kersley (pedal steel), Rubén Alcazar (baix) i Toni Serrat (bateria), ha triat els Blues & Ritmes per a l’estrena absoluta del seu esperadíssim cinquè disc; Hardcore from the Heart,  un viatge emocional, dolorós i commovedor que la reafirma com un dels grans talents de la música del nostre país. La presència de Joana Serrat el dissabte 20, a les vuit del vespre, al Zorrilla, assegura una màgica vetllada que de ben segur costarà d’oblidar.

El Círcol, diumenge 21 de març, a les sis de la tarda, presenta Impro Side Story, un espectacle efímer realitzat per actors i actrius de musical que presenta una visió diferent a qué «el món de l’impro» ens té acostumats. Les bogeries de l’impro estan servides però si les ruixem amb música i la vam improvisar amb canvis inusuals de claus musicals; el riure està servit. Una caòtica i divertida funció d’aquesta bogeria musical. Els culpables, Rai Borrell i Roger Julià que presenten una companyia «variable» en què diferents personalitats reconegudes de teatre musical es llancen al buit per iniciar una funció que saben començar però no com acabar. Bé, segur que acaba amb una cançó; això sí.

 La irrupció, fa poc més d’una dècada, d’aquest gentleman del nord de Michigan format musicalment en el gresol de cultures que sempre ha estat Nova Orleans, ha significat un plus de classe i distinció per a les músiques nord-americanes d’arrel. Diumenge 21 de març, a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, en una nova sessió del Blues & Ritmes, gaudirem d’un cantant i guitarrista d’aquells que ja no queden. Es tracta de LUKE WINSLOW – KING que, a Badalona, actuarà en companyia del virtuosíssim guitarrista italià ROBERTO LUTI, vell còmplice dels seus temps a Nova Orleans. Ens espera una vetllada plena de classe i bon gust.

Dilluns 22 de marc, a les vuit del vespre al cicle Per fi és Dilluns!, tornaran a la palestra alumnes  de l’Escola de Música Moderna de Barcelona (EMMB). Formats en combos protagonitzaran un concert que serà força celebrat pels seus companys i, per descomptat per les seves famílies.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.

Jaume Arqué i Ferrer