Badalona, 6 d’abril de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim.

Una mica de ressaca d’aquestes petites sí que en queda, però el proper cap de setmana la programació dels teatres públics ens apropa dos bons espectacles, encara que un sigui de teatre familiar. Tots dos tenen qualitat suficient  perquè els aficionats al teatre els vagin a veure. 

Un dels muntatges més originals i brillants de la temporada teatral, La infanticida, el clàssic de Caterina Albert (Víctor Català) en format d’òpera electrònica, es presentarà a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu (antic Teatre Principal), el divendres 9 d’abril, a les vuit de vespre. El gran repte escènic d’una adaptació d’aquesta magnitud només podia assolir-se reunint un equip de luxe: la compositora Clara Peya, el dramaturg Marc Rosich i el director Marc Angelet. Tots tres acompanyen Neus Pàmies en un trajecte tràgic per narrar en forma de monòleg musical el capítol més dur i cruel de la vida de la Lena.  La infanticida parla d’una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador.

No és broma!  Diumenge 11 d’abril, a les sis de la tarda, valdrà molt la pena anar al Teatre Blas Infante, a veure Gnoma, una obra recomanada a partir de tres anys, la qual va ser premi al millor espectacle al Festival Internacional de Titelles Festitíteres, el 2019, alhora que resulta també molt interessant per la seva realització. La gnoma Gwendolyn i la seva amiga, ocell Matilda construeixen una casa per viure-hi juntes. Estan molt il·lusionades, però a poc a poc s’adonen que la convivència no és tan senzilla. Un dia, la Gwendolyn rep una invitació per anar a celebrar l’aniversari de la seva germana. Un contratemps pel camí farà canviar la relació amb la Matilda. Gnoma és un espectacle de titelles sobre el repte de la convivència i l’amistat, les diferències i l’acceptació dels altres, amb una mirada a una estructura familiar diferent. L’espectacle està basat en un guió d’Emília Esteban Langstaff i d’Eduard Blanch Barbany, amb manipulació i construcció de titelles a càrrec  d’Emília Esteban Langstaff i música de Lisa Bause.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.

Jaume Arqué i Ferrer.