Badalona, 27 d’abril de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Per fi és dilluns! Aquest 26 d’abril, a les vuit del vespre, a l’Escola de Música Moderna (AMMB), hi ha  l’actuació del  combo llatí Latin-Jazz amb Clàudia Fleta, saxo i clarinet;  Giacomo Romanelli, saxo; Òscar Dulanto, trombó; Daniel Ocón, piano Julián Marcelo Rios, guitarra Marta Costa, percussió Toni Sánchez, baix Albert Sabater, bateriaMúsiques d’arrel llatina barrejades amb jazz. Tradició i improvisació s’ajunten en aquest combo de l’EMMB.

L’Espai Betúlia, dimarts 27 d’abril a les set de la tarda, acollirà la presentació del poemari de Salem Zenia, poeta i filòleg, autor del diccionari amazic-català, i Sahida Hamido, jove poeta terrassenca. Oferiran un recital emmarcat en l’exposició de Núria Guardiola, en que el paisatge de nord del Marroc i la presència de la dona i el seu dia a dia  seran motiu principal de reflexió.

A l’Auditori de Museu de Badalona, dijous 29 d’abril, a les vuit del vespre, tindrà lloc el concert Grans duos d’òpera “Lontan da te”, a càrrec de la professora de cant del Conservatori,  Rocío Martínez,  acompanyada del tenor David Alegret i la pianista Viviana Salisi, els quals oferiran  un tastet d’àries d’òpera. Oferiran cançons d’Eduard Toldrà, W.A. Mozart, Antonio Vivaldi, Soutullo i Vert, Giménez i Nieto, Gaetano A. Penino, Giacomo Puccini i Gaetano.Donizetti.

El II Cicle de Teatre a Cau d’Orella, que la nostra associació va posar en marxa el passat mes de març continuarà aquest 29 d’abril, a les set de la tarda, a la sala d’assaig del Teatre Zorrilla (entrada pel carrer de Sant Miquel) amb la lectura de l’obra, Penombres, original de Joan Roca Casals, text que va guanyar el Premi de Teatre Breu Inicia’t -2008. La lectura anirà a càrrec d’Anna Calatayud, Felicitat Comas, Joana Domingo, Antonio Escudé, Mireia Torné i Teresa Ustrell i del so s’encarregarà Joan Vidal.

El concert que tindrà lloc el dissabte 1 de maig, a dos quarts de set de la tarda, a l’Espai  Tolrà de l’Orfeó Badaloní, porta per títol En el món de Pau Casals, en el que seran intèrprets: Queralt Giralt, Emmanuel Niubó, i Guillem Pareja, violoncels i Guillem VELLVÉ, cello. Aquest concert està dedicat al cèlebre violoncel·lista, pedagog, director i compositor català Pau Casals, però ,  a més també és un homenatge insubstituïble a l’instrument que va ser el seu company de vida i també la seva particular i pacífica arma de denúncia contra la inacció de la comunitat internacional amb relació a la dictadura franquista.

Tercera sessió del cicle de monòlegs Dimoni ComedtOMEDY, un espai en clau d’humor  irreverent, fresc i espontani amb un clar i únic objectiu: fer-nos petar de riure!  Serà diumenge 2 de maig, a les 12 del migdia, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní. En aquesta segona sessió es compta amb la participació de dos còmics de gran popularitat i veterans de molts escenaris d’arreu del país com són Mireia La Crazy i Ritxi Olivé.   L’humorista Pep Alejandro conduirà l’espectacle.

El dilluns 3 de maig, a les vuit del vespre, a l’Escola de Música Moderna de Badalona  (EMMB), Pop-Rock / Cançó, concert doble amb projectes musicals d’alumnes de l’EMMB, D’una banda Curly Blue Rock, a càrrec de Michelle Claude, guitarra i veu i Mireia Peña Pla,veu alumna de cant de l’escola. Ens presentaràn el projecte que comparteixen: un duo de versions de grans clàssics del rock, en versió acústica i femenina.  La segona part anirà a càrrec de Naia González, veu i piano; Izan Mora, teclats;  Martí Monés, baix i Pol Socias, bateria. Naia González, alumna de l’EMMB, és una jove cantant, pianista i compositora amb una incipient carrera artística. Ens visita acompanyada de companys seus de l’escola, en un grup creat per a l’ocasió. Ens presentarà les seves cançons pròpies.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.

Jaume Arqué i Ferrer