Badalona, 4 de maig de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Estem en plenes Festes  de Maig i procurarem poder fer-vos arribar els actes, més o menys escènics que se’ns ofereixen. Tingueu en compte que hi ha força actes amb les entrades exhaurides. Ho assenyalarem en vermell.

Organitzat per la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona,  la Dramàtica del Círcol,  oferirà en versió teatralitzada, l’adaptació a conte de la llegenda L’hereu Mas i el Dimoni, recollida per Joan Rosàs i inclosa a recopilació de llegendes de Badalona El cabàs dels micacos, de Jan Grau i Guillem Escriche. “A més de reis, de grans homes i de nobles il·lustres que han passat per Badalona, un dels personatges més rellevants que tot sovint s’hi ha passejat ha estat el Dimoni. Fins i tot massa sovint que s’hi ha passejat per fer barrabassades de les seves! Diuen que a prop de la carena, per la vall de Canyet amunt, hi ha una de les entrades de l’infern. És per allí que el Dimoni baixa cap a Badalona, entrant pel pas de la Guineu.”  Les representacions seran  el 4 de maig, a les sis de la tarda, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté; el 5 de maig, a dos quarts de sis de la tarda la Biblioteca de Pomar i el 12 de maig, a les sis de la tarda, a la Biblioteca de  Llefià – Xavier Soo.

 Dijous 6 de maig, a dos quarts d’onze del matí, a la platja de Coco, dins a la programació de les Festes de Maig, música per a la gent gran amb un  Espectacle de sarsuela i òpera, adreçat especialment  als usuaris i usuàries dels casals de gent gran de Badalona, i també per a la resta de les persones grans de la ciutat. Per assistir-hi cal fer una  reserva prèvia d’entrada al telèfon 93 483 29 71 o a gentgran@badalona.cat.

Divendres, 7 de maig,  a les vuit del vespre, al parc de l’Escorxador, una actuació gratuïta, (amb les entrades exhaurides) de  David Ros, un cantant i compositor badaloní amb una àmplia trajectòria en el món de la música. A Badalona presentarà es seu espectacle Buscarem la sort.

Dissabte, 8 de maig, a les onze del matí, espectacle per els menuts al parc de l’Escorxador.  Entre 250 kg de palla i 125 kg de massa humana. Amer i Àfrica és una companyia de circ contemporani centrada en la investigació sobre la tècnica de mans a mans que presentarà l’espectacle Envà. Espectacle amb reserva prèvia

Al mateix dissabte 8, a la una del migdia, també al parc de l’Escorxador, actuació de River Omelet els quals presentaran Come in, you’ll see the flat, el seu primer treball amb lletres senzilles i melodies i harmonies captivadores que ens permeten desconnectar. Una banda de música folk que sona a arrels de música popular irlandesa amb pinzellades de pop independent (indie pop). Diuen que les entrades estan exhaurides.

També al parc de l’Escorxador, dissabte 8, a les sis de la tarda,  amb reserva prèvia, actuació d’ Aydená, un grup musical de pop flamenc nascut a Badalona, que han compartit escenari amb grups com Las Soles, Cantores de Hispalis, Requiebros o La Húngara entre altres. Les seves presentacions en viu són poderoses, precises i refinades i si reflecteixen les influències de les seves arrels flamenques i del moviment rociero a Catalunya.

Dissabte 8 de maig, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, torna l’obra de Sergi Galceran, dirigida per Sergi Belbel, El método Grönholm, amb Sergi Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer.

Últim espectacle al parc de l’Escorxador, a les vuit del vespre, dissabte 8, amb registre previ, en  qué es podrà gaudir del conjunt Radio Tributo., el tribut més fidel i contundent de Radio Futura que farà un repàs pels èxits més emblemàtics dels dotze anys de la carrera musical d’aquest grup de l’anomenada movida madrileña  dels anys vuitanta.

Els espectacles escènics de teatre, música i dansa del diumenge 9 de maig començaran a dos quarts d’onze al parc de  Ca l’Arnús – Can Solei, amb entrades exhaurides, amb l’actuació de La Tresca i la Verdesca i el seu espectacle Zum, un espectacle musical d’animació amb cançons i danses adreçat a un públic familiar.

Acabada l’actuació, de La tresca i la Verdesca, seguidament al parc de  Ca l’Arnús-Can Solei  hi haurà l’espectacle Flow, de Pulmon Beatbox. Sempre amb una ràdio al seu interior, Dani Lleonart fa anys que viatja pels indrets més inhòspits del hip-hop. Sons, ritme, colors i paraules per explicar-nos el viatge personal que ha fet en el món de la música.

Diumenge 9, a les onze del matí, al parc del Escorxador, amb entrades també exhaurides, hi haurà l’actuació del mag Enric Magoo i altres mags de Badalona. En el programa de les festes de maig, però no hi ha el nom de cap més mag.

També amb les entrades exhaurides, el diumenge  9 de maig, a la una del migdia, al   parc de Can Solei  – Ca l’Arnús, l’actuació de  Dimas un artista multidisciplinari que ha estat connectat a diferents realitats de la ciutat de Badalona, que  presentarà una sessió exclusivament en format vinil en que escoltarem una mostra de la seva col·lecció que ens farà viatjar des dels anys seixanta fins a l’actualitat.

També a la una del migdia al parc de l’Escorxador, el diumenge 9, s’iniciarà, amb registre previ l’espectacle Volver,  de la companyia de flamenc Lora de Goya. És una suite dels pals més tradicionals del flamenc, com són las alegrías, la bulería, la soleá, la guajira o el fandango entre d’altres. Hi gaudirem de tota una varietat musical d’uns grans músics en directe i de la força i l’energia d’una companyia de dansa nascuda al Mediterrani.

Aquest any la ja tradicional Mostra de Dansa que oferien les escoles de dansa badalonines, ha canviat d’ubicació i de la Plana s’ha na anat al Port, en doble sessió, a les dotze del migdia i a les sis de la tarda, (amb les entrades exhaurides) Els horaris i actuacions seran els següents :   A les dotze hores , a càrrec de les escoles de dansa Estudi Flamenc i Dansa Lora de Goya, L’Assaig, Moviment-2, Multi Studio Dance i Stil, a les sis, a càrrec de les escoles de dansa Atelier des Artistes, Ballet Sílvia Pallisera, Danzalona, Marisa Yudes i Ritmes.

L’artista independent i compositor Edu Esteve debuta amb Fènix, el seu primer àlbum en solitari, el diumenge 9, a les sis de la tarda, al parc de l’Escorxador, amb entrades exhaurides,   Esteve,  ha fet un pas més en la seva trajectòria musical amb cançons que volen ser una empenta per a tothom que travessa un moment complicat i transmeten la força i l’energia per tirar endavant.

Un altre espectacle que s’anuncia amb les entrades exhaurides, es tracta de l’actuació d’ Intana, el diumenge 9 de maig, al parc de Can Solei – Ca l’Arnús, a les set de la tarda. Intana neix d’una proposta personal de Núria Moliner com a cantautora que creix i s’acaba formalitzant en un projecte de banda. Presentarà a Badalona el seu segon disc A plan for us. Aquesta actuació s’oferirà a l’espai del Racó Íntim, en el qual també actuarà Esmeralda Colette, una jove actriu i cantant que creix en un ambient de fortes influències multiculturals. La seva proposta de cançons pròpies fusiona el folklore llatinoamericà, el nou soul i diversos estils musicals amb unes lletres originals i sinceres que no deixen indiferent.

Al parc de l’Escorxador, diumenge 9 de maig, a les vuit del vespre, amb registre previ, s’oferirà  Herència, l’última producció de la companyia La Industrial Teatrera, en la qual s’apel·la a l’inconformisme. Un espectacle de dos clowns que ens convida a dir prou i a reflexionar sobre quin món tindran els nostres fills. L’herència en clau de clown. Quin món deixem o com el deixem és el tema central.

Petit Bombay presentarà el seu espectacle de titelles El petit príncep, personatge que explicarà el seu llarg viatge per diferents planetes on ha conegut altres personatges ben estranys i curiosos, cadascun amb les seves manies i bogeries. Aquest espectacle que segons diu el programa oficial, ja te les entrades exhaurides tindrà lloc dilluns 10 de maig, a les 11 del matí, al parc de l’Escorxador.

Acabat l’espectacle de titelles, a la una del migdia, al mateix parc de l’Escorxador i amb registre previ, hi haurà l’actuació de Bufa & Sons, amb les seves exquisides composicions musicals que van des del blues, el jazz i la música popular, fins a les creacions originals de la banda, interpretades amb instruments impossibles com un totxo, una crossa, una cadira, un escombra, una oliva i molts d’altres.

El dia 10, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, el duet format per la badalonina Maria Arnal i Marcel Bagés, un dels més aplaudits i referenciats de l’actual panorama musical nacional,  oferiran l’estrena del nou àlbum, Clamor, un pop mutant als límits de l’emoció que parla de la nostra infinita capacitat de transformació per afrontar els reptes d’un planeta – d’un futur – en crisi. Una fusió de folklore i electrònica. Modernitat ancestral. Maria Arnal i Marcel Bagés fan una aposta pel llenguatge universal de l’emoció amb cançons sobre els desafiaments humans i no humans d’un futur més incert que mai. Diuen que les entrades també estan exhaurides

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA