1 de juny de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Després d’uns dies en què l’agenda treia fum i havíem de mesurar quin era el nostre destí davant de tots els actes programats (encara i que amb poc teatre), ens arriba ara un cap de setmana amb dues representacions força interesants.

Dissabte 5  i diumenge 6, a les cinc de la tarda, l’església de Santa Maria serà l’escenari de la representació del text de Jaume Salom, Temps d’espases, amb adaptació i traducció  d’Àngels Aymar i direcció d’Albert López Vivancos. En aquesta obra es recrea la passió i mort de Crist, però tal com hauria succeït si hagués passat a l’època en què va ser escrita l’obra. Estrenada l’any 1972, al desaparegut Teatre Moratin de Barcelona,Temps d’espases fluctua entre la teologia de l’alliberament activa i el missatge d’amor i de pau transmès per Crist, tot en un àmbit tancat, de gran tensió dramàtica i constret a les unitats clàssiques. Aquí, l’autor, utilitza el seu context religiós i polític per expressar les seves rebel·lies contra totes les opressions i dictadures.  Aquesta representació es porta a terme en memòria de les víctimes de a covid i en agraïment a tots els que han tingut cura de les persones contaminades. Compta, amb el suport de Tanatori de Badalona i està  organitzada per Projecte Ixthys teatre.

 Dissabte 5  de juny, a les set de la tarda i diumenge 6, a les sis de la tarda, torna al seu escenari la Dramàtica d’El Círcol; representant l’obra de Jordi Galceran, Burundanga, una comèdia romàntica amb etarres pel mig. El resultat d’aquest còctel explosiu és un vodevil d’humor blanc i sorpreses constants, d’equívocs i situacions rocambolesques que no sols barreja amor, terrorisme i comèdia, sinó que fins i tot anuncia la fi d’ETA.  Aquesta és la sinopsis de l’obra: Berta, una jove estudiant, està embarassada de Manel, el seu nuvi, però encara no s’ha atrevit a dir-ho. I és que no sap què fer. Per no saber, no sap ni si el seu noio realment la vol. Sílvia, la seva companya de pis, li ofereix la solució: burundanga, la droga de la veritat, una substància que fa perdre la voluntat a qui la pren i provoca la sinceritat més autèntica. ¿La vol? És ell qui aparenta ser? És honrat, fidel i treballador? I si amaga els pitjors secrets? I si no és el que sembla? És infidel? És un delinqüent? ¿I si fos un terrorista?.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA