15 de juny de 2021

ON PODEM ANAR

Això és el us oferim…

També  la Biblioteca de Canyadó/Casagemes – Joan Argenté, cuida de fer-nos arribar l’òpera. Aquesta activitat forma part del projecte Liceu-Bib. Amb aquest projecte el Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques de la Direcció General de Cooperació Cultural i el Gran Teatre del Liceu col·laboren per facilitar que les biblioteques ofereixin activitats al voltant de l’òpera. Dijous 17, a dos quarts de sis de la tarda, a la biblioteca esmentada, Pol Avinyó, musicòleg, crític d’òpera i divulgador del Gran Teatre del Liceu ens introduirà a l’òpera de Giuseppe Verdi, Aida,  amb l’objectiu d’explicar a les persones assistents alguns trets característics de l’obra que m’afavoriran la posterior comprensió. El visionament de l’òpera Aida tindrà lloc el divendres 18 de juny a les cinc de la tarda.

 En aquesta audició d’òpera que tindrà lloc dijous 17 de juny, a les set del vespre, a l’Espai Betúlia, organitzada per l’Orfeó Badaloní,  comentada per Ferran Compte, ens endinsarà en el món de La Boheme, de Giacomo Puccini, amb llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, basat en el llibre Scènes de la vie de bohème, de Henry Murger, en quatre quadres.  Va ser estrenada al Teatro Regio de Torí, l’1 de febrer de 1896, sota la direcció d’Arturo Toscanini.  És la història de quatre bohemis que viuen al barri Llatí de París a l’any 1840, que pateixen i gaudeixen per amor. El poeta Rodolfo, el pintor Marcello, el músic Schaunard i el filòsof Colline confronten les vel·leïtats de la modesta costurera i l’escandalosa cantant Musetta.

De musicals, tal com s’ha titulat, és un recull de cançons que oferiran el Cor Projectes de l’Orfeó Badaloní i el Cor Drassanes, sota la direcció d’Oscar Peñarroya: diumenge 20 de juny, a les set del vespre, a la sala Enric Borràs, del Teatre Margarida Xirgu (antic Principal). Entre d’altres , hi haurà alguns musicals més famosos com ara Rocketman, Mamma Mia o La La Land.. Segur que es podrà gaudir d’un grat espectacle amb música en directe.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA