14 de novembre de 2017

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Ens satisfà la programació d’aquest cap de setmana perquè dins el món teatral presenta una varietat molt interessant amb la presència de grups emergents que són dignes de veure.

S’ha iniciat el Cicle de Teatre Amateur 2017 – Badalona es Mostra – organitzat per l’Ajuntament de Badalona, el Departament de la Generalitat de Treball, Afers Socials i Famílies, o la Diputació (Institut del Teatre) i amb el suport de Badanotis.  Aquest dissabte 18 de novembre, a les set de la tarda, al Casal Cívic de Pomar, el grup , Aquest Art en Acció, el grup teatral vinculat al Centre Cívic la Colina, representarà L’ANIVERSARI  d’Antón Chéjov  adaptació de Pablo Ley, on una família burgesa celebra el seixantè aniversari del patriarca, un home de reputació irreprotxable. Però el que prometia ser una jornada inoblidable es converteix en un infern quan un dels fills, en un brindis, es disposa a destapar els secrets més ocults de la família.

L’AMERICANA, EL MUSICAL, és el primer projecte comú de l’Associació Artística Juvenil COMUNA PARADÍS. Diversos grups, entitats i grups, entitats i artistes individuals, han treballat conjuntament  per portar a terme un dels principals objectius en un sol projecte. Portant a terme un dels principals motius de l’existència de COMUNA PARADÍS, promoure l’intercanvi de creadors badalonins. Així, dissabte 18 de novembre, s’estrena al Círcol, amb dues funcions. Ara només queden entrades per la primera funció a les cinc de la tarda i per la segona, a dos quarts de nou, les entrades estan exhaurides.

La sinopsi ens descriu una Badalona, en l’actualitat. En un barri de ciutat, on els blocs de pisos estan dominats per la cridòria dels safarejos, una mare soltera intenta capitanejar la seva vida. Al seu voltant, un avi obsessionat amb les telenovel·les, uns nens desencantats i una ciutat frenètica. Però tot té sempre una cançó que ens acompanya. Una cançó que ho trastoca tot, acompanyada d’una decisió atrevida i una arribada inesperada. «Es lloga habitació econòmica. Pis cèntric i lluminós, amb espais oberts.» T’hi atreveixes a entrar?

En la programació d’espectacles infantils d’aquesta temporada al Círcol, diumenge 19 de novembre, a les sis de la tarda, torna el Grup Xiula amb la representació de LA FESTA DEL TEMPS, una obra de gran èxit on el públic assistent fa un recorregut pel món a través dels quatre protagonistes i les emocions que els comporta per arribar a les muntanyes de l’Himàlaia i pujar a un cim de més de 5000 metres. Un espectacle viu, ple d’humor i interactiu.

Badalona és mostra, seguirà amb l’actuació El Club de la Lucha Emocional que presentarà PERFORMANCE EMOCIONAL, diumenge 19 de novembre, a les set de la tarda al Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3. A les persones que experimenten un xou d’El Club de la Lucha Emocional (teràpia centrada en emocions via música, performance, poesia, zen i interacció) se’ls ajuda a identificar, explorar, donar sentit, transformar i gestionar amb flexibilitat les seves experiències emocionals. El Club de la Lucha Emocional és això: pur arravatament, pura emoció, pura tendresa… pura pulsió de vida.

Diumenge 19 de novembre, al Teatre Zorrilla, a les set de la tarda, Pep Tosar ens proposa un viatge escènic per apropar-nos al món interior de Federico García Lorca a través dels paisatges de Castella i Andalusia, amb l’espectacle FEDERICO GARCÍA. Una biografia sonora i visual d’una intensitat desmesurada. Una guia per entendre millor al poeta que va cantar a la vida i a la mort amb la mateixa intensitat. Federico García es presenta a través del text, la dansa i “al cante” per apropar-nos a l’artista i al seu “duende”. Un espectacle colossal que desprèn emoció per totes bandes que va a càrrec de Mariola Membrives, Ricardo Moreno, José Maldonado, David Domínguez i Pep Tosar.
En acabar la representació tindrà lloc un col·loqui amb la companyia, que serà moderat pel nostre company Miquel Creixell.

Jaume Arqué

Amics del Teatre Zorrilla

Veieu la nostra web:  escena.cat. Hi veureu notícies sobre teatre i crítiques d’estrenes.