Badalona, 29 de juny de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Tercera sessió del  II Cicle de Teatre a cau d’orella que organitza Amics del Teatre Zorrilla, la nostra associació. Aquesta vegada l’Espai Betúlia serà l’escenari de la lectura de dues obres finalistes del premi de Teatre Breu Inicia’t  (avui premi Andreu Solsona). Les obres que es llegiran, dimecres 30 de juny, a les set de la tarda, són totes dues originals de Josep Maria Dièguez i es titulen L’últim faroner, que serà llegida per Rosa Homs, Núria Fiba, Josep Maria Balaguer i José Antonio Fernández i La balada de l’indesitjable, els lectors de la qual seran Ivan Imañas, Natàlia Esquinas, Josep Maria Alarcón Ribet i Albert López Vivancos.

Concert de final de curs a l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), dijous 1 de juliol, a les set de la tarda, amb l’actuació dels combos de l’escola: Els àtics, La Interpol, The Five Bucks, el Combo Rock i l’Ensemble de Veus, i també amb la participació dels alumnes de l’Escola de Música Tradicional.

Vespres a la fresca a l’Associació, aquest és el títol que l’Associació de Veïns del Centre de Badalona ha donat a les trobades que tindran lloc els dijous del mes de juliol al pati de l’associació. Per començar, dijous 1,  a dos quarts de nou del vespre, organitzat per Òmnium de Nit, s’oferiran tres peces de teatre de quinze a vint minuts: Constantinopla, Hipòcrates i Ninis, dues comèdies i un drama, hi actuen Rafaela Rivas, Edgar Moreno, Jaume Forès i Berta Bahr. Els tres textos són originals de Marc Torrecillas, dos dirigits per ell mateix i l’altre dirigit per Rafaela Rivas. Entre obra i obra s’oferiran lectures dramatitzades de textos de Marc Torrecillas, a càrrec de Clara Sunyer i Ramon Canals.

Us agrada el claqué? Us agrada el jazz de Nova Orleans? Doncs veniu a les Nits d’Estiu a l’Anís del Mono aquest divendres 2 de juliol, a les nou del vespre, al carrer Eduard Maristany, 115. El Museu proposa una nit plena de ritme a càrrec de La Gumbo Jass Band, uns vells coneguts que ens faran gaudir d’una nit única al més pur estil de Nova Orleans. L’espectacle Gumbo tap jam és la combinació perfecta entre ball i música, una simbiosi de claqué i jazz, plena de ritme, interpretada per Òscar Font, trombó i veu; Javier Abella, banjo; David Parras, tuba; David Forns, fusta de rentar (washboard); Laia Molins, claqué i Roser Font, claqué

RESSÒ 1921 és un dels actes de la programació especial del centenari que tindrà lloc dissabte 3 de juliol, a les nou del vespre, a l’església de Sant Josep.  Es tracta d’un concert participatiu amb diverses corals de Badalona per celebrar tants anys compartint l’afició pel cant coral. Badalona Sardanista, Òmnium Cultural i Orfeó Badaloní Ateneu han organitzat aquest acte tot commemorant aquell gran concert que vàrem fer l’any 2014 i del qual se’n té un gran record.

La Coral La Badalonense i el Cor La Coloma d’Esplugues, dirigits per Juan Carlos Márquez Carrillo; la Coral Betúlia, dirigida per Rafael Montaner Brugarolas;  el Cor Dos x Quatre, el Cor Orfeó Badaloní, sota la direcció d’Emmanuel Niubò Peludero; la Capella de Música de Badalona, dirigida per Jordi Sánchez-Caroz i el Cor Vora Mar, dirigit per Jaume Arimont Planas i format per excantaires del nostre ateneu, seran les encarregades de fer-nos vibrar amb aquest emotiu concert.

A la primera part cada cor interpretarà individualment una de les peces compostes pels directors fundadors de l’Orfeó Badaloní, durant la segona part la Cobla Marinada interpretarà dues sardanes del mestre fundador Antoni Botey i, finalment, tots els cantaires interpretaran un seguit de sardanes i cançons tradicionals amb acompanyament instrumental a càrrec de la cobla. El concert està patrocinat pels Serveis Funeraris de Badalona, amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Josep, que cedeix l’espai.

 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA