Badalona, 20 de setembre de 2021

ON PODEM ANAR?

Això és el que us proposem…

Fa cent quaranta-dos anys, el 20 de setembre de 1879, es publicava l’article següent:

TEATRO ZORRILLA. – El empresario del teatro Zorrilla tiene contratada á la notable compañía que dirige el reputado primer actor Sr. Tutau y de la que forma parte la primera actriz Sra. Mena, para dar una función de modo los jueves de cada semana. También se está en tratos con otra compañia que actúe en dicho coliseo todos los domingos. Deseamos que pingües resultados coronen los esfuerzos y desvelos del celoso empresario del primero de nuestros teatros.

 I per a aquesta setmana us proposem…

 Dijous 23 de setembre, a les set de la tarda, a l’Espai Betúlia, organitzat per l’Orfeó Badaloní, tornarà Ferran Compte per oferir-nos una xerrada sobre l’òpera Ariadne auf Naxos, amb música de Richard Strauss i llibret d’Hugo von Hofmannsthal, basat en Le Bourgeois Gentilhomme (El burgés gentilhome), de Molière, i el mite grec d’Ariadna i Bacus. Una primera versió es va estrenar el 25 d’octubre de 1912 al Kleinen Haus des Hoftheaters, a Stuttgart, i la versió definitiva, el 4 d’octubre de 1916, a la Hofoper de Viena. L’estrena a Barcelona va ser el 14 de gener de 1943, al Gran Teatre del Liceu.

Inici de la temporada als teatres públics de Badalona amb la representació de Filumena Marturano. És una de les millors obres del curs i podrem gaudir-ne aquest dissabte 25 de setembre, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla. Una autèntica festa! Es diria que el teatre comença a celebrar aquesta desescalada tan esperada. I ho fa amb una obra que, segons després d’acabar, fa saltar el públic de la cadira; de manera unànime, tothom dempeus. No podia tenir un elogi millor una obra tan divertida i dramàtica alhora, la millor obra del dramaturg Eduard de Filippo, una autèntica benedicció per a les arts escèniques.

A banda d’això, el primer gran mèrit és un fitxatge cinc estrelles: el del gran Enrico Ianniello, un prestigiós actor napolità establert a Catalunya (el Maresme), que fa una autèntica exhibició. I finalment (no podia ser d’altra manera), una gran actriu que és tot un caràcter, catalana o italiana o ves a saber què, Clara Segura, que supera a més el repte d’enfrontar-se a l’escenari a un autèntic actor napolità.

El públic ha de tenir molt en compte que en aquests moments,  tot i que els espectacles s’anuncien amb  ENTRADA GRATUÏTA, els aforaments són  limitats. Per aquest motiu cal inscriure’s prèviament (amb nom, cognoms i telèfon de contacte) per mitjà de correu electrònic o telefònicament.

 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA