Badalona, 28 de setembre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-dos anys, el 27 de setembre de 1879, a El Eco de Badalona es publicaven les notes següents:

. El baile dado en el Zorrilla el pasado miércoles (dia de la Merced)  estuvo muy concurrido, y cúaí pocas veces se  habia visto de algunas semanas á esta.

. Son en gran número los vecinos de esta villa que en estos días, se dirígen á Barceíona con motivo, de las fiestas de la Merced. En el pasado miércoles solamente asistieron mas de 1000 personas; de estas unas 500 en carril y en los coches mas de 300.

. El próximo miércoles empezará en esta villa la matanza de cerdos. Sirva esto de aviso á los lectores aficionados.

 I PER AQUESTA SETMANA US PROPOSEM…

Quarta sessió del II Cicle de Teatre a Cau d’Orella, que organitza Amics del Teatre Zorrilla, la nostra associació. L’Espai Betúlia serà l’escenari de la lectura del text guanyador del Premi de Teatre Breu Inicia’t 2013 (actualment Premi Andreu Solsona). L’obra, que es llegirà dijous 30, a les set de la tarda, és Un torrent que era la mar. Les lectores seran Olga Galvany, Rosa Homs, Joana Matallana i Ia Mirapeix, amb els efectes sonors a càrrec de Joan Vidal i direcció d’Albert López Vivancos.

 Partint de la reunió entre un mestre i els pares separats d’un alumne de nou anys, Classe ens planteja un triple xoc entre les diferències de classe, els reptes del món educatiu i les dificultats a l’hora de relacionar-se. Una triple confrontació, amb tocs de comicitat, viscuda en aquells tres àmbits més comuns per a tots nosaltres —l’escola, la família i la parella— i en què l’educació és la pedra angular.

Aquest text dels irlandesos Iseult Golden i David Horan, que ha adaptat i dirigit  Pau Carrió, es podrà veure al Teatre Zorrilla, divendres 1 d’octubre, a les vuit del vespre. Està interpretada per Pol López, Carlota Olcina i Pau RocaEl pianista i compositor badaloní, Ismael Dueñas, es reinventa en l’últim disc, Cantautisma, com a cantautor, a la guitarra i a la veu. Les seves composicions i la trajectòria com a pianista han fet que la crítica especialitzada i els premis SGAE el situïn entre un dels grans valors del nou jazz. Dissabte 2 d’octubre, a dos quarts de set, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, el badaloní actuarà acompanyat per Abril Sanglas, que presentaran unes pinzellades d’aquests últims treballs i alguna curiosa versió que ens traslladarà fins als racons més íntims i sensitius de l’imaginari món musical d’aquest creatiu cantautor, reconegut per la revista Enderrock.

La Tremenda Cia., neix de la il·lusió d’un grup d’estudiants de l’Institut del Teatre per tal de transportar la passió amb la que treballem dins l’aula als carrers i places d’arreu, formada per  Paula Amell, David Bonilla, Clara Buetas, Arnau Fa, Maria Lourdes Martin, Abril Morera, Alèixa Pascual, Gerard Portolés, Queralt Sánchez, Alba Serrano i Clàudia Abellán, amb dirección de Pepelú Guardiola, representaran diumenge 3 d’octubre, a les sis de la tarda, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní,  la tragicomèdia El setge de Venècia, una sàtira de la situació actual, amb uns personatges característics de la Commedia dell’Arte; un gènere de teatre iniciat a Itàlia al segle XVI.   Com deien els comediants… Via via la tarantella! 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 El públic ha de tenir molt en compte que en aquests moments,  tot i que els espectacles s’anuncien amb  ENTRADA GRATUÏTA, els aforaments són  limitats. Per aquest motiu cal inscriure’s prèviament (amb nom, cognoms i telèfon de contacte) per mitjà de correu electrònic o telefònicament.

 

 

 

 

.


  • ,
  • o