Badalona, 12 d’octubre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-tres anys, el 13 d’octubre de 1878, a El Eco de Badalona, es publicava:

TEATRO ZORRILLA.Extraordinaria función por hoy domingo 13 de Oc¬

tubre de 1878. La Empresa de este Teatro deseosa de complacer á sus constantes favorecedores ha contratado à D.” Enriqueta Alemany de Mollá y á su esposo el Sr. Molla, combinando el siguiente programa:

1.” La tan popular zarzuela en 2 actos, que tanta aceptación merece en

Barcelona en el teatro del «Buen Retiro* nominada: La Criada, por los mencionados esposos y demás parles de la compañía; cantándose por la Sra. Alemany sus coplas favoritas, que tanto entusiasmaron al público barcelonés.

2.° La celebrada zarzuela en un acto, titulada; Dorm.

Entrada 2 rs.Butacas 2.Sillones 1. A las 8.

 

Concert Extraordinari de piano a quatre mans, al Auditori de Conservatori, dijous 14 d’octubre, a les vuit del vespre, a càrrec dels Germans Pérez Molina,

El professor de piano Lluís Pérez Molina junt amb la seva germana Lourdes ens proposen un concert per a piano a quatre mans. Presentem dues magistrals obres, mitjançant l’Art de les transcripcions d’obres de diferents estils: l’Octet op. 20 de Mendelssohn, transcrita pel mateix compositor i les Quatre estaciones Porteñas de Piazzola, del qui enguany se celebra el centenari del seu naixement.

 

El Gegant del Pi,  és el primer dels espectacles d’aquesta temporada programat pel Círcol, i tindrà lloc divendres 15, a dos quarts de nou del vespre, quina autoria, dirección i interpretació, van a càrrec de Pau Vinyals, amb la col·laboració de Júlia Barceló, en la dirección.    

El Gegant del Pi,  és una autoficció de l’herència rebuda, d’un intent per encarar la construcció d’una llar. Un viatge del poble a la ciutat i de la ciutat al mig del bosc i del bosc al menjador de casa. De l’espai públic al privat.

Basada en un fet real, La Màgia Lenta planteja el conflicte d’un home de quaranta anys que de nen va ser sotmès a abusos sexuals i que inconscientment va esborrar els fets. L’oblit, d’una banda, i un fals diagnòstic d’esquizofrènia de l’altra, van enterrar el seu passat.  Denis Lachaud, autor molt reconegut a França, projecta de manera impactant el recorregut vital cap a la llum d’un personatge desesperat. Un monòleg que es podrà veure divendres, 15, d’octubre, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu (abans Teatre Principal)

En lluita constant amb si mateix, Marc Garcia Coté encarna, ell tot sol, totes les veus que poblen l’escena, com si es tractés d’una confluència de diversos personatges en un sol cos.

 

De la mà del ballarí, coreògraf i professor rus Kirill Radev neix KoRPo Dance Project, una companyia establerta a Badalona des del 2020. Ara se’ns presenta, per primer cop, diumenge 17 d’octubre, al teatre Zorrilla, a les set de la tarda.

L’espectacle d’aquesta jove companyia constarà de tres produccions inspirades en obres dels cèlebres Ballets Russos de Diaghliev: Petrushka mostra el despertar de les emocions d’un dels personatges tradicionals més populars de Rússia.  Jeux és un poema a la dansa. Una combinació fascinant i trepidant entre el llenguatge plàstic coreogràfic de Radev i l’exclusiva llum musical de Glass. Anonymous pretén unir —i mostrar a través de l’espai, la forma i l’energia— la connexió profunda i palpable que hi ha entre la nostra part més espiritual i el moviment exterior del nostre cos.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer