21 de novembre de 2017
ON PODEM ANAR?
Això és el que us oferim…
No hi ha cap dubte qu estem gaudint d’uns dies que desitjaríem que es repetissin poder recomanar setmana rere setmana. La nostra ciutat es convertiria en una de les més cultes del país.
Ferran Compte, avui dimarts 21, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Marina (carrer de la Marina 48) de l’Orfeó Badaloní, ens porta aquesta vegada l’audició comentada d‘UN BALLO EN MASCHERA, una òpera en tres actes de Giuseppe Verdi i llibret d’Antonio Somma, basada en els esdeveniments que van envoltar l’assassinat del rei Gustau III de Suècia en un ball de disfresses l’any 1792.  Malgrat tots els problemes, abans de l’estrena a Roma, l’acció va haver de traslladar-se d’Estocolm a Boston i el rei Gustau va ser substituït pel comte de Warwick, atès que les autoritats no permetien que una obra de teatre inclogués un regicidi. L’estrena absoluta va ser el 17 de febrer de 1859 al Teatro Apollo de Roma. i la seva estrena a Barcelona i el 31 de gener de 186, es va estrenar a Barcelona. S’ha representat 150 vegades al Liceu.
Divendres 24 de novembre, a les sis de la tarda, a la sala Enric Borràs del Teatre Principal, s’oferirà un assaig de Xirriquiteula Teatre, que en l’actualitat està creant un nou espectacle amb el nom de LAIKA, recomanat per a un públic de 5 anys. Com a part de la residència creativa que el projecte Estem creant, concedeix a artistes badalonins, la companyia Xirriquiteula Teatre proposa apropar-nos al seu procés de creació i participar en l’enlairament d’un coet destinat a convertir-se en un fantàstic espectacle per a tots els públics. L’espectacle és gratuït, però cal reservar les d’entrades al 93 384 40 22.
 La secció més recent del Círcol, estrenada encara no fa un any amb la intenció de promoure el cant amateur i no professional com a eina de diversió, entreteniment i esbarjo, es fa més gran i consolida la seva ferma aposta com a projecte fent el seu primer concert. Ho farà en el marc del seu local social el divendres 24 de novembre, a les vuit del vespre, coincidint amb santa Cecília, Dia Internacional de la Música. Sota la batuta de la directora Meritxell Bescompta, i acompanyats de la Coral Esclat de Teià,  els i les cantants de la nova coral del Círcol, tenen un recital preparat molt especial. Esperem que l’aneu a veure.
Dissabte 25 de novembre, a les set de la tarda, al Centre Cívic de la Salut, el grup Màgic Empenta ha organitzat dintre el Cicle de Teatre Amateur Badalona es Mostra 2017, una xerrada a càrrec de la directora Teresa Urroz, en què analitzarà l’obra de teatre Revolta de bruixes, de Josep Maria Benet i Jornet, dins el context de l’obra global d’aquest dramaturg. Es mostraran també dues escenes de l’obra, a càrrec de membres de la companyia Màgic Empenta, que serviran com a tast de la seva estrena, que tindrà lloc el 16 de desembre amb el títol de REBELDES CON…GUANTES.
 Novament obrirà les portes la sala Enric Borràs del Teatre Principal, per oferir un dels millors espectacles de circ creat els últims anys, que va ser mereixedor del premi BBVA Zirzòlika 2016 al millor espectacle de circ. Serà el dissabte 25, amb dues funcions, a dos quarts de dues del migdia i a les nou del vespre i podrem veure RHÜMIA, un espectacle que neix de la necessitat de riure i fer riure per sobre de totes les coses amb els millors condiments possibles: humor, gamberrisme i grans dosis de tendresa i emoció. Els protagonistes són la família inestable de Rhum: Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià i Pepino Pascual, acompanyats per Mauro Paganini.
 Al Círcol aposten per l’humor i aquest dissabte 25 de novembre a les nou del vespre, la Nit de Monòlegs, presentarà LOULOGIO i el seu espectacle A CONTRAPELO. Loulogio és el nom artístic d’Isaac Sánchez (Badalona, 17 de setembre de 1983),  professor d’art, monologuista i destacat youtuber segons diverses classificacions. El reconegut còmic badaloní, sorgit de la prestigiosa factoria televisiva Paramount Comedy i d’altres projectes a la pantalla petita, presentarà un espectacle d’humor irreverent en forma de monòleg que fuig de formalismes i del que és políticament correcte.
Organitzat per ASC Distrito Apache, el grup Katalakaska, diumenge 26 de novembre, a les set de la tarda i al Centre Cultural Tradicional Can Canyadó, presentarà MANUSTURBE, una proposta escènica en què la poesia eròtica és la protagonista. Es presenta la masturbació femenina com a eix central dels textos escrits per Enery Ordóñez, nascuda a Badalona l’any 1982. Actriu, poeta i funàmbula en l’amor… la seva trajectòria com a actriu va començar aviat al pati de casa seva, interpretant a les grans actrius del moment que vivia. Sensualitat i subtilesa, provocació i tendresa i música i ball es barregen a la ment d’una pin-up plena d’olor d’encens, de sabors tropicals, de moviments suggeridors i de poemes sexuals.
 Diumenge 26, a les sis de la tarda i al Teatre Zorrilla, sessió de teatre familiar organitzada per La Xarxa amb la presentació de la companyia Inspira Teatre, que representarà EL CEL DE LA JOJÓ, un espectacle recomanat,  a partir de 4 anys. Es tracta d’una història en què la Joana puja a jugar al terrat i mentre observa els núvols, pensa que fa dies que no veu a la seva iaia i i es pregunta on deu haver anat.[i] La seva mare la transporta, a través d’un conte, a la granja de l’àvia, on fa molts anys diuen que hi va viure una vaca molt especial, la Jojó. La història ha anat passant de generació en generació i  serà a partir d’aquesta que una nena obtindrà unes claus per entendre millor la vellesa i el cicle de la vida. Es tracta d’una creació d’Esther Westermeyer i Maria Casella.
 El diumenge 26 de novembre, a dos quarts de vuit, presentació al Círcol de “T’he New Raemon“, el segon convidat del cicle “Enjoy the silence”. Es tracta del cantant més prestigiós actualment. panorama independent (indie) i pop en l’àmbit català i estatal i amb un gran seguiment internacional. Presentarà un recopilatori de les seves millors cançons com Reina del Amazonas. El cantant de Cabrils, Ramon Rodríguez, és tota una icona actual d’aquests gèneres, i juntament amb els músics que ha anat incorporant, ha donant forma al seu estil únic de fer música. Compta amb un bon nombre d’àlbums al mercat, el més recent dels quals  és Quema la Memoria, un recopilatori dels 10 anys de carrera del grup que va sortir al mercat aquest maig i que serà el que presentarà al Círcol.
Jaume Arqué
Amics del Teatre Zorrilla
Veieu la nostra web:  escena.cat. Hi veureu notícies sobre teatre i crítiques d’estrenes.